Kaj so vloge uporabnikov WordPress: vse kar morate vedeti

Vloge uporabnikov WordPress: vse, kar morate vedeti

Ste vedeli, da lahko drugim ljudem omogočite dostop do upravljanja spletnega mesta? Z uporabo vlog uporabnikov WordPress lahko varno in enostavno sodelujete z ljudmi, dodelite različne ravni dostopa do vašega spletnega mesta in vsebine, ki je znotraj.


V tem članku bomo objavili, kako delujejo vloge uporabnikov WordPress in kako jih konfigurirati na vašem spletnem mestu.

Vloge za WordPress

Torej – kakšne so vloge za WordPress in za kaj se uporabljajo? Kot pove že ime, gre za vgrajeno funkcijo upravljanja uporabnikov na vašem mestu WordPress. Določite lahko, katera dejanja lahko izvajajo uporabniki in česa ne, in jih razvrstite v vloge. Tako lahko določeno vlogo dodelimo s posebnimi privilegiji za upravljanje spletnega mesta.

WordPress ponuja šest privzetih vloge uporabnikov da bi vam zagotovili večjo moč nad upravljanjem spletnega mesta. Spoznajmo jih bolje.

Super skrbnik

Vloga super skrbnika obstaja le, če je WordPress multisite funkcija je omogočena. Zadolženi so za nadzor nad vsemi skrbniki spletnih strani in večstranskim omrežjem.

Z njimi lahko upravljate in spreminjate vse – od ustvarjanja in brisanja spletnih mest do nadzora vsebine, tem, vtičnikov in profilov.

Ko je vloga Super Administratorja omogočena, se privilegije običajnega skrbnika zmanjšajo. Teme in vtičnikov ne morejo več namestiti, lahko pa jih izberejo ali izključijo.

Skrbnik

Skrbniki imajo vso moč, da ne samo upravljajo delovanje vašega spletnega mesta, temveč tudi dodeljujejo druge vloge.

Ustvarijo lahko, izbrišejo, pregledajo, uredijo in objavijo vsebino, upravljajo vtičnike in teme, celo urejajo kodo. Ta vloga ima tudi pooblastilo za prilagajanje drugih uporabniških vlog.

Lahko ste skrbnik svojega spletnega mesta ali imenujete nekoga drugega. Vendar bodite previdni, če želite to nalogo dodeliti drugim. Ključno je izbrati nekoga, ki mu zaupate.

Urednik

Uredniki imajo popoln dostop do urejanja vse vsebine in atributov vašega spletnega mesta.

Ustvarijo lahko, izbrišejo, pregledajo in objavijo svoje objave, pa tudi tiste, ki jih ustvarijo drugi avtorji. Uredniki lahko upravljajo tudi komentarje, kategorije objav in povezave. Uporabniki s to vlogo običajno nadzirajo avtorje in avtorje.

Avtor

Za razliko od urednikov, ki imajo popoln nadzor nad celotnim poglavjem o vsebini, imajo avtorji popoln nadzor le nad svojimi objavami. Imajo pooblastilo za ustvarjanje, urejanje, brisanje in objavo svojih objav. Poleg tega lahko uredijo svoj uporabniški profil.

Sodelujoči

Podobno kot avtorji lahko tudi avtorji prispevkov ustvarjajo in urejajo svoje objave in profile. Glavna razlika med obema je, da avtorji prispevkov ne morejo objavljati svojih objav.

Naročnik

Ta vloga lahko bere samo objave in upravlja njihov osebni profil.

V bistvu lahko vsi obiskovalci berejo objave, ne da bi bili dodeljeni kot naročnik. Vendar lahko uporabnike spodbudite, da postanejo naročniki, tako da jim ponudite dostop do posebne vsebine, ki si jo lahko ogledajo samo oni.

Kaj je treba storiti, preden nastavite uporabniške vloge

Pri določanju uporabniških vlog je treba upoštevati nekaj dobrih praks.

Varnostno kopirajte svoje spletno mesto

Ključnega pomena je, da pred kakršnimi koli spremembami varnostno kopirate svoje WordPress spletno mesto. Ne le, da lahko obnovite bazo podatkov s svojega gostiteljskega strežnika, ampak tudi kadar koli po potrebi naložite varnostno kopirano datoteko z lokalnega diska. To lahko odjavite Objava spletnega gostovanja kako to pravilno storiti.

Če prehod na več uporabniških vlog povzroči kakršne koli težave ali varnostne grožnje, lahko spletno mesto enostavno obnovite v prejšnje stanje.

Imenujte ustrezne vloge

Pred dodelitvijo vlog morate upoštevati uporabniške privilegije. Izberite, kaj lahko uporabniki počnejo in česa ne.

Vprašajte se: »Ali zaupate uporabnikom?«, »Ali bodo napisali, pregledali, uredili, objavili ali vzdrževali vaše WordPress spletno mesto?«, »Ali bodo imeli popoln nadzor ali delni nadzor nad vašim WordPress spletnim mestom?« Itd. Nato lahko začnete avtorizirati vloge.

S tem nadzor nad delom in vsako vlogo uporabnika postane prepir. Poleg tega boste prepričani, da je delovanje in upravljanje spletnega mesta v pravih rokah.

Najboljše prakse za konfiguriranje uporabniških vlog

Obstajajo trije načini upravljanja vlog za WordPress.

Dodajte uporabnike s svoje nadzorne plošče WordPress

Dodajte novega uporabnika v WordPress

Za dodajanje, urejanje in brisanje uporabnikov na nadzorni plošči sledite tem korakom:

 1. Ko se prijavite v skrbniško območje nadzorne plošče, izberite Uporabniki in izberite možnost Dodaj novo.
 2. Izpolnite obrazec z osebnimi podatki novega uporabnika, konfiguracijo gesla in določeno vlogo. Nato kliknite gumb Dodaj novega uporabnika, da ga shranite.
 3. Ko ga dodate, lahko uredite ali izbrišete tako, da v spustnem meniju izberete Vsi uporabniki.

Urejanje ali brisanje uporabnika WordPress

Za boljši nadzor nad uporabniškimi vlogami boste morali uporabiti enega od drugih dveh načinov.

Ročno spremenite kodo v datoteki predloge

Če želite imeti več možnosti pri konfiguriranju uporabniških vlog, nastavitev in nastavitev datoteke s predlogami spletnega mesta WordPress je odgovor. Spremenite vloge tako, da v datoteko function.php vstavite kodne funkcije.

WordPress ponuja pet kodnih funkcij za prilagajanje uporabniških vlog in njihovih zmožnosti, to so:

 • add_role () – dodati vlogo
 • remove_role () – odstraniti vlogo
 • add_cap () – dodati sposobnost določeni vlogi
 • remove_cap () – odstraniti sposobnost iz določene vloge
 • get_role () – pridobiti vpogled v zmožnosti določene vloge.

Pri pisanju dejanskega ukaza boste morali dodatno izpolniti:

 • vloga – ime vloge
 • prikazno ime – kakšno bo ime vloge na nadzorni plošči WordPress
 • zmožnosti – privilegiji, ki jih bo imela vloga. Če želite dodati več funkcij, boste morali uporabiti matriko.

Kot primer dodajmo vlogo z imenom Publisher, ki lahko objavlja objave in strani:

add_role ('založnik', __ (
»Založnik«),
matrika (
'objavi_poštev' => res,
'objavi_stranice' => res,
)
);

Obiščite uradni WordPress kodeks da si ogledate razpoložljive sezname zmogljivosti.

Ročno dodajte WordPress vlogo

Če želite začeti uporabljati kodo, sledite tem korakom:

 1. Ko strukturirate delček kode, pojdite nad skrbniško območje in odprite meni Videz.
 2. V spustnem meniju kliknite urejevalnik tem, izberite temo, ki jo želite urediti, in odprite datoteko funkcije.php.
 3. Delček kode prilepite na dno datoteke.
 4. Na koncu kliknite Posodobi datoteko.

Bodite previdni pri delčku kode, ker lahko povzroči težave, če je napisan brez ustrezne skladnje.

Uporabite vtičnik uporabniške vloge

Izboljšan vtičnik upravitelja zmogljivosti

Medtem ko ročno prilagodite vloge uporabnikov WordPress s kodo, imate največ nadzora, je tvegano, če nimate veščin kodiranja. Lahko pa uporabite tudi vtičnik, kot je Izboljšan upravitelj zmogljivosti.

Vtičnik ne samo da omogoča nastavitev privzetih uporabniških vlog WordPress, ampak tudi doda uporabniška dovoljenja po meri glede na vaše potrebe.

Plošča z možnostmi za izboljšanje upravitelja zmogljivosti

Ko je vtičnik nameščen in aktiviran, lahko prilagodite uporabniške vloge na nadzorni plošči WordPress. Kliknite na Uporabniki in izberite Zmožnosti. Nato boste videli urejevalnik, ki vam bo omogočil, da nastavite vlogo in dodate možnost.

Nasveti za učinkovito uporabo funkcije uporabniških vlog

Medtem ko so vloge uporabnikov izjemno koristne pri sodelovanju z več ljudmi na vašem spletnem mestu, je sam po sebi manj varen. Preprosta nesreča, na primer puščanje gesla, shranjenega na javnem računalniku, lahko povzroči večje težave. Tu je nekaj stvari, ki jih lahko naredite za varno spletno mesto:

 • Uporabite vtičnike – to vam omogoča enostavno upravljanje vlog uporabnikov, kadar so potrebne spremembe ali celo izsiljevanje uporabnikov s pomočjo varnostnega vtičnika (npr. Vse v eni WP).
 • Omejite število uporabnikov s privilegiji – ohranite izključno dostop do nadzora svojega spletnega mesta. Vzemite si čas, da se odločite, kdo uporabnik resnično potrebuje katere zmožnosti.
 • Odjavite sumljive uporabnike – da se izognete zlorabi spletnega mesta, napadom brutalne sile in drugim poskusom vdora, je najbolje odstraniti dolgo neaktivne uporabnike ali tiste, ki se večkrat neuspešno prijavijo..

Če uporabljate te nasvete, menimo, da bo upravljanje uporabnikov vašega spletnega mesta varno in zdravo.

Končne opombe

Privzete vloge za WordPress so uporabne za ohranjanje delovanja vašega spletnega mesta. Lahko dodelite do šest različnih vlog, in sicer:

 • Skrbnik – v celoti upravljate z vzdrževanjem in vsebino spletnega mesta
 • Urednik – v celoti nadzirajo avtorje in upravljanje vsebin
 • Avtor – je odgovoren samo za svoja delovna mesta
 • Sodelujoči – lahko ustvarja in ureja samo vsebino svojih objav
 • Naročnik – lahko bere samo objave
 • Super skrbnik – v celoti upravlja večstransko omrežje WordPress

Pred uradnim dodeljevanjem zmogljivosti preverite, ali ste ustvarili varnostno kopijo spletnega mesta in razmislili o ustreznih vlogah.

Uporabnike lahko dodajate, urejate in brišete iz skrbniškega območja nadzorne plošče. Če želite to narediti, pojdite na nadzorno ploščo WordPress → Uporabniki → Dodaj novo.

Poleg tega lahko vloge ročno prilagodite tako, da spremenite datoteko function.php teme.

Prilagoditev uporabniških vlog s pomočjo vtičnika WordPress pa je lahko boljša možnost. Priporočamo Izboljšan upravitelj zmogljivosti vtičnik za dodajanje, odstranjevanje, urejanje in prilagajanje uporabniških vlog z nekaj kliki.

Nazadnje, ne pozabite, da vedno omejite število uporabniških vlog in razvrstite sumljive uporabnike.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map