Daljinski nadzor mesta WordPress z mobilnimi aplikacijami

Kot WordPress uporabnik ste nedvomno zelo dobro seznanjeni z nadzorno ploščo Administratorja, navsezadnje ste porabili veliko časa za nastavitev in upravljanje spletnega mesta. Ko se spletno mesto zažene, ste izbrali svojo temo in vtičnike, ni vam treba vedno dodajati vsebine prek nadzorne plošče.


Verjetno veste, da obstaja vrsta mobilnih aplikacij, ki omogočajo tudi dodajanje in upravljanje vsebine za vaše spletno mesto WordPress. Zanima me pa, koliko vas je, kot sem jaz, te aplikacije ignoriralo?

Poskusil sem aplikacijo za iOS WordPress pred približno 12 meseci, in čeprav je delovala, se mi ni zdel koristen pripomoček, za katerega bi radi porabili zelo veliko časa. Nedavno sem naložil posodobitev, jo znova odprl, v njej namestil še nekaj mojih spletnih mest in zdaj se mi zdi precej koristno orodje – vsekakor je dozorel.

WordPress za iPhone in iPad

WordPress-mobile-setup

Če ga še nikoli niste preizkusili, pojdimo na kratki pregled, kaj lahko naredi. Tudi če ste ga že preizkusili, a tako kot jaz ne nekaj časa, preverite, kaj je sposobna trenutna različica.

Ko prvič zaženete aplikacijo, morate nastaviti svoje WordPress spletno mesto za delo z njim. Precej enostavno je, daste mu URL svojega spletnega mesta in uporabniško ime / geslo – potem pa tudi ostalo.

Omeniti velja, da sem mobilne aplikacije uporabljal samo na samostojnih spletnih mestih WordPress, lahko pa ga uporabite tudi za upravljanje spletnega mesta WordPress.com (celo nastavite nov blog na WordPress.com)

Če želite dodati dodatna spletna mesta, sledite istemu postopku. Naložila sem ga s tremi spletnimi mesti in zdi se mi, da med njimi preklapljate.

Na tem glavnem zaslonu z nastavitvami je tudi nekaj drugih možnosti za nadzor slik in videoposnetkov.

Torej, kaj lahko stori?

WordPress-po zaslonuMedtem ko obstaja povezava do odpiranja nadzorne plošče Administratorja, je v aplikaciji za iOS res vse o dodajanju (in upravljanju) vsebine.

Zelo enostavno lahko ustvarite novo objavo (ali stran) in šele začnete pisati.

Nasprotno je urejevalnik objav, znani uporabniki WordPress-a bodo hitro zmanjšali vmesnik.

Na dnu tega vmesnika so nastavitve za objavo. Od tu si lahko ogledate datum objave (če gre za obstoječo objavo), stanje (tj. Osnutek, v čakanju na pregled ali objavljeno), pa tudi nastavitev Prikazane slike za objavo.

Slike lahko dodate s fotoaparata telefona, posnete neposredno s kamero, pa tudi podporo drugim priljubljenim aplikacijam za fotografije iOS. Uporabljam Camera + in aplikacija jo prepozna in doda kot vir za fotografije.

Enako velja za video, lahko izberete, da videoposnetek naložite iz zvitka kamere ali pa takoj posnamete video s telefonom in ga dodate v objavo.

Aplikacija prikazuje tudi vse vaše trenutne objave in strani, zato je urejanje obstoječe vsebine prav tako enostavno. Nič takšnega, da popravite to tipko takoj, ko vam jo kdo pokaže!

Upravljanje komentarjev

WordPress-mobilni komentarČeprav sem dodal nekaj objav z aplikacijo, bom priznal, kje jo bolj uporabljam, za upravljanje komentarjev na svojih spletnih mestih.

Zelo priročno je, da si lahko kadar koli ogledate in odgovarjate na komentarje. Če imate zasedeno spletno mesto, ki privlači veliko komentatorjev, je samo to smiselno namestiti aplikacijo.

In ja, lahko izbrišete komentarje ali označite temo kot neželeno pošto, če je to potrebno.

Statistika spletnega mesta

Zdaj je to nekaj, kar bo tudi marsikomu pomagalo. Različica iOS podpira statistiko Jetpack WordPress.

Če uporabljate Jetpack na svojem WordPress spletnem mestu, se aplikacija vključi v to možnost in lahko izberete, da si boste statistiko ogledali prav na svojem telefonu.

Niste prepričani, kaj sploh pomeni Jetpack? Oglejte si to zadnjo objavo 10 razlogov, zakaj naj danes začnete uporabljati vtičnik WordPress Jetpack.

Objavite veliko fotografij?

Imam nekaj prijateljev, ki se bodo odpravili na enoletno potovanje po svetu. WordPress bodo uporabljali kot blog za dokumentiranje potovanj, in medtem ko bodo napisali nekaj daljših objav na spletnem dnevniku, bo veliko stvari, ki jih želijo, objavljati fotografije vsakodnevnih dejavnosti. Uporaba teh mobilnih aplikacij je sijajna za tovrstne aplikacije. Zagotovite si, da morate rešiti težavo z internetom s telefonom, če pa je WiFi možnost, potem je veliko lažje kot pri nakupovanju okoli polnega računalnika.

V zvezi s tem je nova aplikacija za iPhone, ki je še ni, vendar bo na voljo v naslednjih nekaj tednih. Pressgram jemlje idejo o Instagramu, vendar je z namesto objavljanja fotografij v družbenem omrežju omogočil, da aplikacijo povežete s svojim WordPress spletnim mestom in neposredno objavite na svojem spletnem mestu..

Oglejte si kratek predstavitev Pressgrama

Preberite več o Pressgramu

Ne uporabljajte iPhone?

V tej objavi sem opisal samo zgodbo v skladu z iOS, obstajajo tudi WordPress mobilne aplikacije za druge platforme, oglejte si te povezave:

 • WordPress za Andriod
 • WordPress za Blackberry
 • WordPress za Windows Phone
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map