WooCommerce Tips för marknadsföring av sociala medier

Använd marknadsföring av sociala medier för att öka försäljningen av WooCommerce

WooCommerce underlättar liv i onlinehandlare. Genom att integrera med din WordPress-webbplats kan WooCommerce skapa din egen onlinebutik med WordPress och anpassa den efter dina önskemål. Med tanke på detta faktum är det inte förvånande att denna open-source e-handel WordPress-plugin stöder mer än 20% av onlinebutikerna. Imponerande, rätt?


Trots att det aldrig har varit enklare att skapa en fullt fungerande WordPress-butik, kan det vara utmanande att få det märkt av rätt kunder. Det är här sociala nätverk går in.

Idag kommer vi att titta på sätt att förfina din marknadsföringstaktik för sociala medier för att engagera kunder, generera kvalificerade leads och öka WooCommerce-försäljningen.

1. Skapa och dela fantastiskt innehåll för att skapa Leads

Sociala medier marknadsföring handlar inte bara om att öka din exponering. Det hjälper dig också att få kontakt med din publik på en personlig nivå, bygga förtroende för dem och positionera dig själv som en mycket relevant onlineresurs. Precis därför bör innehållsmarknadsföring vara en ovärderlig aspekt av din sociala mediekampanj.

För att öka människors engagemang med ditt innehåll måste du göra det relevant för dem. Använd verktyg som BuzzSumo för att hitta de mest delade ämnen relaterade till din nisch och skapa originella, insiktsfulla och mycket interaktiva inlägg runt dem.

Bortsett från de traditionella artikelstrukturerna, spela med formerna för ditt innehåll tills du hittar de som resonerar med dina målgrupper. Här är några idéer:

Producera innehåll med lång form

Till exempel enligt Neil Patel 2500-ord artiklar få fler aktier på Facebook än deras kortare alternativ. Detsamma gäller för videor. Vanligtvis visas 4 minuter plus och delas mer än korta.

Utnyttja liveströmning

Folk älskar videoinnehåll. Faktumet att 1 miljard timmar av video ses varje dag stöder mig på det. Och livevideor är ännu mer spännande, eftersom de känner sig mer naturliga. Detta är en fantastisk möjlighet att engagera dina kunder och generera mer försäljning. Alla större plattformar som YouTube, Facebook eller Instagram stöder denna form av innehåll.

Skapa Instagram-berättelser

Vi har pratat om Instagram för e-handel tidigare på WPExplorer-bloggen. Men ökningen av Instagram-berättelser (som nu är lika dubbelt så stor som Snapchat) betyder att det inte finns någon bättre tid än nu att ge Instagram en ny chans. Dessutom spelar de en viktig roll när det gäller att generera leads och öka konverteringarna. Statistiken säger det åtminstone 20% av Instagram-berättelser resultera i direktmeddelanden från tittarna. För att utnyttja deras makt kan du använda dem för att engagera dina potentiella kunder med korta enkäter eller flyktiga foton och videor.

2. Polera din marknadsföringsstrategi för sociala medier

Grunderna för marknadsföring av sociala medier för din WordPress-webbplats

E-handeln har blivit alltför konkurrenskraftig och för att överleva måste du fortsätta förbättra din marknadsföringspraxis. Detta gäller alla delar av din strategi, inklusive marknadsföring på sociala medier.

Ge feedback i realtid

De flesta kunder som har en fråga eller klagomål förväntar dig att se ditt svar om en timme. Ändå tar många företag inte feedback från kunder på allvar och lämnar sina frågor obesvarade. Detta är ett enormt misstag, med tanke på att 88% av dessa kunder kommer att besluta att inte köpa från dig.

För att öka användarupplevelsen, överväg att implementera ett livechat-plugin för att ge svar på deras frågor dygnet runt.

Du bör också dra nytta av övervakningsverktyg för socialt omnämnande, eftersom de låter dig spåra både dina direkta och indirekta varumärkesnämnder på olika sociala medieplattformar. På det här sättet kan du ge dina kunder värdefulla svar och hjälpa dem att slutföra köpet i realtid.

Automatisera innehållsdelning

Dina följare förväntar dig att du delar inlägg konsekvent. Naturligtvis kan detta vara extremt utmanande och tidskrävande när man gör det manuellt. Det är här som verktyg för sociala medier hanterar, eftersom de låter dig hantera dina inlägg i förväg och sedan publicera dem automatiskt. Du kanske vill överväga Blog2Social, SNAP eller Social Snap.

Optimera mobilstrategi

Antalet mobila användare som besöker din WooCommerce-webbplats eller sociala medieprofiler från mobila enheter fortsätter att växa. Det är därför du måste fokusera på att skapa mobilvänliga innehållsformat. Facebook ger råd att du bör använda vertikala format när du lägger upp videor eller foton på det sociala nätverket. Det är mycket mer användarvänligt och engagerande än dess bredbildsalternativ. Med hjälp av ett plugin som Resoc Social Editor kan hjälpa dig att skapa optimerade bilder att dela på din

3. Använd WooCommerce-plugins för att öka engagemanget för sociala medier

Det finns många sociala media plugins och WooCommerce-tillägg som du kan överväga att installera. Här är några hjälpsamma till kassan.

StoreYa Handla till Facebook

StoreYa's Shop till Facebook för WooCommerce

StoreYa tar din WooCommerce-butik till Facebook. Installera bara plugin, anslut till din Facebook och importera din butik automatiskt. Med det kan kunderna hitta “önskade” listor, vinna kuponger, leta efter gruppavtal och så vidare. Du kan också erbjuda “scratch & win” -kampanjer för att öka försäljningen. Detta praktiska plugin kan till och med användas för att lägga till dina Twitter-inlägg, Pinterest-brädor och Youtube-kanal i flikar på din sida.

WooCommerce Instagram Gallery

WooCommerce Instagram

WooCommerce Instagram Gallery integrerar din butik med ditt Instagram-konto. De vackra bilderna på dina produkter som du publicerar på Instagram med en märkesmässig hashtagg kommer att visas direkt på dina produktsidor i WooCommerce-butiken. Installationen tar ett par minuter – anslut bara till Instagram och lägg till hashtags till de produkt (er) du vill visa ditt flöde på. Detta gör det ännu enklare för kunder att dela dina produkter på sociala medier.

WooCommerce önskelista

WooCommerce önskad plugin

WooCommerce-önskelistan låter dina kunder skapa sina egna önskelistor i din butik och sedan dela dem med sina följare på Facebook, Twitter eller Pinterest. Önskelistor hjälper till att driva försäljning från återvändande kunder. Men delbara önskelistor kan introducera din butik till en helt ny kundbas. Användare kan skapa listor för att dela med vänner och familj för födelsedagar, bröllop, baby shower och mer.

WooCommerce social kupong

Social kupong för WordPress

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Social kupong för WordPress kan öka både din närvaro på sociala medier och försäljningen. Det fungerar på en enkel princip – kunden gillar eller delar din produktsida i utbyte mot en rabatt på deras köp. Använd plugin för att lägga till sociala kuponger på dina produktsidor, bil och kassa. När en kund har slutfört en social åtgärd tillämpas kupongkoden automatiskt på sin kundvagn.

4. Fokusera inte på omedelbar försäljning – Fokusera på att bygga förtroende

Innehållsmarknadsföringstaktik som nämns ovan är bra eftersom de ger dina kunder värde och inspirerar dem att besöka din webbplats för mer tips och information. När du ökar varumärkesmedvetenheten och engagerar besökare måste du inspirera dem till att göra ett köp.

Att använda sociala nätverk för att sälja är nu en kraftfull taktik, men det beror på dina målkunder och de plattformar du använder. Men det finns ett misstag som nästan alla detaljhandelsföretag gör – att försöka göra en försäljning direkt utanför fladdermattan. Kom ihåg att dina kunder först vill lära sig mer om dig och köpa från dig när de är redo.

Det är därför du måste fokusera på att använda sociala nätverk för att engagera kunder. Använd dem som en förtroendesignal för att bevisa att du är rätt val för dem. Här är några strategier som kan hjälpa dig här:

Investera i reklam

Google-annonser

Landskapet på sociala medier har blivit överfulla. Dina kunders nyhetsflöden är fyllda till topp med olika märkesinlägg, vilket gör det svårt för dig att bli själv uppmärksam. Det är här betald reklam lyser. Dess fantastiska inriktningsalternativ kommer att öka din synlighet, låta dig marknadsföra ditt bästa innehåll och erbjudanden till rätt personer och hjälpa dig att få massor av kvalificerade leads till din webbplats. Google-annonser är ett bra ställe att börja med betalda annonser.

Använd annonser i appen

Precis som deras namn säger, ger annonser i appen dina kunder möjlighet att köpa den önskade produkten utan att lämna din sociala medieplattform. Detta är särskilt viktigt för mobilanvändare. På Facebook kan till exempel en kund till och med spara sina kreditkortsdata och göra sina framtida inköp ännu enklare. Och med hjälp av en Facebook-ommarknadsföring kan du rikta in dig på personer som har besökt din butik tidigare.

Uppmuntra användargenerat innehåll

Dagens användare litar inte längre på märkesvaror. De vill lära sig mer om ditt märke från andra kunders verkliga erfarenheter. Och ett av de mest effektiva sätten att ge dem den information de letar efter är att utnyttja användargenererat innehåll (eller UGC).

För att uppmuntra människor att dela UGC och använda din märkta hashtag bör du överväga att belöna dem. Annonsera till exempel en rabatt för att lämna en produktrecension (det finns till och med en enkel Granskning för rabatt plugin som du kan installera för att lägga till den här funktionen). Eller organisera en giveaway på sociala medier. För att delta i tävlingen måste en användare dela ett foto av din produkt. Se bara till att du följer alla tillämpliga FTC-riktlinjer och lokala lagar.

Arbeta med influenser

10+ tips för att öka förtroendet och trovärdigheten för din WordPress-blogg

Influencer marknadsföring är den snabbast växande taktiken för kundköp online. Det bygger förtroende hos dina kunder och gör dina produkter mer trovärdiga. Ser du att populära människor i din nisch använder dina produkter, kommer dina potentiella kunder också att vilja använda dem. Du behöver bara se till att du väljer influencen i samma bransch och erbjuder dem något som är värt deras uppmärksamhet.

Tillbaka till dig

Sociala medier marknadsföring är den saknade delen av ditt WooCommerce marknadsföring pussel. Det ger dig möjlighet att engagera dina kunder, bygga förtroende med dem och vägleda dem ner din försäljningstratt mot att göra ett köp.

Hur använder du sociala nätverk för att öka WooCommerce-försäljningen? Har du någon marknadsföringsteknik för sociala medier för WooCommerce-butiker som du vill dela?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map