Kaj je WordPress predvajanje in zakaj je pomembno?

 1. 1. Vodnik za začetnike za razumevanje notranjih funkcij WordPress-a
 2. 2. Trenutno bere: Kaj je WordPress predvajanje in zakaj je pomembno?
 3. 3. Kako deluje WordPress predvajanje?
 4. 4. Kako namestiti in nastaviti WordPress predpomnjenje z WP Super predpomnilnikom
 5. 5. Kako nastaviti WordPress predvajanje s predpomnilnikom W3 (W3TC)
 6. 6. MaxCDN pregled: najboljši CDN za WordPress?

Lepo je videti, da ste prebrali moj dolgočasen stari članek o notranjem delovanju WordPressa – kudos! Počakaj, kaj? Niste? Brez skrbi, le na hitro preberite – še posebej del pod naslovom »Kaj se zgodi, ko nekdo pogleda vaš blog WordPress?«.


Kot nakazuje že naslov, se bomo naučili predpomnjenja WordPressa. V tej seriji objav bomo podrobno preučili vsak vidik predpomnjenja.

 • Zakaj je pomembno
 • Kako deluje
 • In končno, kako to izvesti.

Zakaj je WordPress predvajanje tako pomembno?

Kres na kratko

Na fakulteti, ko me poučujejo o temi, o kateri ničesar ne vem, prej razmišljam o njenih aplikacijah, namesto da bi se tega naučil. Na primer – ponavljajoči se odnosi. Uporabljali so jih za računanje n-te številke zaporedja števil, kot je Fibonaccijevo zaporedje. Ko sem razumel njen pomen – kako ponavljajoči se odnosi pomagajo prihraniti veliko dragocenega časa za računanje -, sem se zanjo zanimal. Če želite vedeti nekaj o ponavljajočih se odnosih, imate srečo – to bom na kratko opisal v naslednjem odstavku. Ljudje, ki se nočejo naučiti o tem, bi ga lahko preskočili – ne bi imel proti. ��

Kul stvari, ki jih lahko počne Fibonaccijeva zaporedje

A Fibonaccijevo zaporedje je preprosto seštevanje prejšnjih dveh števil v zaporedju. Skoraj vsi iz računalniške vednosti vedo, o čem govorim – zavezati se boste, da boste napisali program (v katerem koli jeziku), da ustvarite Fibonaccijevo zaporedje. Če bom začel z 0, bi šel Fibonaccijev niz:

0, 1, 1, 2, 3, 5, 8 .. vse do neskončnosti.

Zdaj iz zgornjega zaporedja, če bi vas vprašal 5. številko serije, bi bil odgovor 3. Zdaj, če bi vas vprašal 500. številko, bi morali izračunati celotno serijo do 500. termina . Za sodobni računalnik, vraga, vaš telefon bi ga izračunal v manj kot sekundi. A glede na sodobni procesor je to veliko! Povečajte za 500 do 50.000.000.000 (50 milijard-tisoče) Fibonaccijevo število in ja – potrebovali bi veliko več časa.

Tukaj pride do relacijskega razmerja. Z uporabo recidivnih relacij dobimo formulo, s katero lahko izračunamo nti Fibonaccijev izraz. Naj bo to peti ali 50. ali 50 bilijonski Fibonaccijev izraz, lahko dobljena formula izračuna vse skupaj v točno enakem času, to je stalnem času. To je zelo koristno, saj prihrani veliko dragocenega časa za računanje in nam pomaga tudi izračunati zapletenost programa.

Torej, kakšna velika muka je pri predpomnjenju WordPress-a?

Jagnje2

Google obožuje hitrejša spletna mesta. Vsi imamo radi hitrejša spletna mesta. Eden ključnih Googlovih dejavnikov razvrščanja SERP (Stran z rezultati iskalnikov) vključuje hitrost spletnega mesta in njegov odzivni čas.

Predvajanje podatkov je temeljni dejavnik pri določanju splošne uspešnosti spletnega mesta. Zlasti pri WordPressu, saj dinamično ustvarja HTML strani – z uporabo PHP kode skupaj s poizvedbami po podatkovni bazi MySQL. S pravilno konfiguriranimi protokoli za predpomnjenje lahko vaše spletno mesto WordPress hitreje naroči na velikost. Pomaga preprečiti odvečnost in pospeši čas nalaganja vašega spletnega mesta – brezplačno! Pospešitev vašega spletnega mesta WordPress lahko zaposlite na 3 glavne načine:

 1. Uporabite visoko zmogljive, noro močne, gručaste strežnike
 2. Uporaba omrežja za pošiljanje vsebine (CDN)
 3. Konfigurirajte predpomnjenje WordPress-a

Prvi dve točki sta lahko (zelo) dragi in običajno odvisni od števila obiskovalcev spletnega mesta. Vendar lahko WordPress predpomnjenje uporabljate (in ga uporabljate) tudi na najmanjših spletnih mestih. Zanimivo je, da največje ime v WordPress Upravljanem gostovanju – WPEngine uporablja lastno vgrajeno lastniško tehnologijo predpomnjenja, imenovano EverCache, ki združuje vse tri glavne oblike predpomnjenja – strani, baze podatkov in predpomnjenje predmetov.

Kaj je WordPress predvajanje?

Če ste prebrali moj prejšnji članek, boste vedeli, koliko stvari se zgodi vsakič, ko nekdo obišče vaše spletno mesto. Tukaj je slika, s katero lahko pomerite svoj spomin:

WordPress notranje delovanje

Kaj, če so bile te dinamično ustvarjene spletne strani shranjene v trdi disk ali pomnilnik strežnika (RAM) in od tam prikazane vsakič, ko je kdo zahteval stran? Naj bo to ena ali 1000 oseb, poslala bi se ista stran! S tem bi prihranili veliko poizvedb v bazi podatkov, izvajanje PHP kode in s tem prihranili najpomembnejši dejavnik – dragocen čas računanja. Res bi bilo, res hitro.

To je predpomnjenje WordPressa. Ponovna uporaba predhodno ustvarjenih podatkov (ali zahtev, kot so poizvedbe baze podatkov), da pospešite nove, poznejše zahteve.

Toda počakaj, kaj pa če kdo komentira ali posodobi objavo ali objavi novo? Ali te predhodno ustvarjene strani HTML ne vsebujejo napačnih / zastarelih podatkov? Prav imaš, absolutno bi! Tako imamo nekaj, kar imenujemo:

Čiščenje predpomnilnika

Čiščenje predpomnilnika v bistvu pomeni ponovno predpomnjenje vseh predhodno predpomnjenih podatkov. To pomeni, da se stare črtajo, nove pa se ustvarijo ali regenerirajo. To običajno poteka na podlagi številnih protokolov, med katerimi so nekateri:

 • Ko je objavljen komentar
 • Ko je objavljena nova objava
 • Ko se posodobi stara objava

Jedro programa WordPress in predpomnilni vtičniki vedo, kdaj očistiti predpomnilnik, tako da stari, nepomembni podatki obiskovalcu ne bodo namenjeni.

Zaključek

Ta tema zajema dva dejavnika, za katera se mi zdi pomembno razumeti, preden se začnemo učiti predpomnjenja WordPressa. Zdaj, ko to dobro razumete, je čas, da se naučite, kako deluje predpomnjenje.

Prednosti WordPress predvajanja

Za zaključek tega poglavja si poglejmo nekaj prednosti, ki jih predpomnilnik lahko ponuja:

 • Brezplačno pospešite spletno mesto brezplačno
 • S tem izboljšamo Googlove in druge uvrstitve v iskalnikih
 • Prihranite veliko količino porabe strežnika – kar je zelo koristno za ljudi, ki svoje spletno mesto gostijo na strežnikih v skupni uporabi

Kakšne misli imate o WordPress predvajanju? Imate na seznam svojih prednosti kaj dodati? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map