Kako dodati Google pisave v WordPress

Kako dodati Google pisave v WordPress

Eden od načinov za dramatično izboljšanje dizajna in strokovnosti vaše spletne strani je uporaba odličnih pisav.


Večina ljudi nikoli ne pomisli na pisavo, ki jo uporabljajo na svojem spletnem mestu. Če pa razvijate lastno temo ali urejate trenutno nameščeno temo, mora biti dobra izbira pisav velik del postopka.

Izbira pisave ali kombinacije pisav za vaše spletno mesto je bila preprosta in odkrito dolgočasna naloga. Na voljo je bilo zelo malo spletnih varnih pisav, ki pa jih lahko uporabljate, a zdaj, ko se nenehno ustvarja ogromno spletnih optimiziranih pisav, je težko ugotoviti, katere naj uporabite.

Z ustanovitvijo Google Pisave in družine pisav 900+, ki so vam zdaj na voljo, je postopek izbire dobre pisave še bolj zapleten. Vendar pa je v zadnjih nekaj letih razvoj okoli Google Fonts omogočil izvedbo katere koli izbire, ki jo naredite veliko lažje kot doslej.

Zakaj naj uporabljam Google Pisave??

Google Fontovi so postali eden največjih virov pisave, ki so vam danes na voljo na spletu.

Ne samo, da imate na voljo več kot 900 družin pisav, vse so pisave z odprto kodo, ki jih lahko ustvari in izboljša vsak.

Oblikovalci, ki ustvarjajo pisave, morajo skozi postopek obravnave vključiti svojo pisavo v Googlov imenik. To pomeni, da poleg tega, da imate dostop do tisoč oblikovalcev po vsem svetu, pisav ni mogoče dodati v imenik, ne da bi najprej zagotovili popolnost in spletno optimizacijo..

Uporaba različnih pisav v preteklosti je pomenila, da morajo imeti ljudje nameščene pisave na svojem računalniku, da bi lahko brskalnik pravilno prikazal. Pri Googlovih pisavah so vse pisave dostopne neposredno iz Googlovega imenika, kar zagotavlja, da bodo delovale na praktično vseh napravah s katerim koli brskalnikom. To odpira brezplačno oblikovalsko svobodo za razvoj spletnih mest.

Kako uporabljam Google Pisave na svojem spletnem mestu?

Nekatere teme WordPress-a, kot je tema Total WordPress, vsebujejo možnosti, vdelane v temo, za enostavno spreminjanje Googlovih pisav. Pojdite do Customizer in kliknite na Tipografija za urejanje glavnih pisav, velikosti pisave, teže pisave in enakomernega razmika med elementi v celotni temi.

Skupne možnosti pisave teme

Če uporabljate drugo temo, lahko Google Fonts dodate ročno ali uporabite vtičnik.

WordPress Vtičniki za dodajanje Googlovih pisav

Eden najboljših brezplačnih vtičnikov za dodajanje Googlovih pisav na vaše spletno mesto je uporaba brezplačnega vtičnika Google Fonts, ki ga lahko prenesete iz skladišča WordPress. Najlažji prenos je na voljo neposredno z vaše nadzorne plošče WordPress. Preprosto se prijavite na svoje WordPress spletno mesto in pojdite na Vtičniki> Dodaj novo. Potem preprosto poiščite »Easy Google Fonts« za hitro in enostavno namestitev.

Info & DownloadView Demo

Drug odličen vtičnik za prilagajanje pisav na spletnem mestu je vtičnik urejevalnika Yellow Pencil Live CSS (ki je brezplačno vključen v našo newyorško WordPress temo). Prednost tega vtičnika je, da ne omogoča le spreminjanja pisav vašega spletnega mesta s preprostim načinom klikanja in urejanja. Prav tako lahko prilagodite vse barve teme, velikosti pisave, uteži pisave, obloge, robove… itd..

Katere pisave naj uporabim?

Največja moč Googlovega imenika pisav vam lahko tudi oteži življenje. Na voljo je tako veliko število pisav, da lahko to iskanje in izbira spodobne kombinacije pisav predstavljata izziv.

Izbrane pisave bodo v celoti odvisne od tega, kaj poskušate prenesti s svojim dizajnom. Pisave uporabljajo za branje zanimanja bralcev spletnega mesta. Uporabljajo jih za opozarjanje na različne vidike spletnega mesta, odličen oblikovalec pa lahko dela čudeže z zelo tanko razlikami v pisavah, ki jih uporablja.

Ena stvar, ki jo morate razumeti, je razlika med pisavo in pisavo. Ta dva izraza se pogosto in napačno uporabljata zamenljivo. Pisava je celotna zbirka črk, številčnih simbolov itd. Ko se sklicujete na zasnovo te zbirke, bi jo poimenovali pisavnica.

Klasifikacije pisav

Obstajajo različne klasifikacije, ki jih je mogoče uporabiti za tipkovnice. To so: Serif, Sans Serif, Prikaz, Rokopis (ali Script) in Monospace. Obstajajo tudi drugi, ki se uporabljajo pri tiskanju, čeprav se nam ne bo treba ukvarjati z njimi ravno zdaj.

Kakšne so torej razlike med njimi?

Šerif pisave imajo rep, ki visi na robu vsakega znaka.

Serif Typeface

Sans Serif pisave nimajo repov.

Sans Serif Typeface

Zaslon pisave so nenavadne in okrasne.

Display Typeface

Rokopis pisave so videti kot ročno napisano kurzivno ali blok.

Pisanje pisave

Nazadnje, enoprostor pisave so sestavljene iz znakov, ki zasedajo enako veliko prostora.

Monospace Typeface

Najboljše prakse za oblikovanje spletnih strani

Pri izbiri pisav, ki jih želite uporabiti, je treba upoštevati nekaj smernic najboljše prakse.

To je dobra ideja izogibajte se uporabi več kot dveh različnih pisav pri oblikovanju vaše spletne strani. Težko je uravnotežiti več kot dve pisavi. In mešanje več kot dveh tipk na enem mestu lahko povzroči resne težave z vidom.

Če uporabljate dve različni pisavi, na primer eno za naslove in eno za vsebino, pazite, da jih ne izberete iz iste klasifikacije pisav. Je najbolje kombinirati pisave. Z drugimi besedami, izogibajte se uporabi dveh različnih pisav Serif ali dveh različnih pisav serif.

Obstajajo pisave, ki za naslove delujejo zelo dobro, vendar niso idealne za vsebino telesa in obratno. Obstajajo spletna mesta, ki za svojo vsebino uporabljajo pisave, ki jih je težko prebrati. Vsebinske pisave morajo biti čiste in lahko berljive ker naslovne pisave je treba uporabiti za največji učinek ter opozoriti na določena področja vašega spletnega mesta.

Zapiranje Googlovih pisav za WordPress

Kot morda že začnete ceniti, je izbira pisav za oblikovanje spletnega mesta lahko težaven in vključen postopek. Odločitve je veliko več kot preprosto izbira katere koli druge pisave.

Obstaja več stvari, ki bi si jih morali prizadevati pri svojih odločitvah. Prepričajte se, da je hierarhija razreda glave uravnana in da se oznake glave zmanjšajo v relativno velikost.

Polovica bitke dobrega oblikovanja in tipografije spletnega mesta mora biti skladna z izbiro pisave. Sem spadajo velikosti pisave, uteži in razmiki. Uporaba Googlovih pisav in vtičnika Google Typography omogoča celoten postopek veliko lažji kot doslej. Tudi pri teh virih je strokovna in uravnotežena tipografija še vedno izziv.

Če še vedno niste prepričani o svojih odločitvah in se izgubite, ko poskušate ugotoviti razlike med vsemi svojimi možnostmi. Morda je čas, da na vašo spletno stran pogledajo profesionalni oblikovalec.

Ste na svojem spletnem mestu implementirali Google Fontove? Ali ste temo zgradili iz nič, ki vključuje Google Pisave? V komentarjih spodaj bi radi slišali vaše misli o tipografiji in najljubših pisavah.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map