WordPress temapanelramar

I hjärtat av många populära WordPress-teman finns en kraftfull panel med temalternativ. Detta är ett bra sätt att inkludera teman anpassningsalternativ som icke-utvecklare kan hantera och förstå. Många användare har ingen aning om vad CSS är – men de kan använda flikar, växlar, drop-downs och färgväljare.


Nedan har jag listat några av de bästa gratis ramarna för WordPress-temapanelen som finns tillgängliga på webben. De har användarvänliga användargränssnitt och är alla bra alternativ för WordPress-temautvecklare att tänka på när de kodar nya teman.

WordPress Theme Customizer

WordPress Theme Customizer

Detta är ett fantastiskt alternativ eftersom det är inbyggt i WordPress! De WordPress Theme Customizer gör det enkelt för användare att anpassa sig till sitt tema utan att behöva känna någon kod. Det bästa av allt är att när de ändrar taglinjen, laddar upp en logotyp, ändrar bakgrundsfärgen eller något annat kan de se deras redigeringar i en direktförhandsvisning när de gör dem. På det här sättet kan de se sina ändringar innan de går till ett specifikt teckensnitt eller färg.

Återigen, eftersom detta redan är en del av WordPress finns det ingenting att installera. Det finns redan i din temapanel under Utseende. Det finns vägbeskrivningar på WordPress.org (och över hela internet – bara Google it) för hur du kan utöka kundanpassningen för att lägga till alternativ för nästan allt du kan tänka på, inklusive anpassade inläggstyper, reglage och mer.

Läs mer om kundanpassningen

Redux Framework

Redux Framework

Redux Framework kan användas både som ett plugin eller inbyggt i ditt tema / plugin för att lägga till alternativ men det innehåller också en kraftfull postmetaklass så att du kan lägga till metalternativ till dina inlägg och sidor samt stöd för tematillpassaren.

Vi har använt Redux-ramverket i vårt totala WordPress-tema eftersom det tillät oss att lägga till massor av kraftfulla inställningar för att styra temafärger, layouter, bakgrunder, sociala inställningar, alternativ för bildskärning, typsnitt ….

Redux är en av de mest kraftfulla alternativramarna där ute och stöds också mycket bra av utvecklarna. Vi gillar det faktiskt så mycket att vi redan har skickat dem flera donationer. Dessutom arbetar de med några fantastiska premiumtillägg som ger ännu mer funktionalitet.

Skaffa Redux Framework Plugin

Alternativ Framework Plugin

tema-alternativ-ramverk

Alternativet Framework Plugin är ett bra sätt att lägga till utökade anpassningsalternativ till ditt WordPress-tema. Vi har faktiskt till och med använt det här pluginet på några av våra WPExplorer Premium-teman (ta en titt på vårt Ultra-tema). Plugin stöder nästan alla anpassningar du kan tänka på, t.ex. textrutor, färgväljare, uppladdningar av bilder och typografimöjligheter bara för att nämna några. Att bygga dina anpassade alternativ är också ett ögonblick, eftersom plugin-utvecklaren (Devin Price) packade en användbar “option-check” -mapp som fungerar som en alternativ blåkopia i github-nedladdningen.

Installation kan inte vara enklare. Hämta bara plugin-programmet från WordPress-plugin-katalogen för att komma igång. Definiera sedan alla dina vackra temalternativ i filen options.php och alternativet Framework Plugin kommer automatiskt att visa dem.

Hämta alternativet Framework Plugin

Flytande ramverk

Flytande ramverk

The Fluent Framework är en mycket avancerad utvecklingsram för WordPress som inte bara är bra för att skapa temadministratörspaneler utan också för metabox, användarmeta, taxonomi meta och mer! Detta innebär att du kan använda det enda ramverket i huvudsak för all din icke-mallfunktionalitet. Det flytande ramverket skapades av “nohalfpixels”, släppt den 8 juli 2014 och säljs på CodeCanyon för ett mycket överkomligt pris.

Lite moddade alternativram – nu del av Redux!

SMOF

SMOF är ett kraftfullt alternativ ramverk som kommer från kombinationen av alternativet Framework Plugin som nämns ovan en, KIA Options Framework, och några UI-idéer från OptionTree Plugin. På WPExplorer har vi använt SMOF på ett antal nya teman (titta på Cleaner, Foxy och det nya Office 2.0) eftersom det är lätt för användare att förstå, det integreras sömlöst i WordPress-teman, och det gör det möjligt att lägg till avancerade alternativ som dra och släpp hemsidor och anpassad skjutreglage.

Att lägga till SMOF till ditt WordPress-tema är snabbt och smärtfritt. Klistra in koden i din features.php-fil, återställ din databas och lägg till dina alternativ i teman-option.php-filen. Och om du fastnar finns dokumentation och ett supportforum som hjälper dig.

Observera: Detta plugin har släppts samman med Redux Framework ovan, så snälla vänligen oss att den i stället!

OptionTree Framework Plugin – nu del av Redux!

optiontree

Denna smarta lilla plugin sponsrades faktiskt av ThemeForest för att ge sina författare ett bra alternativ för att lägga till temalternativ på ett sätt som användare kan förstå. OptionTree ger temautvecklare förändringen för att ge massor av alternativ för designers / användare som köper sina WordPress-teman. Med 2.0-uppdateringen har OptionTree möjligheten att existera i din temrotrotkatalog så att du kan använda den genom inställningar / meta-rutor och de som köper ditt tema kan inte bryta OptionTree-alternativen om de ändrar någon av UI Builder-inställningarna. Ett annat bra alternativ är import / export för temalternativ och data så att du kan paketera olika temalternativversioner med ditt tema.

En annan super enkel installation. Hämta plugin från WordPress-plugin-katalogen, aktivera den och använd sedan dokumentationen om du behöver mer hjälp.

Lägga märke till: Det här pluginet har släppts samman med Redux Framework ovan, så snälla vänligen oss den i stället!

Hämta OptionTree-plugin

Upp temat ramverk

upthemes-ram

UpThemes skapade detta fantastiska ramverk baserat på Settings API. Ramverket använder också den inbyggda WordPress media uploaden för att hålla den lätt och säker. Du kan lägga till många anpassningsalternativ för dina användare som färger, layouter, teckensnitt och mer. Dessutom är Upemas inbyggda anpassning av ett live-tema så att du kan förhandsgranska alla dina anpassningar (dvs ett färgprov eller teckensnitt).

Du har två alternativ – antingen ladda ner ramverket från github och klistra in det opackade innehållet i dina options.php, eller lägg till ramverket som en undermodul till ditt tema (på så sätt kommer alla uppdateringar av ramverket att vara automatiskt). Det finns en hel Komma igång guide på Upemas ramverkssida med detaljerade instruktioner, vilket gör båda installationsmetoderna superenkla.

Skaffa upp tematramen

NHP-temalternativ

NHP-theme-alternativ-ramverk

NHP-alternativsramen är härledd från en blandning av tilläggsramen Plugin och Upemas-ramverket. Detta ramverk har användarvänliga inställningsflikar, integration med WordPress inbyggda inställnings-API, anpassade felverktyg och meddelanden, och bäst av allt kan du enkelt anpassa och utöka detta ramverk. Skapa anpassade fält (text, knappar, uppladdningar, taggar, färger, kryssrutor etc.) eller valideringar (webbadresser, HTML-ingångar, hexvärden, datum etc.) med utdragbara fältklasser och valideringsklasser – eller gör båda med återuppringningsfunktioner.

För att installera NHP-temalternativ lägger du bara till bhp-options.php till filen features.php. Lätt som en plätt. Det finns också en massiv WIKI med alla typer av information om ramverket och bör hjälpa till med nästan alla frågor du kan ha.

Skaffa NHP-temalternativet

Dina erfarenheter

Vi vill veta om du har använt någon av ovanstående ramar och hur du gillar det. Lämna en kommentar nedan och visa din erfarenhet och rekommendationer!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me