Varför och hur du kan förbättra din WordPress interna sökning

Låt oss möta fakta. Funktioner för sökning på WordPress-webbplatser är inte så bra som de kunde vara. Från att returnera resultat som inte sorteras efter deras relevans, inte har möjligheten att söka uppladdade filer eller inte hitta matchande innehåll, är det rättvist att säga att det finns utrymme för förbättring.


Så medan du kan vänta på en framtida uppdatering av vår favoritpubliceringsprogramvara för att sortera detta, kan du också åtgärda problemet idag. Genom att installera ett av de lämpliga plugins som har skapats för att förbättra det grundläggande sökverktyget för WordPress webbplats kan du ge detta element på din webbplats ett välbehövligt prestationsökning.

Om du inte ger dina besökare möjligheten att söka på innehållet på din webbplats för att hitta mer av det de letar efter, eller om du inte är nöjd med prestandan för din nuvarande webbplatssökningslösning, kan du läsa om för att få en bättre förståelse för fördelarna med att lägga till en effektiv funktion för intern webbplatssökning på din webbplats, följt av några förslag på plugins som kan hjälpa dig att göra det.

Fördelarna med att tillhandahålla ett effektivt verktyg för internsökning

Fördelarna med att tillhandahålla ett effektivt verktyg för internsökning

Du kanske har beslutat att inte inkludera ett webbplatssökverktyg på din webbplats, eller kanske är du inte säker på fördelarna med att uppgradera den här funktionen på din webbplats. Om så är fallet kan du läsa om varför du bör fokusera på att erbjuda ett effektivt webbplatssökverktyg till dina läsare.

Öka sidvisningar och tid i webbplatsmätningar

Att göra det lättare för dina besökare att hitta mer av det innehåll de är intresserade av på din webbplats kan hålla dem kvar längre. Att öka sidvisningarna och tiden på webbplatsen för varje besökare är enligt uppgift rangordningsfaktorer som Google tar hänsyn till när de beslutar var en webbplats ska listas i resultat från sökmotorerna.

Den genomsnittliga tiden som du spenderar på din webbplats per besökare ger en god indikation för sökmotorerna på din webbplatss kvalitetsnivå, med mer tid som tyder på en webbplats med högre kvalitet. Därför är det vettigt att göra allt du kan för att uppmuntra dina besökare att hålla sig kvar längre, och att aktivera webbplatssökning kan vara ett sätt att göra det.

Bättre målkonverteringsfrekvens

Denna fördel följer med den sista, eftersom ju längre en besökare stannar på din webbplats, desto större är chansen att de konverterar mot ett av dina mål är.

Ju fler sidor de ser på din webbplats, desto fler uppmaningar kommer de att se. Om du har experimenterat med delade tester för att jämföra flera varianter av uppmaning till handling, inklusive unika mönster och erbjudanden, då dina besökare söker efter och hittar mer av ditt innehåll kommer de att utsättas för fler möjligheter att gå med i din e-postlista, bli medlemmar (vi rekommenderar dessa WordPress-medlemskapsplugins), eller gör ett köp.

En användargenererad källa med idéer till blogginlägg

Eftersom Google slutade dela vilka nyckelord och söktermer som ledde dina besökare till din webbplats från deras sökmotor är en värdefull inspirationskälla inte längre tillgänglig för dig. Men genom att aktivera webbplatssökning för din webbplats kan du få tillgång till en liknande uppsättning data.

Genom att granska nyckelorden som dina besökare använder för att leta efter innehåll på din webbplats får du direkt en användargenererad lista med innehållsidéer för din blogg. Medan vissa av de termer dina besökare söker tar dem direkt till en relevant artikel på din webbplats, kanske andra sökord inte.

Den här listan ger dig sedan en inspirationskälla, ger idéer om vilka ämnen du ska täcka nästa på din blogg, säkerhetskopierad med bevis för att det finns en marknad för det. Många av de sökplugin som vi täcker nedan ger dig tillgång till den här informationen, vilket ger dig ytterligare ett skäl att uppgradera den interna sökfunktionen på din webbplats.

Om du någonsin kämpar med att komma med inläggsidéer för din blogg, kan den här fördelen vara nummer skälet för att aktivera webbplatssökning på din webbplats.

Förbättrad användarupplevelse

Slutligen kan aktivering av webbplatssökning för din webbplats förbättra den totala användarupplevelsen. Inte bara kommer ett effektivt webbplatssökverktyg att ge mer relevanta resultat, utan att lägga till den här funktionen på din webbplats kan hjälpa till att locka mer till det segment av dina besökare som föredrar att söka, snarare än att interagera med navigationsmenyer..

Gratis och premium WordPress-webbplatssökningsprogram

Nu när du vet varför du bör tänka på att uppgradera sökfunktionaliteten på din WordPress-webbplats är det dags att ta en titt på hur du kan göra det. Tack och lov finns det en handfull gratis och kommersiella plugins som du kan vända för att göra din WordPress-webbplatssökning mer effektiv.

Relevanssi

Relevanssi

Relevanssi finns i både gratis och kommersiell version, vilket ger dig en chans att prova förbättrad sökning på din WordPress-webbplats utan att spendera ett öre. När plugin är aktivt på din webbplats har dina besökare enklare tid att hitta vad de letar efter – eller åtminstone veta att de har gjort allt de kan för att spåra innehållet de söker.

Några av funktionerna i detta sökplugin inkluderar: sökresultat sorterade efter relevans snarare än datum, fuzzy matchning, dokumentsökning, frasökning och möjligheten att söka igenom kommentarer. Och om du väljer att uppgradera till premiumversionen av Relevanssi, kan du börja använda funktioner som: användarprofilsökning, sökförslag och innehållsviktning för att påverka sökresultaten.

Sök allt

Sök allt

Sök i allt är ett annat gratis alternativ. Jag måste dock erkänna att det är ett alternativ som jag inte har använt i stor utsträckning. Även om över 80 000 aktiva installationer och 4,3 av 5 stjärnor är det verkligen värt att nämna.

Med Sök allt installerat på din webbplats kan dina besökare bokstavligen söka i allt. Förutom inlägg och sidor inkluderar detta: utdrag, bilagor, kommentarer, taggar och anpassade fält. Men även om inställningarna för plugin, kan du enkelt utesluta objekt från resultaten och konfigurera exakt hur det kommer att fungera på din webbplats.

SearchWP

SearchWP

SearchWP är ett premiumalternativ. Men om du ser allvar med att förbättra sökfunktionerna för WordPress-webbplatsen och skörda alla belöningar som är förknippade med detta, bör du definitivt överväga detta plugin. Jag har använt det själv ett tag nu på min blogg, och trots den relativt låga trafiknivån som den får, visar sökstatistiken att det har hjälpt mina besökare att hitta det innehåll de letar efter när de utför en sökning.

När du har installerat SearchWP på din webbplats är plugin-enheten klar att gå, direkt ur rutan. Det innehåller dock några ganska detaljerade inställningar som gör att du kan konfigurera exakt hur det fungerar. Detta inkluderar: ställa in postviktning, välja vilket innehåll som ska indexeras och mycket mer.

Plugin innehåller också en live-sökfunktion, vilket gör det lättare för dina besökare att utföra sökningar som är mer benägna att returnera de resultat de letar efter. SearchWP har möjlighet att indexera alla PDF-filer som är en del av din webbplats, vilket gör det till ett bra verktyg för att låta dina besökare söka i allt du har att erbjuda.

Slutsats

Du kanske föredrar att bläddra i en ordnad uppsättning menyer, men sanningen är att vissa av dina besökare föredrar att söka på din webbplats och vill ha åtkomst till det innehåll de letar efter nu. För den generation som har tillgång till omedelbar tillgång till innehåll, tillhandahållet av sökmotorer som Google, om du inte lägger till ett effektivt sökverktyg till din WordPress-webbplats kan din webbplats verka föråldrad och inte användarvänlig.

Tack och lov, genom att välja en av de gratis eller premium-plugins som finns tillgängliga för WordPress, kan du enkelt lägga till den här funktionen på din webbplats idag. Vilka är dina tankar vid webbplatssökning? Bör alla webbplatser ha ett fungerande sökverktyg? Dela dina förslag i kommentarerna nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me