WordPress webbplatsunderhåll: En vad du behöver veta guide

WordPress är en av de största maskinerna som inledde en ny era i publicering. Det ger dig oändliga möjligheter att marknadsföra eller berätta din historia, till en värld av läsare. Det är en fantastisk maskin, åh ja det är det, men som alla fantastiska maskiner kräver det smörjning då och då.


Se hur du ska ta din favorituppsättning av hjul för en rotation varje gång på ett tag? WordPress-webbplatsunderhåll är något liknande.

Så utan att slösa bort en sekund, låt oss börja med lite planering. Du ska schemalägga underhållet. Markera den i din kalender och håll dig fast vid dina vapen. Det är viktigt.

Uppdaterar WordPress

När du har skapat lite tid använder du den för att uppdatera din WordPress-plattform. Du vill inte köra din webbplats på en gammal plattform eftersom – hackare.

update-wp

Åh ja, jag vet att uppdateringsknappen visas nu och då …

Varje gång den goda sidan gör något lika imponerande som WordPress, kommer den dåliga sidan att ägna en livstid för att ta bort den, så fienden arbetar snabbt. Därför väntar tusentals hackare för varje WordPress-utgåva för att suga upp allt kul. En snabb uppdatering kommer att ha dem rätt i korshåren.

Dessutom växer WordPress i en väldigt avslappnad takt, men ändå får mil med dragkraft varje dag. Som ett resultat introduceras nya funktioner och funktioner i varje uppdatering. Missa inte det roliga.

Automattic släpper uppdateringar till plattformen minst en gång per kvartal. Vid skrivandet av denna artikel är WordPress 3.6.1 den senaste versionen som finns tillgänglig. Ladda ner den senaste versionen av WordPress.

Om din webbplats inte uppdateras, har andra kul på din bekostnad.

Kamma din WordPress-webbplats för trasiga eller döda länkar

Räck upp handen om du gillar att se detta:

404-felsida

Inte många händer jag ser. 404-felfelet är resultatet av döda länkar. Trasiga länkar. Dessa är länkar som pekar på otillgängliga resurser, dvs länge borta sidor, icke-existerande kategorier, flyttade inlägg, namnge det.

Vi kommer alltid att ogilla en trasig länk eftersom du verkligen är intresserad av vad som ligger bakom en länk när du bestämmer dig för att klicka igenom. Så kommer dina läsare att ha galla i munnen när de får några av dessa 404-fel på din webbplats. Eftersom du tar alla det intresset och kasta den till hunden – hunden som åt dina läxor och nu dina länkar.

Om gallan inte får dig att ändra dina trasiga länkar, du måste fixa dem av följande skäl.

Google och andra sökmotorer tycka på trasiga länkar mycket mer än dina läsare gör, och de kommer att straffa din uppenbara show av otålighet genom att ta bort dina läsare.

De kommer att resonera, ah, den här killen har den mest trasiga av alla företag. Varför bry sig om att ge honom fri trafik?

När det händer kommer det att smärta dig hela vägen till banken, men du kommer att ha en lyckligare dag när du fixar trasiga länkar. Du kan redigera länkarna om en bokstav eller något saknas, kontrollera att de länkade resurserna är (faktiskt) tillgängliga eller helt enkelt eliminera de trasiga länkar.

För att peka dig i rätt riktning, ta detta Länkkontrollverktyg och fixa bara dessa länkar. Det är lättsamma saker så släpp det inte längre.

Tumregel: Kontrollera dina länkar minst en gång var sjätte månad och efter att ha gjort stora förändringar på din WordPress-webbplats.

Att hantera spammare

Spammare är förmodligen de barn som hatar allt i livet. Så även utan att veta det projicerar de denna synergi till snabbmat och sitter hela dagen framför en dator som lägger ut slumpmässiga saker. De känner behov av att kompensera.

Kredit: Paul

Bildkredit: Pauhatsu

Men var lämnar det dig? Vissa barn guslar din WordPress-databas med strängar av skräp. En oändlig barrage av meningslösa och länkbelastade kommentarer.

Detta händer mycket, särskilt om din anti-spam-plugin driver skräppost i någon mapp.

En skräppostuppbyggnad kommer att kväva din webbplats, bromsa ner saker och utgöra ett hot mot den mycket strukturella integriteten på din webbplats. Spam kommer också att slå ut dina SEO-rankningar och skada ditt rykte.

Vissa antispam-plugins raderar emellertid automatiskt skräppost efter givna perioder, vilket är bra, men för att vara på den säkra sidan kan du välja att inaktivera kommentarer efter några dagar, t.ex. 14 dagar, eller spara några minuter för att tömma skräppostmappen.

Alternativt, om du verkligen känner dig runt din server, gå till phpMyAdmin och kör följande databasfråga.

RADERA FRÅN wp_comments WHERE comment_approved = ‘spam’

Vad jag skulle säga om detta är “Men det kommer att ta bort all skräppost, även de få som fick misstag?” Jaja.

Säkerhetskopiera din webbplats

Nu när vi har behandlat spammarna har vi en renare webbplats. Så vad säger du att vi säkerhetskopierar det?

Förresten, om du gillar att resa till Jamaica, är Back It Up en populär dansrutin, som innebär mycket “säkerhetskopiering” om du vet vad jag menar. Om du hänger i en av de här funky lederna och i det olikaste av alla fall måste du förklara vad säkerhetskopiering av en webbplats är, säg bara “Vad? Se man, jag gör bara en kopia av min webbsajt ”.

SäkerhetskopieringTillbaka från Jamaica, vi pratar om säkerhetskopior av WordPress-webbplatser. Många webbhotell erbjuder detta fantastiska alternativ som gör att du kan säkerhetskopiera din webbplats manuellt eller – du tror inte detta – om du skulle vilja, genom att schemalägga automatiska säkerhetskopior. Höger? Vi borde bara ha automatiska säkerhetskopior. Eller så kan du köpa ett backup-plugin som BackupBuddy eller en tjänst som Vaultpress.

Därför, om den skurkhunden äter din kod eller något listigt skript förtrycker dig, kan du återställa din webbplats tillbaka till sin ursprungliga härlighet inom några minuter.

Du kan säkerhetskopiera din WordPress-webbplats i en separat mapp på din server eller köpa ditt företag ett nytt webbhotellkonto för att lagra en regelbundet uppdaterad och redo att göra säkerhetskopiering av din webbplats. Du kan använda det extra webbutrymmet för att vara värd för fler projekt, och priset för en webbhotellplan är verkligen lågt.

Säkerhetskopiera din webbplats minst en gång i veckan, särskilt om det är mycket daglig aktivitet. Om din värdleverantör har det automatiska alternativet, slå på strömbrytaren och stäng aldrig av den. Problemet löst.

Uppdatera ditt webbinnehåll

Åh vänta, du ljugade inte riktigt för dig själv att WordPress webbplatsunderhåll inte hade något att göra med att uppdatera webbinnehåll, nu gjorde du?

Lyssna uppmärksamt, din webbinnehåll är lika viktigt som din kod. Om du inte uppdaterar ditt webbinnehåll eller lägger ut nya bloggar regelbundet skjuter du dig själv i foten. Därför är det bra att utforma ett slags schema.

Redaktionell kalender

Skapa ett innehållsschema eller en redaktionskalender och följ igenom för att se till att din webbplats är väl tillhandahållen på den fronten. Aktivitet (konversationer, gilla, tweets och allt annat som matar hype) är vad som får din kontantko-mynning.

Åh ja, jag kallade bara dig den mest älskade webbplatsen för en ko, du borde bli riktigt arg och slå det tangentbordet redan. Du får inte fart som du skulle vilja om du inte genererar innehåll, det är den allmänna principen.

Ta din (nederländska region) och gå till jobbet men om du inte kan skriva för att rädda en gås, anställa en författare eller två. Gör vad som helst, men uppdatera ditt innehåll. Det är bra för:

 • SEO
 • Företag
 • Integritet
 • Global uppvärmning (jk)
 • Et cetera et cetera

Så ja, uppdatera ditt innehåll, vilket också innebär att redigera gamla inlägg, titlar och korrigera alla misstag. Några okända personer säger att du borde ha din redaktionskalender nått långt in i framtiden, men om du har de kommande sex månaderna med innehåll utarbetat, kommer du att göra det bra.

Betydelsen av att validera din WordPress-webbplats

Att verifiera din webbplats är verkligen viktigt.

Om du ändrar din kod, stilark, sidor, inlägg, länkar; vad som helst, är det viktigt att validera din webbplats. Åtminstone en gång i taget. Du vill inte att läsarna får 404-felsidor och andra överraskningar. Det bör räcka med att validera din WordPress-webbplats en gång per år, men kom ihåg att göra det varje gång du gör en hel del ändringar på din webbplats.

Slutligen och i snabb följd, kolla din webbplatsstatistik, länkbarhet, webbplatsinlämningar och andra former av reklam när som helst du kan. Detta hjälper dig att förstå din målgrupp mer.

Där ute såg jag en mycket lång provkalender (underhåll), så jag gjorde dig till en kortare kalender som du till och med kan ladda ner till din mobila enhet:

Wordpress-underhåll-calendar-wpexplorer

Kör med den här kalendern eller skapa en liknande för att hålla din WordPress-webbplats igång optimalt. Och delta i så många familjemiddagar som möjligt. Det är ett extra tips.

Verktygslådan

Här är några verktyg och resurser (och ett samhälle) att ha:

Om du hellre vill att någon ska göra jobbet åt dig kan du alltid köpa ett underhållspaket (vi pratade om några WordPress Underhållstjänster i ett tidigare blogginlägg här på WPExplorer). Professionella WordPress-underhållspaket kan börja kl $ 79 online, men det priset tar inte hand om generering av innehåll. Bara uppdatering och andra enkla grejer.

Snabb sammanfattning

I en stanslinje, uppdatera WordPress, uppdatera webbinnehåll, ta bort skräppost, ta bort döda länkar efter validera, säkerhetskopiera allt och då gör det igen.

Okej, det markerar slutet på vår WordPress webbplatsunderhåll handledning. Om jag lämnade något ute eller om du har en annan uppfattning för att göra konversationen ännu mer intressant, skulle vi gärna läsa dina tankar i kommentaravsnittet nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map