Varför du måste köpa ett tema (och andra lögner om WordPress)

Det verkar som att alla kommer till bordet med förutfattade uppfattningar om WordPress. Och rätt eller fel, det kan vara svårt att byta åsikter efter att de har bildats.


Det finns vissa missuppfattningar som stiger till toppen om och om igen. De är genomgripande och stannar ständigt smarta företagare som vet att WordPress är ett bra CMS men har fått tillräckligt med dålig information för att ge dem paus. Detta är verkligen synd eftersom det kan förhindra individer och företag från att gå vidare med att bygga en närvaro på nätet. Och som vi alla vet är att skapa en livskraftig webb närvaro en av de viktigaste sakerna ett företag kan göra i dessa dagar.

Idag kommer vi att sätta rekordet rakt på 5 av de vanligaste föreställda lögnerna om WordPress och göra vårt bästa för att debunkera dem för gott.

Lögn 1: Du måste köpa ett WordPress-tema

När du hanterar en WordPress-webbplats för ditt företag är det viktigt att ha en distinkt stil och design. Du vill att din webbplats ska sticker ut från andra, särskilt dina konkurrenter. Många uppnår detta genom att köpa ett premiumtema. I deras sinnen garanterar detta webbplatsens individualitet.

Tyvärr är deras rörelse felaktigt. För det första kan många köpa samma premiumtema. Och om de behåller temat med alla dess standardinställningar, är det mycket troligt att det finns flera andra platser där ute med exakt samma utseende.

Allt jag säger är att köpa ett premiumtema inte kommer att garantera dig en 100% originalwebbplats. Det kommer bara inte att hända. Dessutom är många människor intryck av att premiumtema automatiskt kommer med utvecklarstöd, men det är inte alltid fallet. Jag vill inte avskräcka dig från att köpa ett premiumtema (eftersom de vanligtvis är bättre än gratisalternativ – titta bara på några av de premium WordPress-teman som gjorts här på WPExplorer), men du bör göra det under förståelsen att det garanterar inte individualitet.

WPExplorer Theme

Hon är säker sexig (temat, inte Frank), men kan verkligen dra nytta av en personlig touch.

Oavsett om du går till premium eller håller dig till ett gratis temalternativ, vet detta: anpassning är din vän. Gratis teman erbjuder inte lika många anpassningsalternativ som premiumtema men de kan fortfarande göras så att de ser ut och känns hur du vill. Så om allt du behöver är en väldigt enkel webbplats behöver du bara investera i anpassad grafik och du bör vara redo.

Lögn 2: Endast vissa branscher kan använda WordPress

Jag slår vad om att du har hört det här tidigare: WordPress är bara för bloggare. Och av bloggare, den som säger denna ofta upprepade fras betyder det på ett halvt nedsättande sätt. Det är avvisande. Och medan WordPress definitivt är en bloggplattform, den kan också mycket mer. Faktum är att det kan anpassas (och har anpassats) för att matcha behoven hos nästan alla branscher (faktiskt, Freddy skrev just ett inlägg om några av de stora namnmärkena som använder WordPress).

Du kan lägga till opt-in-sidor och försäljningssidor direkt från en enda WordPress-installation, lägga till en fullfjädrad butik och välja från ett brett spektrum av teman. Du kan anställa någon för att designa en webbplats för dig från början eller använda ett färdiggjort tema och anpassa den efter dina ändamål. Himlen är gränsen.

Det tar mig till en annan punkt: många verkar tro att tillgängliga teman bara passar till bloggformen för innehållspresentation, men det är inte sant. Du kan hitta ett tema som är perfekt för alla företag i alla branscher, från tillverkning till fastigheter till lagliga till kläder. Om du inte hittar ett för-gjort tema kan du också skapa ett helt anpassat tema eller få ett för dig. Det finns inga begränsningar.

Lögn 3: Du kan inte köra en e-handelswebbplats på WordPress

Det här är helt felaktigt. Du absolut kan köra en e-handelssajt på WordPress och det är ganska enkelt att göra på det. Det finns så många plugins som gör det snabbt att skapa en helt ny butik eller integrera din befintliga med WordPress-plattformen. Och för det mesta kommer hanteringen av produkter, analysverktyg och mer att vara tillgängliga från WordPress-instrumentpanelen.

Du måste bara justera några konfigurationsinställningar och du är bra med full SSL, stöd för flera valutor, flera betalningsalternativ och mer. Det finns en bra tutorial över kl tuts+ om detta ämne med WP e-Commerce-plugin, men det är långt ifrån ditt enda alternativ. Ett par andra bra val inkluderar Easy Digital Downloads och WooCommerce.

Du bör alltid göra din due diligence innan du laddar ner och installerar nya plugins av något slag, inte bara e-handelsrelaterade. Se till att det du har valt passar först dina specifika behov. Och var noga med säkerhetsinställningarna. Eftersom du kommer att vara ansvarig för att skydda andra människors personliga och ekonomiska information är du säker måste gör detta till en prioritet.

Lögn 4: Du kan inte anpassa din webbplats

Så den här är relaterad till de två första lögnerna men den står på egen hand av en mycket god anledning: vissa människor tycks tro att WordPress är så enkelt och så enkelt att det inte kan anpassas för något riktigt meningsfullt syfte. Det är en avslappnad bloggplattform, ingenting mer.

Återigen är detta inte sant. Du kan anpassa en WordPress-webbplats till dess detalj. Beroende på din grad av webb-savviness kan du finjustera och fikra till ditt hjärtas innehåll. Du kan koda ett tema från grunden eller lägga till alla klockor och visselpipor du vill ha i ett befintligt tema. I grund och botten kan du bara nöta dig.

Det bästa sättet att göra det senare är att skapa ett barntema och bygga din anpassning ovanpå det. Du kan till och med ändra instrumentpanelen eller anpassa WordPress admin UI för att återspegla ditt företags varumärke så att alla som är involverade i din organisation får en helt märkesupplevelse när de loggar in.

Den som säger att WordPress inte kan anpassas är antingen felinformerad eller okunnig. Hursomhelst, du bör inte lyssna på dem.

Lögn 5: Du måste vara webbutvecklare för att använda WordPress

På baksidan verkar många människor också ha en missuppfattning om att WordPress är för komplicerat. Roligt hur dessa två åsikter kan samexistera, va? Fortfarande är denna lögn lika genomgripande som alla och avskräcker många människor från CMS.

Faktum är att WordPress är extremt lätt att använda. Det är bara svårare – och erbjuder mer avancerade funktioner – om du vill att det ska vara det. Så webbutvecklare kan få mycket ut av det och början av bloggare kan också. Det är skönheten i det och varför jag är en så stark WordPress-evangelist – den kan användas för nästan alla ändamål.

Om du är en nybörjare i WordPress kan du installera det, ladda upp ett gratis tema, gå igenom de grundläggande anpassningsalternativen och kalla det en dag. I grunden säger ingen dig ha att göra det komplicerat. Om du inte vill. Jag fattar?


WordPress är omgiven av felinformation och partiskhet men förhoppningsvis har du nu en tydligare förståelse för vad detta CMS har att erbjuda. Det är verkligen mångsidigt och så länge du vet vad du vill få ut det kan du uppnå vad du vill. Bygg en enkel blogg för att berätta om din katt äventyr eller skapa en helt anpassad e-handelswebbplats. Det är upp till dig, och det är sorts hela poängen, tror du inte?

Har du undvikit att använda WordPress av något av ovanstående skäl? Om du för närvarande använder det, vad övertygade dig om att ta steget? Vi är intresserade av att lära oss vilka andra missuppfattningar människor har hört talas om WordPress också. Ljud av i kommentarerna. Som alltid skulle vi gärna höra vad du tycker.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map