Vad du ska leta efter när du använder en frilansförfattare för din WordPress-blogg

Att ha en frilansskribent av högsta kvalitet och producera artiklar för din blogg kan ge många fördelar. Grundligt undersökta och välskrivna artiklar hjälper till att öka trafiken till din webbplats och skapa en gemenskap av engagerade läsare. Att anställa författare är en normal kostnad för att bygga en WordPress-webbplats, och att ha lite annat att skriva dina inlägg kommer att frigöra din tid, vilket gör att du kan fokusera dina ansträngningar på andra områden i verksamheten. Men hur går du åt att hitta och behålla en framgångsrik och pålitlig frilansare?


I den här artikeln kommer vi att diskutera var du kan hitta en frilansförfattare och vad du bör leta efter när du anställer en. Det är viktigt att vi sedan tänker på vilka termer du bör diskutera med en frilansare innan de börjar skriva för dig.

Var man hittar en frilansförfattare

Det finns ett antal sätt att hitta en frilansförfattare, och det finns många författare där ute som väntar på att bli hittade. Men nyckeln är att titta på rätt plats, så du hamnar med en författare av högsta kvalitet som passar din nisch.

Placera en annons
Odesk

Ett sätt att hitta en frilansförfattare är att placera en annons på en framstående webbplats som Odesk, PeoplePerHour, eller Pro Blogger. Dessa webbplatser har ett stort antal frilansare som regelbundet trålar sina sidor och letar efter spelningar. Beroende på vad du letar efter kan du hitta någon med rätt kompetens på en av dessa webbplatser.

Men reklam för en frilansare kan bli en lång process. Som svar på din annons kommer du att översvämmas av sökande. Bland kandidaterna kan det mycket väl finnas någon som är mycket lämplig för din blogg. Det kommer också att finnas många olämpliga svar, med människor som försöker lyckan inom ett skrivområde de inte har någon erfarenhet av. Ofta kan det vara extremt tidskrävande att identifiera de bästa författarna.

Sök efter författare

author-box

Att söka författare kan ibland vara ett bättre sätt att hitta frilansare av hög kvalitet. Titta på bloggar i din nisch för att se vem som skriver om dem. Kolla in författarens biorutor i slutet av en artikel, eftersom dessa vanligtvis innehåller en länk till författarens webbplats.

En Google-sökning är ett annat sätt att hitta en frilansförfattare. Genom att söka efter frilansförfattare i ditt område kan det finnas ett urval av författarens webbplatser som du kan bläddra igenom.

Vad man ska leta efter när man anställer en frilansförfattare

När du väljer frilansförfattare ska du alltid titta på deras webbplats för att få en känsla för vad de gör och vad de erbjuder. Om de vid första intryck är kompatibla med din blogg och dess behov kan du fortsätta med ytterligare kontroller.

Portföljsida

portfölj sida

När du anställer en frilansförfattare vill du helst ha någon som har erfarenhet inom ditt område. Men om detta inte är möjligt måste du kontrollera att de åtminstone skriver till den standard du letar efter.

EN portföljsida på en författares webbplats visar ett urval av deras arbete. Det bör visa arbete från olika platser och om möjligt från olika genrer. Här kan du mäta deras stil och kvalitet, vilket hjälper dig att avgöra om den här författaren passar bra för din webbplats.

Om möjligt försök alltid titta på en författares portföljsida innan du kontaktar dem. Detta kan spara både dig och dem mycket bortkastad tid om det visar sig att du inte är intresserad av deras arbete.

Läs vittnesmål

rekommendation-sida

De flesta författares webbplatser kommer att innehålla en vittnesmålssida. Detta hjälper dig att förstå hur författaren är att arbeta med, om de är pålitliga, punktliga och exakta med det arbete de vänder sig till.

Men om en författares webbplats inte har många vittnesmål, ska du inte skjuta upp. Vittnesmål kan förbises om arbetet på portföljsidan är av hög kvalitet.

Kontrollera pris och tillgänglighet

Frilansare kommer alla att ha ett pris för bollparker som de skriver för. En offert kommer att vara per artikel eller per ord, beroende på vad du ber om eller vad de föredrar. Fråga alltid deras priser i det första e-postmeddelandet för att inte slösa bort tid. De kan vara en fantastisk författare, men om du inte har råd med deras priser så är det ingen mening att gå längre.

Försök aldrig underskatta en författares priser med för mycket. Även om de kan acceptera ditt lägre pris kommer du inte att vara deras högsta prioritet. Och när en bättre betalande spelning kommer med kommer du att bli den första klienten som tappas.

Förutom pris, fråga alltid om en författares tillgänglighet eller ange vilken typ av arrangemang du letar efter. Många författare är mycket upptagna, men kommer att prioritera regelbundet arbete över enstaka artiklar. Om du erbjuder arbete varje månad, kan en författare omarbeta sitt schema för att göra plats för dig.

Vad du ska diskutera med en frilansare innan du använder dem

När du hittat en frilansare som du tycker är lämplig för din webbplats är det dags att diskutera extrafunktioner som ger en smidig arbetsrelation.

Kommunikation
skype

Diskutera i förväg hur du ska hålla kontakten med din författare. Vill du ha ett Skype-datum varje månad? Använder ditt företag Slack eller Trello? Om ingen av er har en preferens räcker det med e-post.
Riktlinjer

Ha tydliga riktlinjer för vad du vill ha. Många arbetsgivare skapar en stilguide för sina författare, så det är klart vad som förväntas. Detta bör innehålla detaljer som rubriktyper och bildstorlekar, etc. Detta kommer att hjälpa till att öka chansen att få det du vill ha i en färdig artikel.

Tidsgränser

Vissa arbetsgivare gillar att en artikel ska skickas in vid ett fast datum. Andra är bara glada för att artiklar ska lämnas in i slutet av månaden. Om du har en specifik tidsplan så låt din författare veta det och komma till ett arrangemang som passar båda er.

revideringar

Kontrollera i förväg om din författare gärna gör revisioner av en artikel om det finns problem med det. De flesta författare kommer att granska en artikel om det behövs. Men om du regelbundet returnerar artiklar måste du titta igen på om din författare verkligen passar bra på din blogg, eller om du är för noga.

Extra

Om det finns några extrafunktioner du vill att din författare ska slutföra, bortsett från skrivningen, gör det klart i början. Vill du att de ska svara på kommentarer på din blogg eller dela deras arbete på sociala medier? De flesta författare kommer gärna att göra detta men det bör diskuteras i början så att alla är tydliga över förväntningarna.

Ghostwriting

De flesta författare föredrar att publicera innehåll under eget namn. En författare bio rutan under varje artikel, som innehåller personlig information och en länk till deras webbplats, är vanligt praxis. Om du vill att någon ska ghostwrite för dig måste du ange detta när du först kontaktar författaren. Du kan mycket väl behöva betala mer för att någon ska skriva under ditt namn, så diskutera detta tidigt.

Betalningssätt

Kontrollera alltid betalningsmetoden innan skrivningen påbörjas. De flesta frilansförfattare använder PayPal, så om du använder en annan betalningsmetod, kontrollera först med dem att det alternativet är ok. Kom ihåg att vissa frilansförfattare bor utomlands och har inte tillgång till amerikanska bankkonton.

Kontrollera också när din författare vill få betalt. Vissa är glada att skicka en faktura i slutet av månaden. Andra kommer att vilja betalas varje vecka eller efter varje artikel. Om de ber om betalning i förväg, se till att du är bekväm med arrangemanget först.

Be om en testartikel

Om du är den försiktiga typen är det mer än acceptabelt att be en författare att producera en testartikel. Detta är en engångsartikel för att kontrollera kvaliteten på deras arbete. Om du är nöjd med resultaten kan du publicera det och sedan arbeta med författaren på framtida inlägg. Om du är intresserad av att gå ner på testartikelvägen, kom ihåg att du alltid bör erbjuda att betala en författare för en testare.

Slutgiltiga tankar

En högkvalitativ och pålitlig frilansförfattare är värt sin vikt i guld. Så när du hittat en så se till att du håller i dem. Kolla in med dem regelbundet, ge dem användbar feedback och betala dem i tid.

Och kom ihåg att författarens priser ökar med tiden. Om du har en frilansförfattare som du vill hålla fast vid och har arbetat för dig under någon tid, se till att erbjuda dem en löneförhöjning.

Vad har din erfarenhet av att arbeta med frilansförfattare? Vänligen dela i kommentarerna nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map