WordPress-utvecklare: Lämna inte pengar på bordet

I dagens inlägg vill jag dela ett par idéer som kan vara intressanta om du är en utvecklare som gör klientarbete i och runt WordPress-ekosystemet. WordPress-podcast växer i antal sent, både där och i många online-forum finns det en ganska regelbunden dialog om WordPress-frilansare / företag och hur de kan arbeta mer effektivt och med mer lönsamhet. Jag har något att säga om ämnet, läs vidare för mina tankar om några relativt enkla intäkter som kan läggas till alla WordPress-företag som gör klient inför arbete.


Ta exemplet på en frilansare som gör webbplatsbyggnader. De kommer att fokusera på kortet, trådramarna, utforma webbplatsen men när projektet är över kommer de ofta att säga adjö till den klienten tills de behöver något tekniskt gjort, kanske en ny widget installerad eller en ändring av designen.

WordPress Hosting är en låg hängande frukt – Välj den!

Så varför inte erbjuda att ta hand om hosting för den klienten? Du kan sedan tjäna några återkommande intäkter från samma klient, det är något du vet att de behöver. Innan jag går för mycket längre vill jag göra detta. Innan min nuvarande satsning grundade och drev jag i över 10 år en domänregistrator & värdverksamhet som så småningom såldes till ett större företag som konsoliderade många liknande företag i den branschen.

Strax efter denna försäljning började jag arbeta med WordPress och min första observation var att dessa människor behövde värd så jag började tillhandahålla en tjänst till dessa kunder för vilka vi byggde en webbplats. Nu efter fem år genererar värdssidan av verksamheten mellan 5 000 och 7 000 per månad. Det handlar om den genomsnittliga storleken på WordPress-projektet vi gör, så i själva verket har vi intäkterna från ett extra projekt – som vi inte behöver göra varje månad. Värt att tänka på?

Okej, just nu tänker du: “men du vet om värd så det är bra för dig”. Tja efter tio år i det spelet kan jag berätta för dig att det sista jag ville var att vara tillbaka i webbhotellbranschen. Jag hade vaknat upp alltför många gånger av behövande servrar.

Men det behöver inte vara så. WordPress-webbhotell som nu finns är mycket bättre och mer fullständig som en produkt än någonsin varit och i WordPress-fältet ännu mer. Det har skett en jämn tillväxt i WordPress-specifika värdlösningar under de senaste åren och att använda dessa är nyckeln till att erbjuda en värdtjänst till dina WordPress-kunder.

Låt oss titta på invändningarna

“Jag vet inte tillräckligt om värd … Jag vill inte stödja värdklienter … Vi är inte tillräckligt stora för att hantera värd eftersom det tar tid att hantera.” Alla giltiga poäng men alla har rimlig lösning.

Du behöver inte veta så mycket om värd längre, du behöver verkligen inte bli smutsig med Apache-konfigurationer eller röra med MySQL-serverinställningar. Få någon som vet om detta att göra det åt dig. Många av de WordPress-specifika värdtjänsterna (tjänster som WP Engine eller svänghjul) gör allt hårt arbete som krävs, till och med för att installera WordPress för dig (detta är inte Cpanel!). De tar också hand om säkerhetskopior, kärnuppdateringar av WordPress och sköter säkerheten.

På stödsidan, du behöver verkligen inte ge support. Om du tänker på det är du utvecklaren och supportkraven är mellan dig och tjänsteleverantören. Din klient behöver inte engagera sig på FTP-nivån alls (se min poäng om e-post nedåt).

När det gäller den sista invändningen har du inte tid att hantera webbhotell. Tja om du tar lite tid där du lägger till ditt värde kommer det inte att ta en stor procentandel av din vecka eller månad. Läs vidare för mer om detta direkt nedan.

Var lägger du till ditt värde?

Koppla ihop en WordPress-centrerad värdleverantör med en WordPress-hanteringstjänst som ManageWP eller Infinitewp och det är här du lägger till värde. Uppdateringar av plugin och tema måste fortfarande tas om hand och med verktyg som detta är det relativt smärtfritt. Och om du har byggt webbplatsen i första hand vet du alla plugins som finns där, så att uppdatera dem kommer att vara rakt fram.

Dessutom tar det dig tid att göra några enkla kontroller av säkerhetskopiorna på webbplatsen, kanske rutinmässigt ladda om en av säkerhetskopiorna för att säkerställa att de fungerar. Du utnyttjar WordPress-värden men lägger fortfarande dina egna extra på toppen.

Rör inte e-post!

Om du läser och tänker att jag har gjort några ganska bra poäng, låt mig ge dig ett tips, eller till och med en regel – innan du åtar dig att göra det för ditt företag. Erbjud inte en webbhotell via e-post.

Du behöver inte, det finns många dedikerade e-posterbjudanden som du kan hänvisa till dina kunder också. Googles GSuite är mitt val och även om det nyligen har konverterats från en gratis tjänst till en avgift per användare är det värt det. Kunder får det nu, e-post är ett annat odjur än deras webbhotell. På mina resor får jag inte någon push back alls när jag föreslår att WordPress-webbplatsen och e-postmeddelandet inte behöver vara värd tillsammans.

Hosting-e-post är där de flesta av supporttiden spenderas, det går bra att konfigurera stationära e-postklienter och smartphones – håll dig borta! Det finns gott om onlinestöd för en tjänst som denna, men det finns också möjligheten att bara hitta dig ett företag som är specialiserat på en tjänst som Google-appar och hänvisa dina kunder till en för en lösning.

Hur fungerar det ekonomiskt?

Låt oss arbeta genom ett snabbt exempel. Ta en mellanliggande produkt som Professional-nivån på WP Engine. Det kommer att kosta $ 99 per månad för 10 WordPress-installationer (1198 $ per år, eller cirka 958 $ om du använder vår kampanjlänk). Om du skulle bunta detta med managementtjänsten som beskrivs ovan kan du debitera något som 400 $ per år till en klient – vilket genererar en total intäkt på $ 4000 när du har installerat hela 10 webbplatser och genererar en vinst på 2800 $ eller mer.

WP Engine tillhandahåller sin tjänst genom installationen, så om du ville göra ännu bättre kan du installera ett antal lägre trafiksajter i en WordPress-installation med flera platser så att numren fungerar ännu bättre för dig. Visst, multisite är en extra färdighet, men om du använder WordPress är det en värd att lära sig.

En sista tanken

Jag måste erkänna att jag är lite värd snobb. När en klient anländer med sin webbplats till en billig och gladlynt delad värdleverantör kan jag inte ta bort dem snabbt nog. Här ger en annan trevlig liten fördel. Du kan placera ditt arbete i kvalitetshotellinställningar, inställda och justerade för WordPress. Detta är bättre och kommer att underlätta för din klient (och dig) på lång sikt. Nu kommer du dit och utökar ditt företag!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map