UX bästa metoder för WordPress och ditt onlineföretag

UX bästa metoder för WordPress och ditt onlineföretag

Du vet antagligen redan hur lätt det är att starta en webbplats med WordPress. Men när du lägger till funktioner och innehåll blir saker och ting komplicerade snabbt. En av de viktiga aspekterna du måste komma ihåg är UX bästa praxis för WordPress. Användarupplevelse (UX) har nyckeln till din affärsframgång. Det är användarna som köper dina varor och tjänster, inte sökmotorerna.


Det är vanligt att hitta webbplatsägare eller till och med utvecklare och designers som förvirrar UX med användargränssnitt (UI). Både UX och UI är nära besläktade men är tillräckligt olika för att motivera en förklaring.

Skillnaden mellan UX och UI

För att få en bättre förståelse, låt oss definiera följande villkor:

Webbanvändbarhet: Det är den enkla användningen av en webbplats.

Användargränssnitt (UI): En plats där människor interagerar med maskinerna. Till exempel är en knapp en del av användargränssnittet. Utvecklare använder verktyg för att utveckla ett användargränssnitt som borde anpassa sig till företagets krav.

Användarupplevelse (UX): Detta gäller användare och hur de känner för din webbplats. Formgivare måste se till att användarupplevelsen alltid är topp och användarinteraktion är trevlig.

Till exempel kan ett WordPress-tema med stor användarupplevelse ha många användargränssnitt (som Total-temat), men var och en av dem måste ge den bästa möjliga användarupplevelsen för din specifika nisch.

Om du har en företagswebbplats bör hemsidan klargöra vad din verksamhet handlar om, vad din kärnfilosofi / värderingar är och eventuellt visa dina produkter eller ge ett sätt att få en offert. Många företagswebbplatser använder ett stort “ovanför veckan” -foto eller en bakgrundsvideo av sina kontor. Kanske visar de sina huvudprodukter, hur de har gjorts och vilka fördelar de erbjuder. Om du driver en företagswebbplats är det viktigt att ange ditt ärende omedelbart.

Företagsbyråns webbdesign

De Vanilj byråns webbdesign med Total WordPress-temat är ett bra exempel på hur du kan visa upp vad ditt företag handlar om ovanför veckan.

För andra nischer kan olika faktorer komma in. Om du är en bloggare vill folk veta mer om dig personligen, din bakgrund och din kompetens så fokusera på att göra dig själv transparent och gynnsam att skapa förtroende. Om du är musiker än du borde bättre markera din musik och senaste album eller EP-konst.

användbarhet < User Interface < User Experience

God användbarhet är en integrerad del av a bra användargränssnitt. Ett användargränssnitt är ett framsida av ditt varumärkes närvaro online eftersom det direkt påverkar användarupplevelsen. Nu vet vi vad skillnaden är, låt oss gå vidare till de bästa UX bästa praxis för WordPress.

UX bästa metoder för WordPress

WordPress är ett CMS som utmärker sig för att tillhandahålla verktyg för att bygga din webbplats, men det garanterar inte att det kommer att vara perfekt på alla sätt. Du behöver UX bästa metoder för att göra det värt besökarnas tid och bygga förtroende från deras första interaktion med ditt varumärke.

Ren och enkel design

Vet du vad som lockar människor mest? En ren och enkel design. Det är vanligt att utvecklare alltid arbetar för att få en webbplats full av funktioner. Men de glömmer ofta vad det verkliga skälet till att de bygger webbplatsen är. Användare bryr sig inte om funktionaliteten förrän och om de inte kan använda webbplatsen med lätthet.

UX bästa praxis för WordPress: Ren och enkel design

Det är en bra idé att fortsätta fråga sig själv “Kommer besökarna eller webbplatsadministratörerna att kunna använda det utan svårigheter eller förvirring?” Detta säkerställer att din slutliga design uppfyller gällande designstandarder. Om svaret i något steg är “nej” måste du gå tillbaka till tavlan och tänka hur du gör det mer intuitivt.

När dina användare landar på fokuserade, oklara sidor ger det dig fler chanser att konvertera dem till prenumeranter och / eller kunder. Människor tycker inte om att tänka hårt när de surfar. Det är ditt jobb att göra detta för dem. Den goda nyheten är att de flesta av de bästa WordPress-teman erbjuder enkel och rörig design som enkelt kan anpassas. Om du vill utforma din WordPress-webbplats, se till att hålla dig till enkelheten. Det ger dig mer flexibilitet och mindre rörliga delar som kan gå sönder.

Responsiv webbdesign

En av de avgörande aspekterna av modern användarupplevelse (UX) är att ha en lyhörd webbdesign. Mobila enheter har tagit över internet. Jag har hört att folk kör hela sin verksamhet på smartphones, särskilt med ökningen av 5,5-tums enheter och större. Detta gör det viktigt för WordPress-webbplatser att vara lyhörda och anpassa sig till alla skärmstorlekar, men också alla skärmupplösningar och näthinneskärmar.

UX bästa praxis för WordPress: Responsive Design

Att inte bara ha en responsiv design förbättrar användarupplevelsen, utan förbättrar också din trafik. Uppehållstid är något som Google använder i dessa dagar för att mäta hur nöjda användare är när de klickar på din webbplats i SERP: er (sökresultatsidor). Om de spenderar mindre tid än på de andra resultaten nära din betyder det att något inte stämmer med din webbplats och de flyttar den längre ner i SERP: erna.

Två viktiga saker du alltid kan förbättra på din webbplats:

 • Informationskvalitet
 • Hur information presenteras

En bra användarupplevelse innebär att webbplatsen levererar användbar information på alla skärmar.

Lätt att använda navigering

Nästan alla andra webbplatser jag ser idag har en komplex informationsarkitektur associerad med den. De har sidor eller inlägg på flera nivåer. En designer måste arbeta med en utvecklare för att se till att besökaren enkelt kan navigera genom webbplatsen genom korrekt navigering. WordPress kommer med alla verktyg du behöver för att lägga till en navigationsmeny, men du kan alltid lägga till en mega menyplugin som Uber Menu om du har många länkar att inkludera.

UX bästa praxis för WordPress: Enkel navigering

Du bör också välja en vanlig permalänkstruktur om möjligt. Om du inte driver en nyhetswebbplats eller publicerar flera artiklar om dagen, föreslår jag att du går med en “postnamn” -struktur (du kan använda den här guiden för att ändra dina permalänk så att du också kan byta).

De flesta människor litar inte bara på navigering när de surfar. En webbplats med bra användbarhet bör innehålla:

 • Sökruta
 • Ströbröd
 • kategorier
 • Arkiv

En av de mest populära WordPress-pluginsna, Yoast SEO, ger dig ett alternativ att lägga till brödsmulor till ditt WordPress-tema. Total WordPress-tema är kompatibelt med Yoast SEO och det är enkelt att lägga till brödsmulor.

Att skapa många olika sätt för användare att navigera på din webbplats garanterar bättre användbarhet och en trevligare användarupplevelse för dem.

Design kring innehåll

Utan innehåll är ingen webbplats komplett. Bra design kan vara attraktivt men det är innehållet som hjälper dig att sälja ditt företag till målgruppen. Den innehållsfokuserade layouten är inte bara behaglig för ögonen, utan gör det lättare för dig att smälta ditt innehåll. Ju mer innehåll användare smälter, desto mer vet de om dig och litar på dig, desto fler leder får du.

En UX-design baserad på bästa metoder kommer alltid att överväga texten först. Välj rätt typografi för din nisch och skapa UX runt innehåll.

Markera viktiga delar av ditt innehåll för att bryta textraden och göra ditt skrivande mer intressant.

Ditt innehåll ska se bra ut. Rätt typsnitt, storlek och färg kan göra att ditt innehåll lyser och får användare att intressera sig för vad du har att säga. Formatering bör också komplettera ditt innehållsflöde. Rätt formatering innebär att du använder rubriker och underrubriker, punktlistor, olika meningslängd, använder ord i fetstil eller kursiv för att betona viktiga ord, bilder, listor etc. Allt detta gör ditt innehåll mer intressant att läsa.

Använd mikro-interaktioner

Mikrointeraktioner är ett enkelt sätt på vilket besökaren interagerar med din webbplats. De inkluderar subtila effekter när du klickar på en artikelrubrik eller verktygstips, svävar och bläddrar effekter eller en ikonanimation medan din nedladdning pågår osv..

UX bästa praxis för WordPress: Mikrointeraktioner Ladda ner animering

Mikrointeraktioner har två stora fördelar:

 • Uppmuntra interaktioner
 • Ge feedback

Detta verkar inte mycket men i verkligheten spelar det en avgörande roll i UX bästa praxis för WordPress. Mikrointeraktioner är små belöningar för dina användare. Förbättra användarupplevelsen genom att implementera dem.

Slutsats

Att skapa en tilltalande webbplats är inte en enkel uppgift. WordPress gör det enkelt för alla att skapa en webbplats på några minuter, men det kräver mycket tänkande för att skapa ett användbart tillräckligt användargränssnitt med bra UX. Du bör alltid försöka överväga hur besökare kommer att använda en sida eller ett avsnitt och sedan implementera funktionerna och funktionaliteten. Det är också viktigt att göra din webbplats fel tolerant så se till att du har en anpassad 404-sidmall. Icke-befintliga sidor eller felsidor kan vara utgångspunkter, inte bara slutgångar.

Om du är otålig eller inte har tid och ansträngning att fokusera på UX bästa praxis för WordPress kan du helt enkelt få ett av våra handgjorda WPExplorer-teman. De använder alla UX bästa praxis och är en bra utgångspunkt för alla nya webbplatsers design.

Användarupplevelse är en komplex handel och det är inte möjligt att omfatta alla koncept i ett enda blogginlägg. Förhoppningsvis erbjuder artikeln en introduktion till viktiga UX-metoder för WordPress och något att tänka på när du skapar eller köper ditt nästa WordPress-tema.

Vad tycker du om bästa praxis för UX för WordPress? Erbjuder ditt nuvarande WordPress-tema bra användarupplevelse för dina användare och varför? Jag lyssnar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map