Vad ingen berättade om WordPress när du började

Vad ingen berättade om WordPress när du började

WordPress växer i popularitet och ett antal webbplatsägare använder det som sitt innehållshanteringssystem. Jag skriver det här inlägget för att dela några tips med människor som precis börjar med WordPress eller använder det en kort stund för att hjälpa dem att undvika många vanliga misstag. Jag ska lägga upp några fakta, hoppas kunna rensa upp några missuppfattningar och erbjuda några tips för att hjälpa dig.


Fakta om WordPress

Först och främst, här är några fakta om WordPress som hjälper till att stärka awesomeness för just denna CMS.

WordPress är singeln Most Popular CMS.

Låt oss börja med detta obestridliga faktum. WordPress ger 30% av webbplatserna på internet. Företag, kändisar, bloggar, kreativa artister, onlinebutiker och andra använder WordPress som en plattform för sina webbplatser. Så du kan se att WordPress är oerhört populärt.

WordPress är gratis.

Och det är ett faktum. Men det är inte hela historien. Den programvara som är WordPress kan laddas ner fritt. Men det finns andra väsentligheter som värd, domännamn, teman och plugins som alla kan lägga till kostnaderna.

Dessutom, om du inte är en gör-det-själv-typ, måste du betala en utvecklare för att utjämna problem med felsökning eller för att anpassa WordPress efter dina behov. För att få en tydligare idé om hur mycket det kostar dig att bygga en webbplats med WordPress, kolla in det här inlägget.

Det finns en plugin för (nästan) allt.

Tänk på vilken funktion du vill ha för din webbplats. Chansen är stor att en sökning efter ett plugin för den funktionen kan ge upp flera alternativ. Plugins är underbara och ger dig friheten att lägga till en rad funktioner på din webbplats. Det finns nära 50000 gratis plugins i WordPress Plugin Directory.  Om ditt val är en premium-plugin för bättre stöd som dessa plugins åtnjuter, titta inom CodeCanyon.

Bra värd är extremt viktigt.

När du kommer till det är all värd av två typer – delad hosting och dedikerad hosting. Delad värd är vad du vanligtvis ser på internet. Det är mycket lämpligt för små webbplatser eller bloggar med lågt antal besökare. För större webbplatser som hanterar tung användartrafik kommer det inte att dela webbhotell. Dessa webbplatser kan välja dedikerade WordPress Managed Hosting-tjänster eller någon annan webbhotell som kan avsätta tillräckliga resurser till webbplatsen på en dedicerad basis. Kom ihåg att när det gäller värd kommer det ganska mycket ned på vad du betalar är vad du får.

Premiumtema erbjuder vanligtvis bättre stöd än gratis teman.

I allmänhet underhålls premiumtema bättre, uppdateras regelbundet och får större stöd från författarna. Många av de högst rankade premiumtema som släppts under det senaste har ren kod, flexibel struktur som du kan bygga på och fantastisk funktion. Och allt detta är förutom god design. Men som med allt i livet, se till att du gör din forskning innan du köper ett tema. Marknadsplatser som Themeforest, Creative Market och Mojo består av tusentals enskilda utvecklare så stödet och uppdateringarna du får varierar från produkt till produkt.

Missuppfattningar om WordPress

När du först undersöker WordPress finns det några vanliga missuppfattningar du kan stöta på. Men oroa dig inte – vi är här för att hjälpa till att rensa dem lite och utarbeta så att du kan få en bättre förståelse av WordPress som helhet.

WordPress är enkelt.

Det är sant att WordPress är enkelt. Men detta betyder inte att du laddar ner WordPress och sedan luta dig tillbaka och titta på din webbplats magiskt form. Nej, har du jobb att göra också. Det som är enkelt med WordPress är att genom att följa instruktionerna kan du ha en barebones webbplats på plats på nolltid alls. Från den tiden kan du hämta kunskap om WordPress och hämta ut webbplatsen som du vill. Eftersom det är gratis kan du installera det lokalt och skapa valfritt antal testwebbplatser och prova dina kunskaper fritt.

Som användare måste du vara proaktiv och bekanta dig med hur WordPress fungerar. Det är inte så svårt med tanke på antalet tutorials, kurser, träningsvideor, podcast och bloggar som kan vägleda dig genom din WordPress-resa. Därefter kan du lära dig så mycket som är nödvändigt för att köra din webbplats eller gå hela distansen och hämta lite utvecklingsförmåga också. Det är helt upp till dig.

Uppdatering av WordPress är bara ett klick bort.

Du kanske har hört detta många gånger – Att uppdatera WordPress är lika enkelt som ett enda klick. Men det är inte så enkelt. Det första du bör göra är att kolla in vad som förändras genom att gå igenom förändringsloggen. Och om du inte har något behov av en funktion kan du hoppa över den uppdateringen. Det är dock bäst att utföra alla säkerhetsuppdateringar på din WordPress-installation.

Som standard utförs alla mindre uppdateringar till WordPress-kärnan automatiskt. Men med större uppdateringar ser du ett meddelande på din instrumentpanel som du måste klicka för att uppdatera. När det gäller teman och plugins inaktiveras automatiska uppdateringar. Du måste välja att uppdatera när du får aviseringar på din instrumentpanel.

Om du vill ha mer kontroll över vad som förändras i din WordPress kan du göra enkla ändringar i wp-config.php-filen eller lägga till filter till funktioner.php-filerna för teman och plugins. Du kan välja att aktivera eller inaktivera automatiska uppdateringar för varje enskilt. Kolla in den här snabbguiden för uppdatering av WordPress om du vill veta mer om uppdateringar.

WordPress hänvisar i allmänhet till WordPress.com.

De flesta nybörjare faller för den här, inte ens medveten om WordPress.org. WordPress.org är den organisation som erbjuder gratis open source-programvara som du kan ladda ner och installera var som helst och använda för att bygga din webbplats. WordPress.com är en tjänst som använder samma programvara och erbjuder serverutrymme och andra tjänster för din blogg (om du vill ha mer information, kolla vår guide till skillnaderna mellan WordPress.com och WordPress.org).

Med WordPress.org åtnjuter du total frihet att hantera din webbplats och tjäna pengar på den. När du bygger en webbplats med WordPress på en valfri server, äger du webbplatsen och kan göra ganska mycket med det. Tvärtom, du har liten kontroll över en blogg på WordPress.com. Det är viktigt att vara medveten om vad du vill, innan du sätter upp din webbplats – den frihet som WordPress.org erbjuder eller bekvämligheten med WordPress.com. Att skifta en långvarig blogg från WordPress.com till WordPress.org kan bli ganska rörigt.

WordPress är inte för mindre enheter.

Förra året, trafik från mobiltelefoner förbi trafiken från traditionella stationära datorer. Om din webbplats inte är tillgänglig från mobiler kommer du att förlora mycket av trafiken. WordPress har snabbt svarat på trenden och under de senaste åren har WordPress-teman utvecklats för att anpassa sig till vilken skärmstorlek som helst. Ett bra exempel är vårt Total drag & drop WordPress Theme som har en vätskekänslig design som är vanligt för de flesta välkodade teman idag.

WordPress är inte säkert.

Den här är mer skrämmande än verklig sanning. WordPress är inte mer eller inte mindre mottagligt för säkerhetshot än något annat CMS. Med tanke på att ingen mjukvara är järnklädd, rankas WordPress där uppe bland de bästa när det gäller säkerhet. Faktum är att WordPress är så mycket mer allmänt närvarande på internet att det blir en målet att välja för hackare. Glöm inte, WordPress är öppen källkodsprogramvara som har en stor aktiv gemenskap som rapporterar fel kontinuerligt och korrigerar dem nästan omedelbart.

WordPress är bara för bloggar.

Detta var sant för mer än ett decennium sedan när Matt Mullenweg tänkt det som en personlig publiceringsplattform. Emellertid har WordPress idag utvecklats för att tillgodose ett brett utbud av webbplatser och idag har kändisar, musikhus, tekniska bloggar, nyhetscenter, modetidningar, designstudior, portföljer och onlinebutiker alla sina webbplatser på WordPress. Dessutom finns det hundratals WordPress-teman som tillgodoser varje nisch. Detta gör det enkelt att bygga webbplatser i flera kategorier.

För många plugins kan bromsa din webbplats.

Ta den här med ett saltkorn. Frågan här handlar mer om kvaliteten på de plugins du installerar. Så länge pluginsen är kodade, uppdateras regelbundet och du har tillräckligt med serverutrymme för dem kan du installera som flera plugins utan att det påverkar webbplatsens prestanda. Du bör dock hoppa över ett plugin som lägger till för många HTTP-förfrågningar, ökar databasfrågor eller förbrukar för mycket processorkraft. En plugin med dålig kod kan ta bort din webbplats. Plugins kan också vara en startpunkt för skadlig programvara. Så det är viktigt att screena plugins för kvalitet och testa dem innan du aktiverar dem på en live-webbplats.

Några grundläggande WordPress-tips

Nu när du vet lite om vad du kan förvänta dig av WordPress är här några viktiga tips för att hålla dig på rätt väg när du använder WordPress.

Använd endast plugins vid behov.

Det är inte nödvändigt att nå en plugin när du behöver lägga till en funktion. WordPress har många inbyggda funktioner som du bör utforska för att se om det uppfyller dina behov. Ditt tema kan också paketeras i vissa funktioner. Många fler funktioner är möjliga med enkla koder. Kolla in dessa alternativ innan du når en plugin.

Inaktiva plugins är en säkerhetsrisk.

Om du inte kommer att använda ett plugin på ett tag är det bättre att ta bort det helt från din WordPress, inte bara inaktivera det. Så länge en plugin ligger i din WordPress kan den vara mottaglig för skadlig programvara, även om den är inaktiv. Det är meningsfullt att hålla reda på dina plugins och ta bort de som du verkligen inte behöver.

Se bortom innehållet.

Det är sant att innehåll är en viktig trafikgenerator för alla webbplatser, men att skapa bra innehåll för din webbplats är bara en bra start. Som alla SEO-experter kommer att berätta för dig är det extremt hårt att få Google att hitta dig enkelt och sätta dig högst upp på sökresultatsidan. De Yoast SEO-plugin hjälper dig att få dina inlägg rätt för sökmotorer. Du kan också göra det lite lättare för sökmotorer att hitta dig genom att skicka webbplatskartor till Google. Ta ett steg längre och registrera dig med Google Analytics för att få insikt i vad du gör rätt och fel när det gäller webbplatstrafik. Du kan också använda Google Search Console för att hjälpa dig förstå hur din webbplats interagerar med Googles sökmotor.

Gör alltid de ändringar du vill ha i barntema.

Röra inte med standardtemaen medan du gör ändringar i temat. Arbeta alltid med ett barntema för att utföra alla ändringar du vill ha. På det sättet, när du uppdaterar standardtemat, kommer alla anpassningar inte att gå förlorade.

Om du är ute efter det kan du lära dig allt om krokar, filter och åtgärder.

När du är mer bekant med WordPress, ta dig lite tid att lära dig om krokar, filter och åtgärder. Detta kan hjälpa dig att interagera mer bekvämt med WordPress. Ta reda på mer om det här.

Håll dig lugn när du möter problem.

På ett eller annat stadium kommer du troligtvis att stöta på några problem med WordPress som databasfel, vit dödskärm och liknande. Kom ihåg att många andra WordPress-användare har mött dessa problem före dig och publicerat lösningar online. Grundläggande WordPress-felsökningslösningar kan enkelt hittas online. Du behöver bara hålla dig lugn och söka efter lämpliga lösningar för din specifika situation.

Det är inte allt

Det finns fler grundregler som du måste vara uppmärksam på, till exempel:

 • Säkerhetskopiering och säkerhet är viktigt.
 • Börja bygga din e-postlista från första dagen.
 • Använd kategorier och taggar för inlägg och sidor från början.
 • Använd ett favicon.
 • Optimera webbplatsen för snabbhet och prestanda.

Men låt oss behålla det för ett annat inlägg. Det finns verkligen inget slut på inlärningen med WordPress!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map