Kako dodati RSS vir po meri na nadzorni plošči WordPress

Na nadzorno ploščo WordPress dodajte vir RSS po meri

Internet je poln velikih virov in težko je vse pogledati. Seveda obstaja Twitter, ki spremlja pozornosti ali programsko opremo bralnika RSS, vendar ste, kot sem jaz zelo zaposlen, včasih moteče, da bi hkrati odprli 20 programskih programov. Zato sem se odločil, da bom nadzorno ploščo WordPress uporabil kot globalno platformo za hiter dostop do teh virov. Primer, ki ga želim danes deliti, je, kako ustvariti metaboks RSS po meri na nadzorni plošči WordPress.


Tu je končni rezultat tega, kar bomo ustvarili:

add-a-custom-rss-nadzorna plošča-metabox

1. korak: Vtičnik

Če želite dodati to metaboks, moramo ustvariti vtičnik. Torej preprosto ustvarite novo mapo, imenovano »moja-nadzorna plošča-metaboksi« v wp-content / plugins / in znotraj nove mape ustvarite datoteko z imenom my-dashboard-metaboxes.php. Ta datoteka bo glavna datoteka vtičnikov. Odprite ga v svojem glavnem urejevalniku. Spodnja koda je koda, ki bo ustvarila vtičnik. Tukaj ni nič zapletenega:

2. korak: Registracija Metabox-a

Zdaj, ko imamo prazen vtičnik (mislim vtičnik, ki ne naredi ničesar), moramo registrirati vsaj metabox, ki bo prikazan na nadzorni plošči WordPress. Da bi to naredili, moramo ustvariti novo funkcijo, ki bo priklopila "wp_dashboard_setup"Kavelj. To funkcijo pokličemo "rc_mdm_register_widgets ()". Znotraj te funkcije moramo sporočiti WordPressu, da želimo dodati novo metabox in to je ciljwp_add_dashboard_widget ()"Funkcija. Ta funkcija sprejme 4 parametre:

1 - $ widget_id (celo število) (obvezno) identifikacijski polž vašega gradnika. Ta bo uporabljen kot njegov razred css in njegov ključ v matriki gradnikov.
Privzeto: Brez

2 - $ widget_name (string) (obvezno) to je ime, ki ga bo vaš widget prikazal v svojem naslovu.
Privzeto: Brez

3 - povratni klic v $ (string) (obvezno) Ime funkcije, ki jo ustvarite, ki bo prikazala dejansko vsebino vašega pripomočka.
Privzeto: Brez

4 - $ control_callback (string) (neobvezno) Ime funkcije, ki jo ustvarite, ki bo obravnavala oddajo obrazcev možnosti pripomočkov (konfiguracija) in bo tudi prikazala elemente obrazca.

Tu je pomemben tretji parameter, on pa definira funkcije, ki bodo naložene v metaboks. V tem primeru se imenuje "rc_mdm_create_my_rss_box ()".

/ **
* Registrirajte vse metaboxe nadzorne plošče
*
* @ dostopna javnost
* @since 1.0
* @ neveljavna razveljavitev
* /

funkcija rc_mdm_register_widgets () {
globalni $ wp_meta_boxes;

wp_add_dashboard_widget ('widget_freelanceswitch', __ ('Moji viri RSS', 'rc_mdm'), 'rc_mdm_create_my_rss_box');
}
dodajanje ('wp_dashboard_setup', 'rc_mdm_register_widgets');

3. korak: Vsebina Metaboxa

Če vklopite vtičnik in odprete svojo nadzorno ploščo WordPress, bi morali videti novo prazno metabox. Zdaj moramo izpolniti njegovo vsebino. Pomembno pri tej funkciji je vključiti WordPress vgrajeno datoteko "feed.php", ki ji je dovoljeno uporabljati funkcijo "fetch_feed ()". Upoštevajte, da uporabljamo "fetch_feed ()", ker so "fetch_rss ()", "get_rss ()" in "wp_rss ()" opuščeni. Enkrat sem vse kode vključil neposredno v kodo, vendar bi rad opozoril na nekaj lepih lastnosti, ki jih uporabljam v funkciji metabox.

Najprej obstaja "fetch_feed ()"Funkcija. Ta se uporablja za pridobivanje in razčlenitev vsebine virov. Ta funkcija uporablja Razred SimplePie, tako lahko izkoristite skoraj vse funkcije, ki so vključene v njem.

Nato imamo funkcijo "human_time_diff ()", ki se uporablja za prikaz časa kot "human_time_diff ()", Na primer za prikaz nečesa, kot so" pred 2 urama "," pred 4 dnevi "itd. ... je funkcija WordPress.

In končno imamo "wp_html_excerpt ()", Da skrajšate vsako vsebino vira.

Vse druge funkcije dobro poznajo WordPress funkcije ali so vključene v razred Simple Pie.

Tu je koda:

/ **
* Ustvari metabožje RSS
*
* @ dostopna javnost
* @since 1.0
* @ neveljavna razveljavitev
* /

funkcija rc_mdm_create_my_rss_box () {

// Pridobite RSS vire
include_once (ABSPATH. WPINC. '/feed.php');

// Moj seznam virov (dodajte svoje URL vire RSS)
$ my_feeds = matrika (
'http://feeds.feedburner.com/FSAllJobs',
„http://www.wphired.com/feed/?post_type=job_listing“
);

// Skozi vire
foreach ($ my_feeds kot $ feed):

// Pridobite objekt vira SimplePie iz podanega vira.
$ rss = fetch_feed ($ feed);
if (! is_wp_error ($ rss)): // Preveri, ali je objekt pravilno ustvarjen
// Ugotovite, koliko skupnih elementov je, in izberite omejitev
$ maxitems = $ rss-> get_item_quantity (3);

// Sestavite niz vseh elementov, začenši z elementom 0 (prvi element).
$ rss_items = $ rss-> get_items (0, $ maxitems);

// Pridobite RSS naslov
$ rss_title = 'get_permalink (). '"target =" _ blank ">'. strtoupper ($ rss-> get_title ()). '';
endif;

// Prikažite posodo
odmev '
'; odmev ''. $ rss_title.''; odmev '
'; // Začne seznam elementov znotraj
  oznaka odmev '
   '; // Preveri predmete če ($ maxitems == 0) { odmev '
  • '.__ (' Ni postavke ',' rc_mdm ').'.
  • '; } else { // Preklopite skozi vsak element vira in prikažite vsak element kot hiperpovezavo. foreach ($ rss_items kot $ item): // Spodnja vrstica za komentarje za prikaz nečloveškega datuma // $ item_date = $ item-> get_date (get_option ('date_format'). '@' .get_option ('time_format')); // Pridobite datum z ljudmi (komentar, če želite uporabiti datum, ki ni človek) $ item_date = human_time_diff ($ item-> get_date ('U'), current_time ('timetamp')). ' '.__ (' pred ',' rc_mdm '); // Začnite prikazovati vsebino predmeta znotraj
  • oznaka odmev '
  • '; // ustvari povezavo do predmeta odmev 'get_permalink ()). '"title ="'. $ item_date. '">'; // Pridobite naslov predmeta echo esc_html ($ item-> get_title ()); odmev ''; // Datum prikaza odmev ' '. $ item_date.'
   '; // Pridobite vsebino izdelka $ content = $ item-> get_content (); // Skrajšajte vsebino $ content = wp_html_excerpt ($ vsebina, 120). '[...]'; // Prikaz vsebine echo $ vsebine; // Konec
  • oznaka odmev '
  • '; končni pridig; } // Konec
    oznaka odmev '
'; končni pridig; // Končaj podajanje foreach }

V 15. vrstici je niz, kamor lahko vstavite toliko virov. Prav tako lahko določite število posameznih vhodnih postavk, ki bodo prikazane v vrstici 27. Končno v vrsticah 50 in 54 lahko izberete prikaz človeškega ali običajnega datuma. Odvisno je od tebe.

Zaključek

Ok, zato smo ustvarili preprost metabox, zdaj pa imate osnove, da ustvarite lastne metaboxe s svojo vsebino. Prav tako lahko odstranite privzete metapodatke WordPress in jih v celoti razumete API pripomočkov za nadzorno ploščo, Spodbujam vas, kot vedno, da si ogledate kodeks.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map