WordPress-tips: 15 WordPress-fel som ska undvikas till varje pris

Endast du kan göra din WordPress-webbplats så kraftfull eller svag som du vill. Självklart vill vi alla bygga det mest formidabla av webbplatser, men tyvärr kommer det inte att ske av en slump – du måste göra medvetna val och sedan gå till jobbet. Även om detta är den metod som alla WordPress-användare bör anta, så slutar vi alla att göra misstag eftersom vi för det första alltid har bråttom och för det andra är vi i allmänhet slarviga som art. Att fejka är människans kom ihåg?


Om du är ny inom WordPress visar dagens inlägg hur du kan undvika femton (15) WordPress-misstag. Om du slog ihop din WordPress-webbplats i en hast och gjort dessa bland andra misstag, kommer det här inlägget att visa dig hur du åtgärdar dina problem och får dig tillbaka på rätt väg.

Ta en penna och lite papper, vi kommer att sätta upp din webbplats direkt i tre, två, en …

1. Glömma / ignorera säkerhetskopiering av webbplatser

Har du kolla in detta säkerhetspost för WordPress? I det här inlägget beskrev vi långt de åtgärder du måste vidta för att stärka säkerheten på din WordPress-webbplats. Jag skulle vilja upprepa en punkt i det inlägget – säkerhetskopiera din WordPress-webbplats.

Att utveckla din webbplats utan regelbundna säkerhetskopior är som att hoppa från ett plan utan en ränna. Endast Kapten Amerika gör det, och om du inte kan spola tillbaka tiden som Curtis in Misfits, vänligen gå in i vanan att säkerhetskopiera din WordPress-webbplats, annars kan du bara tappa allt.

Du kanske glömmer att säkerhetskopiera din webbplats. Kanske är det tröttande och du har inget för vardagliga uppgifter. Eller så har du förmodligen inte tid. Du behöver inte säkerhetskopiera din WordPress manuellt. Du kan använda WordPress-backup-plugins eller kommersiella tjänster som säkerhetskopierar din webbplats automatiskt regelbundet. Jag skulle vilja rekommendera:

Top Backup Services

 • WPEngine – Topp av klassen Managed WordPress Hosting-leverantör. De erbjuder inbyggda säkerhetsfunktioner.
 • Vaultpress – WordPress säkerhetskopiering och säkerhet. De ger automatiserade säkerhetskopior med enkla återställningar.
 • Kontakta din webbhotellleverantör. Vissa webbhotell erbjuder regelbundna säkerhetskopior.

WordPress Backup Plugins

2. Att ignorera WordPress-uppdateringar

Uppdaterar WordPress

Du kommer att bli förvånad över det enorma antalet WordPress-användare som driver sina “älskade” webbplatser på föråldrade versioner av WordPress.

Det värsta är att majoriteten av de nämnda användarna tror att uppdatering till den senaste versionen av WordPress kommer att bryta deras webbplatser. Så de håller fast vid gamla plugins och teman bara för att utvecklarna inte bry sig nog att uppgradera. Här ute får WordPress nya och spännande funktioner hela tiden och blir tuffare när det gäller säkerhet.

Om uppgraderingar inte var nödvändiga skulle vi inte ha det WordPress vi känner och älskar idag. Föråldrade funktioner och säkerhetssårbarheter går hand i hand, och om du inte kör din webbplats på WordPress 3.9.1 eller högre, du ber om att bli hackad.

Ignorera inte aviseringsmeddelandena och om ett tema eller plugin bryts efter uppgraderingen finns det bättre alternativ. Om du inte kan få ett lämpligt alternativ kan du bygga ett eller anställa en utvecklare och sluta vara liten.

3. Använda “Admin” som ditt användarnamn

Låt mig se din hand om “admin” är ditt användarnamn? Du har antagligen ett svagt lösenord och hackare kan inte vänta med att bryta sig in på din webbplats (om de inte redan har gjort det).

“Sluta bashing mig, WordPress skapar” admin “användarnamn som standard. Det är inte mitt misstag! ” Du kan ändra det! Du kan ändra det när du installerar WordPress. Låt det vara som om du verkligen hatar din webbplats. Använd aldrig “admin” som ditt användarnamn. Kom sedan ihåg att skapa svårt att knäcka lösenord.

4. Nedladdning av “gratis” WordPress-teman varhelst de är

Avbryt din favorit sökmotor just nu och slå upp “gratis WordPress-teman.” Jag kommer att spara problemet. får du en moderbelastning med “gratis” WordPress-teman paketerade och redo för nedladdning.

Det enda problemet är de flesta av dessa gratis-för-alla teman är inte riktigt gratis. De flesta av dem är lastade med skadlig kod och länkar som inte gynnar dig. Framgången för din WordPress-blogg beror på många faktorer, varav kvaliteten på ditt tema. Om du väljer fel (eller defekt) WordPress-tema kan du också kyssa farväl till framgång online. Om du letar efter professionella premium WordPress-teman, gå med ett ansedt företag som:

 • WPExplorer
 • Themify
 • Eleganta teman
 • Genesis
 • Totalt WordPress temaramverk
 • Eller anställa en WordPress-utvecklare för att skapa ett tema för dig

På en stram budget? Vi har du täckt. Du kan få fantastiska och gratis WordPress-teman på:

Håll dig borta från gratis WordPress-teman från var som helst på nätet – se till att du bara laddar ner teman från ansedda källor. De kommer att dra dig ner. Säg nej till gratis tema av låg kvalitet.

5. Glöm att installera ett cache-plugin

Caching WordPress-plugin

Om du är greenhorn när det gäller WordPress (och webbutveckling) vet du förmodligen inte vad cache är. Om du vet vad cache är men inte bryr sig om att installera ett cache-plugin, slösar du mycket sekunder på sidbelastningstiden.

Vill ge dina besökare supersnabba sidhastighetshastigheter som resulterar i en fullständig användarupplevelse, installera ett cache-plugin eller registrera dig med ett Content Delivery Network (CDN). Här är de lösningar jag använder för att ladda mina webbplatser:

Andra alternativ:

Vissa WordPress-värdföretag innehåller också cachemöjligheter för dig. WPEngine har inbyggd cache och SiteGround erbjuder en SuperCacher WordPress-plugin med några av deras planer. Se till att din värd inte ger cachningsalternativ innan du installerar din egen plugin eftersom det kan orsaka konflikter och i slutändan sakta ner din webbplats. Så bara håll utkik.

6. Att hålla provsidan

För några dagar sedan installerade jag ett responsivt tema på en sida för en klient. Jag installerade temat på en ny kopia av WordPress som uppenbarligen kom med exempelsidan. Eftersom temat på en sida fungerar med avsnitt (i motsats till flera sidor) och kom med sina egna Alternativskärm, exempelsidan doldes från vyn. Jag såg det senare när jag lägger till extra sidor. Det räcker med att säga att jag skulle ha missat exempelsidan om jag inte behövde extra sidor.

Bortsett från, visste du att mer än en (1) miljon WordPress-användare fortfarande har exempelsidan på sina webbplatser? Om detta är överraskande bör du veta att en majoritet av dessa människor inte vet om exempelsidan eller glömde att ta bort den. Om du inte använder exempelsidan (och varför skulle du ändå använda den när du kan skapa en miljon och en annan sida ändå), gå vidare och ta bort den direkt. Det ser inte bra ut på din professionella blogg. Det beror på att det är ett misstag.

7. Moderera aldrig kommentarer

Moderera kommentarer

Kommentarer berättar hur dina läsare svarar på ditt marknadsföringsmeddelande. Men det kräver beslutsamhet och ansträngning för att moderera kommentarer, särskilt om du får fler än några få. Många småföretagare vet inte hur de ska hantera sina webbplatser och de hamnar fast med massor av kommentarer som kräver moderering. De fortsätter att lägga av den tills den svirrar dem.

Sedan har vi spam-kommentarer, som verkligen kan skada din SEO förutom att skrämma bort läsarna. Godkänn aldrig spam-kommentarer ens av misstag – oavsett hur välskrivna. Hur berättar du bra kommentarer från spam-kommentarer? Hur skiljer du vete från taffel? Det är lätt. Om den går som en anka, kväver som en anka, ser ut som en anka, måste den vara en anka. Om det är skräppost vet du omedelbart.

Om du inte vill ha kommentarer kan du inaktivera kommentarer via Inställningar >> Diskussion >> Standard Artikelinställningar eller använd ett plugin som Inaktivera plugin för kommentarer. Använd Akismet eller något av dessa skräppost-insticksprogram för att hålla skräppostkommentarer i kontroll.

8. För många kategorier, inte tillräckligt med taggar

Med WordPress kan du enkelt skapa kategorier och taggar. Detta kan hjälpa dig att gruppera relaterade inlägg för att förbättra tillgängligheten. Ofta rivs människor bort och slutar skapa kategori efter kategori för att gå med varje nytt inlägg.

Tyvärr taggar många inte sina inlägg så mycket som de kategoriserar dem. De skapar hundratals kategorier och få (om några) taggar. Detta är inte bra för din SEO och webbplatsarkitektur. Dessutom kan du använda kategorier och taggar omväxlande. Du kan till och med använda taggar i navigationsmenyer precis som kategorier. Lära sig mer om Kategorier vs Taggar i Codex.

9. Använda standardfikonet

Jag är skyldig till den här. I en hast att starta sin webbplats och börja tjäna pengar (haha), glömmer många WordPress-användare ofta att ändra sina favoriter. Du ser platser som har favoriter från sina värdleverantörer, t.ex. Bluehost eller från deras ramföretag t.ex. Genesis.

Precis som din logotyp är din favorit din identitet på webben. Dessutom kommer dina besökare att se din favorit när de bokmärker din webbplats. Som ni ser är det här stora skäl att ändra din favorit. Det är enkelt arbete som du kommer att se vid omdesign av din WordPress-webbplats (för att lägga till en personlig touch).

10. Att gå med fel plattform

Är du fast mellan WordPress.com och WordPress.org? Vet du inte vilket alternativ du ska välja? Många nybörjare gör ofta fel val och slutar ångra senare.

Medan varje plattform har sina fördelar är WordPress självhotell ett bra alternativ för många företag – små och stora eftersom det ger dig mer kontroll över din webbplats. Välj en plattform som passar dina behov. Den här guiden på WordPress.com vs WordPress.org bör hjälpa.

11. Att inte ha en mobil eller lyhörd webbplats

Mobilkänsliga webbplatser

Framtiden är mobil och du gör dig själv som en tjänst om din WordPress-webbplats inte kan anpassa sig till mobila enheter. Om din webbplats inte är mobilvänlig kan du tappa mycket affär. Annars kommer Google att straffa dig om din mobiltrafik omdirigeras till din stationära startsida.

Du kan mobilisera din webbplats med plugins som t.ex. WPtouch eller använd responsiv design från start. Responsiv design (använder HTML + CSS3) säkerställer att din webbplats ser bra ut på alla enheter oavsett skärmbredd.

12. Glöm att ställa in dina permalinks

Som vi såg i de inbyggda WordPress-alternativen du bör använda, många använder standard URL-strukturen, dvs yourdomain.com/?p=23. Du vill inte lämna dina permalinks ser så här ut – det är dåligt för din SEO såväl som användarupplevelsen. Efter att ha installerat WordPress, gå till Inställningar >> Permalinks och uppdatera dina permalänk.

13. Installera inte ett kontaktformulär

Kontaktformuläret är en integrerad del av varje webbplats. Kontaktsidan ska fungera riktigt hårt för din online-verksamhet, men det är förvånande att se hur många WordPress-användare som skjuter sig själva i foten genom att glömma att ta med ett kontaktformulär på sina kontaktsidor..

Många listar bara e-postmeddelanden och kanske ett telefonnummer och glömmer helt kontaktformuläret. Dåligt drag. Att lista dina e-postmeddelanden lockar bara skräppost till din brevlåda. Ett kontaktformulär å andra sidan underlättar engagemang. WordPress har en inbyggd kontaktformulärare som är tillgänglig via postredigeraren men om du behöver fler funktioner kan du kolla in Kontaktformulär 7 eller Gravity Forms.

14. Glömmer Google Analytics

Google Analytics

Majoriteten av de nya användarna installerar inte Google Analytics efter att ha installerat WordPress. Du kanske är okej med Jetpack statistik men du borde veta att du saknar så mycket insikt om din webbplats.

Google Analytics hjälper dig att dela upp din trafik, så att du vet vad du ska optimera för bättre prestanda. Vi rekommenderar att du installerar Google Analytics och registrerar dig med Googles verktyg för webbansvariga.

15. Inte optimera bilder

När du börjar använda WordPress har du bråttom att publicera ditt första inlägg som du glömmer att optimera dina bilder. Tunga bilder bromsar din webbplats negativt påverkar användarupplevelsen. Innan du laddar upp bilder till din WordPress-webbplats ska du optimera dem för bästa prestanda. Om du använder Adobe Photoshop, se till att du sparar dina bilder på webben med alternativen “Spara för webben”. Kontrollera din bildredigeringsprogramvara för alternativet “Spara för webben”.

Över till dig…

Vi har precis listat femton (15) av de värsta WordPress-misstag som du borde undvika till varje pris. Medveten om andra WordPress-misstag som andra läsare bör undvika? Var vänlig nog att dela i kommentarerna ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map