Kako enostavno urejati slike v WordPressu

Kako urediti slike v WordPressu

Morda ste v preteklosti v WordPress naložili sliko samo v svojo objavo ali na stran, da bi ugotovili, da jo potrebujete poteg ali dva. Brez skrbi – slike lahko urejate v WordPressu in to je zelo enostavno. Poleg tega vtičnik ni potreben.


Tako se zgodi, da je vgrajen odličen urejevalnik slik, ki se ga večina uporabnikov ne zaveda, zato običajno ne izkoristijo preprostih možnosti urejanja slik v WordPressu. Urejevalnik slik je fantastično orodje za spreminjanje velikosti, obrezovanje in kako drugače manipuliranje s slikami, ko jih že naložite v svojo predstavnostno knjižnico. Samo sledite spodnjim korakom in se naučite, kako lahko urejate slike v WordPressu neposredno na nadzorni plošči!

1. korak: Izberite svojo sliko

Najprej najprej stvari – potrebujete sliko. Če želite naložiti novo sliko, pojdite na Mediji> Dodaj novo, nato povlecite in spustite sliko ali kliknite gumb »Izberi datoteko«, da izberete sliko.

Naložite svojo sliko za urejanje v WordPress

Lahko pa uporabite sliko, ki jo že imate Mediji> Knjižnica in izbiranje slike od tam. Kliknite na sliko, da jo odprete.

2. korak: Odprite urejevalnik

Ko izberete sliko in jo odprete, boste videli stran, podobno tej.

Odprite urejevalnik slik WordPress

Od tu lahko svoji sliki daste naslov, napise, alt in opis. Kar pa nas zanima, je gumb »Uredi sliko« tik pod predogledom slike, tako da lahko začnete urejati slike v WordPressu.

3. korak: Uredite svojo sliko

Ko se odpre urejevalnik, boste videli nekaj možnosti za spreminjanje slike.

Obrežite in uredite svoje slike v WordPressu

Obrezovanje

Če želite obrezati sliko, z miškinim kazalcem nastavite izbiro obrezovanja. Velikost obrezovanja lahko prilagodite tako, da povlečete in spustite robove svojega izbora. Ko ste zadovoljni z obrezovanjem, samo kliknite ikono, da obrežete sliko v novi velikosti.

Zavrtite v nasprotni smeri urinega kazalca

S tem zavrtite sliko v nasprotni smeri urinega kazalca. Vsak klik bo zasukal sliko za 90 stopinj (ali četrtino zasuka) v levo.

Zavrtite v smeri urinega kazalca

S pomočjo tega zavrtite sliko v smeri urinega kazalca. Vsak klik bo zasukal sliko za 90 stopinj (ali četrtino zavoja) v desno.

Preusmerite navpično

Sliko obrnite navpično, tako da bo spodnji del slike na vrhu.

Obrni vodoravno

Sliko obrnite vodoravno, tako da bo leva stran slike zdaj na desni.

Razveljavi urejanje

Kliknite, če želite razveljaviti vse spremembe. Kliknite nazaj eno spremembo hkrati.

Ponovno uredi

Kliknite, če želite ponoviti spremembo, ki ste jo razveljavili. Kliknite naenkrat eno spremembo.

Slika lestvice

Uporabite možnost lestvice za sorazmerno velikost slike. To je odlično orodje, če vam je slika všeč, vendar potrebujete le določeno število slikovnih pik ali široko ali visoko. Samo vnesite želene slikovne pike (širina x višina) in kliknite gumb “Scale”, da spremenite velikost.

Obrežite sliko

Poleg orodja za vlečenje in spuščanje lahko v tem razdelku obrežete sliko na določeno dimenzijo. Vnesite razmerje obrezovanja (širina po višini). Nato pridržite premik, ko kliknete in povlečete, da izberete obrezovanje. Ko povlečete kazalec, se bo velikost izbire obrezovanja v pikah prikazala pod nastavljenim razmerjem. Razmerje slike lahko nastavite tudi, ko ste že izbrali obrezovanje.

Nastavitve sličic

Zadnja možnost urejanja slike so nastavitve sličic. Svoje spremembe lahko uporabite za vse različice slike, samo sličico ali vse razen sličice.

Shranite spremembe

Ne pozabite prihraniti! Ko urejate slike v WordPressu, jih morate shraniti, sicer boste izgubili spremembe. Ni vam treba, da se vrnete in ponovno popravljate vse svoje spremembe?

Obnovi

Za vsak slučaj, če ste neodločna oseba ali ste slučajno uredili napačno sliko, je vgrajena varnostna mreža WordPress. Ko shranite spremembe, boste vrnjeni na stran z vsebino. Samo še enkrat kliknite na gumb za urejanje.

WordPress Obnovi originalno sliko

Zdaj boste opazili novo možnost za »Obnovi sliko« desno od predogleda slike. Kliknite ta gumb in slika (in njena sličica) bo povrnjena na prvotno obliko.

Napredne možnosti urejanja slik

WordPress vtičnik WP PRO Image Editor

Želite bolj napredne možnosti urejanja slik v WordPressu? Kot obliko prekrivanja, dodani besedilni ali slikovni filtri? Potem je vtičnik WP Pro Image Editor ravno pravšnji. Preprosto namestite ta premium vtičnik, da boste na svojo armaturno ploščo dodali možnosti urejanja slik, podobne Canvi ali Photoshopu.

Zavijanje

Zdaj, ko veste, kako uporabljati vse funkcije in možnosti urejanja slike WordPress, poizkusite! To je zelo priročno in koristno orodje pri dodajanju slik v objave ali strani in lahko celo prihranite nekaj sekund (v primerjavi z odpiranjem programske opreme / programov za urejanje slik v računalniku). Ko končate, poskusite nekaj teh nasvetov za optimizacijo slik.

Imate še kakšen nasvet za urejanje slik v WordPressu? Ali kakršna koli vprašanja? Spodaj pustite komentar – radi bi se oglasili od vas.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me