WordPress underhåll kontrollerar att komma ur vägen idag

WordPress underhåll kontrollerar att komma ur vägen före våren

När saker blir galna under semestersäsongen och leder fram till det väljer många av oss att sätta WordPress-check-ups på bakbrännaren, men det nya året är den perfekta tiden att ta hand om lite underhåll innan verksamheten börjar värmas upp igen . Det är viktigt att se till att ditt WordPress är i den bästa formen det kan vara så att du inte stöter på några besvärliga fel eller problem när du minst förväntar dig dem.


Lyckligtvis, för att undvika en katastrof finns det vissa underhåll och grundläggande säkerhetskontroller i WordPress som du bara kan komma ur vägen idag för att se till att saker är i bästa fungerande skick när du lanserar till 2017. Här är våra favoritrekommendationer för att se till din webbplats är i toppform:

1. Gör en säkerhetskopia av webbplatsen

En underhållsuppgift som du antagligen inte har tänkt på på ett tag är att göra en fullständig säkerhetskopia på webbplatsen. Visst, sannolikheten för att du måste lita på din säkerhetskopia är alltid ganska sällsynt, men om det händer vill du definitivt inte vara utan det.

Detta är steg ett i underhållsprocessen, för att sanningsenligt, om något händer när du finjusterar och uppdaterar din webbplats, åtminstone har du allt lagrat. Vi rekommenderar att du lagrar din webbplatsinformation på flera platser, till exempel lokalt och på molnet. Du kommer också att vilja se till att du säkerhetskopierar alla filer som är associerade med webbplatsen. Vi använder Vaultpress men det finns massor av WordPress-alternativ som du kan välja mellan.

2. Se till att WordPress-kärnfiler, plugins och teman är uppdaterade

En av de stressfria aspekterna av WordPress som plattform är att det är enkelt att hålla aspekter på din webbplats uppdaterade. Med det sagt kan vi inte betona vikten av att se till att dessa är i gott skick – i själva verket är det lika viktigt som att säkerhetskopiera hela webbplatsen (som förresten, du vill alltid säkerhetskopiera din webbplats innan du uppdaterar dessa filer manuellt).

Om du inte har kärnfiler, plugins och teman som ska uppdateras automatiskt – kan du läsa mer om detaljerna om manuella uppdateringar här.

  • WordPress Core-filer. När du ursprungligen konfigurerar och laddar ner WordPress-kärnfiler finns det ett alternativ att automatiskt uppdatera, vilket alltid är en smart idé, särskilt om du är någon som inte kommer ihåg att göra det manuellt. Det är viktigt att se till att kärnfiler uppdateras eftersom designers ständigt gör viktiga uppdateringar för att hjälpa WordPress att fungera smidigt och att föråldrade kärnfiler kan orsaka onödiga fel och utmaningar.
  • Plugins & teman. Du kan alltid kontrollera menyn Dashboard> Uppdateringar eftersom den visar dig om några av dina plugins / teman behöver en uppdatering! Meddelanden är en bra utgångspunkt eftersom de gör det oerhört enkelt att göra en manuell uppdatering om din inte är automatisk. Det är viktigt att notera att det konstaterades att plugins och teman som är föråldrade var nära kopplade till hacking av WordPress-webbplatser (kom ihåg att köra dessa malware skannar) – så kom inte med att låta dessa samla damm och förbli inaktuella (även om du för närvarande inte använder dem).

Om du har skapat en anpassad webbplats för dig kommer vanligtvis din webbdesigner att uppdatera din webbplats gratis så att uppdateringen inte förändrar någon av din design. Se alltid till att fråga innan du börjar.

3. Bli av med oanvända plugins

Bli av med oanvända plugins

På anteckningen av att ha och plugins sitter föråldrade, bara bli av med plugins som du fick som du osannolikt kommer att använda igen. Det är alldeles för enkelt att bara ladda ner plugins igen, och att låta dem gå oanvända och inaktuella kan faktiskt orsaka mer skada än nytta. Förutom att skapa sårbarheter på webbplatsen kan de också göra att din webbplats går långsamt. Så i januari, gå till din plugin-lista och bli av med det du inte använder!

4. Säkerhetskopiera det fantastiska blogginnehållet

Säkerhetskopiera det fantastiska blogginnehållet

2016 skrev du, korrekturläsade och publicerade fantastiskt innehåll utan tvekan! Förutom att backa upp hela WordPress-webbplatsen, kommer du också att vilja se till att du säkerhetskopierar ditt blogginnehåll specifikt.

Om något skulle hända med din blogg, kan det innehållet tappas för alltid – och det är mycket SEO-optimerade data som bara går utan i år. Om du vanligtvis skriver i dokument innan du publicerar (vilket är verkligen bästa praxis) är det bra, men du kanske också vill överväga att lagra dessa filer på en hårddisk eller molnet.

Du kan också göra ett automatiserat WordPress Backup till Dropbox, vilket låter dig bestämma hur ofta, när och var du vill att det fantastiska blogginlägget ska säkerhetskopieras till ditt Dropbox-konto. Detta kommer inte att vara den bästa idén för webbplatser med en stor mängd innehåll, men det kan fungera bra för små företag.

5. Bli av med kommentarer om skräppost och skräp

Bli av med kommentarer om skräppost och skräp

WordPress gör det riktigt enkelt att bli av med skräp- eller spam-kommentarer på din blogg. Dessa typer av kommentarer tar slutligen bara platslagringsutrymme och gör verkligen inte dina fördelar. Detta bör verkligen göras minst varje månad, om inte varje vecka, beroende på vilken typ av trafik din webbplats får. I vilket fall som helst, börjar året färskt är fortfarande ett bra ställe att börja.

6. Ta bort revisioner efter inlägg

WordPress är faktiskt en av plattformarna där du inte nödvändigtvis måste stressa med att skriva ditt innehåll direkt i onlineplattformen, eftersom det har funktioner som regelbundet säkerhetskopierar ditt innehåll, om ditt internet kraschar, din dator dör eller om ett oförutsett misstag inträffar . Den här funktionen är utmärkt, men när ditt innehåll är live och säkert kommer du att vilja ta bort inläggändringar eftersom de tar mycket onödigt utrymme efter det faktum.

Ta bort gamla versioner av WordPress-inlägg

För ett snabbt enkelt sätt att bli av med revisioner som vi gillar WP-Optimera WordPress-plugin. Inte bara kan du använda detta plugin för att rensa gamla revisioner, du kan också aktivera alternativ för att ta bort inlägg i papperskorgen, ta bort skräpkommentarer, ta bort pingbacks / trackbacks och mer.

7. Sök efter brutna länkar

Sök efter brutna länkar

En av underhållsuppgifterna som ofta faller på vägen är att kontrollera din blogg och WordPress-innehåll för trasiga länkar. Detta är en av de aspekter som du kanske inte går tillbaka och kontrollerar igen efter att du publicerat ditt innehåll, men trasiga länkar kan verkligen devalvera ditt innehåll både i termer av SEO / online-rangordningar och i erfarenheten från dina läsare. Enligt min mening är WordPress Broken Link Checker hjälper SUPER till att genomsöka dina sidor och leta efter den här typen av förändringar och fel.

Takeaway

Dessa sju underhållstips kommer säkert att få din WordPress-webbplats i gott skick när vi lanserar till 2017-året. Genom att göra regelbundet underhåll hjälper dina webbplatser säkerhet, prestanda och kan göra en stor skillnad i hur användare upplever din blogg. Du kan lära dig några mer grundläggande WordPress-tips här.

Gjorde några av dessa underhållstips hela skillnaden i din webbplatskontroll? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map