WordPress-kommentarer justeras för att effektivisera din webbplats

De flesta bloggare och webbplatsägare håller med om att kommentarer är viktiga för att utveckla ett online-community, liksom för att skapa intresse och ytterligare webbplatstrafik. Men som många andra saker i livet finns det också en nackdel med att aktivera kommentarer. Så mycket som du vill ha användargenererat innehåll till din webbplats kan det finnas fall där kommentarer är mer besvär än en hjälp. Ibland krävs en liten finjustering när det gäller din kommentarpolicy för att effektivisera din webbplats och hålla den en väl oljad maskin.


1. Flytta kommentarer från ett inlägg till ett annat

Varför skulle du vilja flytta dina kommentarer från ett inlägg till ett annat? Det finns några skäl till varför. Du kanske vill testa vatten på olika versioner av samma post för att se vilken som presterar bättre i trafikavdelningen. Även om du byter namn på permalänken för att komma med samma URL kommer många saker fortfarande att dyka upp i den nya inläggsversionen, med undantag för kommentarerna. Du kanske utarbetar en ny version av ett gammalt inlägg och vill omdirigera den gamla versionen. Så enkelt som detta kan vara, kommer kommentarerna fortfarande att läggas efter att du har omdirigerat ditt inlägg.

Eller kanske en av dina webbplatsbesökare lämnar en kommentar, men på fel inlägg. Detta kan lätt hända om besökare läser en massa inlägg och sidospår någonstans längs vägen. Kanske fick de informationen blandad och lämnade en kommentar utan att inse att den borde ha varit för ett annat inlägg. Kommentaren kommer inte att relatera till det inlägg som den visas på, vilket bara förvirrar andra besökare som läser det.

Naturligtvis är det bara några få möjliga scenarier som skulle få dig att vilja flytta kommentarer. I alla fall är det inte så enkelt att flytta kommentarer från ett inlägg till ett annat. Det är faktiskt inte ens möjligt i WordPress utan någon slags hjälp. Tack och lov för den ständigt pålitliga världen av WordPress-plugins! Det finns en plugin för nästan allt, så varför skulle flytta kommentarer vara ett undantag?

Tako rörliga kommentarer

Ett sådant verktyg tillgängligt som fungerar ganska bra är plugin Tako Movable Comments. Med det här insticksprogrammet installerat på din WordPress-webbplats kan du flytta kommentarer från ett inlägg till ett annat – eller från en sida till ett inlägg – eller vice versa. Du kan också flytta ett antal kommentarer samtidigt och flytta gängade kommentarer.

Allt du behöver göra är att välja den inläggstyp du vill flytta kommentaren till och sedan välja den verkliga titeln på inlägget / sidan du vill att det ska flytta till. Om du vill flytta en stor del av kommentarerna, måste du bara komma till kommentarsavsnittet, välja de inlägg du vill flytta och använd sedan rullgardinsmenyn Bulkåtgärder. Du kan till och med hålla dina gängade kommentarer i rätt ordning när de flyttas så att “konversationen” fortfarande är intakt. Med ett par klick kan du enkelt flytta dina kommentarer utan att behöva göra det manuellt. Det är en total tidsbesparing!

2. Inaktivera kommentarer om aktuella inlägg

Det är lätt att inaktivera kommentarer på inlägg när du är i mitten av att utarbeta ett nytt, men vad händer om du bestämmer dig för att inaktivera kommentarer på ett antal inlägg du redan har skrivit och publicerat? Kanske är du trött på att svara på kommentarer, speciellt om de går in i en gängad konversation som ständigt kräver att du chime in. Kanske den som skrev det ursprungliga inlägget inte skriver för dig längre, vilket gör det omöjligt för några svar från författare att fortsätta.

Den typ av webbplats du kör faktorer starkt i huruvida kommentarer kommer att vara värdefulla för dig eller inte. Det finns många ämnen som kan leda till en större dialog och verkligen få fram debattören hos människor. Webbplatser som kretsar kring politik, religion och allt annat som kan betraktas som ett hett ämne kommer nästan säkert att resultera i kommentarer som avslutas som argumenterande och till och med förolämpande.

Dessa typer av trådar behöver definitivt ständig hantering, eftersom många kommentarer kan visa sig vara mycket stötande. Du kanske bara inte har tid eller lutning att hantera dessa kommentarer dag in och dag ut, särskilt när de dyker upp över alla dina inlägg.

Du kan alltid inaktivera kommentarer när du skapar en ny webbplats genom att helt enkelt avmarkera rutan i Inställningar> Diskussion, men detta är mer utmanande när det gäller befintliga webbplatser med mycket innehåll. Och den här inställningen kan fungera för inlägg, men den kommer inte att gälla sidor eller anpassade inläggstyper, vilket innebär att det nya kommentarformuläret fortfarande kommer att visas.

WP Avaktivera kommentarer

Oavsett vilken anledning du vill inaktivera kommentarer till ett tidigare inlägg, är det bästa sättet att göra det med hjälp av ett plugin. Självklart. Ett sådant praktiskt plugin är WP Avaktivera kommentarer plugin som låter dig inaktivera plugins, pings och trackbacks för dina inlägg, författare, kategorier, taggar, URL-sökvägar, referenser, IP-adresser, inläggsformat, inläggstyper och språk. Det ger dig otrolig kontroll över dina kommentarer.

3. Stäng av kommentarer efter en viss tid på inlägg och sidor

Avslutar kommentarer om Äldre inlägg och sidor är en bra idé om du vill hjälpa din webbplats att ladda snabbare. Gamla inlägg som lämnas öppna för fortsatta kommentarer kommer säkert att vara en magnet för skräppost. Ju längre och mer komplicerat skräppost, desto mer bandbredd tar de upp på din server.

Spam riktar sig vanligtvis till äldre inlägg, av vilka många inte längre hanteras av författaren. Även med ett anti-spam-plugin ser du inte alltid dessa kommentarer, men du kommer definitivt att märka att din webbplats tar längre tid än vanligt att ladda.

Det finns utan tvekan någon mening med att hålla ett gammalt inlägg öppet för kommentarer, särskilt om det är nyartat och inte längre är relevant. Det riskerar bara skräppost utöver att du ständigt måste övervaka kommentarer som fortsätter att lurra in. Du kan inaktivera kommentarer på inlägg efter att en viss tid har gått på två olika sätt:

  • Stäng kommentarer på enskilda inlägg: Genom att stänga kommentarer individuellt kan du hålla vissa inlägg öppna för kommentarer, och du kan bara rikta in dig på specifika inlägg. Detta kräver lite manuellt arbete, men det fungerar i många situationer. Gå bara till “Redigera inlägg” lossa sedan “Tillåt kommentarer” och “Tillåt trackbacks och Pingbacks” lådor.
  • Automatiskt: Gå till om du vill ange ett visst antal dagar som kommentarer kan lämnas öppna Inställningar -> Diskussion -> Andra kommentarinställningar -> “stäng automatiskt kommentarer på artiklar som är äldre än X dagar.” Spara dessa inställningar så är du klar. Det är lika enkelt som det.

Så där har du det. Lite anpassning av kommentarer kan göra en lång väg att förbättra din webbplats och ta mycket tidskrävande hantering från din platta. Jag hoppas att du kan hitta dessa tips användbara. Finns det andra metoder för att flytta kommentarer eller ta bort dem i bulk som jag saknade?

Vad gör du för att hantera kommentarerna på din webbplats? Vänligen meddela mig i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me