Kako dodati Googlove obrazce v WordPress

Kako dodati Googlove obrazce v WordPress

Google ponuja številna orodja, ki vam bodo pomagala narediti več v brskalniku – dokumente, liste, diapozitive in obrazce. Google Obrazci vam pomagajo pri ustvarjanju in dodajanju obrazcev na svoje spletno mesto WordPress brezplačno z vašim Google Računom. Čeprav je to že nekaj časa, je izboljšana različica je bila predstavljena leta 2016. Zdaj je ustvarjanje in dodajanje Googlovih obrazcev v WordPress toliko lažje.


Dodajte Googlove obrazce v WordPress

Obrazci so odličen način za zbiranje kakršnih koli informacij prek spleta. Od obrazcev za stike in ankete do odjavnih strani in naročnin so koristni dodatki za vaše spletno mesto.

Tukaj je razlog, zakaj na svojem spletnem mestu uporabljate Googlove obrazce:

 • Enostavno za ustvarjanje, dodajanje in uporabo.
 • Obrazci so odzivni, tako da lahko oblikujete, urejate ali odgovarjate na obrazce poljubne velikosti zaslona.
 • Podatke je mogoče shraniti neposredno v preglednico.
 • Lahko ustvarite en obrazec in ga delite na več spletnih mest.
 • Člani ekipe lahko preprosto sodelujejo na spletu in lahko sodelujejo.
 • Vsi podatki se shranijo na Googlovem pogonu.
 • Hiter dostop do vseh obrazcev na enem mestu.
 • Odgovore si lahko ogledate v realnem času in vidite, kako so posamezni anketiranci odgovarjali na določena vprašanja.
 • Odzive je mogoče organizirati in lepo prikazati.
 • Številni dodatki, kot so časovniki za še večjo funkcionalnost.
 • Omogoča vam, da slike in YouTube video posnetke vstavite neposredno v vprašanja obrazca.
 • Funkcije, kot so predhodno izpolnjeni odgovori, obvezna polja in rešetke z več izbirami.

WordPress oblikovalci obrazcev so tudi odlični, vendar so Googlovi obrazci morda boljša možnost, če želite obrazce prikazati na več spletnih mestih ali platformah, zbrati vse odgovore na enem mestu in jih deliti z drugimi.

Možnost 1: Kako ročno dodati Googlove obrazce v WordPress

Za začetek obiščite Googlovo spletno mesto obrazcev in kliknite na Ustvari obrazec. (Oh, pred tem morate imeti račun pri Googlu.)

Ustvari obrazec

Tu imate dve možnosti – sestavite nov obrazec iz nič ali se pomaknite, da izberete eno izmed številnih predlog.

Za namene te vadbe izberite obrazec za ocenjevanje tečaja, vendar lahko resnično izberete karkoli želite.

Ob strani je plavajoči meni, ki vam lahko pomaga, da v veliki meri spremenite in prilagodite obrazec. Dodate lahko več vprašanj, vnesete naslov / opis, vstavite slike ali video posnetke in ustvarite več razdelkov.

Obrazec za ocenjevanje predmeta

Vprašanja se lahko prikažejo v različnih oblikah – več izbire, spustni ali linearni obseg, vprašanja pa lahko povlečete in spustite v poljubnem vrstnem redu. Izberete lahko tudi vizualno zasnovo teme. Poleg tega, če dodate svojo fotografijo ali logotip, bo Google samodejno ponudil izbiro barv ali tem, ki določijo ton obrazca.

V svojih vprašanjih boste lahko uporabili logiko preskoka, prilagodili svojo potrditveno stran, uporabili dodatke za še bolj zmogljiv obrazec in si ogledali obrazec v živo.

Ko ste vse konfigurirali, poiščite ikono oči na vrhu in jo kliknite Predogled oblika. Če ste zadovoljni z obrazcem, pojdite naprej in pritisnite na Pošlji gumb.

Na naslednjem zaslonu boste našli možnosti, kako dostopati do obrazca.

Kopirajte kodo

Izbirate lahko

 • obrazec pošljite sebi
 • delite povezavo z drugimi ali
 • kopirajte vdelano kodo in jo prilepite v WordPress

Ker želimo v WordPress dodati Googlove obrazce, kopirajte kodo iframe…

Prilepite kodo

… In ga prilepite v novo objavo. Nato pojdite na predogled in objavo objave. Tako se pojavi obrazec za ocenjevanje tečaja na moji namestitvi WordPress-a.

Predogled

Drug način za nastavitev Googlovih obrazcev je uporaba Googlovega pogona. Na najdbi Drive Novo v zgornjem levem kotu in kliknite nanj. Potem poiščite Več možnost, ki vodi v Google Forms. Nov obrazec lahko začnete tudi od tu.

Google pogon

Možnost 2: Kako dodati Googlove obrazce v WordPress s pluginom

Ko kodo preprosto vstavite v svojo objavo ali stran v WordPressu, je obrazec, ki ohranja privzeti slog Googla. Ne uporablja vašega CSS-ja in se morda ne ujema z vašo temo. Vendar boste morda želeli obrazec, ki je bolj v skladu s slogom in blagovno znamko spletnega mesta WordPress. Če želite to narediti, lahko poskusite vtičnik Google Forms WordPress.

Google oblikuje vtičnik

The Vtičnik Google Forms WordPress vam omogoča, da dodate Googlove obrazce v WordPress in jih upravljate prek skrbniškega področja WordPress. Prav tako vaše obrazce bolje integrira z WordPressom, poleg tega pa ponuja številne možnosti za spreminjanje in oblikovanje Googlovega obrazca. Odstrani Googlov ovitečni HTML in obrazec vstavi neposredno na strani in objave na vašem spletnem mestu.

Vtičnik je preprost za uporabo. Kot vedno boste najprej morali namestiti in aktivirati vtičnik. Na nadzorni plošči boste našli element Googlovih obrazcev, ki je bil dodan v vaš WordPress meni.

Namestitev

Kliknite Dodaj novo Google Obrazci.

Dodajte nov obrazec

Na tej stopnji se vrnite v Googlov obrazec in kopirajte URL pod možnostmi Pošlji in ga prilepite v polje URL obrazca.

Kopiraj URL

Izpolnite preostale možnosti, kot se vam zdi primerno, pri čemer upoštevajte splošni slog vašega spletnega mesta. Prav tako lahko spremenite besedilo, ki naj se prikaže na potrditveni strani.

Objavi obrazec in poiščite kratko kodo

Poišči kratko kodo

Kopirajte kratko kodo, odprite novo objavo in jo prilepite v urejevalnik besedil.

Prilepi kratko kodo

Videz obrazca bo zdaj odvisen od aktivne teme na vašem spletnem mestu ali katerega koli CSS-ja po meri, ki ga dodate s pomočjo konfiguracijskih možnosti vtičnika..

Tu je pomembno opozoriti, da vtičnik podpira samo objavljene Googlove obrazce. Če želite reči drugače, morate imeti možnost, da URL brskalnika uspešno odprete iz brskalnika. To pomeni, da ti obrazci ne bodo delovali v nobeni obliki, namenjeni zasebni uporabi.

Dnevnik oddaje obrazca

Medtem ko zbirate odgovore za poljubne namene, jih je treba oblikovati tako, da je smiselno in omogoča vpogled.

Vtičnik ima razdelek dnevnika oddaje obrazca, kjer si boste lahko ogledali vse odgovore. Časovni žig in URL vsake oddaje se ohranjata in lahko zagotavljata dragocene statistične vpoglede. Ko zapisov ne potrebujete več, jih lahko v veliki meri izbrišete.

Ali pa lahko dostopate do Googlovega pogona in si ogledate vse odgovore neposredno na pogonu. Ko odprete pogon, poiščite obrazec, ga odprite in kliknite na Odzivi možnost v zgornjem meniju.

Odzivi

Vsi odzivi si boste lahko ogledali v obliki preglednice, ko kliknete ikono + (skrito na zgornji sliki), izberete cilj za odgovore ali jih naložite v obliki CSV. Za odgovore lahko omogočite tudi obveščanje po e-pošti ali jih izbrišete v velikem obsegu, vse prek pogona.

Za zaključek

Googlovi obrazci so preprost in priljubljen način zbiranja povratnih informacij ali odgovorov za kakršne koli namene. Vsestranski so in jih lahko uporabljate za zbiranje e-poštnih sporočil, za anketiranje, sprejemanje vlog, vprašalnikov, anket in kvizov. Ustvarjanje Googlovega obrazca in odobritev dostopa do njega tretjim osebam je enostavno, bodisi z deljenjem povezave, po e-pošti ali vdelavo na vaše spletno mesto. Lahko pa so boljša alternativa, če želite deliti obrazce in drugim omogočiti sodelovanje pri obrazcu.

Obrazci niso edina dragocena dopolnitev vašega spletnega mesta, saj Google ponuja številne druge storitve, kot so Analytics in pisave. Oblikovali smo objavo o vtičnikih WordPress, da bi integrirali Googlove storitve z WordPressom. Poleg tega je za Chrome tudi veliko uporabnih aplikacij in razširitev, ki lahko olajšajo delo z WordPressom. Izkoristite lahko te brezplačne Googlove storitve, aplikacije in razširitve, saj najbolje ustrezajo vašim potrebam.

Imate kakšen nasvet za dodajanje? Ali še kakšno vprašanje o tem, kako dodati Googlove obrazce v WordPress? Samo pustite komentar – radi bi slišali vaše misli.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map