Tips för att göra WordPress mobilvänligt

Tips för att göra WordPress mobilvänligt

Det är ganska vanligt att se människor som använder handhållna enheter för att komma ikapp med sin läsning eller för att söka efter något online. En rapport uppskattar att 60% av sökningarna startar från en mobil enhet. Om din målgrupp är en del av denna befolkning som ständigt är på väg har du verkligen inget alternativ – du måste se till att din webbplats ser bra ut och fungerar bra på mobiltelefoner. Låt oss i det här inlägget titta på några saker du kan göra för att göra din WordPress-webbplats mobilvänlig.


En mobilvänlig webbplats visas som en liten version av din vanliga webbplats. För att uppnå detta utseende är det nödvändigt att optimera varje element på din webbplats för att svara på storleken på din skärm. Och för att locka till och behålla trafik måste du se till att din webbplats laddas snabbt, särskilt på mobiler.

Gör din WordPress-webbplats mobilvänlig

En Googlebot tittar på många aspekter när du kontrollerar om en webbsida är mobilvänlig, inklusive,

 • oavsett om sidan innehåller för många annonser eller programvara som inte är lämpliga för mobila enheter, till exempel Flash och Java.
 • om innehållet storlekar ner till skärmen och text är läsbar, utan zoom eller horisontell rullning.
 • huruvida länkar placeras tydligt från varandra så att de är lätta att knacka på.

Varför ska din WordPress-webbplats vara mobilvänlig??

Att göra en WordPress-webbplats mobilvänlig är en naturlig följd av den explosiva ökningen av antalet mobiler, bättre nätverksanslutning och tillgång till wifi på offentliga platser. De mer övertygande orsakerna är,

 • Sökmotorer anser mobilvänlighet som en rankningsfaktor. Mobilvänlighet bestäms varje sida. Detta innebär att de mobilvänliga områdena på din webbplats kommer att rankas högre i sökresultaten, medan återstående innehåll kommer att rankas lägre.
 • En webbsida som är svår att bläddra kan leda till en högre avvisningsfrekvens som kan skada webbplatsens SEO. Däremot kan en mobilvänlig webbsida översätta till bättre webbplatshastighet och SEO.
 • Att göra dina webbsidor mobilvänliga innebär ofta att du har rena rutnät och layouter, och eventuellt en universell URL och en kodbas.
 • Mobilvänlighet förbättrar förstärkning och försäljning av varumärken.

Hur du gör din WordPress-webbplats mobilvänlig

Numera är moderna WordPress-teman som Total lyhörda och kan visa webbplatsen på alla enheter. Men du kan göra många saker till optimera din webbplats för mobil, förutom att använda ett lyhört tema.

1. Använd en mobil första strategi

I det nuvarande digitala scenariot kan vikten av att vara mobilvänlig inte överbelastas. I USA, digital medietid för mobiler är högre med 51% jämfört med stationära datorer på 42%. För att nå denna tryck-och-svep-publik optimerar webbplatsägare inte bara befintlig webbplatsdesign för flera skärmstorlekar. De går ett steg framåt och använder en mobil första strategi.

Den första mobila metoden skapar en UX-design specifikt för mobiler och prioriterar innehållsstrategi för den mindre skärmstorleken. Det optimerar inte bara den befintliga vanliga stationära webbplatsen för mobiler.

En annan viktig anledning till att gå mobil-först är Googles tillkännagivande i november 2016 att gradvis byta till en mobil-första indexering. Denna metod för indexering innebär att Google först kontrollerar webbplatsens mobilsidor för indexering, före skrivbordssidorna. När du väljer en webbplats för mobil första index, Google använder “klassificerare” för att ta reda på hur redo en webbplats är för det första mobilindexet. Klassificeringarna avgör hur lika eller jämförbar skrivbordssidan är med den mobila webbplatsen när det gäller innehåll, länkar, schema, multimedia etc. Faktum är att i oktober Gary Illyes från Google indikerade till en publik vid SMX East-konferensen i New York City som vissa webbplatser redan finns på mobilindexlistan, med mer att följa.

2. Optimera bilder

Bilderfiler är vanligtvis bytunga. De laddar långsammare än andra resurser som text och HTML. För att göra din webbplats mobilvänlig måste du optimera bilder så att de passar mindre skärmar. Sedan version 4.4 WordPress till stor del tar hand om detta, men du kan alltid använda ett WordPress-plugin för att ytterligare optimera dina bilder.

Du kan göra mycket mer för att optimera bilder, alltid ha i åtanke att optimera bilder kräver en balans mellan användarupplevelse, visuell överklagande och sidprestanda. Först bör du ta bort bilder som inte ger mervärde. Därefter, även innan du laddar upp bilderna, optimerar du bilderna genom att komprimera dem till mindre filstorlekar. Om du använder Photoshop använder du Spara för webben alternativ. Online-verktyg som TinyPNG eller plugins som WPSmush kan också göra jobbet ganska effektivt. Det finns också en Github-sida som kan hjälpa dig att jämföra olika komprimeringsverktyg. Om du vill veta mer om bildoptimering använder du vår bildoptimeringshandbok.

3. Implementera Accelerated Mobile Pages

Accelererade mobilsidor för WordPress

Accelerated Mobile Pages är ett öppen källkodsinitiativ från Google för att tillhandahålla snabbbelastat innehåll på mobiler. Det ger utgivarna möjligheter att skapa mobilvänligt innehåll bara en gång och låta det laddas överallt på mobilwebbningen direkt. AMP är faktiskt en hel del optimeringar till webbplatsen gjord på ett enhetligt sätt som krävs av Google. Ett standardutbud av annonsformat, annonsnätverk och teknik kommer att finnas tillgängligt. Samtidigt kan förlag också välja sina egna format, så länge det inte är en hastighetstransaktion. Vi har en egen AMP för WordPress-tutorial för att skapa AMP-sidor för att komma igång. Vi rekommenderar också AMP Start från Google hjälper dig också att skapa snygga AMP-sidor, med färdiga att använda AMP-mallar och komponenter.

AMP-innehåll kommer omedelbart att finnas tillgängligt på en Google-sökning och tillgängligt via sociala plattformar som Twitter, LinkedIn och Pinterest.

Den speciella formateringen och leveransen av sidor för mobiler gör dessa sidor mycket snabbare på mobila enheter. Den genomsnittliga laddningstiden för en AMP-sida att ladda från Google är mindre än en halv sekund. Från och med oktober 2017, mer än 25 miljoner webbplatser har publicerat mer än 4 miljarder AMP-sidor. AMP leder till en ökning med 10% i webbplatstrafiken och fördubblar tiden på sidan. AMPed-e-handelswebbplatser var en ökning med 20% i försäljningskonverteringar utöver sidor som inte är AMP.

AMP är ännu inte en rankningsfaktor det kan dock ha en stor inverkan på användarupplevelsen och följaktligen för SEO.

4. Undvik popup-fönster på helskärm

Det är det ingen tvekan om popup-fönster fungerar. Men när vi använder popup-fönster, måste vi alltid hålla användarupplevelsen i framkant. Pop-ups som är relevanta för sammanhanget, har iögonfallande rubriker och erbjuder verkligt värde för läsaren får bättre konvertering. Å andra sidan räcker det med skräppost, svårt att avvisa popups som visar annonser över huvudinnehållet för att skicka en besökare som skurrar bort.

När en användare klickar genom en sida från Google, det innehåll du har indexeras i en mobilsökning måste vara lättillgänglig. Annars kanske de inte rankas högt i mobilsökningsresultat (sedan januari 2017). Pop-ups som svar på lagliga skyldigheter, till exempel för cookies och åldersbekräftelser, eller för inloggningsdialogrutor som tillåter åtkomst till låst innehåll är bra med Google. Samma sak är fallet med annonser som upptar minimalt skärmutrymme och lätt kan avvisas.

Tvärtom, popups som visas så snart en besökare når sidan från en sökning, som täcker huvudinnehållet, eller som visas medan en besökare bläddrar, hittar inte tjänst hos Google. Ditto för fristående interstitialer som en användare måste avvisa innan han får tillgång till huvudinnehållet.

Andra goda rutiner att följa med avseende på popups på mobiler inkluderar att undvika popup-popups på helskärm, eller inkludera expanderbart innehåll som dragspel eller expanderbara lådor på din mobila webbplats. Använd mindre meddelanden som banners, inlines eller bildspel, eller dölj innehåll bakom flikarna.

John Mueller från Google rekommenderar att mellanslag som visas mellan sökklick och åtkomst till innehåll har en negativ inverkan på rankningen. Följaktligen kan popup-popups när du flyttar från sida till sida eller avsluta popup-popups inte påverka rankningen.

5. Överväg att skapa en mobilapp

WordPress Mobile Ready

En mobilapp är ett datorprogram som körs på en mobil enhet som en telefon eller en klocka. Till exempel har Amazon en shoppingapp Alexa. Appar är nu tillgängliga och kan laddas ner för allt – för verktyg, produktivitet, navigering, underhållning, sport eller fitness. Facebook är den mest nedladdade appen, med 140 miljoner månatliga appnedladdningar.

Många webbplatser har både mobilwebbplatser och mobilappar. En app ger specifik information i ett lättförståeligt format. Det är intuitivt att använda och erbjuder mer interaktivitet. Idag genomförs mycket av e-handelsaktiviteten, inklusive betalningar, via mobiler. Så är fallet, mobilappar är här för att stanna och växa i antal. Det bästa är att det är lätt att förvandla din WordPress-webbplats till en app eller att skapa en app för dina små företag.

Mobilappar ökar trafiken genom att låta användare knacka direkt från sina telefoner. Användare kan komma åt dig på ett ögonblick med några klick. Appar hjälper dig att nå fler kunder och integreras väl med sociala nätverk. Du kan använda appar för att regelbundet uppdatera din produktlista och göra rabatter och erbjudanden. Eller binda med partnerwebbplatser för åtkomst till din app och för bättre synlighet.

Att avsluta

När du har genomfört alla optimeringar för att göra din webbplats mobilvänlig glöm inte att testa den på PageSpeed ​​Insights. De Googles mobilvänliga test testar också webbplatser per webbadress.

Tipsen i detta inlägg är inte alls uttömmande. Det finns massor av optimering WordPress-plugins och fler guider som hjälper dig att förbättra din webbplats på mobilen. Så om du har något att lägga till eller har frågor till oss, vänligen dela i kommentarerna nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map