WordPress vs Weebly – Jämförelse av funktioner

WordPress vs Weebly - Vilken ska jag välja?

Att välja rätt plattform för att hjälpa dig skapa din webbplats kan vara ett svårt beslut. Det är därför vi har skapat denna WordPress vs Weebly-guide som hjälper dig att förstå fördelarna och nackdelarna med varje lösning. Våra jämförelser mellan WordPress och Weebly kommer att täcka:


 • Pris
 • värd
 • Enkel användning
 • teman
 • Funktioner och funktioner
 • SEO
 • Kundsupport

I slutet av läsningen bör du ha en klar förståelse för om WordPress eller Weebly passar bäst för din nya webbplats.

WordPress översikt

WordPress.org

För närvarande över 27,5% av alla webbplatser globalt använder WordPress (som inkluderar WPExplorer – naturligtvis). Så, som ni ser, det är en ganska populär plattform. Och med goda skäl. (Obs: I den här artikeln, när vi nämner WordPress, hänvisar vi till WordPress.org som är värd för egen värd. För information om WordPress.com, se vår guide på WordPress.com vs WordPress.org).

WordPress är en öppen källkodsprogramvara, vilket innebär att det är gratis att installera och använda. Det är helt anpassningsbart, så att du kan utforma vilken typ av webbplats som helst du behöver. Tusentals teman och plugins har också skapats av utvecklare, så du kan lägga till extra funktionalitet på din webbplats utan att behöva röra en kodrad.

Webbplatsupplevelsen som erbjuds av WordPress skiljer sig mycket från Weebly. En WordPress-webbplats kommer att ta mycket längre tid att installera och kan kräva lite tidigare läsning av dem med begränsad webbdesignupplevelse. Men alternativen som finns tillgängliga via WordPress överträffar långt de som Weebly har, med WordPress som slutligen ger dig full kontroll över alla aspekter på din webbplats.

Med WordPress kan du designa alla typer av webbplatser och lägga till eventuella extra WordPress- eller tredjepartsverktyg på din webbplats. Och allt för så mycket eller så lite pengar du vill spendera. Det finns också otaliga WordPress-utvecklare och designers som kan designa anpassade element för din webbplats, vilket hjälper till att ge ditt företag ett försprång på konkurrensen. Så om du vill skapa en seriös, professionell och unik webbplats är WordPress plattformen för dig.

Weebly översikt

Weebly

Weebly är en dra och släpp webbplatsbyggnadstjänst. Det gör att du snabbt och enkelt kan utforma webbplatser utan att behöva koda. Weebly är också en helt värdtjänst. Det betyder att din webbplats kommer att vara värd på Weeblys servrar.

För att använda Weebly behöver du inte tidigare webbdesign eller teknisk erfarenhet. Weebly-gränssnittet är extremt intuitivt och steg-för-steg-vägledning om hur man använder programvaran tillhandahålls ständigt. Om du vill skapa och starta en webbplats på några minuter kan du göra det och sedan uppdatera den enkelt när du behöver.

Weebly innehåller känsliga teman, fördesignade layoutalternativ, en integrerad eCommerce-plattform och en dra och släpp-redigerare. Dessa funktioner hjälper dig att skapa en professionell och snygg webbplats. Så oavsett om du vill starta en blogg, nischwebbplats eller e-handel butik, kan Weebly hjälpa dig att uppnå dina mål.

Weebly tillhandahåller också ett brett utbud av e-handel och marknadsföringsverktyg. Dessa hjälper dig att driva en smidig och framgångsrik onlinebutik, få trafik till din webbplats, hjälpa dig att växa din bloggs efterföljande och mycket mer. Weebly mobilappar säkerställer också att du kan komma åt din webbplats från vilken enhet som helst. Detta gör att du kan interagera med webbplatsens besökare, spåra webbplatsens prestanda och hantera butiksorder från var som helst i världen.

Prissättning

Prissättning är viktig och kommer ofta att vara den avgörande faktorn för många vilken plattform (WordPress vs Weebly) de använder för att skapa sin webbplats. Både Weebly och WordPress är ursprungligen gratis att använda. Men om du ser allvar med att bygga en blomstrande och framgångsrik webbplats kommer båda plattformarna att kosta dig i det långa loppet.

WordPress-kostnader

WordPress.org-programvaran har alltid varit och kommer alltid att vara gratis. Därför kostar du ingenting att installera programvaran och skapa en webbplats i WordPress.

Du måste dock köpa din webbplats domännamn och webbhotell. Domännamn är generellt billiga (du kan använda denna GoDaddy Domains-affär för att få en för under $ 1) och kan betalas på årsbasis. Hostingleverantörer varierar mycket i pris, men återigen bryter inte banken och kan betalas varje månad.

Andra kostnader för att bygga en WordPress-webbplats innebär köp av premiumtillägg som underhållstjänst, premiumtema eller några av de premium WordPress-verktygen inklusive sidbyggare och lösningsgenerationslösningar.

Weebly prissättning

Prissättning

Weebly är gratis att använda, men den här affären kommer med fångster. För det första, för att skapa ditt eget domännamn eller för att överföra en domän från en annan plattform, måste du uppgradera till Weeblys premium “Connect” -plan. Om du vill fortsätta använda Weebly gratis kan du skapa ditt eget underdomän, vilket resulterar i att webbplatsens URL slutar i ‘sitename’.weebly.com. Det här är bra för en personlig webbplats, men om du vill skildra en seriös och professionell verksamhet kommer det att använda ett Weebly-underdomän helt enkelt inte klippa det.

För det andra, om du bygger en webbplats med den gratis Weebly-planen, hittar du Weebly-annonser som visas på din webbplats. Återigen inte utseendet på ett välrenommerat företag. Gratis webbplatser har också bara rätt till en begränsad mängd lagring och kan inte dra fördel av många av Weeblys avancerade funktioner, inklusive analys, extra säkerhetsåtgärder och mycket mer.

Men på plussidan, om du gärna betalar för tjänsten, ger Weebly en rad planer för att tillgodose olika webbplatsbehov. Dessa inkluderar start-, pro- och affärsplaner som har ökat lagringsutrymme, inga annonser, HD-video- och ljudintegration och e-handelsstöd för att nämna några premiumfunktioner. Dessa planer debiteras månads- eller årsbasis och måste betalas så länge webbplatsen är igång.

Prissättning jämfört

WordPress är gratis att använda, men domänen och hostingtjänster kommer att innebära att du har små månatliga utgifter för att hålla din webbplats online. Alla premiumverktyg och tjänster baserade kring WordPress är valfria, så du kan välja vad du spenderar.

Med Weebly kan du skapa en helt gratis webbplats. Men om du vill skapa en webbplats med betydelse, var du beredd att logga in på obestämda månatliga betalningar.

värd

Hosting är en stor fråga för många webbplatsägare. Och med goda skäl. Sammanfattningen är att om du inte är värd för din webbplats så äger du inte den faktiskt. Och detta kan orsaka mycket stress om du någonsin vill byta plattformar, eller om du inte följer användarvillkoren.

WordPress – själv värd

värd

WordPress.org-webbplatser måste alla vara värdvärda. Detta kan verka lite skrämmande för dem som aldrig har skapat en webbplats förut, eftersom du måste gå ut och undersöka värdleverantörer för att se vilken tjänst som bäst passar din webbplats behov. Vi har skrivit mycket om hur du väljer en webbhotell, så om du inte är säker, kolla in vår rekommenderade WordPress-värd.

Det fantastiska med WordPress.org-värd är att det finns så mycket val. Oavsett om du precis börjar, eller om du har ett stort multinationellt företag, kommer du enkelt att kunna hitta en webbhotell för din webbplats. Och om du av någon anledning inte är nöjd med den webbhotell som du får kan du snabbt flytta din webbplats till en ny leverantör.

Weebly – Hosted Service

Weebly är värd för alla webbplatser på sina egna servrar, vilket omedelbart avskräcker människor med denna plattform. Det finns dock några fördelar med att din webbplats är värd för dig.

Weebly tar besväret med att välja en webbhotell och tar hand om alla tekniska aspekter av att driva en webbplats. Detta inkluderar säkerheten på din webbplats och att se till att din webbplats alltid ser bra ut, kör snabbt och stannar online. Weebly tillhandahåller också ett SSL-certifikat för din eCommerce-butik, vilket gör att dina kunder säkert kan göra betalningar på din webbplats.

Hosting jämfört

WordPress.org är värd själv, så du ansvarar för att hitta en värdleverantör samt se till att din webbplats är säker, säker och fungerar smidigt. Men den övervägande fördelen här är att du äger din webbplats och du behåller full kontroll över den.

Weebly tar hand om alla dina värdbehov, såväl som webbplatsens säkerhet och tekniska prestanda. Men eftersom Weebly är en värdplattform, finns det en stor fråga om vem som egentligen äger din webbplats. Det går bra om du driver en webbplats med tre sidor. Men om du har spenderat flera år på att bygga upp innehåll och du litar på din webbplats för en månatlig inkomst, blir ägandet plötsligt mycket viktigare.

Enkel användning

Både Weebly och WordPress är enkla att använda och är båda fantastiska plattformar som gör att du kan bygga vackra och framgångsrika webbplatser. Men om du absolut inte har någon webbupplevelse är det ingen tvekan om att Weebly kommer att vara ett bättre alternativ för dig. Om du vill bygga en stor webbplats som består av många funktioner och funktionaliteter, kommer WordPress också att passa bättre.

WordPress

WordPress ger en mycket annan designupplevelse, men en som fortfarande gör det möjligt för dig att enkelt utforma vackra webbplatser. Det finns definitivt en brantare inlärningskurva för WordPress jämfört med Weebly. Och om du inte har någon erfarenhet av webbdesign eller att använda WordPress, måste du läsa lite om hur du kommer igång. Men med en blomstrande WordPress-community finns omfattande information om användning av WordPress över hela webben.

Din WordPress-designupplevelse kommer att variera beroende på tema och verktyg du väljer att använda. Många WordPress-utvecklare kodar sina WordPress-webbplatser för att genomföra nödvändiga ändringar. Men det fina med WordPress är att det ger något för alla, så om du inte vill röra en kodrad behöver du inte. De flesta WordPress-teman gör det möjligt för dig att anpassa din webbplats genom panelen för temalternativ, via Customizer på din sida på din webbplats eller genom att använda en sidbyggare.

Weebly

Enkel användning

Weebly är en dra och släpp webbplatsbyggare, så allt du behöver för att skapa en grundläggande webbplats är omedelbart tillgänglig. När du loggar in med Weebly kan du välja bland de många Weebly-teman. Din valda mall öppnas sedan inom Weebly-redigeraren, där du kan dra och släppa designelement på sidan för att anpassa din webbplats. Innehållselement inkluderar text, foton, kartor och video. Du kan också enkelt lägga till sidor, ändra stylingelement, lägga till SEO-data och mycket mer.

Weebly-gränssnittet är mycket okomplicerat, vilket hjälper till att effektivisera designprocessen och göra designen av din webbplats snabbt och roligt. Klara instruktioner för hur du använder dra och släpp-redigeraren visas också, vilket gör de olika funktionerna enkelt tillgängliga. Och alla funktioner och verktyg finns, så ingenting behöver installeras eller uppgraderas när som helst.

Användarvänlighet jämfört

Weebly har definitivt överhanden för enkel användning och är bra för nybörjare eller de som har begränsad tid. Lönen är dock att om du använder Weebly kommer du att sakna val, funktioner och i slutändan kontroll över din webbplats och dess design.

WordPress har en brantare inlärningskurva och din webbplats kommer att ta längre tid att installera på den här plattformen. Men de många tillgängliga WordPress-verktygen som nu är tillgängliga innebär att webbplatsens design kan vara en flytande och innovativ upplevelse. Och, viktigare, WordPress kan tillhandahålla alla funktioner och funktioner som din växande webbplats kan behöva.

teman

Både WordPress och Weebly tillhandahåller teman från vilka du kan skapa din webbplats. Oavsett om du skapar en e-handel butik, blogg eller portföljsida, har båda plattformarna en rad teman för olika typer av webbplatser.

WordPress

teman

Om du bygger din webbplats på WordPress kommer du att ha tusentals teman till hands. Gratis WordPress-teman finns på topputvecklarens bloggar (som WPExplorer) samt direkt från din WordPress-instrumentpanelen i WordPress Repository. Oavsett vilken nisch du kommer att kunna hitta ett lämpligt tema för ditt projekt.

Premiumtema kan köpas från ett antal temamarknadsplatser och temautvecklare. När du väljer ett premium WordPress-tema ska du alltid se till att du köper från en ansedd källa, som ThemeForest. Gör bara lite forskning för att vara säker på att det är en legitim marknadsplats eller en individ med en solid track record.

Premium WordPress-teman kommer med avancerade funktioner och ger vanligtvis bättre supportalternativ än gratis teman. De innehåller ofta integrerade premium-plugins för att lägga till extra funktionalitet som är relevant för ditt temas nisch.

Weebly

Weebly-teman är alla förbyggda, anpassningsbara och innehåller en rad innovativa funktioner inklusive parallaxeffekter, videobakgrundsalternativ, anpassade teckensnitt och mycket mer. Teman kan laddas i dra och släpp-redigeraren med ett klick på en knapp och installeras med bilder och allt. Alla teman är gratis, lyhörda och presenterar moderna och uppfriskande layouter och bilder.

Nackdelen är att antalet teman som tillhandahålls av Weebly är begränsat. Och om du väljer att bygga din webbplats på Weebly kan du bara använda de medföljande Weebly-teman.

Teman jämförs

Det finns verkligen ingen jämförelse när det gäller WordPress vs Weebly-teman. Även om Weebly tillhandahåller ett stort antal högkvalitativa teman, kan detta inte jämföra med mängden och variationen av WordPress-teman som är tillgängliga.

Funktioner och funktioner

WordPress vs Weebly funktioner och funktioner är en ganska imponerande jämförelse. Båda erbjuder många funktioner som användare kommer att älska. Dessa hjälper dig inte bara att utforma en fantastisk webbplats, utan viktigare hjälper din webbplats att uppnå sina mål.

WordPress-funktioner och funktionaliteter

Traditionellt lades WordPress-funktionaliteten till via plugins. Men för närvarande är det inte ovanligt att hitta ett brett sortiment av inbyggda funktioner och funktioner integrerade direkt i WordPress-teman. När du undersöker teman, titta noga för att se vilka funktioner de levererar med. Om de specifika funktionerna du vill ha inte listas måste du installera dem med WordPress-plugins.

WordPress Plugins

Uppsidan av att behöva installera funktionalitet via plugins är de obegränsade alternativen som WordPress-plugins tillhandahåller. Oavsett vad din webbplats behöver, kommer du att kunna hitta rätt WordPress-plugins för att tillgodose dem.

Gratis plugins finns i WordPress Repository, och kan vanligtvis installeras och köras på din webbplats inom några minuter. Premium-plugins kan också köpas från online marknadsplatser som CodeCanyon, såväl som från flera WordPress-tema- och plugin-utvecklare.

Weebly inbyggda funktioner

Weebly kommer med en rad effektiva inbyggda funktioner och funktionaliteter. Eftersom de är integrerade verktyg finns de omedelbart till hands om och när du behöver dem. Här är några av de avancerade funktionerna som Weebly-plattformen ger dig tillgång till …

 • Bildspelare och galleri online – skapa enkelt dina egna vackra fotogallerier och bildspel, använd Weeblys fotobibliotek, redigera bilder, lägg till bildtexter och mer.
 • Social delning – schemalägga blogginlägg som ska publiceras på Facebook och Twitter så att ditt innehåll når en bredare publik.
 • Bädda in eller värd videor direkt på din webbplats – bädda in från YouTube eller ladda upp videofiler till Weebly.
 • Anpassade formulär – skapa anpassade formulär och hantera inlämningar, hålla dig i kontakt med webbplatsens besökare.

Weebly tillhandahåller också ett urval av SEO, e-handel, analys och e-marknadsföringsverktyg.

Weebly-appar

Funktioner och funktionalitet

Weebly App Center erbjuder ett stort antal gratis- och premiumappar. Kategorierna inkluderar …

 • e-handel
 • Kommunikation
 • marknadsföring
 • Social
 • Webbverktyg och funktioner

Totalt erbjuder Weebly över 300 appar. Men som med teman kan du bara använda Weebly-apparna som tillhandahålls, appar från tredje part och plugins är inte tillåtna.

Jämfört med funktioner och funktioner

Det finns fördelar och nackdelar med olika funktioner och funktioner som erbjuds i WordPress vs Weebly. WordPress-teman har ofta en rad funktioner och funktioner. Och allt du behöver men inte ingår i ditt tema kan installeras med WordPress-plugins. Att hitta rätt plugins för ditt projekt kan initialt ta lite undersökning. Men det obegränsade antalet tillgängliga plugins säkerställer att du snabbt kan bygga en anpassad webbplats baserad på dina affärsbehov.

Weebly-funktioner är alla inbyggda och är omedelbart färdiga och enkla att använda. Du är dock begränsad till vad som erbjuds, och även om du har ett urval av Weebly-appar att välja mellan, kan du inte installera plug-in från tredje part. Så om Weebly inte har vad du vill, eller om du inte är imponerad av valet, så är det ingenting du kan göra åt det.

SEO

SEO bör vara en prioritering för alla webbplatsägare. Att vara SEO-proaktiv kommer att hjälpa din webbplats att rankas väl i sökmotorerna och öka mängden trafik som kommer till din webbplats.

WordPress

Yoast SEO

Majoriteten av moderna teman är helt lyhörda och optimerade för sökmotorerna. Men det finns också ett antal WordPress-plugins som hjälper ditt innehåll att rankas bra.

Yoast SEO är den mest populära och nedladdade plugin, och med goda skäl. Yoast SEO tillhandahåller avancerad XML-webbplatskartan-funktionalitet, ger dig full kontroll över webbplatsbrödsmulor och gör att du enkelt kan lägga till titlar och metadatabeskrivningar på sidor och inlägg. Detta plugin är gratis att installera och använda och är ett måste för alla WordPress-webbplatser.

Weebly

Om du använder Weebly för att skapa din webbplats är mycket av din SEO inbyggd i. Alla Weebly-webbplatser har metabeskrivningar, en sajtkarta, SEO-vänlig HTML-formatering och lyhörd design. Extra SEO-alternativ finns också, inklusive sidspecifika beskrivningar, alt-taggar på bilder och mer. Förbehållet här är att när SEO är inbyggd blir det svårare att byta till en annan webbplatsplattform.

Weebly ger också enkla att följa instruktioner om hur du kan förbättra din webbplats SEO-data. Detta är bra för dem som fortfarande lär sig att optimera sin webbplats för sökmotorerna.

SEO-jämförelse

När man tittar på WordPress vs Weebly har de båda fått SEO ganska bra täckt. Weeblys SEO är helt inbyggd och har tydliga instruktioner för hur du bäst ska optimera din webbplats. Med WordPress måste du välja och installera ett SEO-plugin. Men om du håller dig med Yoast kan du vara säker på att dina SEO-behov kommer att tas om hand.

Kundsupport

Kundsupport av hög kvalitet kan vara en nyckelfaktor för att skapa en fungerande webbplats. Och det kan också göra långt för att hålla dig magen genom designprocessen.

WordPress

WordPress-communityn spänner över hela världen och internet är fullt av WordPress-bloggar, hjälpsajter och forum. Som sagt finns det ingen central supporttjänst som erbjuder e-post eller telefonhjälp, såvida du inte köper en premiumtjänst eller tema.

Om du känner att du kommer att behöva ett till ett stöd, kan det mycket väl vara värt att köpa ett premiumtema, eftersom många av dem har omfattande dokumentation, videouppgifter och att alla viktiga livechatt eller direkt telefonlinjer.

Weebly

wordpress.org vs weebly

Weebly har en imponerande Support system, gör webbdesign på sin plattform till en extremt positiv upplevelse. Förutom drag och släpp-redigeringsinstruktionerna får du också tillgång till samhällsforum och chatt- och e-poststöd. För dig som väljer premium Weebly Pro- och affärsplaner, kommer du också att få telefonsupport om du behöver det.

Kundsupport jämfört

Både Weebly och WordPress erbjuder höga nivåer av stöd. WordPress har skrivit mycket mer om det än Weebly. Det kan dock ta tid att söka på internet för att hitta rätt supportguider eller forum för ditt projekt. Weebly har å andra sidan all dokumentation på plats, vilket gör det enkelt att komma åt. Och båda har en-till-en supportalternativ, men det kostar dig extra.

WordPress vs Weebly – Vilken plattform är rätt för dig?

Som ni kan se, erbjuder WordPress vs Weebly olika fördelar och nackdelar. Den plattform du väljer beror mycket på dina behov och projektets (även om vi alltid skulle välja WordPress). Weebly är perfekt för nybörjare eller för dem som har kort tid, eller som inte vill behöva lära sig att använda WordPress. Men om du vill växa din webbplats till en framgångsrik och lönsam verksamhet är WordPress det bättre alternativet. Det är förvånansvärt snabbt och enkelt att ta hand om, det finns tusentals teman och plugins för att utforma din webbplats och det finns ett community (i miljoner) människor som älskar att hjälpa varandra.

Vilken webbplatsbyggare vädjar till dig? Vänligen dela dina tankar om WordPress vs Weebly i tankarna nedan …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map