Varför ska du själv värd din fotografiportfölj med WordPress?

Varför du borde själv värda din fotografiportfölj med WordPress

Är du ägare till fotograferingsföretag? Då vet du hur viktigt det är att representera dig själv och ditt varumärke samtidigt som du lockar nya kunder. Att visa upp ditt fotograferingsarbete är ett praktiskt varumärkesverktyg. Det finns många alternativ för hur du kan skapa ett onlinegalleri för ditt arbete. Ärligt talat är självhosting av din fotografiportfölj, som det kan låta svårt att skapa, det bästa alternativet. Kolla in de viktigaste orsakerna till att du bör ha portfölj på din egen webbplats av vår vän Viktor från webcreate.me.


Vem som helst kan skapa ett unikt showcase av arbete

Fotografi är visuell kommunikation såväl som webbdesign. För att kunna visa resultaten av ditt arbete för potentiella kunder och ge ytterligare information om författaren, bör du skapa onlineportfölj och närma dig det som en metod för personlig varumärke.

Även om det kan tyckas svårt i början är sanningen i saken att du kan skapa en attraktiv portfölj med WordPress och anpassa det efter dina behov. Många fotografer där ute har fantastiska webbplatser som de skapade med WordPress-teman. Väl utformade portföljer i en sådan konkurrenskraftig bransch sätter ditt arbete i ögonen på kunder på en högre nivå. Dessutom kommer varje onlineverktyg du använder för att marknadsföra ditt personliga online-märke att förr eller senare lönas.

Vilka fördelar får du genom självhosting?

Låt oss börja med något mycket uppenbart från raderna ovan. Du kommer att förbättra minst en skicklighet till. Som fotograf tänker du troligtvis inte på CMS-system och skapa webbplatser. Men om du bestämmer dig för att prova det kommer du att berika dina färdigheter och få mer kunskap om hur webbplatser fungerar.

Om du tror att det kommer att bli slöseri med tid låt oss korrigera detta misstag. Genom att studera några enkla WordPress-tutorials kan du välja den bästa WordPress-värden, installera WordPress, lägga till ett portfölj-WordPress-tema och anpassa din webbplatslayout eller utseende. WordPress är också smart lösning eftersom du inte behöver spendera tid genom att söka efter pålitlig webbdesigner eller spendera massor av pengar på att outsourcera det (såvida du inte verkligen vill ha något speciellt). Dessutom är det mycket enkelt att hålla en WordPress-webbplats själv – de flesta uppdateringar kräver bara ett klick på en knapp.

Att prata om personligt varumärke den unika fördelen med att ha en värdportfölj är ett alternativ att Välj namnet på din domän. Detta gör att din webbplats ser pålitlig, pålitlig och professionell och nämner inte den största fördelen med personlig marknadsföring.

Detta kommer hand i hand med din mycket egen e-postadress som understryker de professionella utsikterna. E-postadresser ingår i många värdplaner (eller kan köpas separat) och låter dig bättre hantera din brevlåda.>

Bra värdföretag erbjuder också många funktioner och applikationer inom hosting sig. Detta kan inkludera omedelbar åtkomst till FTP, automatiska säkerhetskopior, applikationer som är lätta att installera, Malware-skanning, inbyggd caching, iscensättningssidor och mer. Du kan se recensioner av några av de bästa WordPress-värdföretagen på WPExplorer-bloggen och värdsidan.

Många av de gratis onlinegallerierna erbjuder endast begränsat utrymme. Som fotograf vet du hur viktigt det är att lagra, eftersom det kan vara ett ganska stort problem när du vill ladda upp och dela dina högkvalitativa bilder. De flesta värdföretag erbjuder grundläggande planer som är överkomliga men erbjuder bara några få gigabyte butiker, men detta kan uppgraderas mot en liten avgift. Det är helt upp till dig hur du hanterar storleken på värdfiler och hur mycket utrymme du väljer.

Hur kan ditt personliga varumärke dra nytta av en egen värdportfölj?

personliga varumärken

Genom din karriär kommer du troligtvis att uppleva en hel del knep som underlättar ditt liv. Varför inte dela dem på bloggen? Blogga som ett personligt marknadsföringsverktyg kommer med flera fördelar.

Om du skriver unika blogginlägg betyder det högre möjligheter att människor kan kontakta dig i organisk sökning. Organisk räckvidd är gratis och det är trafiken från en målgrupp som kan vara intresserad av dina tjänster.

För sökmotorer signalerar det att din webbplats är pålitlig. Regelbundet uppdaterat innehåll och mer indexerade sidor kan innebära att du har en bättre chans att rangordna.

När du publicera användbart innehåll, folk länkar till det, dela det och ny trafik från olika källor kan leda till din webbplats. Din ansträngning lönar sig i en riktigt effektiv form eftersom du inte behöver spendera mycket tid och pengar på att marknadsföra ditt arbete, eftersom dina läsare kommer att dela det på sociala medier i stället. Det goda är att inlägget fortfarande finns där ute så att det kan nå nya människor också många dagar efter publicering (eller till och med år om du uppdaterar ditt innehåll för att hålla det relevant).

Om du inte vill skriva långa “hur man” inlägg mycket ofta, kan du blanda det med ett tematiskt urval av dina foton och skriva korta beskrivningar med hjälp av riktade nyckelord. Kraften med att blogga för dig innebär att innehållet du skapar hjälper din målgrupp därför att du blir tillförlitlig källa.

Som vi nämnde är bloggning bra för ranking i sökmotorer. Förutom fördelarna med att blogga kan du optimera din egen värdwebbplats genom att använda dina egna metatitlar, ändra permalänk och så vidare. Google visar resultat som är mer relevanta så se till att verkligen optimera dina inlägg innan du publicerar så att du kan öka dina chanser att ranka högre resultat.

Om du själv värdar din portfölj kan du också tjäna extra pengar med din WordPress-blogg genom att placera annonser och kontrollera intäkterna som skulle gå till någon annans ficka.

Ett enkelt kontaktformulär låter dig också ge svar på de krav som potentiella kunder ställer. Om du kan svara med Live Chat har du en perfekt position för förhandlingar och skapar samarbete.

Full kontroll över din webbplats med fototillägg

Detta vinner över allt. Möjligheten att hantera, ändra och anpassa din webbplats utan några begränsningar är den största fördelen. WordPress erbjuder också massor av plugins som du kan använda för att lägga till intressanta eller unika funktioner på din webbplats. Här är några som du kan tänka på.

Picu WordPress Photo Proofing Gallery

Picu WordPress Photo Proofing Gallery

Picu är ett plugin för WordPress-fotografer, vilket gör processen för bildval med kunder mycket enklare. När en fotografering är klar, istället för att ladda upp bilderna till Dropbox eller en liknande tjänst, laddar fotografen upp bilderna till en samling direkt i WordPress på sin egen webbserver och skickar dem till klienten därifrån.

Klienten får sedan ett fint e-postmeddelande i slutet med en länk till samlingen. Galleriet är väldigt intuitivt och låter klienten mycket enkelt välja vilka bilder de vill ha redigerat. När klienten godkänner markeringen får fotografen ett meddelande via e-post. Listan över filnamn kan sedan kopieras och klistras in i Lightroom eller någon annan bildredigerare som du vill välja för att filtrera efter de valda bilderna och börja posta behandla dem direkt.

Dessutom kan Picu-samlingarna också skyddas med ett unikt lösenord, så klienter måste ange ett lösenord för att kunna se bilderna och börja välja.

Med användning av en anpassad kortkod är det möjligt att visa en lista över samlingar var som helst på webbplatsen, till exempel att bygga en “klientområde” -sida med alla samlingar eller enskilda sidor för varje klient med respektive samling.

Huvudpluginet är fritt tillgängligt på WordPress.org och kan förbättras med premiumtillägg som kan köpas på Picu.io.

Över till dig

Undrar inte längre och låt din konstfotografering imponera så många människor som möjligt. Att bygga en portfölj online kan vara enkelt med WordPress. Fortsätt före tävlingen och skapa din egen plattform för att visa upp det bästa av ditt arbete och förbättra dina chanser att anställas.

Har du några andra tips för att bygga en portfölj online? Eller kanske en fråga? Lämna bara en kommentar nedan – vi skulle gärna höra från dig!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me