CrowdFund vaše projekte z WordPress

CrowdFund vaše projekte z WordPress

V zadnjih letih je množično financiranje eksplodiralo, saj so bila uspešna tudi spletna mesta Kickstarter in Indiegogo.  Če ste že kdaj uporabljali spletno mesto za množično financiranje (bodisi kot ustvarjalec ali podpornik), boste vedeli, kako koristne so za pridobitev sredstev. Vendar na koncu konkurirate za tisoče drugih projektov v živo.


Namesto da bi se šalili za položaj med vsemi drugimi, zakaj ne bi ustvarili spletnega mesta WordPress za svoj projekt in dopustili, da vaše občinstvo neposredno financira? Ni tako težko, kot bi pričakovali. Vse, kar potrebujete, je samostojna namestitev WordPress-a in brezplačen vtičnik.

V tej objavi bomo razpravljali o prednostih uporabe vašega spletnega mesta WordPress za množično financiranje vaših projektov ali storitev. Nato bomo govorili o tem, kako uporabiti brezplačni vtičnik, da spletno mesto pretvorite v platformo za zbiranje sredstev. Začnimo!

Kaj je množično financiranje (in kako vam koristi)

Domača stran Indiegogo.

Množično financiranje vam omogoča, da zberete denar, ki ga potrebujete za ustvarjanje izdelka ali storitve, s sprejemom donacij podpornikov. To je precej preprost postopek, pri katerem najprej predstavite svoj projekt in posamezniki ali podjetja (zagovorniki ali investitorji) lahko zagotovijo denar, ki ga potrebujete za njegovo zagon.

Uporaba te metode ima veliko prednosti, vključno z:

 • Za razvoj izdelka ali storitev dobite vnaprejšnja sredstva.
 • Učinkovitejše je od tradicionalnega financiranja.
 • Ustvarili boste lahko družbeni dokaz in oprijem za svoj izdelek ali storitev.
 • Omogoča razmišljanje možganov, ki jih podpirajo in donatorji, in vam pomaga izpopolniti prvotno idejo o projektu.
 • Pogosto boste deležni boljše medijske izpostavljenosti in trženja svojega projekta.

Mnogo vrst projektov lahko koristi od množičnega financiranja. Očitno so fizični izdelki kot nalašč za ta postopek. Vendar pa lahko zberete vse, od digitalnih izdelkov, kot so igre ali mobilne aplikacije, do filmskih in televizijskih projektov.

Predstavljamo vtičnik WP Donation WordPress

WP Donacija WordPress vtičnik

WP Crowdfunding je vtičnik, ki temelji na WooCommerce, ki vam omogoča, da ustvarite spletno mesto za množično financiranje s pomočjo WordPressa. Vtičnik je na voljo brezplačno, vključuje pa tudi plačljivo različico, ki odklene več njegovih funkcij.

Glavna prednost tega vtičnika je, da vas loči od tisočih drugih, ki tekmujejo na glavnih spletnih mestih za množično financiranje. To pomeni, da nadzorujete vse vidike postopka in vam ni treba sodelovati s potencialnimi konkurenti na isti platformi.

Ključne funkcije:

 • Namenska registracija uporabnika
 • Možnost razglasitve cilja financiranja in določitev priporočenih cen
 • Možnosti za prikaz podpornikov na eni strani ali anonimno seznam
 • Naravni denarnica za izračun, beleženje in razdelitev sredstev (premija)
 • Nadomestni plačilni sistemi, kot sta PayPal Adaptive in Stripe Connect (premium)

Cena: Vtičnik je brezplačen, prenesete pa ga lahko iz imenika vtičnikov WordPress. Za dodatne funkcije je na voljo premium različica za 149 USD.

Kako uporabiti vtičnik WP Crowdfunding (v treh korakih)

Preden naredite kakršne koli spremembe, priporočamo, da varnostno kopirate spletno mesto WordPress. Nato sledite spodnjim korakom!

1. korak: Prenesite in namestite WP Crowdfunding

Najprej je treba opozoriti, da so ta navodila za brezplačno različico vtičnika, čeprav je postopek uporabe premium različice podoben.

Namestite WP Crowdfunding

Na nadzorni plošči WordPress izberite Vtičniki > Dodaj novo. Prvi rezultat bi moral biti iskanje »crowdfundinga« in WP Crowdfunding. Ko ga najdete, kliknite Namestiti zdaj. Ko je vtičnik nameščen, izberite Aktivirajte.

WP Crowdfunding Aktivirajte WooCommerce

Ko aktivirate vtičnik, boste na nadzorni plošči videli obvestilo o namestitvi storitve WooCommerce, če tega še niste storili. To je potrebno za pravilno delovanje WP Crowdfunding, ker gre za razširitev WooCommerce, zato namestite in aktivirajte WooCommerce, če tega še niste storili..

2. korak: Nastavitve vtičnikov WooCommerce & WP Crowdfunding

Ko aktivirate oba vtičnika, bosta na nadzorni plošči prikazani dve novi meniji: ena za WooCommerce in še za Množično financiranje. Najprej priporočamo, da najprej nastavite WooCommerce, saj boste tukaj določili svojo valuto, lokacijo, nastavitve pošiljanja in najpomembnejše nastavitve plačil. Več informacij o teh korakih najdete v našem priročniku za nastavitev WooCommerce.

Ko pa je WooCommerce pripravljen, lahko nadaljujete na nastavitev ip WP Crowdfunding.

Splošne nastavitve

Upravljavec sredstev vam omogoča, da izberete svojega e-poslovanja. Ker je ta vtičnik vgrajen na platformi WooCommerce, ga boste morali nastaviti kot privzeto platformo. Tukaj je razčlenitev nekaterih drugih Splošno nastavitve, ki jih boste želeli preveriti:

 • Privzeti status oglaševalske akcije: Nastavite privzeti osnutek ali objavljeno stanje za nove projekte.
 • Najnižja cena: Določi minimalni znesek donacije.
 • Najvišja cena: Določi najvišji znesek donacije.
 • Priporočena cena: Določi priporočen znesek donacije.
 • Način konca kampanje: Izberite, kaj sproži konec oglaševalske akcije (cilj, datum, oboje, nikoli).

Ko je nameščen, ta vtičnik samodejno ustvari nadzorno ploščo in stran za oddajo projektov. Če želite namesto tega uporabiti strani po meri, jih boste morali določiti s pomočjo naslednjih dveh spustnih menijev v tem razdelku:

 • Izberite stran nadzorne plošče: Izberite stran za sprednjo stran nadzorne plošče.
 • Izberite stran z obrazcem WooCommerce: Izberite stran z obrazcem za oddajo po meri.

Pomembno je tudi, da uredite Ustvarjalec akcije nastavitve, če imate več uporabnikov, ki imajo dostop do zaledja vašega spletnega mesta. Preprosto izberite uporabniške vloge, do katerih želite omogočiti dostop, da ustvarite in uredite svoje kampanje za množično financiranje.

Nastavitve storitve WooCommerce

Nato si oglejmo Nastavitve storitve WooCommerce zavihek:

WP Crowdfunding Nastavitve WooCommerce

Tu boste morali konfigurirati možnosti, ki so značilne za vašo nastavitev storitve WooCommerce. Najprej izberite, ali želite svoj projekt množičnega financiranja prikazati na strani trgovine WooCommerce.

Od tam lahko izvedete več prilagoditev, tako da nastavite strani s seznami in registracijo, prilagodite obrazec za oddajo z različnimi besedilnimi polji in se odločite, kako bodo vaše strani videti in vključujejo. Če dvomite, izberite nastavitve, za katere menite, da želite, in si oglejte sprednji del svojega spletnega mesta, da vidite, kako izgledajo.

Nastavitve sloga

Zadnji zavihek je na voljo za osnovne možnosti oblikovanja. Uporabite vgrajene možnosti za barvno shemo (ki je poudarjena barva) in oblikovanje gumbov za nadaljnjo prilagoditev strani in obrazcev za množično financiranje..

Nastavitve skupne rabe v družabnih omrežjih

Vtičnik WP Crowdfunding ponuja tudi možnosti, da omogočite skupno rabo v družabnih omrežjih prek Twitterja, Facebooka, Google+, Pinterest-a in povezanih. Preprosto potrdite polja za družbene platforme, ki jih želite uporabiti..

Ko naredite te poteg, morate biti pripravljeni na to, da ustvarite svojo oglaševalsko akcijo (Opomba – na voljo so možnosti za e-pošto, reCAPTCHA in denarnico ter dostop do poročil o uspešnosti oglaševalske akcije, ki so na voljo samo s premijsko različico vtičnika).

3. korak: Ustvarite WP množično financiranje

Če želite začeti, dodajte oglaševalske akcije sami neposredno prek WooCommerce. Samo izberite vrsto podatkov o izdelku “Crowdfunding” in dodajte svoje podatke.

Izdelek za množično financiranje WooCommerce WP

4. korak: WP Crowdfunding Shortcodes

Na svojo stran WordPress boste morali dodati novo stran. Iz Kratka koda v spustnem meniju izberite vrsto obrazca, ki ga želite ustvariti:

WP Crowdfunding Shortcodes

Nato lahko na sprednjem delu začnete konfigurirati samo oglaševalsko akcijo:

Obrazec za oddajo vzorca

Tu lahko poleg splošnih informacij o projektu vključite zneske zastavne nagrade in nagrade. Ko je vse v redu, kliknite na Oddaj oglaševalsko akcijo.

Preden zaključimo, je treba omeniti, da za množično financiranje WP ni potrebna posebna tema. Če že imate spletno mesto WordPress, vam ne bo treba skrbeti, da bi spremenili njegov videz. Vendar različica premium vključuje brezplačno temo, razvito posebej za vtičnik, ki jo je vredno preveriti.


Ustvarjanje spletnega mesta za množično financiranje vam omogoča, da sestavite oglaševalske akcije tako majhne kot velike in imate popoln nadzor nad vsakim vidikom. S pomočjo WP Crowdfunding lahko imate lastno spletno mesto za zbiranje sredstev, ki vašo skupnost spodbuja k financiranju in promociji vašega projekta.

Imate vprašanja o uporabi WP Crowdfunding za izdelavo spletnega mesta projekta? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje!

Opomba: To je posodobljena objava, ki je prej pokrivala vtičnik Crowdfunding s strani Astoundifyja, ki ga ne obstaja več.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map