Varför du bör överväga att logga och hur du kommer igång

Varför du bör överväga att logga och hur du kommer igång

Har du funderat på vlogging men är du inte säker på var du ska börja? Vlogging kan vara ett utmärkt sätt att bygga ett följande, marknadsföra din WordPress-webbplats, sälja produkter eller tjänster, generera potentiella kunder, eller, om du möter stor tid, gör din berömmelse och förmögenhet.


I den här loggguiden kommer vi att diskutera exakt vad vlogging är, och fördelarna med logging kan ge dig, din webbplats och ditt företag. Vi tittar sedan steg för steg på hur du skapar en vlog, marknadsför den på YouTube och länkar den till din WordPress-webbplats. Så låt oss komma igång …

Vad är Vlogging?

Vlogging, eller video loggning, är ett fenomen som verkligen har tagit fart under de senaste 5 åren. Helt enkelt vlogging är en videobloggtendens, i motsats till skrivna blogginlägg. Även om det ursprungligen ses som ett tidsfordriv för den yngre generationen, har vlogging nyligen blivit ett bra alternativ för alla åldrar.

Vlogging kan baseras på ämnet, vilket gör det till ett idealiskt medium för både individer och företag. Välj bara din nisch och börja spela in. Att göra intressanta videor som lockar en publik kan emellertid vara mycket svårare … försök att inte låta det stoppa dig! Det finns många fördelar med vlogging, och oavsett vad du har för affär eller personliga mål kan vlogging vara ett effektivt sätt att hjälpa dig att uppnå dem.

Var du borde vlog

Youtube

Majoriteten av vlogging sker på Youtube. Med över 1 miljard aktiva användare varje månad är YouTube den näst största sökmotorn efter Google. Det gör det möjligt för individer att skapa sina egna YouTube-kanaler, producera märkta spellistor med uppladdade videor, strömma livevideor, livechatt med sin publik samt erbjuda många andra funktioner. Detta gör YouTube till en idealisk plattform för vloggers.

Det finns också andra kanaler som är populära bland vloggers. Beroende på din vloggingnisch och publik, kanske du vill överväga vlogging på Vimeo, Facebook eller Facebook Live, och även Instagram. Om du har en webbplats bör du också publicera dina vloggar på din webbplats. Men om du publicerar på andra plattformar, gör det alltid tillsammans med YouTube. Det stora antalet YouTube-besökare gör det till platsen om du vill bli en framgångsrik vlogger.

Fördelarna med Vlogging

Det finns flera fördelar med vlogging, vilket gör det till en idealisk strävan för både företag och privatpersoner. Så låt oss ta en titt på några av de bästa proffsen …

Berömmelse och förmögenhet

Några av de mest kända vloggarna har samlat hundratusentals följare, och deras videor tittas av miljoner. Inte bara har de blivit kändisar, dessa vloggers har gjort stora pengar genom att annonsera på sina videor. Populära vloggers kan betalas av företag för att marknadsföra sina produkter, bära sina varumärken och skicka trafik till sina webbplatser.

Nå ett bredare publik

Om du använder YouTube som en plattform för dina vloggar kan du nå en bredare publik. Denna sökmotor säkerställer att dina videoklipp är mer tillgängliga för massorna än om du bara publicerade vloggar på din WordPress-webbplats. När dina videoklipp har visats av en ny publik på YouTube kan du använda dina vloggar för att driva trafik till din webbplats, generera leads, sälja produkter och mycket mer.

Engagera direkt med din publik

Vlogging gör att du kan engagera dig direkt i din publik. Genom att “lära känna dig” genom dina vloggar kommer dina tittare snabbt att lita på dig och se dig som en expert inom ditt område. Genom att ansluta på detta sätt till ditt samhälle, är det mer troligt att din målgrupp kommer ihåg dig, använda din tjänst eller köpa från din webbplats.

Kör trafik till din webbplats

Många bloggare och företag använder vlogging för att driva trafik till sin webbplats. Att titta på videor blir snabbt normen och den föredragna typen av onlinemedier. Många kommer nu att titta på en video men vidarebefordra en skriftlig artikel. Så webbplatser använder ofta vlogging för att locka nya besökare, samt hjälpa till att behålla de nuvarande.

Marknadsför din medlemswebbplats, sälj produkter och mer

Vloggar kan användas som en del av din marknadsföringsstrategi. Oavsett vad din onlinesida säljer, använd vlogging för att marknadsföra den. Om du driver en webbplats för medlemskap, förklara varför tittarna bör registrera sig. Om du har en e-handel butik, visa dina produkter och berätta för dem som tittar på varför de bör köpa. Eller vill att folk ska besöka din blogg? Sälj sedan innehållet till dem genom vloggar.

Hur man kommer igång som en Vlogger

Så nu vet du lite om vad vlogging är och fördelarna med det. Låt oss nu titta på hur vi kommer igång som en vlogger.

Tänk på ditt innehåll

Som alltid online är innehåll nyckeln. Om du vill bygga upp en stor vlogging efter måste du producera intressanta videor. Hitta en nisch som intresserar dig eller är relaterad till din WordPress-webbplats. Ta dig sedan tid att bestämma vilket innehåll som ska vara i dina videor. Överväg att lägga till videofilmer, intervjuer, komedi-skisser eller något annat som kommer att vara värdefullt eller underhållande för dina tittare.

Vissa vloggers planerar vad de kommer att säga, andra bara ad lib. Hursomhelst, se till att dina videoklipp är roliga, informativa och relevanta. Dina vloggar måste ansluta till din målgrupp och inspirera dem att bli vanliga följare.

Filma Vlogs

Video

När du filmer vloggar, se till att du använder en kamera med hög videokvalitet. Testa ljudkvaliteten och investera vid behov i en mikrofon. Och spela in dina videor i ett väl upplyst rum för att se till att de inte är för mörka. Om dina vloggar är av låg kvalitet och svåra att se eller höra så kommer inte din publik att hänga med, så ta dig tid att få det rätt.

Redigera dina videor

När du har spelat in din video måste du redigera den. iMovie för Mac eller VSDC Video Editor för Windows är båda effektiva verktyg för kostnadsfri redigering om du bara börjar. Men för dem som letar efter en premiumlösning med mer avancerade funktioner, Filmora Video Editor är ett bra val.

När du redigerar ditt videoklipp lägger du till din webbplatslogotyp samt en slutsida som visar uppmaningar. Be folk att gilla din video, kommentera i diskussionen nedan, följa din YouTube-kanal eller besöka din webbplats. Detta är ett utmärkt sätt att bygga en community på YouTube, dela ditt innehåll och driva trafik till din WordPress-webbplats.

När din video är klar är du redo att ladda upp den till YouTube.

Att få det rätt på YouTube

Att få det rätt på YouTube är en viktig del av loggningsprocessen. Först måste du växa ditt följande och sedan övertyga dem att besöka din webbplats, registrera dig till din e-postlista, köpa produkter eller göra vad som helst annat som dina loggmål kan vara. Så här gör du just det …

Skapa din egen YouTube-kanal

Youtube-kanal

Med YouTube kan du göra det skapa din egen kanal, där du kan ladda upp alla dina vloggar. Du kan lägga till din egen bild eller logotyp och beskrivning på din kanals sida, skapa dina egna spellistor, skicka meddelanden, svara på kommentarer och mycket mer. Dina fans kan sedan följa din kanal, vilket gör det enkelt för dem att hitta dina vloggar.

Lägg till videometadata till varje vlogg som du publicerar

metadata

Varje gång du laddar upp en ny vlog, måste du göra det lägg till metadata. Detta hjälper dina vloggar att rangordna sig på YouTube och Google, samt göra det lättare för nya tittare att hitta dig.

Skriv en titel och beskrivning för varje video, inklusive nyckelord som du skulle göra med ett blogginlägg. Lägg till din webbplats URL i beskrivningarna så att tittarna enkelt kan komma åt din webbplats. Och integrera uppmaningar, uppmuntra människor att dela din video, lägga till en kommentar eller följa din kanal.

Använd YouTube-kort

YouTube-kort låter dig lägga till interaktivitet till dina videor. Med YouTube kan du lägga till fem kort till varje vlog. Dessa kort lägger till kommentarer till dina videor. Beroende på kort du använder kan du visa anpassningsbara bilder, titlar, uppmaningar och URL-länkar till din webbplats. Dessa kort kan vara mycket effektiva för att hjälpa dig att uppnå dina loggmål, som att skicka trafik till din webbplats eller öka din online-butiks produktförsäljning.

Visa dina loggar på din WordPress-webbplats

YouTube Bädda in

Att visa ditt YouTube-flöde eller de senaste vloggarna på din WordPress-webbplats är ett bra sätt att länka de två plattformarna och uppmuntra dina besökare att följa dig på YouTube. Ett snabbt och enkelt sätt att göra detta är att installera gratis YouTube Bädda in plugin.

Med YouTube Embed kan du bädda in din YouTube-kanal eller spellista, eller till och med en liveström, som ett flöde på din WordPress-webbplats. Denna plugin är mycket anpassningsbar och har en rad imponerande funktioner. Detta ger dig möjligheten att visa upp och marknadsföra din vlogging till din webbplats publik, och uppmuntrar dem att bli följare.

Eller använd helt enkelt dina temalternativ

Total WordPress Theme Vlogging

Ett snabbt sätt att lägga till dina vloggar är att använda WordPress ‘inbyggda oEmbed stöd för videor. Kopiera länken (inte inbäddningskoden – bara url) för din Youtube-video och klistra in den på valfri post eller sida så att den automatiskt läggs till och formateras.

Ett annat alternativ är att använda ditt temas stöd för presenterade inlägg eller sidmedia, samt alla sidbyggare-element. Exempelvis innehåller Total WordPress-temat ett videopostformat (som du kan se i Gamer Vlog-demo visas ovan) såväl som en anpassad modul för videosidesbyggare så att du har många alternativ att lägga till dina vloggar.

Sista tankar om Vlogging

YouTube ger användbara analys av din kanals och publikens beteende. Så när du har vloggat ett tag kan du övervaka din YouTube-analys för att se vilken typ av vlog-innehåll som resonerar med dina tittare.

Kom ihåg att det kan ta tid att bygga en fläktbas för vlogging. Men om du följer stegen ovan kommer du omedelbart före tävlingen. Lycka till!

Vad hindrar dig från att logga? Dela gärna dina tankar i kommentarerna nedan …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map