Kako gostovati podcast z WordPressom z uporabo PowerPressa

Kako gostovati podcast z WordPressom z uporabo PowerPressa

Ali želite gostiti podcast s programom WordPress? Če je to odmeven da, boste to objavo zagotovo vzljubili. Danes vam natančno prikazujemo, kako ustvariti uspešen podcast na svojem spletnem mestu WordPress z uporabo odličnega vtičnika, znanega kot PowerPress. Zakaj PowerPress? No, vtičnik ima milijon in eno funkcij, s pomočjo katerih lahko gostite podcaste kot šef.


Poleg tega PowerPress vam pomaga, da svoje poddaje razdelite na Apple Podcasts (prej iTunes Podcaste), Spotify in Google Podcaste med drugimi mesti. Vtičnik kot tak omogoča doseganje milijonov poslušalcev, ne da bi se upognili nazaj. Najboljši del je vtičnik prost in neverjetno enostaven za nastavitev in uporabo.

Kot rečeno, si privošči si skodelico kave in pokuhaj. Oh, prosim, ne postavljajte vprašanja in delite svoje misli v razdelku za komentar na koncu te objave.

Prenesite PowerPress z WordPress.org

Kako uporabljati PowerPress za gostovanje podcasta z WordPressom

Ne da bi zapravili še sekundo, nastavimo PowerPress za ustvarjanje in gostovanje podcasta z WordPressom. Ne skrbite niti malo; lahko vtičnik konfigurirate, tudi če ste popoln začetnik brez poznavanja kodiranja. Pojdimo na posel.

Namestitev PowerPress-a

PowerPress je na voljo na WordPress.org vtičniku repo, kar pomeni, da ga lahko namestite neposredno na nadzorni nadzorni plošči WordPress. Kako? V upraviteljskem meniju za WordPress pojdite na Vtičniki> Dodaj novo kot je prikazano spodaj.

namestitev novega vtičnika wordpress

Nato vnesite PowerPress v iskalnem polju in ko najdete vtičnik, pritisnite Namestiti zdaj gumb, kot ga poudarimo na spodnji sliki.

nameščanje vtičnika powerpress wordpress

Po tem udarite v Aktivirajte gumb.

aktiviranje vtičnika powerpress

Če aktivirate PowerPress, dodajte nov element v vaš skrbniški meni WordPress. Kliknite to PowerPress element v meniju, kot smo ga poudarili v spodnji grapi zaslona.

Powerpress podcasting vtičnik v wordpress skrbniški meni

Konfiguriranje PowerPress-a

Na naslednjem zaslonu konfigurirajte osnovne nastavitve podcasta. Dodate lahko nastavitve, kot je naslov podcasta, nastavite Apple Podcast, vključite storitve Blubrry (medijsko gostovanje in statistiko) ter med drugim povežete svoj račun blubrry.com (če ga imate)..

nastavite powerpress, da gostite podcast s programom WordPress

Konfigurirajte svoje nastavitve (obljubim, da je enostavno kot A, B, C), se pomaknite navzdol na dno strani in pritisnite na Shrani spremembe gumb.

shranite nastavitve Powerpress

Ustvarjanje prvega podcasta

Ko so osnovne nastavitve pripravljene, ste pripravljeni začeti ustvarjati poddaje. Kliknite na Ustvarite blog objavo z epizodo povezavo, kot je prikazano na spodnji sliki.

ustvarjanje podcasta z powerpressom

S klikom na to povezavo vas preusmerite v znani urejevalnik objav v programu WordPress. Vidite? Ali vam nisem rekla, da PowerPress olajša gostovanje podcasta s programom WordPress?

Powerpress WordPress podcast vtičnik

Kaj je naslednje? Vnesite naslov in vsebino podcasta na enak način kot ustvarite objavo v spletnem dnevniku. Toda podcast ni popoln z avdio / video datoteko. Kako dodate to? Preprosto se pomaknite proti dnu strani, dokler ne vidite naslednjega razdelka.

dodajanje predstavitvene datoteke Powerpress podcast v urejevalnik sporočil WordPress

Na tej točki bi morali imeti datoteko podcast pripravljeno. Najboljši del je, da lahko svoje datoteke gostite na katerem koli spletnem mestu za gostovanje medijev.

Nalaganje ogromnih datotek na isti strežnik, kjer živi vaše spletno mesto WordPress, lahko privede do počasnih hitrosti strani, seveda odvisno od vašega gostitelja.

Za namene te vadnice pa sem naložil glasbeno datoteko v svojo medijsko knjižnico WordPress. Nato sem prilepil URL datoteke, kot je razvidno iz spodnjega posnetka.

V tem trenutku kopirajte URL datoteke v zgornji razdelek, preverite, ali je vse v redu in pritisnite na Objavi gumb. Poglejmo, kaj smo dosegli doslej.

Sploh ni slabo. Kaj misliš? Je bilo to enostavno ali kaj?

Predložite Podcast v imenike Podcast

Zdaj, ko imate pripravljen podcast, je čas, da ga dobite do več očesnih zrkel. Očitno morate sestaviti marketinški načrt za podcast, na enak način kot promovirate druge vsebine.

Poleg tega ga lahko oddate v imenike podcast. Zdaj PowerPress neverjetno enostavno oddaja podcast v različne imenike. Kako to storiš?

Vrnite se nazaj do PowerPress skrbniško ploščo in kliknite Predložite svoj podcast iTunes in drugim imenikom podcast povezavo, kot jo poudarimo spodaj.

oddajo podcasta v mape podcast s pomočjo vtičnika powerpress

Preusmerjeni boste na spletno mesto Blubrry. Če še nimate računa, boste pozvani, da ga ustvarite. Če že imate račun, boste preusmerjeni na naslednjo stran.

Na zgornji strani lahko svoj podcast oddate v Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, Google Play Music, TuneIn in Stitcher Podcast Radio. Vse povezave, ki jih potrebujete za oddajo svojega podcasta v te imenike, najdete na strani navigacija meni desno (glej sliko zgoraj).

To še ni vse, na nadzorni plošči Blubrry podcaster lahko naredite toliko več, zato ne odlašajte z raziskovanjem.

Kaj je več?

PowerPress ima več funkcij, zaradi katerih podcast ne bo samo resničnost, ampak tudi izjemno zabaven. Na primer, lahko uvozite podcaste iz SoundCloud, LibSyn, PodBean, Squarespace, Anchor.fm in RSS vira. Poleg tega lahko vstavite nastavitve in epizode iz vtičnikov podcasting PodPress in Podcasting vtičnik TSG.

Poleg tega lahko epizode podcasta uvažate z drugih platform za bloganje, kot so Blogger, Joomla, Movable Type in TypePad. In ker Blubrry ponuja gostovanje v medijih, lahko svoje medijske datoteke preselite v njihovo storitev v nekaj klikih.

Vas skrbi SEO? PowerPress SEO je nova funkcija, ki vam pomaga, da optimizirate epizode podcasta za iskalnike, ne da bi pri tem prebili znoj. Poleg tega lahko v celoti prilagodite PowerPress avdio in video predvajalnike glede na vašo temo.

Poleg tega lahko določite MP3 ID3 oznake (naslov, album, izvajalca, leto itd.), Ki se pojavijo ob epizodah podcast. PowerPress prihaja z mnogimi drugimi orodji, zaradi katerih je vtičnik izbira podcasting rešitev za več kot 60.000 uporabnikov WordPress v času pisanja.

Zaključek

Ključno spletno mesto, ki omogoča gostovanje vašega podcasta in ga objavite v več imenikih podcast. Spletno mesto daje poslušalcu priložnost, da posluša in se naroči, temveč tudi vaši skupnosti omogoči razpravo o vsaki epizodi.

Vsako objavo, ki se nanaša na epizodo podcasta, lahko uporabite kot področje za podrobne opombe k oddaji ali dodatne informacije. V komentarju vsake objave lahko uporabite komentar s poslušalci o vsaki epizodi. Poleg tega vam spletno mesto ponuja arhiv vseh epizod podcasta, ne da bi se zanašali na storitev tretje osebe.

Imeti močan vtičnik, kot je PowerPress, ki gosti podcast z WordPressom, vodi do oprijemljivih rezultatov. Zakaj? Ta slabi fant opravi veliko težkega dviga za brezplačni vtičnik WordPress. Iskreno, mislim, da ne morete dobiti boljšega podcasting vtičnika za WordPress.

Ali gostite podcast s WordPressom? Radi bi slišali, kako to počnete, kot tudi vaše misli o celotnem postopku v komentarjih.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map