Varför nginx är WordPress Hosting bästa vän

I min tidigare artikel utforskade jag varför PHP7 är vägen att gå för WordPress och i dagens artikel är det webbserverns tur.


En stor del av en bra värdupplevelse är hur webbservern stack är konfigurerad. Att ha en snabb stack är avgörande för bra WordPress-prestanda och en stor användarupplevelse. Jag har redan diskuterat varför PHP7 är ett så bra sätt att automatiskt förbättra WordPress-prestanda men hur är det med den faktiska webbservern?

Idag ska jag förklara: vad är en webbserver, vad är de mest populära och varför nginx är så jävla bra!

Webbservern

En av de viktigaste aspekterna av värd är den faktiska webbserver. Webbservern är ansvarig för att tillhandahålla statiskt innehåll som HTML och skicka det till klienten (vilket betyder, direkt i din webbläsare). Så webbservern kommer också att ansvara för att hantera all information som kommer via PHP-processorn och konvertera den till bitar som reser genom nätverket till din webbläsare. Webbserverns stack fungerar med klient / servermodell där webbservern fungerar som en server (leverantör av innehåll) och klienten (du) den som begär det.

De vanligaste webbserverna är Apache, IIS från Microsoft och naturligtvis nginx.

Webbservern kan hantera både statiskt och dynamiskt innehåll som skickas till klienten med några små skillnader. Serverdelen laddas in i minnet i det som kallas en arbetare processen och det är ansvarigt att tillhandahålla det begärda innehållet. Både Apache & nginx hanterar statiskt och dynamiskt innehåll. Medan Apache kan hantera båda i samma arbetarprocess, gör nginx inte som den behöver en extern processor för att göra det.

Varför är Apache och nginx så populära? Det enkla svaret är att de är öppen källkod och gratis. Tillsammans utgör de nästan 50% av all trafik i världen, inte en lätt prestation!

Vad är Apache?

De Apache HTTP-server skapades av Robert McCool 1995 och är fortfarande under utveckling under The Apache Software Foundation. Denna webbserver har varit det mest populära valet sedan 1996. Den är väldigt modulär i designen, har massor av dokumentation och är så populär att den är grunden för alla stora webbhotellkontrollpaneler. Det ingår även i cPanel, den mest använda kontrollpanelen i världen.

Naturligtvis är det flexibelt, det är den ursäkten att de allra flesta människor som använder den kommer att komma med när de blir frågade och i allmänhet är det sant. Det är också mycket töjbart och eftersom det kan ladda moduler dynamiskt (något som nginx fortfarande arbetar med) kan det konfigureras med lätthet.

Apache kan hantera statiskt och dynamiskt innehåll ensamt i samma arbetare så det är perfekt för det är flexibilitet men (och det finns alltid ett men) det gör det på bekostnad av prestanda.

Apache har varit känt för att vara något långsam men ingenting kom nära att avslöja denna sanning som när nginx blev populär. Prestandaskillnaden mellan dem är något som kan inte förbises. Enbart för den här saken byter de flesta större företag över till nginx. Även om Apache fortfarande är populärt kommer saker och ting att förändras i framtiden eftersom tekniken tar tag och allt mer mjukvara som tidigare bara arbetade med apache börjar inkludera nginx.

Vad sägs om Nginx?

Nginx kommer från mamma Ryssland. 2002 började en programmerare vid namn Igor Sysoev att arbeta med nginx eftersom han var mycket bekymrad över C10K-problemet. Vad? För att uttrycka det enkelt, optimera nätverksuttag att hantera ett stort antal kunder samtidigt, vilket var Apaches största nackdel och en verklig utmaning för den moderna webben. Den första frigörelsen av nginx offentliggjordes 2004 baserat på en händelsestyrd arkitektur.

Inte ens Sysoev själv kunde se hur mycket framgång nginx skulle ha. De enorma fördelarna med hastighet under nginx och det låga resursutnyttjandet blev tydliga när tiden gick. Nginx har ett fantastiskt sätt att tillhandahålla statiskt innehåll men kan inte hantera dynamiskt innehåll. Detta visade sig också vara en fördel eftersom det dynamiska innehållet inte var bundet till samma arbetare och därmed kunde fungera mycket snabbare.

Nginx utmärker sig för att ge snabbare innehåll till en mycket högre volym anslutningar än Apache och är för närvarande valet för värdtjänster som vill erbjuda bästa möjliga prestanda. Det är händelsestyrd arkitektur och det är asynkron karaktär som är huvudpunkterna för dess prestanda.

Ursprungligen hade nginx en huvudsaklig nackdel, det är dokumentation. Det hade en grov start på grund av att programmeraren var rysk och hur han dokumenterade det fungerar. Men när tiden har gått och fler och fler använder nginx har dokumentationen förbättrats enormt.

Den andra nackdelen med nginx är det i bristen på modulär design vilket betyder det kan inte bearbeta regler i realtid som Apache gör med den .htaccess-filen och kan inte heller ladda moduler i realtid. Detta är något som nginx redan arbetar med men som fortfarande kommer att behöva tid för att matcha Apaches flexibilitet.

Nackdelarna överskuggas dock snabbt av den fantastiska prestandan. Detta i sig har gjort det möjligt för nginx att bli det populära valet för prestationsorienterad webbhotell och det är grunden för så lika ofta använda tjänster som Ånga, vilket bevisar gång på gång att det konsekvent kan göra högre poäng än Apache på alla sätt.

Varför är Nginx det föredragna valet för WordPress Hosting?

Det finns flera punkter där nginx är mycket bättre än Apache för att vara värd för WordPress-webbplatser. Jag försöker sammanfatta detta i följande lista.

Lätt att installera

Nginx är ett komplett paket, det kräver mycket få externa moduler för att fungera och det stora flertalet av tiden, det tar bara en rad i Linux för att aktivera det.

apt-get install nginx

yum installera nginx

Det krävs för att nginx ska vara aktiv som en tjänst. Resten finns i konfigurationen.

Kan fungera som en proxy för Apache eller någon annan webbserver

Nginx kan ge en omedelbar prestandaförhöjning för alla Apache-webbserverkonfigurationer genom att köra som proxy utan att påverka serverns funktionalitet på något sätt.

Kan arbeta direkt med en mikrocache eller till och med fastcgi-cache

Nginx är bra tack vare den inbyggda mikrocachen och kan till och med arbeta med en fastcgi-cache för att påskynda prestandan med en faktor 10. Nginx kan också ge en enorm ökning av prestanda när du arbetar med en fastcgi-cache och behöver inte ens en extern cachemekanism som memcache.

Det är otroligt snabbt för att servera innehåll

Nginx tänds snabbt när det handlar om statiskt innehåll och det är väldigt enkelt att konfigurera för sådana ändamål. En enda kodrad kan möjliggöra åtkomst till de vanligaste filerna som statisk innehåll och förbättra prestandan. Dessutom, om du vet hur du konfigurerar HttpProxyModule kan du till och med uppnå samma prestanda för dynamiskt innehåll utan att påverka webbserverns funktionalitet.

Nästan fyra gånger mer samtidiga anslutningar än Apache

Om du funderar på att vara värd för en webbplats med mycket efterfrågan med massor av tusentals besök per dag skulle det vara bra för dig att veta att nginx kan bearbeta så mycket som fyra gånger så många samtidiga anslutningar som Apache, vilket betyder två saker:

  • Din webbplats kommer totalt sett att bli snabbare
  • Du behöver färre resurser än Apache för att göra det.

Detta beror på händelsestyrd natur av nginx och det är ansvarigt för nästa fördel.

Mycket lätt

Nginx är så välgjord att det är otroligt lätt på resurser. Det betyder att det kommer att användas mindre CPU-tid för att behandla varje anslutningsbegäran och kommer att göra det med hjälp av mycket mindre minne. Detta gör att du kan vara värd för större webbplatser med samma server som tidigare inte kunde göra det i Apache.

Hemligheten med det är framgången i själva motorn. Nginx fungerar som en händelseutlöst webbserver vilket innebär att den lyssnar “händelser” på arbetaren och svarar bara vid behov. De på begäran argument inuti nginx tillåter tjänsten att leka och ta bort lyssnare på begäran. Detta hjälper till att minska minnesanvändningen och öka effektiviteten. Apache försökte inkludera ett händelseläge i mpm-händelsearbetaren men det misslyckades i eländighet med att matcha nginx-hastigheten eftersom Apache inte byggdes som en händelsestyrd webbserver.

Det kan göra Load Balance

Nginx kan konfigureras för belastningsbalans och därmed öka hastigheten för samtidiga anslutningar ännu mer genom att sprida belastningen mellan flera servrar vilket gör den idealisk för projekt som har en mycket hög belastning av samtidiga anslutningar.

Vad betyder allt detta?

Det betyder att nginx är idealisk för WordPress på nästan alla sätt. Det betyder att du kommer att skörda fördelarna med att använda den nästan omedelbart efter implementeringen. Om du är en systemadministratör är installationen av nginx en problemfriare. Om du tvärtom vill utforma ett projekt eller vara värd för din webbplats och vill vara värd för den någon annanstans, är chansen verkligen hög att om din webbhotell använder nginx så fungerar det snabbare.

Högkvalitativa värdföretag som WP Engine och svänghjul körs redan på nginx. Men om du ska gå med ett annat värdföretag, gör din forskning eller fråga en supporttekniker om webbserverns stack innehåller nginx. Jag kan garantera er att om tjänsten är en kvalitet kommer den att ha nginx ingår i någon del av stacken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map