WordPress Post Formats Guide: Vad de är och varför man använder dem

Verkliga snabba WordPress-inläggsformat är metainformation (eller ‘taggar’) som kan användas av teman för att anpassa presentationen av ett inlägg. Urgh! Meta vad? För de som inte är väl insatta i utvecklarprat kan vi tänka på postformat som en funktion som låter dig presentera dina inlägg i olika stilar. Där har du det privat, kan du ta bort dina vapen nu.


Inläggsformat utökar WordPress-mikrobloggans ansikte eftersom du kan skapa ditt inlägg som en sidouppsättning, en statusuppdatering, en offert, ett galleri, en video, en länk eller en bild och utforma var och en till ditt hjärtas innehåll. Nedersta raden: Funktioner för inläggsformat gör WordPress till en mer komplett bloggplattform.

Tänk på det här sättet. Du kan dela en extern länk som passar dina läsare, skapa Twitter-liknande uppdateringar, bygga fantastiska gallerier och dela oförglömliga citat bland annat med ett enda klick. Det räcker med att säga att om ditt tema stöder WordPress-postformat kan du anpassa hur varje format ser ut även om utvecklaren redan har gjort det åt dig.

WordPress-postformat

I själva verket skapar du ett normalt inlägg, men funktionen för inläggsformat gör att du kan ställa in det här inlägget till en sida, video, bild, galleri, länk etc. utan att göra för mycket arbete. Du behöver inte ens skapa kategorier – som tidigare – för att utforma dina inlägg annorlunda.

Utan tvekan är innehållet du matar in för varje format något annorlunda. Vi menar, ett galleri-inlägg kommer att innehålla ett par bilder (eller galleri-kortkoden), ett videopost kommer att innehålla en tredje part eller en självhostad video, ett länkpost ska ha en länk till en extern resurs och så vidare och så vidare vidare.

Inläggsformat var ett intressant tillägg till WordPress 3.1, vilket betyder att de har funnits ett tag nu. De flesta (om inte alla) utvecklare är medvetna om detta, men de flesta nybörjare (du kanske?) Har aldrig hört talas om inläggsformat. Detta gäller särskilt om du använder ett tema som inte stöder postformat.

Men även om du köpte teman som stöder detta kraftfull men försummad funktion, inläggsformat upptar inte en framträdande position i WordPress-postredigeraren och förklarar varför de går obemärkt det mesta av tiden. Men om vi ska komma ner till grunderna är funktionen för postformat helt enkelt en anpassad taxonomi med en standardiserad uppsättning format. Eller som Otto uttrycker det:

Postformat är bara en taxonomi. Det är en uppsättning adjektiv som beskriver de substantiv som är inlägg. Så nu har vi “sidoposter” och “galleri-inlägg” och “chat-inlägg” och “video-inlägg” och så vidare. – Otto Wood

Tillgängliga postformat är:

 • Galleri att skapa, ja, gallerier
 • Länk för att skapa inlägg som länkar till externa resurser direkt från titeln
 • Förutom att skapa sidor (högst ett eller två stycken, antagligen med / utan titel)
 • Bild för … tja … bild inlägg geni
 • Citat för den offerten som du helt enkelt inte kan vänta med att dela med dina läsare
 • Status eftersom uppdateringar inte längre är reserverade för Facebook och Twitter
 • Chatta så att du kan posta chattutskrifter när som helst
 • Video för videopost och inbäddningar
 • Ljud eftersom det ibland är mer meningsfullt att lyssna än att läsa

Kontur av WordPress-postformat

Vad sägs om att vi djuper djupare och upptäcker vad du kan uppnå med vart och ett av ovanstående inläggsformat.

Standard postformat

Om du någonsin har använt WordPress för att publicera ett inlägg, är du en av de lyckliga få som har använt det vanliga inläggsformatet. Hur lycklig du är i gärning. Detta inläggsformat är standard postformat för alla inlägg. Vi kan tänka på det som elementära postformat huruvida dina temainstöd till inlägg. Och varför ska inte ditt tema stödja inläggsformat eftersom de har funnits i en bra del av WordPress historia?

Så när du skapar ett inlägg – med eller utan gallerier, videor, citat, video eller bilder – använder du i huvudsak det vanliga inläggsformatet. Förmodligen varför de kallade det ”standard” postformat. Det är rätt, och fortsätt att skapa fantastiskt innehåll så att du kan växa din läsarbas och få mer trafik till din WordPress-webbplats.

Galleri

Vad sa du? Låt oss ta en selfie först? Vi älskar alla bilder, eller hur? Vi älskar att visa upp våra sommarkroppar, exotiska resor, dina djurvänner, Starbucks-koppar med felstavade namn, de nyaste prylarna i stan, och jag kunde fortsätta om Instagram inte var så populärt.

Gissa vad? Din webbplats kan också använda en färgstänk. Om du vill lägga till ett galleri som ett WordPress-inlägg kan du lita på formatet för galleriinlägg. Glöm inte att märka dina bilder på rätt sätt och lägga till alt-taggen. Jag hör att det är bra för WordPress SEO.

Åt sidan

För länge sedan läste jag någonstans du kan söka inspiration från din kommentarsektion för att skriva mycket engagerande innehåll. Går något så här: Hitta en bra kommentar (eller två) och skapa ett diskussionsinlägg runt det. Skaffa min drift?

Tja, du kan hänvisa till kommentaren med hjälp av offertens inläggsformat, skriva ett 4000-ord standardinlägg eller helt enkelt antyda att du bryr dig om dina läsare med ett försiktigt placerat åt sidan. När allt kommer omkring, en avsides är tänkt att ge en extra bit av information – något längre än en offert men mycket kortare än en vanlig post.

Chat-inläggsformat

Varför skulle någon vilja lägga upp ett chattutskrift på sin blogg? Det är överraskande många orsaker. Tre kommer omedelbart i tankarna. Du kanske vill visa upp dina supportchops och publicera en ny chatsession mellan dig och en nöjd kund. Vittnesmål fungerar också, men “Hej du, här är ett chattutskrift som visar att jag kommer att stödja helvetet av dig som min kund!”

Du kanske blev hackad för ett par dagar sedan och kan nu inte sova förrän du skämmer killarna som erbjöd slipshod-stöd när ditt skepp sjönk. OMG, vem annars tänker på Titanic? Hur som helst, du laddar ner chatttranskriptet (de tillåter dig faktiskt att skicka en kopia till dig själv) och skriker från hustakarna. De hör dig och lovar att köpa dig en födelsedagskaka, men du följer inte upp för att världen inte kretsar om dig och du har en annan gås att steka.

Kanske är den här andra gåsen din plötsliga och okontrollerbara lust att publicera ett av dessa skådespelar som du så älskade tillbaka på gymnasiet. Poängen är att det här är bara några av de många sätten du kan använda chattinläggets format till bra användning.

Länkpostformat

Internet är ganska resursställe där du håller med. Du kan falla i en skattkammare när som helst. Jag är talmbout som stöter på en resurs som du vet kommer att locka dina läsare till höga himlar. Vad ska man göra? Du kan bokmärka sidan, komma tillbaka till den senare och skapa en liknande resurs, men vi vet alla hur det går. Naturligtvis kan din stora resurs vara gamla nyheter eller obefintlig när du kommer tillbaka.

Om du har tryckts i tid, eller helt enkelt inte kan skapa en liknande resurs, kan du göra dina läsare en tjänst genom att dela din ny hittade skatt på din blogg. På vilket sätt? Använd bara länkpostformatet. Lägg bara till titeln på länken, webbadressen och välj “Länk” från Formatera meny. Åh vänta, du kan lägga till din egen kommentar om du vill.

Bildpostformat

Ett bildpostformat är Wprth 1000 ord

En bild talar 1000 ord, rätt?

Jag låter dig ta reda på vad bildpostformatet gör själv. Handla? Bra.

Video Post Format

Har du den minsta aning om hur många som tittar på videor online? En nyligen forskning från Hubspot – Ja, de inkommande marknadsförings killarna – avslöjar att en tredjedel av all online-aktivitet spenderas på att titta på video. Säg vad? Det är en häpnadsväckande figur min vän. Om du är ute på resan är här några fakta till:

 • Du kan öka dina konverteringsfrekvenser med 80% om du inkluderar en video på din målsida,
 • Cirka 92% av mobilanvändarna delar videor med vänner och familj,
 • Om ditt blod inte rusar ännu, säger 90% av användarna att produktvideor är till hjälp i beslutsprocessen och
 • Enligt YouTube ökar den mobila videokonsumtionen 100% varje år

Har du sett en video idag? Exakt min poäng! Nej? Du kommer förmodligen titta på en innan dagen är slut. Jag kunde kasta denna statistik på ditt ansikte hela dagen, men poängen är: Video är bra. Så bra killen bakom The Dollar Beard Club bankar på videor för att bygga ett varumärke på flera miljoner dollar. Det finns den andra ViralNova-killen, vad heter han? Scott? Ja, Scott. Någon nämnde YouTube? YouTube skapar inte ens filmerna. Allt genereras av användarbasen. ahem.

Du kan utnyttja kraften i videor för att driva din marknadsföring tack vare formatet för videopost. Om du behöver mer utrymme för andning kan du titta på en målsidalösning som Thrive Leads eller vår helt egen Appy Mobile Landing Page (byggd med Total-temat) som tar dig närmare dina läsare.

Citat Postformat

Som medresande (Gud, jag älskar det ordet; får mig att känna att jag är på en av dessa USS Företag rymdskepp) genom det enorma universum som är internet, jag har sett ett stort antal citatsidor som drar mycket vikt för, gissa vad, folk älskar offert. Ja, motiverande citat, miljardär citat, Chuck Norris citat, kärlek citat och citat om detta och det.

Kanske lanserar en offert webbplats skickar frossa din ryggrad. Det är inte din kopp te i sig, men du kanske vill inspirera dina läsare med en motiverande citat då och då. Du vet, något som:

Lev som om du skulle dö imorgon. Lär dig som om du skulle leva för alltid. – Mahatma Gandhi

Du kan till och med beskriva dina citat med ett par ord eftersom – offert postformat. Ovanstående är förresten min favoritcitat. Har du en pick-me-up offert som du älskar att kasta runt när? Ja? Dela i kommentarerna.

Audio Post Format

Podcast och ljudböcker är fantastiska eftersom du kan lyssna på din favorithögtalare / författare när och var. I låga humör? Hatar du lyssna på hummen av mänsklig aktivitet i köpcentret? Vet du inte vad du ska göra när du kör? Lyssna på en upplysande podcast. Behöver du några WordPress-råd? Det finns definitivt en podcast för din kompis.

Det finns podcast och ljudböcker för praktiskt taget alla ämnen under solen, och de är populära. Heck, du kan till och med lyssna när författare förvärrar dig med berättelser från 600-sidans romaner i dag.

Ljudböcker och podcast är populära eftersom allt du behöver göra är att trycka på spela och njuta av. Inga svarta sidor här kompis. Men hur får online-utgivare, som dig själv, sina podcast och ljudböcker (eller någon annan ljudfil) framför sina älskade lyssnare?

Visst, vissa förlag är beroende av Amazon. Andra hyr ut utvecklare för att skriva specialkod eftersom de bland andra skäl simmar i pengar. Du kan starta upp, kör med WordPress-ljudpostformat och berätta hela världen om din berättelse. Sjung oss en melodi kanske, eller spela oss något från ditt favoritband. Gör en spellista även för vi vill ha ljud och vi vill ha den nu! Okej, jag kommer att sluta.

Statuspostformat

Statusuppdateringar bevaras inte längre för sociala nätverkssajter som Facebook och Twitter. De finns överallt där du tittar, och WordPress håller den flaggan högt med statuspostformatet. Inget mycket att säga här, annat än statuspostformat, liknar en sida, men mycket mer om en enkel status på en rad. Och nej, det är inte en offert.

Inläggsformat kontra inläggstyper

Bara så att du kanske inte blir förvirrad när du slår till om dessa två funktioner, låt oss påpeka skillnaden mellan WordPress postformat och WordPress inläggstyper.

Med postformat kan du visa inlägg i olika stilar beroende på vilken effekt du vill uppnå. Till exempel kanske du vill att dina offerter ska se annorlunda ut än dina sidor, dina bildposter skiljer sig från dina videoposter och så vidare. Fortfarande skulle du arbeta med vanliga blogginlägg.

Över till WordPress inläggstyper eller innehåll typer enligt Mark Jaquith. Ett vanligt blogginlägg är en specifik inläggstyp. En sida på din WordPress-webbplats är en annan inläggstyp. Din navigering är också en posttyp, och det är en bilaga. Din utvecklare kan kasta in ett par anpassade inläggstyper som Portfolio, Testimonials och Products för ett bra mått.

En sak är uppenbar här. En inläggstyp kretsar kring innehåll utan inlägg, det vill säga sidor, menyer, bilagor etc. Inläggsformat handlar om styling eller “formatering” av blogginlägget, som förresten är en inläggstyp till att börja med.

WordPress levereras med inlägg och sidor som de viktigaste inläggstyperna. Du kan lägga till dina egna anpassade inläggstyper, och det finns inga gränser för antalet. Sedan WordPress 3.1 behandlades vi med nio postformat. Du kan inte lägga till dina egna inläggsformat, men kan använda de befintliga inläggsformaten i dina anpassade inläggstyper, men det är berättelsen för en annan dag.

Slutligen visas anpassade inläggstyper vanligtvis på den vänstra adminmenyn, men inläggsformat visas i WordPress-postredigeraren (ja, skärmen där du skriver dina inlägg).

För att sammanfatta allt ger postformat dig mer kontroll över hur du visar posta posttyp. Förstår? Bra. Låt oss nu gå vidare och upptäck hur vi kan stödja inläggsformat i ditt tema. Kom ihåg att postformat är inbyggda i WordPress-kärnan; du behöver helt enkelt aktivera dem i ditt tema.

Hur man ställer in WordPress-postformat

Att ställa in postformat är ganska enkelt en process. Lägg bara till en funktion i WordPress som listar vilka inläggsformat du vill använda och du är gyllene. Om du skapar ditt eget WordPress-tema går koden nedan i din features.php-fil. Om du lägger till inläggsformat till ett befintligt tema måste du använda ett barntema eftersom det skyddar dina anpassade stilar när du uppdaterar ditt tema.

Låt oss göra det med ingressen. Börja med att skapa din “features.php” -fil i ditt temas katalog, det vill säga om du inte redan har en. Använd bara en textredigerare (hej, Anteckningar++ eller Sublim text?) för att skapa en vanlig textfil med namnet “funktioner” med en öppen

Lägg till följande kod i features.php:

funktion wpexplorer_add_post_formats () {
add_theme_support ('postformat', array (
'Galleri',
'Citat',
'video',
'åt sidan',
'bild',
'länk',
'status',
'audio',
'chatt'
));
}
add_action ('after_setup_theme', 'wpexplorer_add_post_formats');

Spara ändringar och ladda upp den här filen till ditt tema.

Ovanstående kod aktiverar alla inläggsformat för ditt nöje. Om du skapar ett nytt inlägg ser du dessa inläggsformat i en lista med alternativknappar till höger om WordPress-postredigeraren.

Om ditt tema inte stödde inläggsformat från början, är det troligt att du måste lägga till anpassade stilar för varje inläggsformat med hjälp av CSS (samt eventuellt ändra mallarna). Det här är dock enkla grejer.

Så länge ditt tema använder korrekt post_klass funktion För att lägga till post- och postklasser kan du rikta in element efter deras postformatklass för att lägga till anpassad CSS. Eftersom post_class-funktionen kommer att lägga till klassnamn (t.ex. .format-citat) för att göra det möjligt att redigera dina aktiverade format. Det enda kravet är att du inte behöver känna till CSS-grunderna.

Om du vill villkorligt ändra dina malldelar finns det en funktion som heter get_post_format som gör att du kan hämta det aktuella formatet för inlägget. Tänk på om det inte har tilldelats något inläggsformat kommer det att returnera ett tomt värde.

WordPress-teman med postformat

Nu när du kan lägga till stöd för inläggsformat till nästan alla teman under solen, hur ska vi göra ditt arbete enklare med en kort lista med teman som är förbelastade med inläggsformat? Listan är bra för dig också om du inte har någon aning om vad eller vem CSS är.

Hueman WordPress Theme

Hueman WordPress Theme

Uppnådd till dig av Press Customizr, Hueman är en fri WordPress-tema som ger gratis såväl som premiumtema en körning för sina pengar.

PressCustomizr säger att Hueman är “… ett fullständigt presenterat, lyhört tidskrifts- och bloggtema med hög upplösning utan kompromisser. Hueman presenterar vad du måste skriva om på ett visuellt och användarvänligt sätt på alla enheter. ”

Din online tidning eller blogg kan verkligen använda en liten magisk postformat. Det här barnet levereras med stöd för alla postformat och en mängd andra söta funktioner som är svåra att ignorera.

Totalt WordPress-tema

Totalt WordPress-tema

Vi tar design på allvar här på WPExplorer, varför vi gör teman som vi är mycket stolta över. Fallet är det totala responsiva WordPress-temat med flera ändamål som kommer att blåsa din peruk av.

Ta inte mitt ord för det, ta gärna en titt på den omfattande listan över funktioner som innehåller WordPress-postformat. Utöver att du kan välja olika inläggsformat beroende på dina behov, kommer Total med ytterligare inläggsinställningar som gör att du kan ändra aspekter som postbakgrund, utrop, media, titel och rubriker bland andra. Dina inlägg packar en stans, och det är en garanti.

Tema har ett högsta betyg på 4,85 / 5,00 med nästan 30 000 nöjda kunder i skrivande stund. Koppla ihop det med otroligt stöd och det är helt okej att säga att du är i säkra händer. Jag har sett detta tema växa, och pojke är jag imponerad eller vad.

Matala WordPress Theme

Matala WordPress Theme

Åh, vilken skönhet det här är. Färg är spelets namn, och Matt Mullenweg (ja, han gjorde det) håller inte tillbaka här. Matala är bäst känd för funktioner som sex inläggsformat (du kan lägga till mer; du har precis lärt dig hur), två widgetområden, färgstark texturerad design och flera anpassningsalternativ inklusive anpassade rubriker, slumpmässiga gallerier på enstaka bildsidor och mycket mer. Det är 100% gratis på WordPress.org

Socialisera WordPress Theme

Socialisera WordPress Theme

Hej BuddyPress älskare. Är du ute efter ett WordPress-tema som är speciellt gjord för sociala nätverk och community-webbplatser? Om det är ett ja, har vi bara temat åt dig. Säg hej till Socialize, ett av de bästa premium BuddyPress-teman på marknaden.

Ovanpå alla funktioner som du behöver för att återupprätta din community-webbplats, socialisera fartyg med alla postformat för att säkerställa att användare har en fantastisk tid på din webbplats. Naturligtvis kan du använda Socialize för att bygga någon annan tänkbar webbplats eftersom den är 100% flexibel. Jag skulle gärna vilja gå igenom funktionerna med dig, men detta är inte det inlägget.

Spaces WordPress Theme

Spaces WordPress Theme

Låt oss nu prata om ett portföljtema som är som inget annat. Damer och herrar, vi presenterar Spaces by ThemeBeans, en författare och utvecklare extraordinära.

Jobbar du inom kreativa kretsar? I så fall behöver du uppenbarligen ett tema som hjälper dig att visa upp ditt arbete med stil. Du kan uppmärksamma läsaren på ditt arbete eller din blogg och jazz upp hela shebang med videor, bilder, ljud, gallerier, citat, länkar och sidor. En anpassad uttagsmeny, 19 anpassade sidmallar, inbyggda live-tema Customizer-alternativ och fullt stöd för populära plugins (WooCommerce, EDD och alla Bean-tilläggsplugins) är ett extra plus.

Att hamna…

Funktionen WordPress-postformat ger dig den kraft du alltid har behövt för att lägga till lite stil; lite oomph; lite pizzazz till din blogg. Det är bara så ledsen att många WordPress-användare aldrig använder inläggsformat för att bryta monotoni och överlada sina inlägg.

Vi hoppas att detta inlägg inspirerar dig att agera och skapa magi med din blogg. Har du något att lägga till i konversationen? Vänligen wow oss i kommentarerna. Vi ses!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map