Ultimate Guide to Free WordPress Theme

Ultimate Guide to Free WordPress Theme

Om du bara förbereder dig för att ta dina första steg upp på webbutvecklingsberget kan den ultimata guiden vara en resurs för dig.


I dessa dagar verkar det som att det inte går att bygga en webbplats. Det är självklart. Oavsett om du driver en liten leveransservice för bageriet eller håller på att patentera och utveckla en lysande uppfinning är det omöjligt att överdriva vikten av en online-närvaro för alla företag i dagens anslutna värld. Och det är där en webbplats kommer in. Webbplatsen är din egen identitet online. Den goda nyheten är det med WordPress CMS-plattformen vem som helst kan bygga sin egen webbplats utan att spendera en arm och ett ben på den. Eureka!

Det faktum att WordPress är en gratis open source-plattform med en gränslöst hav med gratis och premiumtema, är det som gör det fantastiskt. Det faktum att det är mycket du kan göra med det gratis är det som ropar till människor. Låt oss säga, med WordPress kan människor testa sina idéer för att förfölja sina drömmar, hobbyer och önskemål. Även om det största hindret är att välja rätt WordPress-tema. Med så många val kan det bli förvirrande.

Den goda nyheten är att det finns en överväldigande mängd gratis WordPress-teman tillgängliga på webben. De dåliga nyheterna är att det finns en överväldigande mängd gratis WordPress-teman där du kan prova.

Det finns faktiskt inget fel med att använda en gratis WordPress-tema – kom bara ihåg vad du är och inte får.

Vad är ett gratis WordPress-tema?

Till att börja med är ett gratis WordPress-tema ett av de enklaste och billigaste sätten att bygga en webbplats gratis, för Pete’s skull! Ett gratis WordPress-tema är bara för att hjälpa människor som inte har mycket pengar men har en önskan och en dröm. Dessutom är de villiga att arbeta för den drömmen på egen hand. Gratis teman är bra för dem som har en budget och har inte pengar att spara. Det bästa med gratis teman är att när du väljer det kan du alltid uppgradera det till en premiumlösning senare eller byta till ett annat gratis tema.

Det finns många temabutiker inklusive Template, WPExplorer, ThemeIsle och mer som erbjuder fantastiska gratis WordPress-teman som lockar användarnas uppmärksamhet till sina digitala produkter. Och naturligtvis WordPress.org Theme Repository har den största samlingen gratis WordPress-teman tillgängliga online vilket gör det till en utmärkt plats att testa vattnet och komma igång med WordPress-teman.

GPL-licens

Bekräfta det, du har aldrig läst en enda mjukvarulicens i ditt liv. De flesta människor har aldrig uppmärksamt dem också. När vi pratar om fri WordPress-teman, GPL-licens är en oundviklig del av det. Varför är det viktigt? Låt oss lägga lite ljus på det.

Enkelt säkerställer GPL att du har friheten att köra, studera och ändra programmet / koden samt distribuera och ändra dess kopior till andra. Således betyder GPL frihet för dig, dock inte priset. Med andra ord, när du har gjort ändringar i koden är du skyldig att släppa den med samma licens. Som ett resultat, ju fler människor justerar det, desto bättre och starkare blir denna programvara. Och det handlar om att GPL-licensen fokuserar på fria saker och ingenting om priset på någonting.

99% av gratis WordPress-teman har en GPL-licens. Detta betyder att du fritt kan ladda ner och använda dem som du vill!

Creative Commons

Låt oss gå framåt. Creative Commons-licens (eller CC) är en annan offentlig upphovsrättslicens som gör det möjligt för människor att dela, använda och bygga vidare på de derivatverk som skapats. I själva verket ger det en författare flexibilitet och skyddar användarna som omfördelar författarens arbete.

Det finns flera CC-licenser. Du kan hitta några WordPress-teman licensierade under CC-licens. Som ni kommer att se är de vanligtvis inte den del av temavarvet.

Gratis teman är lika, men vissa gratis teman är mer lika än andra

När du väljer gratis WordPress-tema är det viktigt att kontrollera vilken typ av licens de är under. Varför? Svaret är att det beror. Det handlar om rättigheterna som du har rätt att göra med det.

Fördelar med gratis WordPress-teman

Det faktum att gratis WordPress-teman är gratis i sig verkar stort. Men det är mänsklig natur att inte vara nöjd med mindre. Vi vill alltid ha mer. Hitta ett gratis WordPress-tema du gillar och helt enkelt gå till det. Så, vad är fördelarna för dig?

 • Kostnadsbesparande faktor
  När du hittat ett gratis tema du gillar, gå vidare och använd det på din webbplats. Använd din fantasi istället för din plånbok. Om du av några anledningar vill byta till premiumtema finns det inget som hindrar dig. Däremot kan det med svåra teman vara svårt att få tillbaka pengarna.
 • Otroligt plugin-stöd
  Trots att gratis WordPress-teman inte uppnås med support, kan du dock hitta många tillgängliga resurser som hjälper dig att bli av med allt som oroar dig. Dessutom kan du ladda upp datum, redigera och göra ändringar när du behöver med gratis plugins.
 • Att välja sorter
  Ingenting är konstant, utan förändring. Du kommer att vilja göra ändringar. Dessutom är det fritt att göra ändringar. När du bestämmer dig för att gå till det, experimentera. Experimentera med så många gratis WordPress-teman som du vill hitta den lösning som passar bäst för din delikata smak.

Svaga punkter med gratis WordPress-teman

Tja, gillar det eller inte, men det finns alltid en svart fluga i din Chardonnay. Och gratis WordPress-teman är inte undantaget.

 • Inte unikt
  Även om det finns många vackra gratis WordPress-teman, använder många människor dem för att de är gratis. Det betyder att din webbplats kanske inte ser unik ut.
 • Dåligt kodad (kanske)
  Tyvärr finns det många dåligt kodade, klumpiga gratis WordPress-teman där ute. Men det finns lika många bra alternativ. Detta innebär att du bör undersöka och alltid testa ditt tema innan du laddar upp det till din live WordPress-webbplats.
 • Begränsade funktioner
  Du har begränsade redigeringsalternativ och inställningar när det gäller att justera det totala utseendet på din webbplats.
 • Begränsat stöd
  De flesta gratis WordPress-teman inkluderar inte gratis support, men utvecklare välkomnar felrapporter om du har hittat ett problem. Vissa utvecklare erbjuder också premiumstödalternativ, så du kan behöva skicka ut lite kontanter om du behöver hjälp.
 • Begränsade uppdateringar
  Eftersom gratis teman är fri det kan ta längre tid för utvecklare att tillhandahålla uppdateringar, eller så kan de så småningom överge temat tillsammans.

Bör du välja ett gratis eller premium WordPress-tema?

Så, vilket alternativ att välja? Svaret är att det beror. Det finns många saker att tänka på innan du väljer valet. Tänk på fördelen som du kan få. Även om förväntningarna kan vara svåra att hantera. Som regel vet du inte om du inte ägnar tid och ansträngning åt att försöka. Tja, för att sammanfatta, rädsla för att inte börja små och bygga upp.

Ett premium WordPress-tema är bara saken för dig som vill koppla upp sin unika och moderna webbplats som är värd både tid och pengar. Premiumtemat betyder inte alltid det bättre alternativet, det kan dock göra en stor skillnad. Kom ihåg att det alltid finns en chans att betala för mycket för funktioner du inte behöver.

Generellt sett är premiumtemat ett fantastiskt sätt att göra saker med minimal krångel. Dessutom har de mer avancerade funktioner, unika mönster, frekventa uppdateringar, extra utvecklarstöd och fantastiska anpassningsalternativ. Bekräfta det, med alla dessa fördelar, varför inte?

Tips för att välja ditt ideala gratis WordPress-tema

Du kanske är nyfiken på att hitta tillförlitliga gratis WordPress-teman. Det är ju viktigt. Du kan förstöra din värdefulla tid och pengar för flyga på natten leverantörer och i slutändan få en produkt av låg kvalitet som kostar dig arm och ben. Det är inte ett alternativ.

Här är ett huvud för dig – om du inte har en aning om var du ska börja, låt oss titta på några fantastiska gratis WordPress-teman från ledande webbutvecklande företag som TemplateMonster och WPExplorer. Varför inte? Det är en bra idé. Dessutom är utbudet av gratis och premium WordPress-teman de erbjuder endast begränsat av din fantasi. Oavsett vilken nisch du är i så kan vem som helst hitta det bästa WordPress affärsteman, elektroniska mallar, mode- och skönhetsbloggsidor, design- och fotograferingsportaler och mycket mer.

Låt oss säga att när du surfar på gratis WordPress-teman bör du välja det som lätt kan vara skräddarsydd efter ditt valda syfte. Du har ett uppdrag eller mål du arbetar mot, eller hur? Om du till exempel vill ansluta en företagswebbplats är Monstroid2 Lite precis saken för dig.

Monstroid 2 Lite Free WordPress Theme

Monstroid 2 Lite Free WordPress Theme

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Först och främst bör det visuella utseendet på ett WordPress-tema idealiskt passa ditt syfte. Och Monstroid2 Lite har täckt dig. Denna absolut rena GPLv.3-licensierade gratis WordPress kan hjälpa dig att starta din företagswebbplats utan kodningshuvudvärk. Med huvudfokus på innehåll innehåller Monstroid2 Lite en uppsättning Google-teckensnitt för att markera de mest intressanta delarna av ditt klibbiga innehåll. Den har massor av rent vitt utrymme som hjälper dig att dela ditt innehåll i lättläsbara delar. Med WP Live Customizer kan du göra alla ändringar och se resultaten från ditt experiment direkt. Dessutom ger en ren, lyhörd och iögonfallande design dig fri vilja att ställa upp alla företag, e-handel eller online-publiceringswebbplats snabbt. Slå inte det förrän du provar det.

Naturligtvis kanske du vill välja ett WordPress-tema som är väl kodat och byggt runt moderna webbstandarder. Se till att Corporate Free Business WordPress Theme har en ren, korrekt markerad kod som underlättar ditt liv från början.

Corporate Free Business WordPress Theme

Corporate Free Business WordPress Theme

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Detta gratis GPLv.3 WordPress-tema är utformat för affärs- och företagswebbplatser och kan hjälpa dig att representera ditt unika varumärke eller företag för dina otroliga besökare. Med en portfölj kan du visa upp dina exceptionella verk och projekt för att dra in dina kunder och berätta en historia om ditt uppdrag. Dessutom stöder det bilder, gallerier och videor för att uppmuntra dina kunder att gå med i ditt varumärke. Underskatta inte vikten av att ha en bloggsida för att marknadsföra ditt företag. Gör eventuella förändringar, experimentera, skapa en orsak men bli uppmärksam. Spela gärna runt live-demoen för att se om det passar din känsliga smak.

Tror mobil-först om du inte har en mycket god anledning att inte göra det. Om du vill vara säker på att du får så mycket trafik som möjligt – se till att ditt gratis WordPress-tema är lyhört. En helt lyhörd layout som anpassas smidigt till olika digitala enheter eliminerar risken för att webbplatsen överges. Kustrix Lite är bäst lämpad för att tjäna detta syfte.

Kustrix Lite Free Fashion Blog WordPress Theme

Kustrix Lite Free Fashion Blog WordPress Theme

Info & nedladdning Visa demonstrationen

När onlinevärlden blir allt mer visuell din vackra webbplats måste vara synlig på alla sista generationens enheter. Folk bläddrar och handlar under hela dagen, det är därför din lyhörd och iögonfallande webbplats bör dyka upp i de hungriga sökmotorresultaten. Ta en titt på detta gratis 100% GPLv.3 licensierade WordPress-tema anpassat för personliga bloggar och fotografiprojekt för mode och skönhet. Temat är lätt att anpassa och navigera tack vare sin två-kolumn positionering. Med sociala alternativ kan du få ordet om ditt nya barn.

Powered Free Blogging WordPress Theme

Powered Free Blogging WordPress Theme

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Njut av detta helt gratis GPLv.3-licensierade WordPress-tema avsedd för att skapa bloggar för företag, teknik, livsstil och resor. Den har en ren, lyhörd och minimalistisk design som hjälper dig att engagera och imponera dina besökare från början. Gör allt du kan för att skapa en blogg som är värt att hålla sig kvar. Det levereras med WPML, Polylang, ad RTL-support, sociala medier, typografiska inställningar, ren och giltig kod med mera. Hämta det och använd det till din fulla fördel.

Avvisa inte ren och minimal gratis WordPress-teman. När du väljer ett tema, kom ihåg att enastående design aldrig kommer ur stil. Ett rent avstånd på din webbplats påverkar webbplatsens övergripande utseende. Kom ihåg att rena och enkla mönster ofta är det bästa sättet att visa upp ditt innehåll och bli märkt. Ta en titt på Melissa Photography WordPress-tema.

Melissa Gratis fotografi, portfölj och fotostudio WordPress-tema

Melissa Gratis fotografi, portfölj och fotostudio WordPress-tema

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Att ha en vacker minimalistisk webbplats kan vara en skillnad som svänger besökarnas beslut till din fördel. Med Melissa kan du skapa en imponerande fotografportföljsida och låta dina besökare känna skönhet och härlighet. Det kommer med TM Gallery som hjälper dig att skapa och representera dina unika verk och projekt på det mest tilltalande sättet. Med WP Live Customizer kan du anpassa mallen i förvånande grad utan huvudvärk för någon kodning. Få dina besökare att känna sig speciella när de landar på din fotograferingsplats av misstag.

Ananas gratis fotograferingsblogg WordPress Theme

Ananas gratis WordPress Theme

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Detta minimalistiska GPLv.3 licensierade gratis WordPress-tema kan hjälpa dig att vinna kampen om uppmärksamheten. Det kommer med alla nödvändiga funktioner du kan behöva för att starta en framgångsrik blogg med ett ögonblick. Denna välkodade, lyhörd, Yoast SEO-kompatibel mall kan starta ditt webbprojekt och spara både tid och ansträngning. Ananas erbjuder ett spelrum för att skapa en engagerande berättelse som inte kan läggas ner. Dessutom stöder det flera mediatyper, är kompatibelt med populära gratis plugins, kontaktformulär 7 och mer. Nu, nog talar. Dyk in för att se vad det handlar om.

Med hänsyn till att Google rankar mobilvänliga webbplatser högre, SEO-standard ser till att din webbplats är korrekt markerad så att den ligger högt upp i sökmotorns resultat. Således kan du få maximalt hävstång från nyckelord och öka chansen att folk kommer att landa på din webbplats. Många gratis WordPress-teman är optimerade från början, men som alltid är bara några av dem bättre på det än andra.

Energico Gratis trädgårdsarbete WordPress Theme

Energico Gratis trädgårdsarbete WordPress Theme

Info & nedladdning Visa demonstrationen

SEO-vänligt gratis GPLv.3 WordPress-tema utformat med den tydliga fördelen kan säkerställa att din webbplats gör exakt vad du behöver. Energico är ett utmärkt val för trädgårds- och landskapsarkitekturer. Den levereras med ett gäng Cherry-plugins som representerar din unika verksamhet på det mest engagerande sättet. Välj mellan flera blogglayouter, sid- och sidfotstilar och olika användargränssnittselement för att passa dina affärsbehov bäst. Prova nu för att locka naturlig trafik från sökmotorer.

Pytheas Free Corporate Business WordPress Theme

Pytheas Free Corporate Business WordPress Theme

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Pytheas är ett rent, minimalistiskt och lyhört gratis GPLv.3 WordPress-tema anpassat för företag, företag och portfölj webbprojekt. Det levereras med inbyggt stöd för Yoast SEO-brödsmulor, WP Live Customizer, sociala medier, kontaktformulär 7 och mer. Använd denna SEO-vänliga mall till din fulla fördel och engagera dina besökare mer online. Gå igång idag.

Catwalk Free Fashion Modelling Agency Responsive WordPress Theme

Catwalk Free Fashion Modelling Agency Responsive WordPress Theme

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Catwalk är ett annat SEO-vänligt gratis WordPress-tema som är perfekt för ditt nästa webbprojekt. Den är utformad med omsorg och elegans och kan hjälpa dig att skapa en ny digital ytterdörr till din modemedelbyrå. Inse det, din publik förtjänar det bästa. Med Catwalk kan du marknadsföra ditt varumärke dygnet runt, 365 dagar om året. Få mest trafik från sökord som du vet kommer att orsaka omvandlingar. Vad är ditt val?

Grattis! Du är en gratis tema-expert!

För att sammanfatta är WordPress ett fantastiskt alternativ som kan växa med dig och ditt företag. Och när du väljer rätt WordPress-tema kan det göra en enorm skillnad i din framgång. Som ni ser finns det många vackra gratis WordPress-teman, men bara några av dem kan göra att din webbplats ser ut som en miljon dollar. Att välja rätt gratis WordPress-tema är faktiskt alltid det svåraste. Allt du behöver är en upplevelse som du bara kan genom att få lite träning under bältet.

Vad tycker du är de viktigaste aspekterna av ett gratis WordPress-tema? Och har du några favorit teman som vi missade? Låt oss veta i kommentarsavsnittet – vi skulle gärna kolla in dem!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map