Kako deluje WordPress predvajanje?

 1. 1. Vodnik za začetnike za razumevanje notranjih funkcij WordPress-a
 2. 2. Kaj je WordPress predvajanje in zakaj je pomembno?
 3. 3. Trenutno bere: Kako deluje WordPress predvajanje?
 4. 4. Kako namestiti in nastaviti WordPress predpomnjenje z WP Super predpomnilnikom
 5. 5. Kako nastaviti WordPress predvajanje s predpomnilnikom W3 (W3TC)
 6. 6. MaxCDN pregled: najboljši CDN za WordPress?

Dobrodošli v novem poglavju v naši seriji WordPress Caching, kjer se bomo naučili, kako deluje predpomnjenje WordPressa. Preden pridemo do dna te teme, se prepričajte, da ste pozorno spremljali vsako prejšnjo temo (iz te serije), saj to poglavje uporablja znanje iz teh tem. Za začetek se pogovorimo o dveh osnovnih vrstah protokola predpomnjenja, ki sta na voljo na podlagi modela odjemalec-strežnik:


 • Predpomnjenje na strani odjemalca in
 • Predpomnjenje na strani strežnika

Predvajanje na strani odjemalca

Model odjemalec-strežnik

Model odjemalec-strežnik

Spletno mesto vsebuje veliko netekstnih, statičnih podatkov, kot so slike, datoteke CSS in Javascript. Po prenosu je vaš brskalnik dovolj pameten, da jih ne morete znova prenesti vsakič, ko pritisnete gumb F5. Preprosto služi tem podatkom iz lokalnega predpomnilnika – to so predpomnjeni podatki, shranjeni na trdem disku vašega računalnika. Zato je priporočljivo, da občasno očistite predpomnilnik brskalnika – prihranite veliko prostora in izboljšate delovanje.

Ta postopek ponovne uporabe predpomnjenih podatkov iz odjemalčevega računalnika (ali odjemalčevega konca) je znan kot predpomnjenje na strani odjemalca in skoraj vsako sodobno spletno mesto ga uporablja in vsak brskalnik ga podpira. Odjemanje strani odjemalca pomaga preprečevati odvečnost podatkov (tj. Nalaganje istih podatkov znova in znova), kar prihrani veliko virov strežnika in kar je najpomembneje – čas!

Predpomnjenje na strani strežnika

Strežnik

Strežnik predpomnilnika vključuje vse različne predpomnilniške protokole, ki se uporabljajo pod predpomnilnikom WordPress. Vključujejo naslednje:

 • Predpomnjenje strani
 • Predpomnjenje poizvedb baze podatkov
 • Predpomnjenje na osnovi predmeta
 • Predpomnjenje kod

WordPress uporablja te štiri glavne protokole za predpomnjenje na strani strežnika. Vsak od njih si bomo ogledali posebej in videli bomo, kako predpomnjenje lahko prihrani veliko dragocenega časa za računanje in s tem pospeši vaše spletno mesto.

Predvajanje strani

1381630448_HTML-2Predpomnjenje strani je najpreprostejši od vseh protokolov predpomnjenja in stavim, da o tem že veste. Preprosto se nanaša na postopek shranjevanja dinamično ustvarjenih datotek HTML v trdi disk ali pomnilnik strežnika (RAM) (splošno znano kot “predpomnilnik”) in njihovo vročanje iz predpomnilnika (tj. Ponovna uporaba predhodno ustvarjenih podatkov), kadar se zahteva. . S tem prihranite režijske stroške izvajanja PHP kode in poizvedb po zbirki MySQL.

Predvajanje podatkovnih baz

Baza podatkovPrva stvar, ki jo morate vedeti o bazah podatkov, je, da so velike in lačne. So dobesedno dobesedno, srce vsakega podjetja – pa naj bo to na spletu ali kako drugače. Enako velja za WordPress. Namen baze podatkov je učinkovito shranjevanje, posodabljanje in pošiljanje podatkov. Ker so ponavadi ogromne, je za vsako poizvedbo potreben čas (ponavadi v nekaj sto mikrosekundah). Boljša strojna oprema, hitrejša generacija rezultatov poizvedb. Razmisli o tem. Ker je WordPress v veliki meri odvisen od svoje baze podatkov, se vsake toliko pozanima. Kadar se podatki v bazi ne spreminjajo, je iskanje po istih podatkih podobno ponovnemu nalaganju istih slik znova in znova – kot je razvidno iz predpomnilnika na strani stranke. Zato je smiselno shranjevanje rezultatov poizvedbe v lokalni shrambi, kajne? Shranjevanje rezultatov poizvedb v bazi podatkov v lokalnem pomnilniku se imenuje predpomnjenje baze podatkov in je eden temeljnih dejavnikov predpomnjenja WordPress.

Ko pa je baza podatkov posodobljena (na primer ob posodobitvi ali objavi objave ali predložitvi komentarja), je zelo pomembno, da se predhodno shranjeni predpomnilnik baze podatkov izbriše in ponovno znova predpomni rezultate rezultatov poizvedbe baze podatkov. To ni odveč, saj pomaga odstraniti nepomembne ali napačne rezultate poizvedbe baze podatkov.

Predpomnjenje predmetov

OpcodeWordPress ima notranji sistem za predpomnjenje, ki vključuje več podsistemov (to je API za predpomnjenje, Predmetni predpomnilnik in Prehodni API). Jedro WordPress omogoča vtičnikom nadzor tega predpomnilnega sistema, da zmanjša število klicev v bazo podatkov. To je precej napredna tema in ni ravno pomembna za vsakodnevnega uporabnika.

Predpomnjenje kod

PHP kodaPodobno kot predpomnjenje baz podatkov, pri katerem je ideja zmanjšati število poizvedb po zbirki podatkov, se predpomnjenje kode nanaša na shranjevanje sestavljene kode PHP med vsako zahtevo. Če si ogledate katero koli datoteko PHP, boste videli, da je koda dejansko seznam navodil, ki jih lahko uporabi prevajalnik. PHP je objektno orientiran programski jezik in ima svoje perkete že od svojega nastanka! Za izvedbo kode PHP mora prevajalnik PHP sestaviti kodo in generirati izvršljivo kodo, ki jo lahko izvaja spletni strežnik. Za kaj gre pri predpomnjenju izbirnika PHP za več izvedb, je predpomnjenje izhodnega prevajalnika PHP. Ponovno gre za notranje zadeve – stvari, ki jih ne bi smeli preveč skrbeti!

Lokalno shranjevanje – primarno v primerjavi s sekundarnim

Lokalno skladiščenje

Za izvajanje strežnika predpomnilnika katere koli oblike je treba razumeti, da morajo biti podatki shranjeni v lokalnem pomnilniku. Izraz “lokalna shramba” lahko pomeni katero koli od dveh stvari. Eno je trdi disk strežnika, drugo pa primarni pomnilnik strežnika – tj. RAM.

RAM, ki pomeni pomnilnik naključnega dostopa, je oblika hlapnega pomnilnika in je na velikost hitrejša od trdih diskov, kar je oblika nehlapna, sekundarna shramba. Tudi dražje je. Seveda to vsi veste.

Kjer shranite predpomnjene podatke, je ogromna razlika. Če je na trdem disku, je vsekakor počasnejši kot takrat, ko je shranjen v RAM-u. Ponovno je pomembna hitrost trdega diska. Trdi diski strežnika segajo od 7.200 RPM do 15.000 RPM in imajo lahko različne ravni RAID – RAID 0 je najhitrejši in najbolj negotov, RAID 4 pa pravilno ravnotežje. Imate tudi SSD diske. Zato ima predpomnjena lokacija podatkov hud vpliv na hitrost.

Ljudje na strežnikih v skupni rabi nimate druge možnosti, kot da jih shranite na trdi disk. Za ljudi, ki imajo lastni namenski strežnik ali VPS, imate dodatno možnost shranjevanja predpomnilnika v svoj primarni pomnilnik, kar je treba ponovno storiti zelo previdno – nepravilna konfiguracija lahko privede do nestabilnosti (zmanjka RAM-a itd.) in pogoste zrušitve strežnika.

Zaključek

Zdaj, ko dobro razumete različne protokole predpomnjenja WordPress, pridite do središča naše serije objav – Kako izvajati predpomnjenje WordPress.

Če imate kakršna koli vprašanja ali predloge za izboljšanje tega poglavja, jih prosite ali delite – z veseljem bi slišali vaše misli!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me