Kako dodati zavihke v WordPress objave in strani

Kako dodati zavihke v WordPress objave in strani

Zavihki so dokaj pogosta funkcija na številnih spletnih mestih, zlasti v trgovinah za e-trgovino. Lastniki trgovin za e-trgovino ponavadi uporabljajo zavihke na območju opisa izdelka, kjer razdelijo ocene, opis, tehnične podatke in tako naprej na več zavihkov..


primer zavihkov, ki delujejo na spletnem mestu za e-trgovino

Kljub temu so zavihki našli uporabo na številnih drugih različnih vrstah spletnih mest, ne le na spletnih straneh za e-trgovino. Tudi uradno spletno mesto WordPress.org uporablja zavihke na straneh z opisi vtičnikov. Za prikaz označenih zavihkov na WP.org si oglejte spodnjo sliko.

zavihki na strani z opisom vtičnika wordpress.org

Mnogi drugi lastniki spletnih strani uporabljajo zavihke na različnih vrstah spletnih mest. Vendar zavihkov ne gre zamenjati harmonike, ki se razširijo, da razkrijejo informacije. Spodaj si oglejte, kako sem na svojem spletnem mestu uporabljal harmonike.

harmonike na vistamedia.xyz

Ampak harmonike ob strani, tukaj smo, da govorimo zavihki, zato ne izgubimo svoje pozornosti; Pravkar sem moral jasno razločiti razliko med zavihki in harmonikami. Zdaj upam, da smo na isti strani ��

V bistvu lastniki spletnih strani uporabljajo zavihke za delitev informacij, ki bi sicer zasedele celotno stran ali objavo. To pomeni, da zavihki olajšajo prebavljanje informacij, ne da bi uporabnike nujno prisilili, da milijonkrat zadenejo drsno kolo.

Z drugimi besedami, zavihki izboljšajo uporabnost vašega spletnega mesta, zlasti v svetu krajše razmiki pozornosti. Če želite uporabnike obdržati na svojem spletnem mestu dlje, ne da bi jih dolgočasili z dolgimi stranmi, raje uporabite zavihke.

V današnjem prispevku vam pokažemo, kako natančno dodate zavihke v svoje WordPress objave in strani. Pred koncem te objave boste imeli vsa navodila, ki jih potrebujete za uporabo zavihkov v svojo korist. Upamo, da boste uživali do konca in vas prosimo, da ne odidete, ne da bi v razdelku za komentarje delili svoje misli. To je nenavadno, začnimo.

Uporabite Builder strani

Če že imate nameščen ustvarjalec strani, imate srečo – verjetno že imate modul z zavihki na dosegu prstov. Večina glavnih oblikovalcev strani ponuja zavihke kot del svojega osnovnega niza elementov ustvarjalcev strani. Tu je na kratko pregled dveh naših najljubših.

Elementor Free Page Builder

Zavihki Elementor Page Builder

Info & DownloadView Demo

Priljubljeni ustvarjalec strani Elementor vključuje zavihke kot del brezplačne različice vtičnika. Vse kar morate storiti je, da na svojo stran vstavite element zavihka in nato uredite naslov, vsebino, slog itd. To je to!

WPBakery Premium Page Builder

Zavihki WPBakery Page Builder

Ali uporabljate vrhunsko temo, ki vključuje WPBakery Page Builder (na primer lastno skupno temo)? Super! Zavihki so vgrajeni in enostavni za uporabo.

Modul zavihkov WPBakery se nekoliko razlikuje od prejšnjega primera, saj so zavihki, ko jih dodate, sprva prazni. Če želite dodati vsebino, boste morali na zavihke vstaviti dodatne elemente strani (besedilno območje, slike, ikone itd.). Toda to vam daje svobodo svobode, da ustvarite zavihke, kako jih želite (poleg vgrajenih možnosti za oblikovanje). Prej smo to objavo strani objavili na spletnem dnevniku, tako da, če želite podrobnejša navodila, si oglejte naš vodnik za WPBakery (opomba – ta vtičnik se je prej imenoval Visual Composer, zato se vnaprej opravičujem za morebitne nejasnosti).

Namestite vtičnik WordPress Vtičnik

Zavihki Prosti WordPress vtičnik

Če ne uporabljate ustvarjalca strani, ga ni treba uporabljati samo za zavihke. Obstaja veliko odličnih alternativ, kot je brezplačni vtičnik WordPress, znan preprosto kot Tabs by WP Shop Mart. Tabs je eleganten vtičnik za WordPress, ki vam pomaga ustvariti neomejeno število lepih zavihkov, ne da bi pri tem zlomili znoj.

Začnimo z namestitvijo vtičnika Tabs WordPress. Ker je na voljo v uradnem repo vtičniku WordPress, ga lahko namestite neposredno z nadzorne plošče upravitelja WordPress.

Uporabljamo brezplačno različico, vendar je na voljo premium različica, če želite pozneje nadgraditi dodatne funkcije.

Nameščanje zavihkov WordPress Vtičnik

Prijavite se na nadzorno ploščo skrbnika WordPress in se pomaknite do Vtičniki> Dodaj novo in v polje za iskanje ključnih besed vnesite »tabs wpshopmart«. Ko najdete pravi vtičnik, pritisnite na Namestiti zdaj gumb, kot je prikazano spodaj.

namestitev jezička wordpress vtičnik

Po tem kliknite na Aktivirajte gumb. In to je to, vaš vtičnik WordPress Tabs Responsive je pripravljen za uporabo. Zdaj pa ustvarimo nekaj zavihkov, da bomo odkrili, kaj lahko ta vtičnik ponuja.

Konfigurirajte vtičnik WordPress z odzivnim zavihkom

Aktiviranje vtičnika bo dodalo novo postavko v vaš skrbniški meni WordPress. Če želite ustvariti nove zavihke, se pomaknite do Zavihki Odziven> Dodaj nove zavihke kot smo podrobneje opisali v spodnji sliki zaslona.

dodajanje novih zavihkov s pomočjo vtičnika wordpress za zavihke

S tem vas pripelje do Tabs Respovable Builder, ki je popoln z vsemi funkcijami, ki jih potrebujete za ustvarjanje čudovitih zavihkov kot šef. Na spodnji sliki si oglejte, kaj lahko pričakujete.

zavihki odzivni WordPress vtičnik za ustvarjanje zavihkov

Saj je kar nekaj listanja? No, večino funkcij najdete na desni stranski vrstici. Upoštevajte tudi, da imajo posamezni zavihki svoje nastavitve. Na zavihkih lahko celo uporabljate urejevalnike WYSIWYG, kar pomeni, da imate dovolj nadzora nad zavihki.

Zdaj ustvarimo nekaj vzorčnih zavihkov in jih prikažemo na strani ali objavi.

Dodaj naslov

Dodaj naslov zavihkov

Začnite tako, da zavihkom dodate opisni naslov (tako kot pri navigacijskih menijih), kot je prikazano na zgornji sliki. Tako lahko pozneje preprosto zaznate zavihke na skrbniški plošči skrbnika WordPress, če boste morali kaj urediti. Za namene te vadnice sem krstil svoje zavihke »Test Home Tabs«.

Izberite predlogo za oblikovanje zavihkov

izberite predlogo za oblikovanje zavihkov

Kot je prikazano na zgornjem posnetku zaslona, ​​naslednji vaš korak vključuje izbiro predloge za oblikovanje, ki jo želite uporabiti za zavihke. Brezplačna različica vtičnika Tabs WordPress vam ponuja samo eno oblikovalsko predlogo, vendar lahko vedno nadgradite na premijsko različico za Še 19. Pogovor o svobodi oblikovanja.

Dodaj zavihke

Nato dodajte toliko zavihkov, kot želite, kot je prikazano spodaj.

dodajanje novih zavihkov

Ustvarili smo oštevilčen seznam s podrobnostmi, kaj lahko počnete na Dodaj zavihke odsek prikazan zgoraj. Številke ustrezajo vsakemu območju.

 1. Naslov zavihka – V to polje dodajte naslov zavihka, npr. Opis, specifikacije, podrobnosti, itd.
 2. Zavihek Opis – Tu dodajte opis zavihka. V tem polju lahko dodate vsebino zavihka. Najboljši del je, da lahko z urejevalnikom WYSIWYG (prikazano spodaj 3 spodaj) dodate bogato vsebino na zavihke, vključno s slikami, glasbo in videoposnetki
 3. Uporabite WYSIWYG – Če želite uporabiti znano Wklobuk-You-See-jazs-Wklobuk-You-Get urejevalnik, če želite ustvariti vsebino zavihka, prosimo, da pritisnete ta gumb, da zaženete pojavno okno
 4. Ikona zavihka – To polje vam pomaga izbrati ikono, ki jo želite uporabiti na zavihku. Vtičnik WordPress Tabs vam omogoča dostop do številnih ikon Font Awesome, da svoje zavihke poiščete kot profesionalce
 5. Prikaži nad ikono – Če želite poleg ikone prikazati naslov zavihka, vam bo ta funkcija všeč. Poleg tega omogoča onemogočanje ikone, ne da bi se dotaknili naslova zavihka
 6. Izbriši – Pritisnite ta gumb, da izbrišete določen zavihek
 7. Dodaj nove zavihke – Kliknite ta gumb, če želite dodati več zavihkov
 8. Izbriši vse – Ste utrujeni od vseh zavihkov? Samo zadeti Izbriši vse gumb za ponastavitev vsega

Nekaj ​​nasvetov o bonusu, ki vam bodo pomagali. Najprej lahko povlečete in spustite zavihke naokoli, da jih preuredite in razporedite po želji.

Drugo – ne pozabite zadeti Shrani osnutek tipko enkrat ali dvakrat, ko ustvarite zavihke, da ne izgubite nobenih sprememb, če se slučajno pomaknete stran od ustvarjalca zavihkov..

Nazadnje – če potrebujete podporo, je velika modra Pridobite podporo gumb tik pod Dodaj zavihke oddelka (in na večini strani vtičnika), ki vas vodi do uradnega foruma za podporo zavihkov na WordPress.org. Ne oklevajte, če pritisnete gumb za podporo, če kadar koli potrebujete pomoč.

Kartice Koda

zavihki kratka koda

Nato najdete bližnjico Tabs, s katero dodate in prikažete zavihke na kateri koli strani ali objavi, ki jo želite. Na primer, naša kratka koda je [TABS_R id = 443]. Za prikaz zavihkov na strani bi preprosto kopiral zgornjo kratko kodo na to posebno stran.

Gradnik zavihkov

podpora za gradnike

Ali želite dodati svoje zavihke na področje gradnikov na svojem spletnem mestu? Če je to odmevno, vam bo všeč podpora za pripomočke, ki je priložena vtičniku Tabs WordPress.

Udarci Klikni tukaj povezava na zgornji sliki vas pripelje do zaslona pripomočkov WordPress, kjer lahko prosto dodate zavihke kjer koli imate področje gradnikov v svoji temi.

gradnik

CSS po meri

Medtem ko vtičnik Tabs WordPress ponuja veliko možnosti prilagajanja zavihkov (samo pogled na desno stransko vrstico; polna je možnosti za oblikovanje!), Lahko dodate svoje lastne sloge CSS, kot je prikazano spodaj.

zavihki wordpress vtičnik po meri css

Nadalje lahko svoje nastavitve po meri nastavite kot privzete nastavitve za vse nove zavihke s klikom na Posodobite privzete nastavitve gumb, kot je prikazano na zgornji sliki.

Desna stranska vrstica

Možnosti styling vtičnika wordpress

Desna stranska vrstica, ki jo poudarimo na zgornji sliki, resnično predstavlja dan za tvoje. Na voljo je z vsemi možnostmi, ki jih potrebujete za prilagajanje zavihkov vsebini srca. Med pomembnimi možnostmi so:

 • Barva ozadja na zavihku
 • Barva pisave na zavihku
 • Družina pisav in slog
 • Možnosti prikaza za naslov in ikono zavihka
 • Poravnava položaja ikone na zavihkih, tj. Pred ali po naslovu zavihka
 • Zavihek meja
 • Več animacij z opisom zavihkov
 • In še toliko več

Dodajte zavihke na stran ali objavo v WordPress

Ko dodate vsebino in možnosti slogov zavihka, se pomaknite navzgor in kliknite na Objavi gumb, kot je prikazano spodaj.

Na tej točki so vaši zavihki pripravljeni. Zavihke morate preprosto dodati na WordPress stran ali objavo. Preprosto kopirajte kratko kodo zavihkov, ki smo jo videli prej. Naš je [TABS_R id = 443].

Zaženite urejevalnik svojih objav (tudi če uporabljate Gutenberg) in prilepite kratko kodo v svojo objavo / stran. Po tem udarite v Objavi gumb, kot je prikazano spodaj.

Po približno 5 minutah nastavitve stvari; Uporabljam temo dvajsetih sedemnajst in veliko Lorem Ipsum, prišel sem do naslednjega rezultata.

Upoštevajte, da nisem prilagodil barv ali česar koli. Povejte mi, kaj mislite; ni bilo tako enostavno?


Dodajanje zavihkov na vaše strani WordPress in objave je stvar četrtošolcev. Ne pričakujem, da boste naleteli na težave, še posebej, če uporabljate vtičnik, kot je Tabs by WP Shop Mart.

Kako dodate zavihke na svoje WordPress strani in objave? Kateri so vaši najljubši zavihki WordPress vtičnik? V komentarjih delite svoje misli. Veselo ustvarjanje!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map