9 nasvetov za uspešen zagon izdelka WordPress

Odločili ste se, da želite vtičnik ali temo WordPress začeti prodajati neodvisno. Morda že imate izdelke, naštete v imenikih WordPress, kot je naš, zdaj pa želite popoln nadzor nad svojimi distribucijskimi kanali – priložnost, da se pomaknete mimo nereda in uporabnikom omogočite, da se osredotočijo na prednosti uporabe vašega izdelka.


Naj vam bomo prvi čestitali za vaše napore k podjetništvu!

Na tem mestu je večina (ali vseh) trdega dela končana na razvojni strani. Na voljo so vsi demo izdelki, dokumentacija in licenca; imate redne posodobitve po načrtu in sistem za podporo strankam. Zdaj je čas za razmislek o marketingu.

Upajmo, da imate v mislih datum predstavitve izdelka. Potrebovali boste tudi rešitev za e-trgovino, to je dano. Ali prodajate samo en izdelek? Ali nameravate v prihodnje prodati več? Kaj pa logotip? Imate vizitke? Ste pomislili, kako boste uradno zagnali svoj izdelek WordPress?

Čeprav je treba upoštevati veliko, predstavitev izdelka WordPress ni skoraj tako zahtevna, kot se sliši. WPExplorer je zbral številne nasvete in orodja za lažje izvajanje uspešnega uvajanja izdelka WordPress. Najprej pa se pogovorimo o logistiki prodaje.

Izbira platforme za elektronsko poslovanje

Izbira platforme za e-trgovino

Preden začnete načrtovati predstavitev, boste morali ugotoviti, kako boste prodali svoj WordPress vtičnik ali temo. To vključuje izbiro in integracijo rešitve za e-trgovino za vaše spletno mesto.

Na izbiro je več ponudnikov. Preden pretehtate svoje možnosti, bo WooCommerce morda prvi prišel na pamet zaradi svoje močne integracije z večino tem WordPress. Vendar pa obstaja poceni alternativa, ki vam nudi podporo in prilagajanje, ki jo potrebujete za začetek vašega vtičnika ali tematskih poslov.

Zakaj izbrati Shopify

Če še niste slišali, Shopify je vodilna na področju programske opreme za e-trgovino – napaja več kot 300.000 trgovin po vsem svetu (in spletu). Eden najbolj prepričljivih razlogov za izbiro Shopifyja je 24-urna podpora, ki jo ponujajo trgovci – z glavo in rameni nad ponedeljkom do petka, 9-do-5 podporo, ki jo ponuja WooCommerce.

Shopify ponuja tudi a zakladnica dokumentacije da vam pomaga pri prilagajanju izkušenj na vsakem koraku in se ponaša s podporno mrežo aktivnih trgovcev, ki vedno iščejo povežite se s kolegi podjetniki in delijo svoje bisere modrosti o e-trgovini.

In hej, morda boste morda našli novo stranko nekje ob poti. Partnerji programa Shopify pomagajo razviti razvijalce tem, razvijalce aplikacij, marketinške genije in druge razvijalce WordPress-a pri razvoju poslovanja. To je močan ekosistem novih povezav, ki bi lahko koristil vašemu novemu izdelku ali trgovini.

Shopify WordPress Plugin vs. Shopify Storefront

Opazili boste, da ima Shopify na svojem spletnem mestu dve možnosti za nastavitev funkcionalnosti e-trgovine: naložite vtičnik Shopify WordPress ali nastavite polnopravno Trgovina Shopify.

Ne glede na to, katero od teh odločite, je popolnoma odvisno od ciljev e-trgovine. Na primer, vtičnik Shopify WordPress je popoln, če nameravate prodati nekaj izdelkov na obstoječih spletnih straneh ali blogu. Z zadnjim delom Shopify ustvarja delčke kode, ki jih je mogoče namestiti kamor koli na vašem spletnem mestu – metapodatke izdelka, kot so slika in cena, vlečete neposredno iz Shopifyja.

Shopify Lite

Ti delčki so popolnoma prilagodljivi in ​​imajo vsa sredstva, ki jih boste potrebovali, da začnete svoje izdelke WordPress prodajati v spletu. To vključuje gumbe za nakup, nakupovalni voziček in varne načine plačila. Če se odločite za to pot, boste morali kupiti naročnino na Shopify Lite (ki stane 9 USD na mesec).

Če imate večje načrte za svoje podjetje, je morda primernejša trgovina Shopify. Ponovno je trgovina Shopify popolnoma prilagodljiva, zlahka je integrirana z zaželenimi prodajnimi kanali, kot je Facebook, in ima možnost sledenja trendom prodaje in rasti – vse osnove za začetek novega posla. Za to pot morate kupiti osnovno naročnino Shopify (ki stane 29 USD na mesec).

Konec koncev ima Shopify izdelke za podjetja vseh velikosti – tisti, ki se ga boste odločili uporabiti za predstavitev izdelka WordPress, je odvisen od tega, koliko izdelkov želite prodati in kako hitro želite razširiti del e-trgovine. vašega podjetja.

Priprava na uspešen zagon

Priprava na uspešen zagon

Zdaj, ko ste ugotovili, kaj prodajate in kako ga boste prodali, je čas, da razmislite o blagovni znamki. Do zdaj ste že morali izbrati imena blagovnih znamk in izdelkov, vendar je tukaj nekaj elementov, ki vam bodo pomagali urediti vse pred uradnim zagonom izdelka WordPress:

1. Izjava o pozicioniranju blagovne znamke

Kaj vaše podjetje in izdelke razlikuje od konkurentov? Kaj naredi način, kako ste zasnovali svojo temo ali vtičnik, nad drugimi izdelki v isti kategoriji? Kaj ponujate svojim strankam, ki jih drugi razvijalci vtičnikov ali tem ne uporabljajo?

Če odgovorite na ta vprašanja, vam ne prinaša le močne izjave o pozicioniranju blagovne znamke, temveč zagotavlja trdne temelje za vsa ostala sredstva blagovne znamke. Če potrebujete nekaj navdiha, MilesHerdon ponuja nekaj koristnih nasvetov v svojem članku o kako napisati izjavo o določitvi položaja blagovne znamke v 3 preprostih korakih.

2. Logotip

V vaš logotip bi moralo vložiti veliko časa in truda; navsezadnje gre za vizualno predstavitev vaše blagovne znamke. Razumemo pa, da včasih življenje zastane in lansiranje izdelka ima strog rok ali pa je grafični oblikovalec finančno “lep, da imam”, ne pa da je treba.

Ko sami gradite podjetje (ali vitko ekipo), se včasih zatečete do brezplačnih orodij, ki so vam na voljo, kot je proizvajalec logotipov Shopify. Preprost in čist, ta vir logotipa bo naredil trik, in dokler ne začnete ustvarjati dohodka, morate ustvariti nekaj, kar je resnično glede vaše blagovne znamke in pozicioniranja.

Ko posodabljate, boste morda morda želeli, da svoj logotip oddajo Shopify partnerju ali strokovnjaku.

3. Vizitke

Zdaj, ko prodajate svoje izdelke WordPress, je pomembno razmisliti o prepoznavnosti. Eno najpomembnejših marketinških orodij za povečanje ozaveščenosti o vaši blagovni znamki in poslovanju so vizitke. So cenovno dostopni, ustvarijo stično točko med vami in potencialnimi strankami / drugimi razvijalci in so odličen način, da se prepoznate na industrijskih dogodkih, kot so WordCamps.

Poskusite uporabiti Shopifyjev generator za vizitke kot osnovo za oblikovanje vaše kartice.

4. Družbeni mediji obravnavajo

Če še niste, shranite ime svoje blagovne znamke kot uporabniški ročaj na vseh družbenih medijih, ki jih boste uporabljali za sodelovanje s svojo publiko (in povečali sprejemanje zagonu izdelka WordPress).

Razmislite o ustvarjanju računa z blagovno znamko o naslednjem:

 • Twitter
 • Facebook
 • LinkedIn
 • Instagram

Druge kanale družabnih medijev, kot so Google+, Pinterest ali Tumblr, je treba upoštevati le, če ste opravili raziskavo in veste, da jih bo uporabljala vaša publika. Ne zdi se, da teh družbenih medijev ne morete dodati v svojo strategijo tudi v prihodnje.

5. Sporočanje

Pomembna je doslednost, zlasti ko govorite o tem, kako boste tržili svojo WordPress temo ali vtičnik. Ray Sylvester, strokovnjak za vsebino pri RocketCode, je 6 nasvetov za izdelavo odlične spletne kopije, ki pretvori; jih uporabite za ustvarjanje enotnih sporočil za vaše kanale v družabnih medijih, trženje e-poštnih sporočil, tiskovne dejavnosti in kakršno koli drugo sporočilo o zagonu izdelka.

Uspešen dan zagona

Uspešen dan zagona

Dan predstavitve je najpomembnejša točka na poti od razvijalca do poslovne osebe – to je tisti dan, ko lahko končno izpustite svoj vtičnik ali temo in pridobite resnične povratne informacije strank o svojem izdelku, modelu cen in pozicioniranju.

Imate svojo blagovno znamko, svoj logotip, izjavo o pozicioniranju blagovne znamke in vaše vizitke. V pripravi na začetek ste povečali svoje družbene račune. Vaša rešitev za e-trgovino je integrirana z vašim obstoječim spletnim mestom in preizkusili ste postopek nakupa, da zagotovite, da vse poteka brez težav z uporabniškega stališča..

Z drugimi besedami, čas je!

Tu je nekaj končnih nasvetov, kako razbrati besedo o svoji novi WordPress temi ali vtičniku in narediti, da je vaš prvi izdelek uspešen..

1. Pridobivanje tiska

Tehnični blogerji in novinarji so lahko odlični za ustvarjanje ozaveščenosti za vaš prihajajoči izdelek. Če še nikoli niste napisali predstavitve za to vrsto občinstva, je tu nekaj kazalcev:

Naredite svojo raziskavo – Naredite seznam tehnoloških blogerjev in novinarjev, ki pišejo o temah, vtičnikih, WordPressu, spletnem oblikovanju ali spletnem razvoju. Te informacije lahko preprosto najdete tako, da pogledate njihove račune na Twitterju ali LinkedIn. Naročniški pisci, ki pokrivajo različne teme, imajo manj verjetno, da bodo zagotovili zagon za vaš začetek.

Prilagoditi – Ko imate seznam, si oglejte prej napisane članke vsakega avtorja. Tako boste dobili predstavo o tem, kateri zorni kot jih najbolj privlačijo.

Bodite jedrnati – Prepričajte se, da ste jasno in jedrnato o tem, kaj počnete, in najprej preverite, ali vas zanima vaša zgodba. Ne pozabite, noben novinar ne želi e-poštnega sporočila, v katerem je izdelek opisan v 10 odstavkih, vendar bodite vedno pripravljeni spremljati vse informacije, ki bi jih novinar morda potreboval za zagon vašega izdelka. jaz

Če se vam pisanje tona zdi zastrašujoče ali vam je všeč ideja, kako oblikovati predstavitev, se lahko obrnete na Alex Crevar’s, Umetnost pita.

2. Promocijske kode

Če ste se odločili za trgovino Shopify, boste lahko ustvarili kode za popust. Uporabite te kode za promocijo svoje teme ali vtičnika in zavabite potencialne stranke in recenzente, da prenesejo svoj izdelek po najvišji ceni – izključno za začetek.

3. Obvezno e-poštna sporočila

Trženje po e-pošti je pomembna taktika za povečanje občinstva za vašo predstavitev. Je poceni in ima velik doseg, še posebej, če že imate poštni seznam industrijskih stikov in prejšnjih strank.

Tu so štiri e-poštna sporočila, ki bi jih morali ustvariti pred zagonom:

Potrdilo naročila – Da svojim strankam sporočite, da je njihovo digitalno naročilo minilo.

Opustitev vozička – Da bi potencialni kupci, ki ne opravijo transakcije, vedeli, da morajo opraviti nakup. To je tudi priložnost, da ponudite promocijsko kodo za spodbujanje konverzij.

Glasilo – Naj bo oblikovano glasilo z vsemi novicami in posodobitvami okoli vašega izdelka ter z vsemi ustreznimi novicami v industriji. Vzpostavite se kot vodja misli in jih usmerite k drugim pomembnim virom, ki jih lahko zanimajo – to bo vašim strankam dober razlog, da vsak mesec odpirajo vaše glasilo. Ohranjanje stikov s strankami je odlično komunikacijsko orodje.

Podpora posodobitve – Ustvarite predlogo, kako želite videti svoje posodobitve podpore. To bo olajšalo pošiljanje vsakega komunikacijskega dela po posodobitvi.

Če želite izvedeti več o e-trgovini in trženju e-pošte, ima Shopify tudi dva odlična članka o tem pridobite večjo prodajo s taktiko trženja prejemkov, in bistvena e-poštna sporočila za oblikovanje vaše trgovine z e-trgovino.

4. Odprite kanale za povratne informacije

Prepričajte se, da ste dovzetni za povratne informacije uporabnikov in o tem obvestite svoje stranke! Konec koncev, več povratnih informacij dobite, boljši izdelek lahko naredite. Tudi prikaz pozitivnih ocen na vašem spletnem mestu lahko potencialne stranke spodbudi k zaključku nakupa.

Kdo ve, če ste vedno dober pri reševanju povratnih informacij in izboljšanju izdelka, lahko celo ustvarite zagovornike blagovnih znamk, ki bodo uporabljali vaš izdelek za vse njihove prihodnje projekte.

Čestitamo!

Raziskali ste in integrirali rešitev za e-trgovino na svoje spletno mesto, ustvarili trden temelj za svojo blagovno znamko, razmišljali o promocijskih taktikah, da bi dobili prepoznavnost pri svojem zagonu, in lansirali svoj WordPress izdelek.

Čestitamo! Uradno ste podjetnik. Navdušujoče, kajne?

Povedali smo vam, da ustvarjanje uspešnega zagona izdelka WordPress ni skoraj tako zahtevno, kot se morda zdi (še posebej ne, če uporabljate močno platformo za e-trgovino, kot je Shopify). Potrebno je le trdo delo, predanost in nekaj koristnih nasvetov in orodij.

Kateri je vaš najljubši nasvet za dan predstavitve? Ali imate morda druge koristne nasvete, ki jih želite deliti? Sporočite nam v spodnjih komentarjih!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map