Kako izvoziti in uvoziti Gutenbergove bloke v WordPress

Kako izvoziti in uvoziti Gutenbergove bloke v WordPress

Sprva so uporabniki WordPressa imeli grenkobne odnose z ustvarjalcem, ki temelji na bloku WordPress. Potem, ko smo v vodniku Gutenberga odkrili, novi urejevalnik ponuja neverjetne funkcije, zaradi katerih je ustvarjanje lepe vsebine enostavno in zabavno. Zdaj nekateri ne morejo dobiti dovolj urejevalnika.


Gutenberg vam ponuja dovolj funkcij za ustvarjanje izjemnih strani in objav brez pisanja kode. Ne glede na vsebino, ki jo želite dodati, ima Gutenberg le blok.

Želite obsežno spremeniti in oblikovati vsak blok vsebine? Gutenberg ima hrbet zahvaljujoč bateriji možnosti prilagajanja. Želite še več blokov od tistega, ki je na voljo v privzetem urejevalniku? Tam je več Gutenbergovih dodatkov.

Zato je žalostno, da mnogi uporabniki tega ne vedo Bloki za večkratno uporabo, ena izmed Gutenbergovih briljantnih lastnosti. Če nimate pojma o čem govorimo, so bloki za večkratno uporabo preprosto vsebino bloke, ki jih po želji ustvarite, shranite in ponovno uporabite.

Recimo, da želite na koncu vsake objave ali strani dodati poziv k dejanju, zahvalo, podpis, obrazec ali kar koli drugega..

V preteklosti ste morali funkcijo shraniti v besedilno datoteko v računalniku. Ko ga potrebujete, ga nato kopirajte in prilepite v svojo objavo ali stran. Gutenberg je to težavo ublažil. Zdaj vam ni treba uporabljati besedilnih datotek ali ustvarjati istih blokov iz nič.

Lahko ustvarite en sam blok za večkratno uporabo in ga uporabite ne samo v svojih objavah in straneh, ampak tudi na drugih spletnih mestih WordPress.

Ne glede na to, ali ustvarite veliko spletnih mest ali morate vsaki objavi / strani dodati posebno vsebino, vam lahko Gutenbergovi bloki za večkratno uporabo prihranijo veliko časa.

V današnjem postu pa vam natančno prikazujemo, kako ustvariti in izvoziti Gutenbergove bloke za večkratno uporabo v WordPress. Naš cilj je, da vam pomagamo premakniti in uporabiti bloke vsebine po meri na več objavah / straneh / WordPress spletnih mestih.

Na stran: Če ustvarite blok na primer s pomočjo vtičnika, kot je Getwid, morate vtičnik namestiti na druga spletna mesta WordPress, ki jih želite uporabiti. Upoštevajte tudi, da se lahko vaši bloki nekoliko razlikujejo od teme do teme, vendar je vse dobro, ker vam Gutenberg ponuja veliko moči za prilagajanje.

To je nenavadno, popijte skodelico kave in uživajte v branju.

Prvič, potrebujete večkratne bloke

Na žalost ne morete izvažati ali uvažati redna blokov. Za izvoz in uvoz blokov Gutenberg morate najprej ustvariti za večkratno uporabo blokov.

Za ilustracijo bom ustvaril hvala opomba da bi rad dodal na koncu vsake objave, ki jo objavim. Veste, ne da bi beležko prepisali vsakič, ko jo moram dodati v objavo ��

Mojo hvala opomba ni nič zapletenega; samo preprost blok odstavkov s povezavami do Twitterja in Facebooka. Upoštevajte, da je vaš blok lahko karkoli želite – oglas s pasicami, drsnik, citat, seznam, najnovejše objave, obrazec MailChimp itd..

Kasneje vam bom pokazal, kako lahko noto izvozite (brate, blokirate) na drugo spletno mesto WordPress. Zveni dobro? Super, začnimo.

Kako ustvariti blok za večkratno uporabo

Ustvarjanje bloka za večkratno uporabo je neverjetno enostavno. Pomaknite se na Objave> Dodaj novo za zagon urednika Gutenberg:

dodajanje nove objave v wordpressu

Nato kliknite na Dodaj blok (+) in izberite blok vsebine. V našem primeru sem dodal blok odstavkov, kot je prikazano na naslednji sliki.

dodajanje bloka gutenberg v wordpress

Po tem prilagodite in oblikujte svoj blok glede na vaše potrebe. Dodala sem nekaj besedila, povezav v družabnih medijih in barve ozadja. Tu je opisan naš novi blok aka hvala opomba poglej v mojem uredniku Gutenberg:

Zelo lep John Doe. Zelo lepo. Zdaj bom verjetno spremljal vaš blog na družabnih medijih �� Hitro naprej.

Trenutno je zgornja nota a redna blok. Pretvoriti ga moramo v za večkratno uporabo blok, ki ga lahko izvozimo in uvozimo. Če želite to narediti, kliknite na Več možnosti ikono in nato Dodaj v bloke za večkratno uporabo, kot je prikazano spodaj.

Nato poimenujte blok za večkratno uporabo in pritisnite na Shrani gumb, kot je prikazano spodaj.

poimenovanje bloka gutenberga za večkratno uporabo

In to je to, pravkar ste ustvarili svoj prvi blok za večkratno uporabo. Pot do amigo.

Kako uporabljati bloke za večkratno uporabo

Dodajanje bloka za večkratno uporabo, ki smo ga pravkar ustvarili, v vaše objave ali strani je izjemno enostavno. Ko dodate želeno vsebino v svojo objavo ali stran, kliknite Dodaj blok (+) pomaknite se do ikone Bloki za večkratno uporabo in izberite svoj blok (v našem primeru gre za zahvalo), kot je prikazano spodaj.

blok za večkratno uporabo gutenberg

Ko dodate blok za večkratno uporabo v objavo ali stran, pritisnite na Predogled /Objavi gumb za ogled rezultatov v sprednjem delu. Tukaj imam nekaj:

Na mojem preizkusnem mestu se nahaja tema dvajset.

Najboljši del je, da lahko ponovno uporabim svoje hvala opomba kadar koli blokirajte, ne da bi vam bilo treba ustvariti iz nič. Lahko ga dodam vsem vrstam objav, ki podpirajo Gutenbergove bloke.

Zdaj, ko veste, kako ustvariti in uporabljati bloke za večkratno uporabo, nam preberite več o izvozu teh blokov na drugo spletno mesto WordPress. Da se izognemo zmedi, bom uporabil isti blok, ki smo ga pravkar ustvarili.

Kako izvoziti Gutenbergove bloke v WordPress

Izvoz bloka Gutenberg za večkratno uporabo so stvari četrtih grederjev, ki jih boste opravili v nobenem trenutku.

Kaj storiti?

V urejevalniku Gutenberg kliknite ikono Več orodij in možnosti ikono in nato Upravljajte z vsemi večkratnimi bloki, kot poudarimo v nadaljevanju:

upravljanje vseh blokov za večkratno uporabo

S tem vas pripelje do Bloki zaslon, na katerem si lahko ogledate in upravljate vse bloke za večkratno uporabo:

Imamo samo tisto Hvala, opomba blok, vendar se zgornji zaslon prikaže, ko ustvarite več. Če želite izvoziti, z miško nad naslovom in kliknite na Izvozi kot JSON povezava, ki se prikaže. Glej sliko spodaj.

Nato datoteko JSON shranite v računalnik:

Zdaj, ko imamo na vašem računalniku datoteko JSON, je čas, da blokiramo blok na naše drugo preskusno mesto.

Kako uvoziti Gutenbergove bloke v WordPress

Uvoz blokov za večkratno uporabo je tako enostaven kot A, B, C. Najprej odprite urejevalnik Gutenberg. Drugič, kliknite na Več orodij in možnosti ikono in nato Upravljajte z vsemi večkratnimi bloki, kot je prikazano spodaj.

Na Bloki zaslon, ki sledi, kliknite Uvoz iz JSON-a, izberite datoteko, ki ste jo prenesli prej, in pritisnite Uvoz gumb v tem vrstnem redu:

In to je to! Tako pa ste uspešno uvozili Gutenbergov blok za večkratno uporabo na drugo spletno mesto WordPress:

Ali ni bilo tako enostavno? Nato lahko svoj blok Gutenberg uporabite in ponovno uporabite na drugem spletnem mestu tolikokrat, kot želite.

Ali obstajajo vtičniki za izvoz Gutenbergovih blokov?

O ja, in našel sem ga pri ThemeIsle, uglednem WordPressovem razvijalcu. Je brezplačni vtičnik, znan kot Blokira izvoz uvoza. V bistvu vam vtičnik omogoča, da preskočite celotno vadbo. Ja, tako je; sploh vam ni treba ustvariti blokov za večkratno uporabo.

Namestite in aktivirajte vtičnik in odprite Gutenbergov urejevalnik. Oblikujte svoj blok po želji in kliknite na Več možnosti ikono. Nato pritisnite na Izvoz JSON, kot je prikazano spodaj. Tu je posnetek zaslona:

S tem datoteko JSON prenesete v računalnik. Če želite uvoziti datoteko JSON s pomočjo vtičnika, odprite urejevalnik Gutenberg. Nato kliknite na Dodaj blok ikono in nato Uvoz blokov iz JSON-a pod Gradniki zavihek:

Po tem kliknite Izberite datoteko da izberete datoteko iz računalnika in pritisnete Naloži gumb:

Edina težava pri načinu vtičnika je, da vaši bloki ne bodo shranjeni na vašem mestu WordPress. Za shranjevanje blokov v bazo podatkov WordPress morate uporabiti ročni način. Mogoče se bo to v prihodnosti spremenilo.

Na žalost nisem mogla najti drugega vtičnika. Kljub temu vam lahko vtičnik prihrani veliko časa, če vam ni vseeno za shranjevanje blokov za večkratno uporabo na svojem spletnem mestu. Bloke boste imeli kot datoteke JSON v računalniku.


Gutenbergovi bloki za večkratno uporabo so reševalci. Omogočajo vam hitro kopiranje predlog in funkcij, saj ne začnete iz nič. Če ustvarite veliko objav / strani in / ali spletnih mest, bo učenje izvoza blokov Gutenberg prišlo prav.

Imate vprašanja ali predloge glede blokov Gutenberg? Sporočite nam v spodnjih komentarjih.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map