WordPress Child Theme Complete Guide

WordPress barn teman. De kanske låter (och verkar) skrämmande till en början, men när du lär dig ins och outs (såväl som skönheten) i WordPress-barntema kommer du att ha mycket kul. I det här inlägget kommer vi att dela upp WordPress-barntema i dess olika delar. För att uttrycka det på ett annat sätt kommer vi att lära oss:


  • Vad är ett WordPress Child Theme
  • Fördelar med WordPress-barntema
  • Begränsningar av WordPress-barntema
  • Hur man skapar ett WordPress Child Theme
  • WordPress Child Theme Resources

Vad är ett WordPress Child Theme?

Så vad är ett WordPress-barntema?

Ett WordPress-barntema är i grund och botten ett WordPress-tema som “lånar” mallfiler och funktionaliteter från ett annat WordPress-tema som kallas föräldertema. Stans inte någonting ännu, jag kommer att förklara allt i detalj jag lovar.

EN föräldertema är ett typiskt WordPress-tema som vårt mest sålda Total WordPress-tema, standard Twenty Fourteen-tema eller vilket tema du använder på din webbplats.

Det mest grundläggande WordPress-barntemat är helt enkelt en mapp som innehåller en speciell stil.css-fil. Oroa dig inte för att allt kommer att vara meningsfullt när jag förklarar. En av frågorna som förmodligen går igenom ditt huvud just nu är: Varför skulle man vilja använda ett barntema medan det finns gott om föräldertema??

Svaret är ganska enkelt. De flesta överordnade teman får uppdateringar då och då. Så om du tar ett överordnat tema och anpassar koden (och stil) kommer du att förlora alla dessa ändringar nästa gång du uppdaterar temat. Det är här WordPress-barntema kommer in. Ett WordPress-barntema ger dig kraften att anpassa ditt föräldertema utan att riskera att förlora dina ändringar när du uppdaterar. Naturligtvis kan du välja att undanröja uppdateringarna om du inte har något emot att exponera din webbplats för hackare.

Gå vidare…

För några stycken sedan nämnde jag att barntema “lånar” mallfiler och funktionalitet från överordnade teman. Hur händer detta? Tänk på barnens teman som skugga teman; de efterliknar sina överordnade teman. Det är som att skapa en kopia av ditt föräldertema utan att kopiera någonting. Låter som magi, eller hur?

Tryck på frysknappen. Hur skapar du en kopia av föräldertema utan att kopiera någonting? Hemligheten för att förstå barnens teman ligger i den speciella style.css-filen som vi nämnde tidigare. Egentligen är hemligheten en enda rad som finns i stilen.css. Vilken linje frågar du? Mer om det på ett ögonblick. Eftersom vi kommer att skapa ett barntema senare i det här inlägget kommer jag bara att introducera några grundläggande begrepp för att avslöja den rad jag pratar om och ge dig en bättre förståelse av barnens teman.

För att bygga ett barntema måste du skapa en mapp (för underordnatema) i din WordPress-temakatalog. Du kan namnge mappen vad som helst (eller efter ditt tema). Därefter måste du skapa en style.css med följande kod:

/ *
Temanamn: Namnet på ditt barntema (t.ex. Totaltema för barn)
Tema-URI: http://www.example.com (ditt barns temas URL)
Beskrivning: En kort beskrivning av ditt barntema
Författare: Ditt namn går här
Mall: Ditt katalognamn för överordnade teman (t.ex. Total, tjugofyra, etc)
Version: 1.0.0
* /

Du måste spara den här stilen.css i mappen för ditt barntema. Gå nu tillbaka till den sjätte (sjätte) raden i koden ovan. Du får se:

Mall: Ditt katalognamn för överordnade teman (t.ex. Total, tjugofyra, etc)

Den här raden berättar ditt barntema från vilket föräldertema att låna funktioner och mallfiler. Den här enkla linjen länkar ditt barntema till föräldertemaet och fungerar som en ledning genom vilken barnets tema tar emot mallfiler och funktioner från föräldertema. Detta betyder att du måste ha överordnat tema installerat på din WordPress-plattform.

Det räcker med att säga att utan den här linjen har du inte ett barntema. Du har bara en mapp och en typisk stil.css-fil.

Sammanfattningsvis ärver mallraden (det mesta) ditt föräldertema när du aktiverar ditt barntema. Alla ändringar du gör i ditt barntema påverkas inte om / när du uppdaterar överordnade temat. Hur gillar du den förklaringen? Följer du eller är det inte tillräckligt tydligt? Om du är med mig, låt oss gå vidare till fördelarna och nackdelarna med WordPress-barntema.

Vilka är fördelarna med att använda ett barntema??

Det finns många fördelar med att använda ett barn-tema och vi rekommenderar alla som använder ett tema som inte var anpassat för sin webbplats för att konfigurera och aktivera ett barn-tema. Vi har listat några av de viktigaste fördelarna med att använda ett barntema och varför du bör starkt överväga det.

Framgång

Säkra uppdateringar

WordPress-barntema lånar bara funktioner, mallar och stilar från föräldertema. Detta gör att du kan anpassa din webbplats utan att beröra föräldertema. Därför kan du, när utvecklarna uppdaterar ditt överordnade tema, säkert uppgradera din webbplats utan att förlora anpassade ändringar.

Barntema är lätt utdragbara

WP-barntema ger dig mycket flexibilitet. Du kan skapa nya mallfiler som inte ingick i överordnade temat. Du kan lägga till nya funktioner, stilar och så mycket mer. Dessutom finns det många kommersiella och gratis temaramar med utdragbara alternativ för att komma igång.

Barnteman är Fallback-Safe

Varje utvecklare är mänsklig, och vi vet alla att fel är mänskligt. Alla gör misstag och alla glömmer. Som sagt kommer du att vara i soppan om du glömmer att koda för något när du använder ett föräldertema. Det är lite annorlunda med barntema. Om du glömmer någon kod kommer WordPress automatiskt att ladda ett alternativ (eller originalet) från överordnatema. Naturligtvis är detta bara sant om koden finns i föräldertema.

Vilka är negativerna med att använda ett barntema?

Även om barntema i allmänhet är fantastiska och vi rekommenderar att alla som använder WordPress aktiverar ett barntema på sin webbplats om de planerar att göra eventuella tweaks i framtiden, är det några saker du bör tänka på.

Det finns en inlärningskurva

Barntema är främst för att utöka eller anpassa funktionaliteten för ditt föräldertema, vilket innebär att om du inte är en utvecklare är det inte mycket du kan göra med ditt barntema och du vill lära dig lite kodning att ta din fulla potential i ditt barntema. Så om du är en nybörjare, behöver du tid för att lära dig hur föräldertema och WordPress fungerar (liksom lite kod) i allmänhet för att njuta av barnens temat. Samtidigt måste du tjäna dina ränder. När allt kommer omkring kodar du bort som proffsen på nolltid!

Saker bryter eller är kvar

Om du hade byggt din webbplats kring ett överordnat tema, kan du behöva justera några saker (t.ex. menyer, widgetar och / eller temalternativ) när du byter till ett barntema. Vissa teman sparar inställningar i databasen baserat på temanamnet, så när du byter till ditt barntema kan det se ut som att du har tappat alla dina överordnade temainställningar (Customizer-inställningar) men oroa dig inte för att de är säkra i databasen men du kommer måste byta tillbaka till din förälder om detta är fallet så att du kan kopiera dina inställningar och migrera dem. I vårt totala tema tillhandahåller vi en användbar Import / Export-panel till höger i instrumentpanelen så att du kan kopiera dina teman Customizer-inställningar innan du byter till ditt barn-tema och migrera dem över.

Om du använder ditt barn-tema för att tillhandahålla ytterligare funktion till din webbplats snarare än att använda ett plugin om du någonsin byter ditt föräldertema kan du behöva flytta några av dessa tweaks till ett nytt underordstema, byta namn på ditt nuvarande underordnatema eller flytta justeras till ett anpassat plugin.

Hur man skapar ett WordPress Child Theme?

Jag vill anta att du är proaktiv och har skapat en mapp och “den speciella” style.css-filen för ditt barntema. Om du just hoppade till den här delen (eller väntade ivrigt på det här avsnittet), öppna din WordPress-temakatalog via FTP / SFTP (… / wp-content / teman) och skapa en mapp där du lagrar ditt barntema.

Notera: Du kan komma åt temakatalogen via din File Manager i din cPanel. Alternativt kan du använda en FTP-klient som t.ex. FileZilla om du har FTP-konton aktiverade.

Därefter öppnar du din favorittextredigerare (min Anteckningar++) och skapa en style.css-fil med följande info:

/ *
Temanamn: Namnet på ditt barntema (t.ex. Totaltema för barn)
Tema-URI: http://www.example.com (ditt barns temas URL)
Beskrivning: En kort beskrivning av ditt barntema
Författare: Ditt namn går här
Mall: Ditt katalognamn för överordnade teman (t.ex. Total, tjugofyra, etc)
Version: 1.0.0
* /

Det är samma kod som vi använde tidigare.

Ladda upp din style.css-fil till mappen för barntema. Just nu är din style.css-fil tom (bortsett från ovanstående rader, som inte gör något i form av styling), så förvänta dig inte att ditt barntema ska se ut som ditt föräldertema. För att övervinna detta hinder kan du dock importera ditt föräldertema’s style.css genom att skapa en ny tom features.php-fil i mappen underordnatema och lägga till följande PHP-kod:

funktion total_child_enqueue_parent_theme_style () {

// Få dynamiskt versionnummer för det överordnade stilmallen (låter webbläsare cache-cache-formatet när du uppdaterar ditt tema)
$ theme = wp_get_theme ('Total');
$ version = $ theme-> get ('Version');

// Ladda formatmallen
wp_enqueue_style ('förälderstil', get_template_directory_uri (). '/ style.css', array (), $ version);

}
add_action ('wp_enqueue_scripts', 'total_child_enqueue_parent_theme_style');

Se till att ändra där det står ”Totalt” för att vara namnet på ditt föräldertema. Detta gör att ditt barntema dynamiskt kan uppdatera det versionnummer som bifogas förälderstilen.css så när överordnade temat uppdateras om det fanns några ändringar i stilen.css-filen i överordnatema låter det webbläsaren och ditt CDN ( om du använder en) cache-cache-formatmallen och förhindra att din webbplats har CSS-problem när den visas.

Anpassa ditt barntema

barn-theme-anpassningar

Nu kommer den roliga delen. Du har troligtvis skapat ditt barntema för att göra anpassningar, så dyka in!

  • För att anpassa ditt barntema, lägg bara till dina stilar i filen style.css som du skapade. De kommer att åsidosätta motsvarande stilar som finns i överordnade temat.
  • Om du vill redigera mallfiler kopierar du dem till ditt barntema först och redigerar dem därifrån. Men inte ALLA filer kan kopieras till ditt barntema och ändras, du kan bara kopiera över mallfiler. Så om temat har vissa filer inuti ett inkluderande, inc, funktioner eller annan mapp som innehåller anpassade klasser och funktioner kanske du inte kan kopiera dem över och ändra dem. I de fall kanske du vill titta på att använda filter eller handlingshakar för att ändra standardfunktionerna för överordnade teman.
  • Du kan lägga till anpassade mallfiler till ditt barntema för mer funktioner
  • Använd ditt barntema funktioner.php-fil för att lägga till anpassade funktioner och använda föräldertema eller WordPress-filter. Lägg inte till nya funktioner i filen features.php i ditt överordnade tema!

WordPress laddar mallfilerna och stilarna i ditt barntema först, men om något saknas kommer det att ladda motsvarande filer i överordnade temat. Åh ja, barntema är fallback-säkra, men jag slår vad om att vi redan sa det.

Och det är allt.


För att ta bort saker …

Barnetema är mycket kraftfulla när det gäller anpassning och utdragbarhet. Dessutom ger de bra inlärningsgrunder för alla som vill lära sig WordPress-temautveckling. De är enkla och roliga att skapa och ger dig massor av alternativ för att vända din WordPress-webbplats oavsett vad du vill.

Designa bort och ha kul, och lämna inte innan du delar med oss ​​i kommentarerna nedan. Vi älskar och värdesätter din feedback ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me