Dodajte dogodke v WordPress Like Pro s koledarjem dogodkov

Kako dodati dogodke v WordPress s koledarjem dogodkov

Ne glede na to, katero vrsto WordPress spletnega mesta upravljate v nekem trenutku, boste morda želeli deliti dogodke s svojimi bralci. In to je super! Ne glede na to, ali vodite blog o glasbi, spletno mesto za skupnost, upravljate stran za strokovno združenje ali morda pišete o WordPressu – vsak teden se dogajajo dogodki, ki se nanašajo na vašo temo. Zakaj jih torej ne bi delili s svojimi bralci?


Kako dodati dogodke v WordPress

Koledar dogodkov na Zemlji

WordPress je močna platforma in na srečo za vas so razvijalci tem in vtičnikov že naredili vse trdo delo, da bi omogočili skupno rabo dogodkov prek WordPressa. Vaša prva možnost je namestite temo, ki vključuje vrsto objave po meri dogodka (kot je tema Zemlje na sliki zgoraj). To je priročno, saj ne boste imeli težav z združljivostjo – dogodki so vgrajeni. Toda pozneje lahko naletite na nekaj težav, če želite preklopiti teme, saj imajo lahko različne možnosti dogodkov (kar je za močan prehod teme).

Vaša druga možnost je, da obdržite trenutno temo (ali morda nadgradite na nekaj svežega in novega) in namestite vtičnik za dogodke. To je odličen način za upravljanje dogodkov, saj ne glede na to, za katero temo uporabljate vse svoje objave na dogodkih, so varni in dobri s pluginom. Prepričajte se, da je vaš vtičnik združljiv z vašo WordPress temo, preden začnete, in poskusite izbrati kvaliteten vtičnik, za katerega veste, da je podprt.

Priročnik za nastavitev koledarja dogodkov

Koledar prireditev Brezplačni vtičnik WordPress

Ste pripravljeni dodati dogodke na svoje WordPress spletno mesto? Če ste se odločili za pot po temi, samo namestite svojo temo in uporabite vrsto objave po meri, da začnete dodajati svoje dogodke.

Če želite uporabiti vtičnik, toplo priporočamo brezplačen vtičnik za koledar dogodkov Moderno pleme. Ta vtičnik je ne samo popolnoma brezplačen, ampak se ponaša tudi z odzivno zasnovo, vgrajenimi namigi za orodja, podporo za oznake in kategorije, naprednim iskanjem, integracijo Google Maps in pripomočkom po meri za vaše prihajajoče dogodke. Poleg tega je prevod pripravljen, tako da lahko preprosto uporabljate vtičnik za kateri koli zemljevid.

In kar je najboljše od tega, da ta osupljiv brezplačni vtičnik odlično deluje z močno temo Total WordPress. Zdaj, ko veste, zakaj je koledar prireditev tako osupljiv, začnimo. Najprej boste morali namestiti vtičnik.

Namestite brezplačni vtičnik WordPress Calendar Calendar

Odprite nadzorno ploščo WordPress in se pomaknite do Vtičniki> Dodaj novo.

Vtičnik za koledar dogodkov: Dodaj novo

Naslednje iskanje »koledar prireditev“. Prvi rezultat bi moral biti modri predogled za The Calendar Calendar by Modern Tribe.

Vtičnik za koledar dogodkov: namestite

Pojdite naprej in kliknite na namestite gumb, nato pa povezava za aktiviranje, ko je namestitev končana.

Vtičnik za koledar prireditev: Aktivno

Če bi šlo vse dobro, bi morali videti zaslon za dokončanje, kot je zgornji. Zadnji del je ustvariti novo stran in jo poimenovati »Dogodki«.

Vtičnik za koledar prireditev: Stran z dogodki

Prikazalo se bo opozorilo, da bo stran s puško / dogodki zamenjana s koledarjem dogodkov. Kar bi moralo biti tisto, kar želite. Brez skrbi, če želite, da je koledar na drugem URL-ju, lahko to uredite v nastavitvah (o katerih bomo pozneje preučili).

S tem naredite začetek pri postavljanju svojih dogodkov! Takoj lahko dodate posamezne dogodke, vendar priporočamo, da najprej preberete svoje nastavitve.

Konfigurirajte nastavitve vtičnika za koledar dogodkov

Za začetek svojih možnosti nastavitev pojdite na Dogodki> Nastavitve. Na voljo so štirje zavihki – Splošno, Zaslon, API-ji in Pomoč. Zadnji zavihek je lahko uporaben, če med dodajanjem svojih dogodkov zadenete na cesti ali če imate težave s temo ali vtikom vtičnika. In zavihek API ni na voljo za mesta z veliko prometa, ki želijo dodati ključ API-ja za Google Maps. Večina spletnih mest za dogodke bo zanimala samo prva dva zavihka.

Vtičnik za koledar prireditev: Splošne nastavitve

Na Splošno na kartici boste našli možnosti za število dogodkov na strani, možnost združevanja in prikazovanja dogodkov na glavni strani spletnega dnevnika in nekaj možnosti za nastavitve vašega časovnega pasu. Na voljo so tudi možnosti za Goggle zemljevide, valute in možnosti URL-ja po meri, če jih potrebujete (to bi uporabili le, če želite, da se koledar prikaže na strani, ki ni URL / dogodki).

Vtičnik za koledar dogodkov: nastavitve zaslona

The Zaslon je točno tako, kot zveni – možnosti prikaza za vaše strani z dogodki. Najpomembnejša možnost na tej strani je Predloga dogodkov – verjetno boste želeli izbrati privzeto predlogo strani, če želite, da vaša stran dogodkov prikazuje koledar dogodkov. Če vaša tema WordPress vsebuje možnosti strani po meri (na primer, kako Total vključuje predlogo strani privzetih dogodkov), izberite to.

Od tu lahko spremenite videz in postavitev svojih dogodkov. Izberite osnovno obliko (predlagamo, da uporabite privzeti slog dogodkov Tribe) in nastavite oblikovanje datuma. Če ste razvijalec, obstajajo tudi polja za dodajanje HTML-ja po meri nad in pod vsebino dogodka (vendar priporočamo, da ta del preskočite, če vam ni prikladno kodiranje).

Dodajanje dogodkov v WordPress s koledarjem dogodkov

Z upoštevanjem splošnih nastavitev lahko začnete dodajati dogodke. Tako kot vse vrste objav v WordPressu, se pomaknite do Dogodki> Dodaj novo.

Vtičnik za koledar dogodkov: dodajte dogodek

Vaš zaslon bi moral biti nekoliko znan. Dodajte svoj dogodek, opis, kategorijo in oznake tako, kot bi si želeli v običajni objavi na spletnem dnevniku. Kar bo drugače, je Možnosti dogodka na desni strani zaslona, ​​kot tudi Polje koledarja dogodkov (in morebitne dodatne nastavitve dogodka glede na vašo temo – naš posnetek zaslona prikazuje dodane možnosti skupnih tem).

The Možnosti dogodka polje vsebuje možnost, da svoj dogodek skrijete z glavne strani seznamov dogodkov, pa tudi možnost, da vaš dogodek ostane lepljiv na koledarju (tako lahko uporabniki še vedno vidijo dogodek v vašem koledarju po preteku dogodka).

Koledar prireditev v razdelku pod vašo glavno vsebino boste lahko dodali podatke o kraju in organizatorju (oboje lahko ponovno uporabite za prihodnje dogodke), pa tudi stroške dogodka in povezavo do ločenega spletnega mesta ali vstopnic.

Vtičnik za koledar dogodkov: možnosti zaslona

Če ne vidite modulov možnosti dogodkov in modulov koledarja dogodkov, samo kliknite na Možnosti zaslona na zgornjem desnem kotu nadzorne plošče in preverite, ali so možnosti omogočene.

Vtičnik za koledar prireditev: Objava dogodkov

Ko dodate vse svoje podatke, objavite svoj dogodek. Kliknite za ogled svojega dogodka. Glede na podatke, ki ste jih dodali dogodku in temo, ki jo uporabljate, mora biti vaš dogodek podoben zgornji sliki.

Vtičnik za koledar dogodkov: stran z dogodki

Če se pomaknete na glavno stran dogodkov (in uporabljate privzeto predlogo za dogodke), bi morali videti čudovit koledar dogodkov s svojimi prihajajočimi dogodki in morebitnimi lepljivimi preteklimi dogodki. Koledar prikazuje tudi iskanje časovnega obdobja, možnosti za ogled in odrezke dogodkov.

Premium dodatki in razširitve

Brezplačna različica koledarja dogodkov je precej osupljiva, a morda potrebujete malo več? V koledarju dogodkov je na voljo kar nekaj dodatkov (vključno z nadgradnjo Pro), do katerih lahko dostopate prav z nadzorne plošče WordPress pod Dogodki> Dodatki za prireditve. Če resno razmišljate o promociji dogodkov, morate razmisliti Koledar prireditev Pro ki dodaja funkcije, kot so prilagodljivi ponavljajoči se dogodki, pogledi fotografij in zemljevidov, iskanje lokacije, napredni pripomočki, dodatna polja in dostop do podpore za vtičnike.

Poleg Pro lahko dodate tudi napredne filtre dogodkov, tako da lahko uporabniki najdejo točno tisto, kar iščejo s Filter Filter dodatek Lahko pa dovolite svojim uporabnikom, da dodajo svoje dogodke s Dogodki v skupnosti podaljšek. Obstaja celo več razširitve vstopnic vključno z vstopnicami Eventbrite, vstopnic za skupnost in vstopnicami za dogodke Plus, tako da lahko prodajate lastne vstopnice za svoje prireditve.

Zavijanje

Koledar trajnostnih skupnih tem

Ne glede na vaše promocijske dogodke je Koledar dogodkov zagotovo odlična možnost. Če potrebujete bolj napredne funkcije, preprosto kupite dodatek ali dva, da podaljšate koledar. Tako zelo smo radi sodelovali s koledarjem dogodkov iz Modern Tribe, da smo zagotovili popolno združljivost s temo Total WordPress, ki si jo lahko ogledate in preizkusite v našem trajnostnem demo programu.

Oglejte si koledar trajnostnih dogodkov

Ste že preizkusili koledar dogodkov? Sporočite nam, kaj mislite o vtičniku v spodnjih komentarjih. Ali če imate kakšne nasvete za druge uporabnike, jih prosimo delite tudi vi!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me