WordPress marknadsföringstrender: fokus på försäljningsprocess med högre touch

WordPress marknadsföringstips & trender

Se upp! Detta är ett annat inlägg om marknadsföring. Men bli inte besviken. Vi kommer att prata om trevliga saker: hur man kan locka fler kunder till dina WordPress-produkter och -tjänster och glömma om Google-annonser och bakåtlänkar inlämnare för ett ögonblick.


Låt oss först rensa upp några av de mindre spännande aspekterna.

Det finns tre viktiga steg i marknadsutvecklingen, som nu är integrerade delar av en korrekt artikelpresentation: berätta, visa och ge en chans att prova.

Dessa implementeras lätt i den verkliga världen. Det enklaste exemplet: en kund som vill köpa ett plagg kommer till alla klädbutiker, kan se beskrivningen av produkten, de kan naturligtvis se själva produkten (visa), och vad som verkligen är viktigt kan de passa på det (försök). Perfekt scenario.

I en liknande situation men utförs i Internetvärlden finns det fler chanser att återbetalningen kommer att begäras. Allt detta eftersom det sista steget (“försök”) ofta ignoreras.

Varför är “att försöka” så viktigt? Enkelt, det är ett naturligt verktyg för att vinna över kunden. Ett riktigt organiskt marknadsföringsvapen är det som kan implementeras även utan marknadsförare. Den kan ge ett framgångsrikt resultat utan massor av annonser.

Kort sagt, steget “prova” vaggar eftersom:

 • Denna strategi anger två viktiga moment för en kund: förtroende och öppenhet. Förhållanden som bygger på förtroende och säkerhet är båda sidors ständiga mål. Det är också WordPresss huvudfilosofi. Förmodligen kommer följande berättelse att förklara det bättre:
  Bildkredit: Sadhana Balaji

  Bildkredit: Sadhana Balaji

 • Det tillhandahåller “högre beröringsförsäljningsprocess” och ger en kund kontroll över en köpprocess.
 • Detta är en typ av verifiering med din målgrupp, med möjligheten att denna produkt löser ett verkligt kundbehov.

Så vad är det de mest effektiva och trendiga ”ge möjlighet att prova” sätt att ombord på kunderna och bevisa att dina WordPress-produkter och tjänster är värda att använda? Låt oss prata om större tre:

 1. Pengar tillbaka garanti
 2. Gratis prov
 3. Demo + gratis provperiod

Pengar tillbaka garanti

Pengar tillbaka garanti

Det är en typ av lösning på “försök” -strategin: användare betalar för produkten / tjänsten och betraktar den faktiskt som en testkörning. Varför inte, de är säkra på att de kommer att kunna få tillbaka sina pengar om det finns en anledning.

Ja, WordPress-plugins, teman och andra digitala produkter är inte konkreta. Så hur kan de återbetalas? Detta är vad vissa mjukvaruleverantörer fortfarande hävdar att de håller sig vid återbetalningspolicyn i den digitala världen. Men detta är ett sätt att ingenstans, eftersom många populära SaaS-marknadsplatser online (inte bara inom WordPress-industrin) redan har bevisat.

Olyckliga kunder som inte får någon återbetalning kommer inte tillbaka för att köpa nya saker, kommer inte att rekommendera något till andra och i värsta fall lämnar offentliga negativa feedback om oberoende resurser. Ditt rykte behöver inte denna börda.

StudioPress, en av de säkraste och professionella leverantörerna av WordPress-teman, är ett bra exempel på högkvalitativ kundvård och affärsstrategi. Om kunderna är missnöjda kan de få återbetalning under 30 dagar enligt kravet på officiell policy sida.

Din nästa fråga är förmodligen hur du får ut det mesta av denna strategi?

Ge inte bara pengar tillbaka – försök först att uppnå den önskvärda kundens destination som erbjuder en hand i alla svåra uppgifter de inte kunde tävla när du använder dina produkter. Detta innebär att erbjuda förstklassig support. Om det inte fungerar, använd följande enkla steg för att lämna kunden ett positivt intryck:

 1. Uppför dig på samma sätt som om du hanterar en fråga före försäljning.
 2. Inga irriterande frågor här!
 3. Försök inte förändra kundens åsikt utan föreslå istället en användbar lösning.
 4. Ber om ursäkt för att produkten inte uppfyller deras behov, tacka kunden för att ha sökt hjälp och för att försöka.

Vissa chefer tror fortfarande att alla poetiska och sofistikerade e-postmeddelanden kan ändra kundens åsikt. Vanligtvis fungerar det inte. Men om du har ett konkret förslag som en tröst (rabatt, samarbete etc.) kan det vara ett effektivt sätt att locka en kund att stanna.

Gratis rättegång

Gratis provperiod

Det här är ett söt ljud för kundens öron. Gratis försök och “prova innan du köper” kanske inte är en industristandard än, men de är en enorm trend. Och det är en bra nyhet för både SaaS-företag och köpare.

Den viktigaste känslan av denna strategi är att tillhandahålla redan nämnda “högre beröringsförsäljningsprocess”.

Många WordPress-leverantörer anser det fortfarande som riskabelt. Men beroende på din produkt och målgrupp, varför inte utöka tillgången till de saker som gör din produkt bra?

Lincoln Murphy, en person som hjälper SaaS-företag att öka kostnadsfria konverteringsfrekvenser, en gång ger en bra jämförelse:

”Minskar testet med en Ferrari värdet på en Ferrari? Nej … om någonting, det är vad som täcker affären för de flesta köpare. “

Som experter från MarketingExperiments anspråk, gratis prövningserbjudande och en återbetalningsgaranti är faktiskt liknande funktionalitet, men användarnas uppfattning kan vara helt annorlunda. Försök att erbjuda båda. Börja till exempel med en gratis testversion och fortsätt med att lägga till pengarna tillbaka-garanti för att få ännu mer förtroende för de potentiella kunderna och få dem att känna sig säkrare.

Men låt inte din kostnadsfria testversion glida, skapa en strategi kring den. Tänk på följande viktiga punkter.

1. Definiera en perfekt livstid för ett testkonto

Med hänsyn till att denna strategi tillämpas på olika typer av WordPress-produkter och -tjänster, som uppför sig annorlunda, försök att testa funktionalitet och funktioner själv. WordPress industristandard är 30 dagar, men detta är uppenbarligen inte en riktning att följa för alla. Detta bör vara den perfekta tiden för att du inte tappar intresset för det du erbjuder. Dessutom, om du förkortar provperioden skapar detta en känsla av brådskning som gör att användarna agerar snabbare.

Slutsats: försök hitta ditt lyckliga medium. Till exempel fann en av de välkända WordPress-experterna där ute WPMUDEV detta medium på 14 dagar.

2. Interaktion med en potentiell köpare

Vissa marknadsstrateger hävdar att en testperiod är inställd för att minska mänsklig interaktion som krävs för att göra en försäljning. Men förhoppningsvis är det redan klart att ”fokus på en användare”, som förresten är Googles huvudmotto, är en nyckelfaktor för att bygga ett förtroendeförhållande med en kund och särskilt potentiell kund. Så glöm inte att:

 • Erbjud personlig handhåll istället för en länk till en guide eller FAQ-sida ensam.
 • Skicka e-postmeddelanden. Om möjligt, personliga (ja, du väntade på detta ord), som i vårt fall är beteendebaserade automatiserade e-postmeddelanden. Till exempel, Zendesk försäljningstekniker skickar uppföljningsmeddelanden som föreslår hjälp till de användare som är mest engagerade under de första tre dagarna (fokusera på de mest aktiva och lovande användare). Detta hjälper dem att vara mer effektiva för sina kunder. I kombination med telefonsamtal hjälpte detta till att öka provkonvertering upp till 30%. Denna procentandel kommer från forskning av Totango, ett företag som hjälpte Zendesk att spåra användarnas beteende. För att få en liknande analys av användarnas beteende kan du använda en gratis analysplattform för SaaS-företag som HeapAnalytics eller MixPanel (båda har gratisplaner).
 • Stör inte. “Alltid redo att hjälpa” kundvårdstrategi har redan gett effektiviteten. Samt för mycket “spam” av den potentiella kunden bevisade dess ineffektivitet.
 • Skicka påminnelsemails när det är 2-3 dagar kvar. För att skapa ett bättre e-postmeddelande, försök att testa dina uppmaningar (prova olika knapp / länketiketter) – dessa e-postmeddelanden skapar en känsla av brådskande, men de bör inte vara kraftfulla.

3. Kreditkort eller inte kreditkort

Det är en långsiktig diskussion för de fria prövningarna. Det enda som är uppenbart: en begäran om att ange kreditkortsinformation medan du registrerar en kostnadsfri testversion skrämmer klienten. Såvida inte ditt företag hör till det som kallas “Bäst i klass SaaS-ledare” (redan populära och auktoritativa företag), är det förmodligen bättre att skjuta upp denna metod under en tid.

En av de huvudsakliga Totangos rapport utredningar är fortfarande relevant:

Jämförelse av omvandling

Om du är osäker på vilket sätt du ska följa igen, testa och mer testa. Ge dina användare två alternativ – med och utan kreditkortsinformation krävs och utför några A / B-tester för att spåra konverteringar.

Till exempel, efter låga anmälningsräntor med kreditkortsinformationen, kom CrazyEgg-företaget till att besökarna var helt enkelt rädda för att ge dessa detaljer. Så de skapade och testade en annan anmälningssida med förklaringar om att inga automatiska avgifter kommer att äga rum: denna förbättring resulterade i en ökning med 116% i försöksanmälningarna.

Moz företaget ber också om en kreditkortsinformation som ger den förklaring som krävs:

Detaljförklaring

Demo + rensade försök

Demo & rättegång

Vad är en demonstration? Det liknar gratis provkonton ur marknadsföringssynpunkt, men har tekniskt ett annat sätt att implementera.

Medan gratis tester är ett bra verktyg för stora WordPress-gemenskaper som WPMUDEV, är demonstrationsstrategin mer effektiv och prisvärd för små WordPress-plugins-utvecklare, temaföretag, webbdesigners eller någon annan som bara släpper sin första kommersiella WordPress-produkt / tjänst.

Till exempel har du utvecklat ett nytt coolt WordPress-reglage-plugin. Det kommer inte att vara värd på din server och dina användare behöver inte några personliga konton på din webbplats för att arbeta med den. Du har möjlighet att inte bara visa hur plugin fungerar (i ett riktigt front-exempel eller i promo-videopresentation), du kan istället göra det möjligt för potentiella kunder att få åtkomst till din plugin-backend för att testa plugin från första hand. Att erbjuda ett testområde för sandlåda förutom en produktbeskrivning av mördare kan fungera mycket bättre.

Är du inte säker på hur du ställer in en demonstrationsversion för din produkt? Inga problem. Det finns en handfull WordPress-verktyg som tillåter denna magi.

Ett av de nyligen släppta verktygen för att enkelt skapa en front-demo och en kostnadsfri testversion för dina WordPress-produkter är Demo Builder for Any WordPress-produktplugin. Där kan du hitta tydliga instruktioner om hur du börjar arbeta med det och vilka möjligheter du får som pluginadministratör:

Demo Builder

För att börja skapa både / vilken som helst – demonstrationspresentation (liveexempel på din WordPress-produkt i aktion) och / eller backend-åtkomst för användarna för att testa den, bör du börja med att skapa ett WordPress Multisite-nätverk för att vara värd för försök (sandlådor som kommer att bli ytterligare automatiskt städade).

Med Demo Builder-plugin kan du skapa ett attraktivt liveexempel på din produkt som potentiella kunder kan inspektera i detalj (särskilt om det är en komplex plugin med många funktioner). Här är en live-demo hur Demo Builder fungerar (demonstrationen visar testet av en Visual Builder).

Denna Demo Builder fungerar för alla WordPress-produkter och låter dig ge användarna en chans att registrera ett gratis provkonto för att testa de instrument som behövs från sin egen personliga WordPress-instrumentpanel. Efter en viss tid (som du definierar) städas dessa konton automatiskt så att du inte lagrar onödiga konton och dina potentiella kunder har då en anledning att agera efter att ha arbetat med din produkt.

Egentligen får du många fantastiska hanteringsverktyg för att ställa in testkonton och visa användarna alla fördelar med din produkt:

Builder funktioner

Som ni ser, förutom inställningarna, kan du också förbättra dina marknadsföringsmöjligheter med mer standardiserad e-postmarknadsföringsteknik – MailChimp automatisering. Detta hjälper dig att följa upp (läs: skräppost inte) användarna vid behov.

Du kan testa hur detta backend-testkonto fungerar för en användare här.

Några små WordPress-leverantörer tar denna strategi med fria försök med ett saltkorn: tänk om den potentiella kunden inte gillar produkten eller om den inte tillgodoser deras behov, så att de inte köper den? Denna oro kan faktiskt vara bra nyheter för ditt företag. Med en demonstrationsperiod kan du potentiellt undvika oberättigade återbetalningar eller negativ feedback och bevisa att din produkt verkligen är lika bra “som annonseras.”

I det här fallet kan du dessutom ha större odds för att konvertera en kund till en lojal klient, som ärligt kan hjälpa dig att förbättra produkten på lång sikt.

Gissa inte vad som är det bästa alternativet för en klient – låt dem forma din produkt efter deras behov.

Slutsatser

Pengar tillbaka-garanti, gratis tester och demonstrationer är de lovande marknadsföringsstrategierna som alla stora och små kommersiella WordPress-varumärken bör följa. Det hjälper till att stärka ditt varumärke i konsumenternas ögon och skapa relationer mellan WordPress-skapare och deras kunder.

De strategier som vi har beskrivit är inte nödvändiga eller perfekta för varje e-handel butik eller produkt, du måste göra din egen marknadsundersökning och testning för att avgöra vilken som är rätt för dig. Betrakta de beskrivna rekommendationerna som varianter för dina ytterligare marknadsföringsexperiment.

Förhoppningsvis var denna nedskrivning användbar för de som bara funderar på att använda någon av dessa strategier eller redan har vänat sig med dem. Har du förresten någon erfarenhet att dela om ämnet? Fler tips, eller kanske en fråga? Lämna oss en kommentar!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map