Tips för att sälja presenter i din WordPress eCommerce Store

WordPress eCommerce Gifting & Gift Giving

Med det nya året här och väl igång kan du äntligen planera framåt för exklusiva helgdagar! Det är dags att förbereda och grana upp din onlinebutik – lägg din bästa fot framåt för att utnyttja shoppingfeber när allmänheten fångar sökfelet.


Presentförsäljning har varit otydligt knuten till helgdagar sedan tidens början. Faktum är att implementera säsongspecifika marknadsföringsstrategier är ett av de mest pålitliga sätten att öka försäljningen på din e-butik.

Att bara erbjuda rabatter eller erbjudanden för dina produkter räcker dock inte längre. Med tanke på den hastighet som e-handeln expanderar måste du ha några starka kort i handen för att göra intryck innan semestern.

Ett sätt att göra detta är genom att beskära din webbplats specifikt för gåvsperspektivet, snarare än att bara marknadsföra dina produkts presentvärdighet. Förvirrad? Låt mig förklara.

Säljer gåvor kontra säljer produkter

Den signifikanta skillnaden mellan gifshopping och traditionell shopping är att människor ofta letar efter produkter som har en extra meningsfull touch. Detta kan vara fars dagsmuggar, personliga swag, semesteruppsättningar osv.

Att sälja presenter istället för att helt enkelt sälja produkter har potential att ta två kunder till din butik istället för en.

Den första är gifteren, som har bläddrat i din e-butik och hittat den perfekta gåvan att ge. Den andra är giften som tar emot gåvan, blåses bort av tankeväckande och besöker din e-butik för att kolla in de andra intressanta presenter som han kan gåva i sin tur. Prata om kedjereaktion!

Så nu som vi har fastställt vikten av att rikta dina marknadsföringsinsatser mot att sälja gåvor istället för produkter, låt oss se hur kan du göra din e-handelsbutik present-säsong klar!

Gör din presentbutik redo online

Det finns många sätt att förbereda din onlinebutik för det kommande året, men här är några viktiga tips för att komma igång för presentköpare.

1. Planera ut kampanjer och evenemang för semester

Kalenderplanering

Dra först ut kalendern och notera de kommande helgdagarna du vill rikta in dig på. Det kan låta uppenbart, men det är en viktig del i planeringen av stora marknadsföringsevenemang och förutse lagerbehov. Tänk på vilka helgdagar som är vettigt för din butik att specifikt skapa gåvor centrerade runt.

Till exempel är Valentines förmodligen en dag du inte vill missa. Å andra sidan, såvida du inte är ett bryggeri eller en butik som importerar irländska produkter, finns det en god chans att Patricks dag är en som du kan hoppa över. Du får idén.

2. Integrera gåvor i webbplatsnavigering

En av de viktigaste reglerna för presentförsäljning är att göra dem enkla för din publik att hitta. Du kanske har de bästa idéerna för världens största gåvor, men om de utsöndras i ett hörn på din webbplats kommer ingen att hitta dem.

1800 blommor gåvor

1800 blommor har aktuella presentsäsonger i deras huvudmenynavigering.

Ta en fråga från stora gåvaplatser som 1800 Flowers och håll dina gåvor framför och i centrum. Att lägga till dina nuvarande presentkampanjer där de är tillgängliga i din meny gör det lättare för köparna att snabbt hitta det de letar efter och göra köpet. Skapa helt enkelt presentkategorier och lägg till dem på din huvudmeny.

SearchWP Advanced Search

För att göra sökningen ännu mer användarvänlig kan du till och med sortera gåvorna i specifika kategorier, t.ex. efter mottagare, tillfälle, ålder, märke, prisklasse, erbjudanden etc. Ett bra sätt att lägga till det på din webbplats är med SearchWP avancerat WordPress-sökplugin. SearchWP stöder automatiskt avancerad, fasetterad sökning via taxonomier (som kategorier, taggar och till och med produktattribut). När du skapar dina WooCommerce-produkter kom du bara ihåg att lägga till relevanta produktattribut (färg, märke, ingredienser osv.) Och taggar (ålder är det en bra present till, allmänt intresse osv.).

3. Ställ in dedikerade presentsidor

Om du inte är den typ av person som vill ha ett klibbigt banner som styr över din hemsida som annonserar dina gåvor, kan du alltid välja det mer subtila men lika effektiva sättet att inrätta dedikerade presentkortsidor. Dessa kan vara inventarier på din webbplats per tillfälle och kan nås av köpare året runt.

Dean & Deluca Gifting

Dean & Deluca har en permanent “Gifting” -sida.

De kategorier som vi diskuterade ovan kan också tillämpas här. Dessutom kan du till och med överväga att ställa in en dedicerad sida för dina säsongserbjudanden på produktpaket med presentpaket för olika tillfällen.

4. Främja personliga paket

Ett sätt att göra presentbutiker enklare är genom att skapa presentpaket i förväg för specifika individer. Du kan ta de aktuella trenderna och populära produkter som trender på marknaden och lägga till dem i bunten som gör det attraktivt. Dessutom går en personlig anpassning, baserad på vem gåvan är till, långt i att klara affären.

Kommer du ihåg den färdiga beställningen “Presentförpackning för mamma” som du checkade ut för morsdagen? Denna idé är på samma sätt. För de snabba shopparna finns det inget bättre än ett paket de kan beställa i enkelt och snabbt och som innehåller praktiskt taget allt de letar efter.

Du kan göra några marknadsundersökningar för att få en tydligare bild av de allmänna preferenser och prisvärdhet innan du skapar personliga paket efter ålder eller tillfälle. Glöm inte att erbjuda ett stort antal alternativ för kunder att välja mellan och du kommer bokstavligen att se gåvorna flyga från dina virtuella hyllor!

Bonus: Anpassade paket

Erbjuda valfria paketvarianter

På samma sätt kan du erbjuda kunderna full frihet att skapa sina egna, personlig presentpaket. Med WisdmLabs Custom Products Boxar kan du erbjuda presentförpackningar i olika storlekar, en pool av produkter att välja mellan, och ett definierat prisklass och luta dig tillbaka för att låta kunder utforma sitt individualistiska paket. Du kan använda vanligtvis övertygande åtgärder som större rutan bättre rabatt, eller erbjuda ett oemotståndligt incitament för att öka försäljningen.

En annan idé är att gå in i shopparnas tankesätt och bestämma din prissättningsstrategi i enlighet därmed. Letar shopparen efter ett gäng doftljus eller ett komplett aromakit? Den förstnämnda har färre alternativ men får en platt rabatt, medan den senare får fler alternativ men har per produktrabatter. Experimentera med populära produkter och se om de val som gjorts tillgängliga i enlighet därmed.

5. Skapa presentkort

YITH WooCommerce Presentkort-plugin

Det är oundvikligen någon i alla våra liv som är svårt att handla för. Därför uppfanns presentkort. Presentkort kan vara svåra att lägga till i din butik, men med gratis YITH presentkort WooCommerce-tillägg det är en bris. Detta gratis plugin lägger till en ny produkttyp till din WooCommerce-butik så att du kan skapa kort för olika belopp. När en kund beställer ett presentkort har de möjlighet att lägga till mottagarens e-postadress för snabb leverans. Presentbeloppet appliceras sedan via en kupongkod vid kassan.

6. Erbjud presentpaket vid kassan

Presentförpackning

En av de bästa presentförsäljningarna du kan lägga till i din butik är presentpaket. Prova gratis WooCommerce Gift Wrapper-plugin – det lägger till enkla alternativ för inslagningstyper och presentmeddelande i kassan. Detta är ett enkelt sätt att lägga till en personlig touch och förvandla alla köp till en gåva.

7. Skapa ett nyhetsbrev för specialerbjudanden

Slutligen – skapa ett nyhetsbrev! Ett nyhetsbrev är ett bra sätt att hålla kontakten med tidigare kunder under hela året, dela nya presenter, meddela dem om semesterkampanjer eller till och med skicka dem personliga erbjudanden baserade på tidigare köp.

WooCommerce MailChimp-förlängning

Vi gillar verkligen MailChimp (som är GRATIS för nyhetsbrev upp till 2 000 prenumeranter) eftersom det är enkelt att använda och det finns massor av gratis integrationsalternativ som WooCommerce MailChimp för att lägga till ett nyhetsbrev till din butik. Speciellt detta plugin lägger till prenumerationsalternativ när de gör en order. Efter det kan du skapa välkomstmeddelanden eller en fullständig e-mail-droppkampanj.

Avskild tankar

Det finns många sätt att förbereda din onlinebutik för året men förhoppningsvis hjälper dessa tips dig att bli redo för gåva. Att erbjuda enkla att hitta presentsidor, paket, presentförpackning med mera är beprövade strategier för att rikta in sig på presentmarknaden.

Vad tycker du om våra strategier för att göra e-butiker gåva säsongsklar? Några tips du vill dela? Lämna gärna en kommentar nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map