Kako dodati Google AdSense v WordPress

Učinkovita uporaba AdSense za WordPress

Zasluži denar na spletnem mestu WordPress pogosto vključuje podružnično trženje, oglase ali e-trgovino. Včasih to celo vključuje prodajo članstva, ustvarjanje delovnih mest ali gostovanje dogodkov.


Mnogi mislijo, da so reklame stare novice v svetu zaslužka, vendar to ne bi moglo biti dlje od resnice. Oglasi so še posebej uporabni za unovčevanje spletnih revij, blogov in spletnih mest, na katerih fizičnega izdelka ne prodajate neposredno.

Ker sponzorirane objave uporabniki pogosto vidijo kot mračne in podružnično trženje lahko tudi dvigne rdeče zastavice glede na to, kako je predstavljeno, še naprej krožimo nazaj na oglase. In če vidimo, kako orodja, kot je AdSense, to veliko lažje kot nekoč uporabljajo, ne presenetijo, da se oglasi ne bodo kamor koli začeli.

Najbolj zanimivo je, da vam AdSense ne stane denarja za implementacijo, zato lahko vsaj preizkusite vode in preverite, ali lahko z njo zaslužite kaj denarja. Poleg tega vam to daje priložnost, da vidite, ali vaši uporabniki mislijo, da so oglasi moteči. Da se vaši uporabniki ne bodo motili, se je pomembno naučiti, kako učinkovito uporabljati AdSense za WordPress. Preden pa se pogovorimo o nastavitvi oglasov, se pozanimajmo o Googlu Adsense in poglejmo, kako se prijaviti.

Kaj je Google AdSense?

Domača stran Google AdSense

Google AdSense, priljubljen program za unovčevanje spletnih strani, je odlična možnost za začetnike in profesionalce.

Google AdSense je Googlov program, ki tržnikom (imenovanim založniki v okviru programa) omogočajo neopazno prikazovanje oglasov na svojih spletnih mestih in spletnih dnevnikih. Njegov glavni namen je monetizacija, z WordPressom pa lahko z njo zaslužite tako, da na svoje spletno mesto preprosto postavite specializirane oglase.

Če ste tržnik, lahko izberete nekaj podobnih programov. Vendar pa AdSense ponuja nekaj edinstvenih prednosti:

 • Verodostojnost: Kot svetovno znano podjetje ne morete dobiti bolj verodostojnosti od Googla.
 • Vsestranskost: AdSense ponuja različne vrste oglasov, vključno z besedilom, sliko, bogatimi mediji, video in zvokom.
 • Prilagodljivost: Ta program deluje z različnimi platformami in drugimi orodji, vključno z WordPressom in Bloggerjem.

Preden skočite desno, ima AdSense veliko pravila boste želeli pregledati. Nekaj ​​jih je tudi zahteve za svoje oglaševalce. Na primer, morate imeti dobro uveljavljeno spletno mesto (staro vsaj šest mesecev) in imeti morate 18 let ali več.

Če ste pripravljeni začeti z AdSense, boste z veseljem izvedeli, da je postopek preprost. Pravzaprav ga je mogoče dokončati v samo treh korakih.

1. korak: Prijavite se za Google AdSense

Ker je AdSense program na Googlovi platformi, potrebujete Google račun, da začnete uporabljati različne funkcije. Kdaj prijava v Google AdSense, imate dve možnosti. Lahko se prijavite z obstoječim Google Računom ali pa ustvarite nov račun.

Obe dejanji je mogoče izvesti s strani za prijavo. Če imate obstoječi račun, preprosto dodajte poverilnice in kliknite Prijaviti. Če želite ustvariti račun, kliknite na Več možnosti, in izberite Ustvari račun v pojavnem meniju:

Stran za prijavo v Google AdSense

Ko se prijavite (ali zaključite postopek prijave), boste prešli na naslednji korak v programu.

2. korak: Dopolnite svojo prijavo za program AdSense

Kot pri vsakem pridruženem programu boste morali izpolniti vlogo. Na srečo je postopek preprost in se lahko zaključi v nekaj minutah.

Priporočamo, da začnete z branjem in razumevanjem Pravilniki in pogoji AdSense. Čeprav je to korak, ki ga boste morda morali spregledati, je pomembno natančno vedeti, kaj Google pričakuje od svojih uporabnikov. To je zato, ker boste morali upoštevati vse pravilnike in smernice, če boste odobreni kot založnik.

Nato lahko izpolnite tridelno prijavo. Najprej morate vnesti nekaj osnovnih podatkov, na primer URL svojega spletnega mesta. Nato boste morali navesti podatke o svojem plačilnem naslovu (tako vam lahko AdSense pošlje plačila in pomembne podatke o računu). Končno boste morali preveriti svojo telefonsko številko.

Ko so te tri strani aplikacij dokončane, je še en korak, preden Google pregleda vaše spletno mesto. Na vašo spletno stran boste morali dodati kodo HTML, ki bo na voljo v naslednji obliki:

Navodila za povezovanje AdSense s spletnim mestom

Ko je koda dodana na vaše spletno mesto, potrdite polje, ki potrjuje, da je dejanje zaključeno, in kliknite Končano. Zdaj lahko samo potrpežljivo počakate. Pregled vaše vloge lahko traja od 48 ur do dva tedna, po odločitvi pa boste prejeli e-pošto.

3. korak: Ustvarite Google AdSense oglase

Po izpolnitvi vloge se lahko prijavite v AdSense, da se žoga potegne. Na nadzorni plošči AdSense je razvidno več zavihkov na levi strani, vendar morate skrbeti edino zdaj. Moji oglasi zavihek. Za nadaljevanje kliknite na to.

Če še nikoli niste ustvarili oglasa, preden boste videli prazno stran. Kliknite na Nova oglasna enota gumb za ustvarjanje oglasa in njegovo urejanje, da ustreza vašemu spletnemu mestu.

Prvi korak je poimenovanje oglasa. To se ne bo prikazovalo na vašem spletnem mestu, zato ga v glavnem poimenujete za lastne reference. Potem prikažejo priporočene velikosti za vaše oglase. Izberite tistega, za katerega menite, da je najbolj primeren.

Določiti morate tudi, ali želite besedilni in prikazni oglas ali samo enega ali drugega. Besedilni oglasi nimajo nobenega posnetka, zato jih izberite previdno.

Nato vas bomo vprašali, kakšen dizajn želite videti. Na splošno se odločim za Privzeti stil, saj se to pozna dokaj dobro. Nekatere druge barve in modeli pa bodo morda videti bolje na vaši spletni strani. Lepo je, da imajo gumb za predogled, da vidijo, kako bo videti.

Google AdSense ponuja več vnaprej izdelanih slogov, vendar lahko kljub temu prilagodite vsak oblikovalski element oglasa, kot je prikazano na spodnjem posnetku. Na primer, omogoča spreminjanje naslova barve, barve URL-ja, obrobe in družine pisav.

Če želite združiti več oglasnih enot skupaj (zaradi sledenja), odprite območje Kanali po meri, da se to zgodi. Na voljo imate tudi možnost izdelave rezervnih oglasov. V bistvu se to nanaša na dejstvo, da AdSense prikazuje prazen oglas, če ne more najti nečesa ustreznega. Če raje vidite privzeti rezervni oglas, ga lahko ustvarite.

Po tem postopku kliknite na Shrani in Pridobite kodo gumb.

Nasvet za profesionalce: Google AdSense ima zdaj možnost, da izbere popolnoma odziven oglasni modul, kar omogoča, da se vaši oglasi odzovejo na mobilne naprave in na različne zaslone. Osebno bi šel s tem vsakič. Vendar pa je znano, da dimenzije 336 × 280 in 300 × 260 dobro delujejo tudi v smislu prilagajanja spletnega mesta in pretvorbe.

4. korak: Uvedite AdSense na svojem spletnem mestu

Čeprav obstajajo še nekateri drugi manj učinkoviti načini, obstajajo v bistvu trije načini za dodajanje oglasov Google Adsense na svoje mesto WordPress:

 1. Vstavljanje oglasov pri kopiranje in lepljenje kodo vaše oglasne enote v gradnike, strani in objave.
 2. Nakup WordPress-a tema ki podpira Google AdSense.
 3. Prenos in aktiviranje a vključiti ki združuje Google AdSense.

V idealnem primeru sta druga dva najpreprostejša, saj mnoge teme in vtičniki ne zahtevajo, da kopirate in prilepite kodo v pripomočke. Ne samo to, ampak nekatere teme imajo prednastavljene module, ki omogočajo, da bodo oglasi lepi in bolj verjetno, da jih bodo kliknili. Poglejmo pa vsakega.

1. način: Kopiranje in lepljenje kode Google Adsense v gradnik

Prva metoda je dobra stara kopija in lepljenje. Koda, razkrita v prejšnjem razdelku, se uporablja za kopiranje na vaše spletno mesto, zato startajte tako, da kopirate to kodo iz AdSense.

Nato odprite nadzorno ploščo WordPress. Pojdi do Videz> pripomočki.

Najverjetneje boste oglas vstavili v stransko vrstico ali nad glavo. Za ta primer želim oglas postaviti v stransko vrstico. Zato lahko gradnik Text vlečete na to območje stranske vrstice in prilepite v kodo, ki ste jo prej kopirali.

Ni razloga za izpolnjevanje polja naslova, ker je to oglas.

Po tem lahko osvežite spletno mesto in si ogledate ustrezne nove oglase AdSense, ki se prikazujejo na vašem spletnem mestu.

2. način: Uporabite temo z območji Adsense

Uporabite temo z območji Adsense

Čeprav ne bom priporočal določenih tem, lahko začnete z iskanjem »Teme AdSense WordPress«V knjižnici ThemeForest.

Tudi na naslednjih mestih boste imeli srečo:

 • MHThemes
 • MyThemeShop
 • StudioPress
 • Themeforest

Čeprav bi lahko imeli samo našo skupno temo, seveda. Optimiziran je za SEO in ponuja številne odlične funkcije za izdelavo strani, ki jih lahko uporabite za vstavljanje Google Ads v vaše objave in strani. Razvili smo celo uporaben delček za vstavljanje in objavo oglasov nad ali pod objavami v spletnem dnevniku (Skupaj dokumentov).

3. način: Namestite vtičnik Google Adsense

Uporaba pripomočka za AdSense je najosnovnejši izmed vseh načinov in tema vam ne bo dala veliko prožnosti pri postavljanju oglasov. Vtičnik pa lahko služi kot boljša rešitev, če želite dodatne oglase za svoje oglase. Na primer, nekateri vtičniki odstranijo potrebo po kopiranju in lepljenju kode, drugi pa ustvarjajo poročila in imajo nastavitve za stvari, kot je izbira časovnega obdobja.

Številni vtičniki Google AdSense so v preteklosti že prihajali, vendar si oglejmo najbolj obetavne danes.

Oglasi Pro

Vtičnik za WordPres Ads Pro

Info & DownloadView Demo

Če želite največ orodij za ustvarjanje, upravljanje in sledenje oglasov, potem je najboljša stava Ads Pro Vtičnik. Ta vrhunski vtičnik ponuja številne funkcije za sloge oglasov, pojavna okna, socialno vključevanje, razpored, geografsko usmerjene oglaševalske akcije, spletno statistiko in še več. Tako ne morete samo zaslužiti svojega spletnega mesta s programom Adsense, temveč vam lahko po višji ceni prodate najboljšo konverzijo oglaševalskih mest določenim strankam..

Napredni oglasi (brezplačno)

Vtičnik Advanced Ads deluje lepo za razvrščanje oglasov v drsnik, prodajo oglasov na vašem spletnem mestu in določanje datumov za objavo novih oglasov. AdSense se brez težav integrira s pomočjo vtičnika.

WP Pro sistem za kesanje

ADNING (WP Pro Advertising System) WordPress vtičnik

Info & DownloadView Demo

Tukaj je vtičnik, ki podpira vse vrste oglaševalskih orodij. Ima veliko lokacij za postavitev oglasov, skupaj s pojavnimi oglasi, ki se integrirajo v AdSense.

WP Enostavno vstavljanje AdSense (brezplačno)

WP Simple Adsense Vstavite brezplačni WordPress vtičnik

Ta vtičnik zagotovo ustreza svojemu imenu, saj naredi WordPress AdSense vstavke in oglase preprosto in neboleče. Ta vtičnik shrani eno do tri kode za Google AdSense in jih na celotnem spletnem mestu, kar vam omogoča, da se osredotočite le na nekaj oglasov. Njegova glavna značilnost je funkcija kratke kode, ki vam omogoča, da vstavite oglase tako, da kopirate in prilepite kode, ustvarjene s pomočjo vtičnikov, skoraj kjer koli na vašem spletnem mestu.

AdSense by WP QUADS (brezplačno)

AdSense Free WordPress Vtičnik WP QUADS

Vtičnik z nekaj naprednejšimi funkcijami je odlična izbira za vse, ki si želijo popolnoma prilagoditi svoje umestitve oglasov. Med pomembnimi funkcijami sta popolna odzivnost in možnost nastavitve pogojev vidnosti.

Ali se odločite za uporabo vtičnika ali ne, temelji na vaših željah. Kljub temu ne bo škodilo poskusiti enega od zgornjih vtičnikov!


Učinkovita uporaba AdSense za WordPress ne traja veliko časa. Dejansko je vmesnik AdSense izjemno uporabniku prijazen, vtičnike, teme in pripomočke pa je enostavno upravljati.

Ali imate kakršna koli vprašanja o uporabi ali vstavljanju AdSense na vaše spletno mesto WordPress? V komentarjih spodaj se bomo potrudili po svojih najboljših močeh.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map