WordPress-tips: 15 vanliga WordPress-fel med lösningar

Vi älskar alla WordPress, men ibland kan det göra oss galna! Oavsett om det är den fruktade vita dödsskärmen, ett okänt PHP-fel som kommer från ett plugin- eller serverproblem som får vår webbplats att krascha är det aldrig kul. Men när WordPress beslutar att agera, oroa dig inte alls – det finns alltid en lösning som du kommer att lära dig i det här inlägget. Gör dig redo att ha kul eftersom du och jag kommer att lösa 15 vanliga WordPress-fel. Så utan vidare börjar vi med det vanligaste WordPress-felet.


Contents

1. Internt serverfel

Nästan varje WordPress-användare som jag känner har stött på det interna serverfelet minst en gång. Det är ganska irriterande eftersom till skillnad från många vanliga WordPress-fel berättar det interna serverfelet inte vad du behöver fixa. Det kan vara frustrerande eftersom felet kan vara ett resultat av flera skäl som du ser nedan.

Internt serverfel orsakar:

Några av de möjliga orsakerna till felet med den interna servern är följande:

 • Skadade plugin-funktioner
 • Skadade temafunktioner
 • Korrupt .htaccess
 • Utmattad PHP-minnesgräns

Interna serverfellösningar:

Det här felet kan enkelt skicka en nybörjare till panikläge men oroa dig inte, här är några lösningar.

a. Redigera .htaccess-fil
Eftersom det interna serverfelet huvudsakligen är ett resultat av en skadad .htaccess-fil, loggar du in i din WordPress-rotkatalog via File Manager (eller FTP) och byter namn på din .htaccess-fil till .htaccess.old. Uppdatera webbläsaren för att se om du löste felet. Om felet försvann, gå till Inställningar -> Permalänk och klicka på knappen Spara ändringar för att återställa dina .htacess- och flushskrivningsregler. Om detta inte fungerar måste du kanske kontrollera dina plugins.

b. Avaktivera alla plugins
En plugin som du just installerade kan vara problemet, men det är bra eftersom du vet vad du ska avinstallera eller ta bort. Andra gånger kan detta WordPress-fel dyka upp som ett resultat av ett gammalt plugin (eller flera plugins som är inkompatibla). Du vet inte med säkerhet om problemet är dina plugins om du inte inaktiverar plugins.

ÅT SIDAN: Om du ser det interna serverfelet kan du förmodligen inte komma åt WordPress Admin. Så, hur kommer du att inaktivera dina plugins? Vi hittade det här hur du deaktiverar alla plugins när de inte kan komma åt administrativa menyer post på WordPress Codex. Om felet försvinner efter att ha deaktiverat alla plugins hittade du problemet och det är dags att spela lite prov- och felspel. Återaktivera ett plugin i taget tills du får den skyldige. Ta bort plugin och få ett bättre ersättare. Du kan också informera plugin-författaren eftersom WordPress är vackert och så borde vara plugins.

c. Ändra teman
Om problemet inte var plugins är kanske ditt tema. Byt till Twenty Twelve-temat och ladda om din webbplats. Om du fortfarande ser felet kanske du måste uppgradera några av dina WordPress-mappar.

d. Reparera mapparna wp-admin och wp-inkluderar
Vid den här punkten har du antagligen löst detta WordPress-fel. Men om detta inte är fallet, prova att byta ut din wp-admin och wp-innehåller mappar med nyare från en ny WordPress-installation.

e. Öka din PHP-minne
Om allt annat misslyckas, måste du bli smutsig och röra med några saker på din server. Det interna serverfelet kan vara frustrerande, så jag förväntar mig inte att något ska stoppa dig. Här är en bra guide för att öka PHP-minne av de goda killarna på WordPress.Om du gillar att ta genvägar, eld upp din kodredigerare och skapa en textfil som heter php.ini. Lägg till den här koden i den här filen:

minne = 64MB

Spara och ladda upp filen till mappen / wp-admin /. Om du ökar ditt PHP-minne löser du problemet, prata med din webbhotell för att sätta ett finger på vad som är utmattande av ditt minne. Det kan vara allt från trasiga temafunktioner till dåligt utformade plugins bland annat. Din webbhotell kommer att förse dig med information från dina serverloggar.

2. Auto-uppdatering misslyckades

WordPress kommer nu med en automatisk uppdateringsfunktion som tar hand om säkerhet, mindre buggar och liknande saker. Funktionen är rent geni på jobbet. Det är bra men ibland misslyckas det. Att ta hänsyn till den automatiska uppdateringsfunktionen kräver ingen mänsklig inmatning, hur vet du när uppdateringen misslyckas? Du kommer att se något av följande:

 • Ett PHP-felmeddelande
 • En tom vit skärm (även känd som den vita skärmen för döden – WSOD)
 • En varning som säger att uppdateringen misslyckades

Uppdatering misslyckade orsaker:

 • Internetanslutningsproblem under automatisk uppdatering
 • Bruten anslutning med huvudsakliga WordPress-filer
 • Felaktiga filbehörigheter

Uppdatering misslyckades Lösning:

Uppdatera din WordPress-webbplats manuellt. Om du inte vet var du ska börja, kolla in detta Uppdatering av WordPress – Manuell uppdateringspost på WordPress Codex.

3. Syntax WordPress-fel

Min analys visade att detta är ett mycket vanligt WordPress-fel bland personer som lägger till kodavsnitt på sina WordPress-webbplatser. När du stöter på detta fel kommer du vanligtvis att märka något som:

Analysfel - syntaxfel, oväntat $ slut i /public_html/your_site/wp-content/themes/your-theme/functions.php på rad 38

Det här felet behöver inte stressa dig för det berättar exakt var du kan hitta problemet.

Syntaxfel Orsak:

Många gånger orsakas syntaxfelet av att det saknas eller oväntat tecken i den problematiska filen. Merparten av tiden orsakas av att någon mindre erfaren försöker redigera koden i ett tema eller plugin men det kan också inträffa när du har installerat ett nytt tema eller plugin som innehåller felet.

Syntaxfellösningar:

a. Utbilda dig själv om att klistra in kodavsnitt i WordPress
Som WordPress-nybörjare har du ett långt (men roligt) sätt att gå så långt som att lära sig WordPress-utveckling. Det finns dock ingen brådska, så ta dig tid. Om du stötte på detta WordPress-fel efter att du lagt till kodavsnitt på din WordPress-webbplats måste du lära dig mer om att klistra in kodavsnitt i WordPress eller så kan du orsaka mer skada.

b. Fixa den berörda koden
Om detta WordPress-fel inträffade efter uppdatering av ett plugin eller klistra in någon kod från webben, vet du exakt var du ska leta. Problemet är att du inte kan fixa din kod via Utseende -> Editor (eller Plugins -> Editor) eftersom syntaxfelet låser dig från din webbplats.Detta förbättras inte bra för de flesta nybörjare, så de frikar ut. Men gör det inte, du kan enkelt redigera dina WordPress-filer via FTP eller File Manager i din cPanel. Hitta den berörda filen och fixa koden antingen genom att ta bort den eller skriva om den korrekt.

c. Prova ett annat tema eller plugin
Om felet började när du aktiverade ett nytt tema eller plugin är det troligtvis ett fel i det temat eller plugin. Så du kanske vill hitta ett alternativ eller kontakta utvecklaren så att de kan åtgärda felet. I vissa fall kanske du inte kan logga in på WordPress i vilket fall du kanske måste ta bort plugin eller tema via FTP.

4. Fel vid upprättande av en databasanslutning

Av de vanliga WordPress-felen är detta ganska självförklarande. De WordPress-fel vid upprättande av en databasanslutning låter dig veta att något bröt anslutningen till din WordPress-databas.

Databas som upprättar fel orsaker:

 • wp-config.php-fel
 • Problem med din webbhotell
 • Du har blivit hackad! Och här tänkte jag att det här WordPress-felet inte är så stort.

Databasupprättande av fellösningar:

a. Redigera din wp-config.php-fil
Öppna din wp-config.php-fil via File Manager eller FTP och bekräfta om databasnamnet, värden, användarnamnet och lösenordet är korrekta. Om du sitter fast eller inte vet vad du ska göra först kan du överväga att lära dig några saker om redigering av wp-config.php-filer.

b. Lös problem med din webbhotell
Om din wp-config.php ser rätt ut och detta WordPress-fel fortfarande är ett problem, bör du prata med din WordPress-webbhotell. De kommer att kunna berätta om servern är nere eller att din databas stängdes för att överskrida sin kvot. Om de berättar att allt ser bra ut i slutet är det dags att implementera lite WordPress-säkerhet på din webbplats.

c. Skanna din webbplats för att avgöra om den har äventyrats
Hackare sover inte. Nej, det gör de inte. Du kan när som helst bli offer för en hacker, särskilt om du inte vet hur du säkra din WordPress-webbplats. För att se till att din webbplats inte har hackats, skanna den med ett verktyg som Sucuri Sitecheck. Om du får dåliga nyheter, var bara lugn och kolla in den här min webbplats har hackats inlägg på WordPress Codex.

5. Kortfattat inte tillgängligt för schemalagd underhållsfel

1, 2, 3 … Bryt tiden, låt oss försöka förstå varför du får detta inte så korta WordPress-fel. Åh, förresten, det borde inte besvära dig alls eftersom det är ganska lätt att lösa. Men först ska vi titta på orsakerna.

Schemalagd underhållsfel Orsaker:

 • Din WordPress-uppdatering misslyckades eftersom vissa saker är utanför din kontroll
 • De .underhåll filen raderades inte efter uppdateringen av en eller annan anledning

Schemalagda underhållsfel-lösningar:

Har du kul? Känner du att du kan lösa ovanstående fel om / när de växer upp? Om du kan låt oss gå vidare till WordPress-fel nummer sex (6).

6. Hämtning av lösenord via e-post fungerar inte

Den främsta orsaken till detta är glömska. Du kanske ska prova lite minne som förbättrar dieten och övningar. Som glädje glömde du ditt lösenord och tvingades använda sidan “Glömt ditt lösenord”. Problemet är att du aldrig fått återställningslänken via e-post. Du bestämmer dig för att försöka igen efter att ha kontrollerat din skräppostmapp men ändå, ingen länk.

Felhämtning av lösenord Orsak:

Av någon anledning skickar din WordPress-installation bara inte länken … orsaken kan vara ett mysterium! Men det största problemet är inte varför du inte får ditt lösenord, men hur kan du faktiskt återställa ditt lösenord enkelt och snabbt? Nedan följer några lösningar.

Fellösningar för lösenordshämtning:

a. Återställ ditt WordPress via phpMyAdmin
Detta är den mer tekniska av de två lösningarna som jag kommer att presentera dig för.

 1. Logga in på din cPanel och navigera till phpMyAdmin under databaser
 2. Välj din databas (din webbhotell hjälper dig att inte hitta din databas)
 3. Navigera till wp_users och klicka på Bläddra
 4. Gå till ditt användarnamn och klicka på Redigera
 5. Ange ett nytt värde (ditt nya lösenord) i user_pass
 6. Välja MD5 från rullgardinsmenyn under Fungera
 7. Klick Gå knappen längst ner för att spara dina ändringar

b. Redigera din features.php-fil
Och nu för en lite mindre teknisk metod. Filen features.php ansvarar för många saker på din WordPress-webbplats. Om din e-postlösenordshämtning ger dig svårt:

 1. Navigera till “../ Wp-content / themes / your_live_theme /”Med hjälp av FTP eller File Manager och ladda ner filen features.php.
 2. Öppna filen i din kodredigerare och lägg till följande kod:
  wp_set_password ('DesiredNewPassword', 1);

  Byta ut DesiredNewPassword med din nya passowrd. Nummer ett (1) i koden är ditt användar-ID-nummer i wp_users tabell.

 3. Spara och ladda upp features.php
 4. När du kan logga in på din webbplats ska du eliminera koden (ladda ner features.php, ta bort kod och ladda upp den tillbaka till din temamapp)

7. HTTP-fel 403 – förbjudet

Om du får “Du har inte behörighet att visa den här sidan. (403-fel)När du försöker logga in på din WordPress-webbplats har du stött på ett av de vanligaste WordPress-felen – HTTP-fel 403.

HTTP 403-fel Orsak:

 • Problem med katalogindex om din blogg är värd på en Windows-server

HTTP 403-fellösning:

Lägg till index.php i katalogindex. Du kan lösa detta WordPress-fel enkelt genom att lägga till index.php i katalogindexen. Bara gå till din Kontrollpanelen -> Webbalternativ -> Katalogindex och lägg till index.php.

8. Sidofält nedanför innehållsfel

Jag var ganska förvirrad när jag först stötte på detta WordPress-fel. Jag var så övertygad om att mitt tema var helt rostat bröd att jag övervägde att ändra det helt. Jag kallade dock Google-spindlar och några sekunder senare insåg jag att detta bara var ett av de vanligaste WordPress-felen. Denna insikt tog bort allt oroande. Några fler klick och rullningar hittade jag orsakerna.

Sidofältet Under innehållsfel orsakar:

 • HTML-fel – ibland kan du glömma att stänga några div-element
 • CSS-fel – Andra gånger kan du av misstag använda oproportionerliga bredder som slutar krossa hela layouten

Sidofältet Lösningar för innehållsfel:

a. Stäng alla div-element
I de flesta fall är penndelar ansvariga för detta fel. Stäng alla öppna div-element och eliminera extra div-element som skjuter sidofältet utanför lindningselementet. Använd ett verktyg som W3 Validator för att kontrollera om din HTML-kod kan vara orsaken till detta fel.

b. Fixa din CSS
Felaktiga breddförhållanden kommer att krossa din layout i sin tur att placera din sidofält under innehållsområdet. Du måste hålla saker i proportion. Till exempel, om din huvudbehållare är 920 pixlar i bredd, tilldela 620 pixlar till ditt innehåll och 250 pixlar till din sidofält. Lämna de återstående 50px till marginaler och vad inte. Håll bara saker proportionella. En annan sak, var försiktig när du använder flottöregenskapen.

9. WordPress Admin Visar felaktigt

Har du någonsin loggat in på WordPress bara för att hitta din WP Admin Dashboard överallt? Vad jag menar med det är länkarna ordnade felaktigt eftersom instrumentpanelen återges utan CSS.

Fel vid administratörsvisning Orsaker:

 • Proxy och brandväggar som svarta CSS-filer
 • Skadade admin-menyplugin

Admin Display Error-lösningar:

a. Se till att du inte står bakom en proxy eller brandvägg
Om du står bakom en proxy eller brandvägg (kanske du kommer åt din webbplats från jobbet) kan du prova att komma åt din instrumentpanel någon annanstans utan proxyer eller brandväggar. Du kan också prova att rensa din brandvägg och proxy-cache och se om det fungerar.

b. Uppdatera / avaktivera admin-menyplugin
Om du får det här felet efter att ha installerat ett plugin som t.ex. Ljusare menyer och Admin rullgardinsmeny för din admin-meny, prova att uppdatera (installera om) den. Om detta WordPress-fel kvarstår, inaktivera plugin-programmet.

10. Fel vid anslutning av anslutningen

Om din WordPress-webbplats lever på en överbelastad delad server ser du detta WordPress-fel oftare än inte. Följande problem är ansvariga för detta fel.

Timeout-fel orsakar:

 • Tunga plugins
 • Temafunktionsfel
 • Utmattad PHP-minnesgräns

Time Out-fellösningar:

 • Avaktivera de plugins som du nyligen installerade eller återställ din plugins-mapp
 • Öka din PHP-minnesgräns
 • Byt till Twenty Twelve-temat för att avgöra om problemet ligger i ditt tema

11. Varning: Kan inte ändra rubrikinformation – Rubrik redan skickad av

Detta är ännu ett vanligt WordPress-fel som stör många WordPress-användare, särskilt nybörjare. Om du stöter på det här felet ser du vanligtvis något liknande det här:

Varning: Kan inte ändra rubrikinformation - Header redan skickat av (Output startad på /blog/wp-config.php:34)

Den sista delen (Utmatningen startade vid /blog/wp-config.php:34) berättar exakt var ditt fel kommer från.

Kan inte ändra rubrikfel Orsak:

 • Närvaro av vita (tomma) utrymmen i den berörda filen (i vårt fall ovan, det skulle vara wp-config.php)

Kan inte ändra Header Error-lösning:

Du måste ta bort tomma blanksteg. För att bli av med detta WordPress-fel:

 1. Ladda ner den berörda filen (t.ex. wp-config.php) via File Manager eller FTP
 2. Öppna filen i din favoritredigerare (t.ex.. Anteckningar++)
 3. Ta bort alla utrymmen innan det första
 4. Ta bort alla utrymmen efter stängningen?>
 5. Spara din fil

12. Plugin raderar inte felet

Vissa plugins (och du vill hålla sig borta från sådana plugins) kommer med dolda filer som blir smärta i nacken när du vill ta bort plugin. Detta är en bra anledning att bara ladda ner plugins (och teman för den delen) från ansedda webbplatser du litar på. Problemet är att du inte kan ta bort plugin via WordPress Admin och även om du tar bort plugin-mappen via File Manager (eller FTP) visas plugin-programmet fortfarande. Magi? Nej. Här är …

Radera plugin-fel Orsak:

 • Pluginet kom med dolda eller kapslade filer

Ta bort lösningar för plugin-fel:

a. Skaffa plugins från pålitliga källor
Hämta inte plugins från hela platsen. Om du vill köpa ett välkodat plugin, gå med ansedda källor som CodeCanyon eller WPExplorer. Om du vill ha gratis plugins kan du kolla in WordPress-plugin-arkiv. Förebyggande är bättre än att bota, eller hur?

b. Radera plugin med Secure Shell (SSH)
Denna lösning fungerar bara om du har SSH-åtkomst till din WordPress-webbplats. Detta är vad man ska göra. Logga in på din blogg med SSH och navigera till “../ Wp-content / plugins /”. Använd Är -aI kommando för att lista alla dina mappar och slutligen ta bort den problematiska plugin med hjälp av rm (mappnamn) kommando.

13. Fel i WordPress Posts Returning 404

Det är frustrerande att få åtkomst till alla delar av din WordPress-webbplats men till inlägg. Varje gång du besöker ett enda inlägg får du en 404-felsida – och det är en stor smärta eftersom inlägg är benen och köttet i alla WordPress-bloggar.

404 Fel sida Orsak:

 • Problem med dina permalänkinställningar

404 Fel sidlösningar:

a. Spara dina permalänk
Detta WordPress-fel är lätt att lösa så du får inte panik – ni läsare kommer att kunna läsa dina inlägg på nolltid. Gå bara till Inställningar -> Permalinks och träffade Spara ändringar knapp.

b. Fixa din .htaccess-fil
Om fixa dina permalänk inte löser detta fel är det dags att redigera din .htaccess-fil manuellt. Navigera till din WordPress-rotkatalog och ladda ner .htaccess-filen. Om den inte finns, skapa en tom textfil och spara den som .htaccess. Lägg till följande kod i .htaccess-filen:

# BEGIN WordPress

RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^ index \ .php $ - [L] RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}! -F
RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}! -D
Omskriva regel. /index.php [L]

# END WordPress

Spara och ladda upp .htaccessen till samma plats.

14. WordPress-minne utmattat fel

Du vet att du har stött på det här felet när du ser den vita dödsskärmen eller det här felmeddelandet:

Dödligt fel: Tillåtet minnestorlek på 33554432 byte uttömt (försökte tilldela 2348617 byte) i /home/username/public_html/your_site/wp-includes/plugins.php på linje 36

Minne uttömt fel Orsak:

 • Ett plugin eller skript äter upp ditt minne

Minne uttömd fellösning:

Det enklaste svaret är att helt enkelt öka ditt tilldelade minne. För att göra detta, öppna din wp-config.php-fil (som finns i din webbplats rotkatalog) och lägg till följande kod:

definiera ('wp_memory_limit', '64M');
NOTERA: Du behöver inte ladda ner filen (eller någon annan fil) när du använder File Manager. Du kan redigera filerna direkt i File Manager. Prata med din webbhotell om du inte hittar redigeringsalternativet.

15. Dödlig felindefinierad funktion är_network_admin

Jag har beslutat att avsluta det här inlägget med ett enkelt men mycket vanligt WordPress-fel.

Odefinierad funktion är_network_admin Dödligt fel Orsak:

 • Auto-uppdatering misslyckades

Odefinierad funktion är_network_admin Fatal ErrorSolution:

Ytterligare hjälp / resurser

Om vi ​​inte kunde lösa ditt fel eller ditt specifika fel inte nämns i det här inlägget kan du hitta en lista med riktigt bra resurser nedan med några fler lösningar på vanliga WordPress-fel och deras korrigeringar. Om du fortfarande inte kan hitta en lösning kan du alltid försöka kontakta din webbhotell för att se om de kan hjälpa dig! WPEngine har varit där för oss vid mer än ett tillfälle då vi inte kunde lösa problemet själv!

Slutsats

Här är vi. Vi avslöjade just 15 vanligaste WordPress-fel och visade hur du löser dem. Vi hoppas att det här inlägget kommer att vara praktiskt när du stöter på ett WordPress-fel. Bokmärk den här resursen (du kommer troligtvis behöva den någon gång – även om vi hoppas att du inte gör det) och berätta för oss hur du fixar vanliga WordPress-fel på din webbplats, särskilt om du har en bättre och snabbare lösning på ett av de vanliga WordPress-fel.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map