WordPress Kommentar Moderation: En guide för nybörjare

Kommentarsektionen nedanför ett WordPress-inlägg gör att du kan engagera dig direkt med dina läsare. Men WordPress går ett hak högre: det ger dig möjlighet att moderera användarkommentarer via funktionen för moderering av kommentarer. Men till måttlig eller inte till måttlig är den åldrande frågan som till synes inte har något klart svar. I slutändan är beslutet upp till dig men du måste noggrant väga fördelar och nackdelar med något av alternativen.


Eftersom detta är en nybörjarguide för WordPress-kommenteringsmoderering, skulle jag vilja lyfta fram några orsaker till och emot kommenteringsmoderering innan jag föreslår en idealisk lösning.

Varför du bör moderera kommentarer

 • Utan moderation och rätt verktyg för skräppostfiltrering kan din blogg lätt bli ett spamfest särskilt om den är populär. Moderering ger dig full kontroll för att bara visa kommentarer från pålitliga användare, vilket på ett sätt avlägsnar skräppost och andra kommentarer av låg kvalitet. Engagera betrodda användare skapar förtroende och din blogg kommer snabbt att få auktoritet i din valda nisch.
 • Spamkommentarer innehåller vanligtvis länkar, av vilka några kan omdirigera till potentiellt skadliga webbplatser. Om en användare klickar på en länk som omdirigerar dem till en plats de inte vill vara, förlorar de förtroendet och förtroendet för din blogg – vilket i princip är detsamma som att förlora förtroendet för dig. Med måttlighet kan du blockera potentiellt skadliga länkar.
 • En väl modererad kommentartråd kan tillföra värde till ett annars tråkigt inlägg. Det kan finnas läsare som är mer kunniga om ämnet och deras bidrag kan höja ditt inlägg. Kommentarer av god kvalitet lockar kunniga människor som kommer att lägga till värdefull information och det är detta du vill ha för ditt inlägg. Kom ihåg att kommentarer blir en del av din bloggs innehåll så länge inlägget finns på din blogg.

Varför du inte bör moderera kommentarer

 • Kommentarerna kan vara tidskrävande. För större webbplatser som har bra läsare kan det vara en verklig smärta eller till och med opraktisk (såvida du inte använder ett kommentarsystem från tredje part).
 • Moderation frustrerar många äkta användare som vill delta i diskussionen. Användare vill vanligtvis se sin kommentar omedelbart efter att de träffat Posta. Tänk om du inte är med och godkänner det?
 • Du kan hantera kommentarspam med hjälp av ett plugin. Exempelvis gör Akismet-plugin som levereras med den grundläggande WordPress-programvaran ett ganska bra jobb med att avskräda skräppost förutsatt att du har konfigurerat det ordentligt.

Nu när du vet orsakerna till och mot moderation, vad ska du göra? Min rekommendation är att moderera men vara smart om det.

Det primära kommentarsystemetWWPressPress är anständigt nog på egen hand. Det gör att du kan moderera kommentarer effektivt samtidigt som du håller ut den stora majoriteten av kommentarspam.

Idealiska inställningar för WordPress-kommenteringsmoderering

Gå till om du vill ställa in din blogg för moderering Inställningar> Diskussion.

diskussionsinställningar

Leta efter den del som säger E-posta mig när som helst. Det är här du aktiverar eller inaktiverar kommenteringsmoderering med bassystemet och det är ganska rakt fram: om du markerar den andra rutan (En kommentar hålls för moderering), kan du moderera alla inläggskommentarer.

Moderate Första gången författare

Ett enkelt sätt att göra moderation mindre ont är att aktivera automatiskt godkännande för kommentarförfattare som har godkänts en gång. Gå till för att aktivera den här inställningen Inställningar> Diskussion och kolla efter Innan en kommentar visas avsnitt markera den andra rutan som läser Kommentarförfattaren måste ha en tidigare godkänd kommentar. Lämna rutan ovan markerad.

kommentera moderation

Om en kommentarförfattare ändrar hur hon anger sina uppgifter – namn och e-post – måste hon modereras igen.

Titta också efter kommentarförfattare som tidigare godkänts: några av dessa har lärt sig systemets in och ut och kan göra några kvalitetskommentarer inledningsvis men sedan slack av med framtida kommentarer eftersom de vet att de automatiskt godkänns.

Stäng av kommentarer efter en specificerad period

Ett annat smart sätt att hålla kontroll över kommentarerna på din blogg är genom att begränsa tiden dina bloggkommentarer är öppna för författare. Vanligtvis är 30 dagar en rimlig period men kan vara mer eller mindre beroende på dina specifika omständigheter. Att göra detta hjälper till att hålla undan SEO-spammare – användare som kommenterar för att bygga länkar för sina egna bloggar. De söker vanligtvis efter bloggar som har uppnått en hög PageRank.

Det tar allt från några veckor till flera månader att bygga en hög PageRank, så SEO-spammare riktar sig vanligtvis till bloggar som har funnits i ett par veckor eller månader..

Vanligtvis träffar ett blogginlägg topp popularitet inom 2 till 3 veckor efter publiceringsdatum. Detta innebär att du kan förvänta dig att få den högsta mängden aktivitet i kommentarsavsnittet under denna tid. Så planera att begränsa kommentarer till 30 dagar (helst) så att du inte har många kommentarer att moderera. Gör det dock längre om en bra diskussion pågår.

Gå till för att ställa in en gräns för kommentarförfattarskapstid Inställningar> Diskussion och leta efter Andra kommentarinställningar sektion. Kontrollera alternativet som läses Stäng kommentarer automatiskt på artiklar som är äldre än__dagar och ange antalet dagar att hålla kommentarerna öppna:

Avslutar kommentarer på inlägg

Inaktivera trackbacks

Ibland vill du hellre ta itu med kommentarspam än trackback-spam, så tänk noga innan du aktiverar Trackbacks. Det är generellt en bra idé att stänga av dem eftersom du fortfarande kan veta vem som länkar till din webbplats via avsnittet Inkommande länkar i instrumentpanelen. Observera att det här avsnittet kanske inte visas för en helt ny WordPress-webbplats. Du kan också ställa in din RSS-matare för att se inkommande länkar.

Använd plugins för att filtrera kommentarspam

Spamkommentarer kan vara svåra att upptäcka men med hjälp av kapabla plugins är de lättare att identifiera, om de inte blockeras helt. Här är ett urval av plugins som du kan använda för att uppnå det:

Akismet

Akismet

Jag presenterade kort den lysande Akismet plugin som kommer inbyggt i den centrala WordPress-programvaran för att filtrera kommentarer som verkar som skräppost. Allt du behöver göra är att aktivera det men du måste registrera dig för och ställa in dess API-nyckel för att komma igång. Även om det utför ett anständigt arbete med att hålla ut skräppost, är det inte idiotsäker och vissa legitima kommentarer kan ibland misstas för skräppost. Så kontrollera din skräppostmapp regelbundet för legitima kommentarer.

WordPress Zero-Spam

wordpress-noll-spam

En relativt ny plugin, WordPress Zero-Spam hjälper till att blockera skräppost automatiskt utan att behöva en CAPTCHA. När den har installerats och aktiverats kommer den att göra sin magi direkt. Det finns inga API: er att installera.

Låt användare göra moderering

Slutligen, ett annat sätt att upprätthålla din förnuft under moderering av kommentarer är genom att låta vissa författare göra moderering. Du kan bara ge dina mest lojala användare denna typ av auktoritet. Om din blogg beordrar betydande författarskap och auktoritet, kan det vara det bästa sättet att hantera kommentarerna.

Lojala medlemmar i gemenskapen blir betrodda användare som du ger åtkomst till måttliga andra användare. Du kan skapa ett belöningssystem för att hålla dem motiverade, till exempel att tillåta dem bakåtlänkar till sina egna bloggar. En plugin som User Role Editor kan användas för att sömlöst skapa och lägga till den här rollen till din blogg. Det finns många andra du kan utforska också.


Kom alltid ihåg att du har full kontroll över vem som kommenterar dina inlägg och vad de publicerar. Ge detta avsnitt av din blogg den uppmärksamhet den förtjänar och din blogg kommer att bli en betrodd myndighet. Är kommentarsektionen på din blogg upptagen? Hur modererar du kommentarförfattare? Har du bättre idéer om hur du kan förbättra skräppostfiltrering utan att förlora din förnuft? Jag skulle gärna höra dina tankar!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map