Tips för innehållsmarknadsföring för småföretag med WordPress

Tips för innehållsmarknadsföring för småföretag med WordPress

Oavsett storleken på ditt företag eller verksamhet som bedriver innehållsmarknadsföring är ett måste. Men om du driver ett litet företag eller är ute på egen hand, är det förmodligen rättvist att säga att du har färre resurser att investera i att marknadsföra dina tjänster och produkter än ett företag i stor skala. Trots det betyder det inte att utan rätt strategi kan du inte få bra resultat så vi har satt ihop vår lista över innehållsmarknadsföringstips.


Enkelt uttryckt innebär innehållsmarknadsföring att producera högkvalitativt innehåll som sedan marknadsförs för att få mer riktad trafik till din webbplats. Genom att förbättra dina innehållsmarknadsföringsinsatser får din webbplats fler besökare, kommer du att öka leadgenerationen. Detta kan i slutändan din verksamhet för att öka försäljningen.

Det finns många olika sätt att implementera eller förbättra din strategi för innehållsmarknadsföring. Lyckligtvis, om du har en WordPress-webbplats så finns det några kraftfulla WordPress-plugins som du kan använda för att hjälpa till. Oavsett vilken erfarenhet du har med innehållsmarknadsföring och hur mycket tid du har att ge kommer tipsna för innehållsmarknadsföring nedan att starta dig i rätt riktning eller öka dina nuvarande insatser.

1. Skapa bra innehåll

Du kanske inte vill höra detta, men den viktigaste aspekten av innehållsmarknadsföring är själva innehållet. Många binder sig i knutar om hur man kan producera fantastiskt innehåll, eller till och med bara bestämma vilka ämnen man ska skriva om.

Det bästa rådet för småföretag är att hålla det enkelt. Tänk på vilken information dina kunder vill veta. Vilka frågor har de nyligen ställt? Vad har du hittat själv som förklarar om och om igen? Om någon har ett problem som de har diskuterat med dig så har mer än troligt många andra samma problem och de är hemma Google-ing det.

Skriv ner frågor och problem för din målgrupp och befintliga kunder och förvandla detta till innehåll. Det bästa sättet att lägga till intressant och engagerande innehåll till din webbplats är genom en blogg så ta dina kunders frågor och förvandla var och en till ett blogginlägg. Försök att göra dessa inlägg informativa och roliga men viktigast av intresse för din målgrupp så att de lockas till läsning.

Nu, när en potentiell kund eller kund tar till Google för att söka efter svar på deras fråga, finns det en chans att de hittar din blogg. Efter att ha fått svar på deras fråga, inom bara några klick, kan de vara på din kassa eller kontaktsida – redo att ta nästa steg i din försäljningstratt.

2. Använd ett WordPress-tema av hög kvalitet

Totalt innehållsmarknadsföring WordPress Theme

Det finns många WordPress-teman att välja mellan, och när du är nästan att få ditt företag eller blogg att starta online kan det vara mycket överväldigande. För innehållsmarknadsföring vill du ha ett tema som laddas snabbt, utseende professionell, är lätt att använda och kostar inte dig en arm och ett ben. Vi kan inte rekommendera Totalt WordPress-tema tillräckligt. Detta tema har optimerats för hastighet, har hundratals alternativ för temaanpassare och enkelt dra & släpp sidbyggare och kostar mindre än en ny skrivare. För alla företag eller bloggar är Total ett bra tema att bygga en webbplats för innehållsmarknadsföring med.

3. Organisera ditt innehållsskapande

För ett mindre företag vill du lägga ut minst en, helst två, blogginlägg i veckan. Folk startar ofta bra med att skapa och lägga till innehåll på sin webbplats. När det är nytt är du motiverad! Men sedan som veckorna går tenderar de att falla bakom. Det är verkligen viktigt att lägga till innehåll regelbundet och det bästa sättet att göra detta är att använda en tracker eller kalender. Du skulle använda en kalender för möten eller andra viktiga aspekter av ditt företag, så varför inte dina inlägg och kampanjer?

WordPress-plugin för redaktionskalender

Redaktionell kalender är ett gratis plugin för WordPress som gör att du kan se alla dina schemalagda inlägg för dagen, veckan eller månaden. Det låter dig organisera när artiklarna är planerade att publiceras, vilka idéer du har för framtida innehåll och mycket mer. Denna information presenteras i ett tydligt kalenderformat. Detta gratis plugin erbjuder ett snabbt och enkelt sätt att hålla dig uppdaterad med dina innehållsuppgifter.

4. Glöm inte e-post

En lista med tips om innehållsmarknadsföring skulle inte vara komplett utan att beröra via e-post. Det är viktigt att du försöker samla in e-postadresserna till besökarna på din webbplats samt hålla en lista över kund- och klientmeddelanden. Genom att sätta upp ett nyhetsbrev eller prenumerationslista via e-post kan du nu kontakta dessa kontakter varje gång du publicerar en ny artikel på din blogg. Dessa e-postmeddelanden hjälper din publik att bli medveten om de nya artiklarna och uppmuntrar dem att besöka din webbplats för att ta reda på mer.

MailChimp för WordPress

MailChimp är en kraftfull e-postmarknadsföringslösning. Genom att installera gratis MailChimp för WordPress plugin och registrera dig med MailChimp, kan du börja bygga en e-postlista. Genom MailChimp kan du automatiskt skicka ditt nya innehåll till alla, eller en grupp med, din e-postlista. Detta är ett viktigt sätt att interagera med dina kunder och kalla en publik för din blogg och resten av din webbplats.

5. Hantera dina sociala medier

Sociala medier är ett annat viktigt sätt att dela ditt innehåll och marknadsföra din webbplats. Oavsett vilken typ av verksamhet du har måste du ha en närvaro på sociala medier. Ju fler artiklar du producerar desto mer måste du dela på de olika sociala mediekanalerna, desto fler människor kommer att utsättas för ditt innehåll.

Social Warfare Free Social Sharing Plugin

Det enklaste sättet att göra ditt innehåll delbart och att uppmuntra människor att följa dig på sociala medier är att lägga till delningsknappar på din webbplats. Social Warfare är ett freemium WordPress-plugin som är specialiserat på sociala aktier och driver trafik till din webbplats.

Förutom att tillhandahålla sociala delningsknappar hjälper det också till andra aspekter av marknadsföring av sociala medier, inklusive att tillhandahålla alternativ för Pinterest-specifika bilder och skapa Twitter-vänliga citat. Denna plugin kommer att utrusta din webbplats med de verktyg du behöver för att börja dela ditt innehåll och bygga ett starkt socialt mediemiljö som också delar ditt innehåll åt dig.

6. Spara tid med CoSchedule

Ett av de största problemen med innehållsmarknadsföring och sociala medier i allmänhet är att det kan vara tidskrävande. Den ständiga skapandet av nytt innehåll och den kontinuerliga delningen av det på de olika sociala medieplattformarna kan vara ett heltidsjobb inom sig själv. CoSchedule kan hjälpa till med detta och spara mycket tid och energi.

CoSchedule Free WordPress-plugin

CoSchedule är ett premium WordPress-plugin (med en 14 dagars gratis provversion) som fungerar lite som Redaktionskalender. CoSchedule hjälper emellertid inte bara till att schemalägga dina bloggartiklar utan alla sociala mediaposter som följer det. Det gör att du enkelt kan dela gamla inlägg igen så att du inte behöver ständigt skapa nytt innehåll. Allt detta görs från WordPress-instrumentpanelen, vilket sparar tid på att hoppa från en sida till en nästa och få ditt huvud runt varje kanals krav.

7. Använd Analytics för att förbättra din strategi för innehållsmarknadsföring

Analytics är en viktig del av innehållsmarknadsföring. Det gör att du kan se hur många personer som tittat på din webbplats, hur de hittade dig, vilket innehåll de är intresserade av och vilka sidor de inte har, samt mycket mer.

Google Analytics gratis WordPress-plugin

Google Analytics är ett fantastiskt gratis WordPress-plugin som gör att du kan se realtidsstatistik från din WordPress-instrumentpanel. Informationen som den ger hjälper dig att förbättra din strategi för innehållsmarknadsföring. Beväpnad med den här informationen kan du göra dem mer relevant för dina kunders intressen.

Sprout Social

Sprout Social är en tjänst som hjälper dig att övervaka hur ditt innehåll presterar i olika sociala nätverk. Detta är en premiumlösning som erbjuder många funktioner, men dess sociala mediemetik är särskilt imponerande.

Verktygen som ingår i Sprout Social gör det möjligt för dig att verkligen titta på djupet på hur dina sociala medieplattformar hjälper dig, var din målgrupp umgås och vilket innehåll de är intresserade av och dela. Denna typ av information är avgörande för att hjälpa dig marknadsföra din webbplats på rätt sätt, med rätt personer vid rätt tidpunkt, på rätt plats!

Samla in våra tips för innehållsmarknadsföring

Alla strategierna ovan är viktiga aspekter av innehållsmarknadsföring. Om du vill att ditt företag ska trivas är det värt att ta sig tid att implementera var och en. För att sedan använda dem konsekvent.

Om du precis börjar eller inte har grepp om en strategi för innehållsmarknadsföring ännu, välj ett par områden att fokusera på för att starta. Gå sedan upp därifrån. Eller helt enkelt börja med tips om innehållsmarknadsföring som vi har delat ovan. Lycka till!

Har du några bra tips om innehållsmarknadsföring? Vad har du provat som har lyckats? Vad behöver du fortfarande förbättra? Dela dina erfarenheter med oss ​​i kommentarerna nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map