Kako namestiti in nastaviti WordPress predpomnjenje z WP Super predpomnilnikom

 1. 1. Vodnik za začetnike za razumevanje notranjih funkcij WordPress-a
 2. 2. Kaj je WordPress predvajanje in zakaj je pomembno?
 3. 3. Kako deluje WordPress predvajanje?
 4. 4. Trenutno bere: Kako namestiti in nastaviti WordPress predpomnjenje z WP Super predpomnilnikom
 5. 5. Kako nastaviti WordPress predvajanje s predpomnilnikom W3 (W3TC)
 6. 6. MaxCDN pregled: najboljši CDN za WordPress?

Pozdravljeni vsi. Dobrodošli v novem poglavju v seriji WordPress Caching, kjer se bomo končno naučili, kako izvajati predpomnjenje WordPress. Upam, da ste prebrali prejšnje teme, v katerih sem razložil, kako WordPress deluje (notranje), kaj predpomni in kako deluje predpomnjenje WordPress. Danes boste to teoretično znanje končno lahko pretvorili v praktično uporabo! Torej, začnimo.


Predhodniki

Predpomnjenje obstoječe WordPress namestitve je spremenljiv dejavnik in je odvisno od vašega trenutnega okolja WordPress. Ta vadnica opisuje enega najlažjih načinov za izvajanje predpomnjenja WordPress. Če uporabljate skupni gostitelj, VPS ali celo namenski strežnik, bi moralo to vadbo ustrezati vašim potrebam. Če želite, da ga zavrtite, si oglejte Pro WordPress Caching z W3 Total Cache + APC (kmalu).

Upoštevajte, da vam ljudje, ki uporabljajo upravljane storitve gostovanja WordPress, kot je WPEngine, ne bodo v veliko pomoč, saj WPEngine uporablja svoje zelo zapletene in (super) učinkovite algoritme predpomnjenja – imenovane tehnologija Evercache! Tu bi šel na okončino in rekel, da je WPEngine verjetno najbolj upravljan ponudnik gostovanja WordPress, ki ga boste našli. Torej, zapojte se, momci, čas je.

Nastavitev

Uporabljali bomo enega najbolj priljubljenih brezplačnih WordPress predpomnilnikov – WP Super Cache. Je eden najstarejših vtičnikov tam in očitno se spomnim, da sem to uporabil v svojem prvem poskusu predpomnjenja WordPressa. Tukaj je tisto, kar uporabljam za vadnico.

 • Revizija WordPress-a: 3.8.2
 • Hosting Environment: Skupni strežnik gostovanja s spletnim strežnikom LiteSpeed ​​(alternativa Apache)
 • Različica super predpomnilnika: 1.4

Namestitev

Kot pri katerem koli vtičniku, jih lahko namestite na dva načina.

Način DEUA – prenos, ekstrahiranje, nalaganje in aktiviranje

Način DEUA je najpočasnejši možni način, da izvlečete kateri koli WordPress vtičnik. Za tiste, ki ste novi – to je nekako takole:

 • Vtičnik WP Super Cache naložite iz skladišča vtičnikov WordPress
 • Izvlecite arhiv v računalniku
 • Naložite izvlečeno v mapo wp_content / plugins / prek FTP s pomočjo odjemalca FTP, kot je FileZilla
 • Nato pojdite na stran Vtičniki na nadzorni plošči WordPress in aktivirajte vtičnik

Te metode ne priporočam. ��

Preprost način – iskanje in namestitev

namestite wp super predpomnilnik

Namestitev WP Super predpomnilnika

Veliko lažji način je samo iskanje in namestitev vtičnika tako:

 1. Pomaknite se na vtičnike> Dodaj novo stran na nadzorni plošči WP
 2. Išči »wp super cache«
 3. Hit namestite
 4. Pritisnite Aktiviraj
 5. Končano!

To je bilo enostavno, kajne?

Začetna konfiguracija vtičnika

V redu, torej od zdaj naprej. Vsako stran v vtičniku bomo pokrivali eno za drugo z ustreznimi posnetki zaslona. Takoj ko aktiviramo vtičnik, dobimo takšno sporočilo:

Obvestilo o namestitvi

Obvestilo o namestitvi

Kliknite na hiperpovezavo in obiščite stran z nastavitvami WP Super Cache. Če se prikaže sporočilo, da vas zahteva sprememba strukture trajne povezave, pojdite na Settings> Permalinks na vaši nadzorni plošči WP in izberite katero koli drugo kot prvo. Za svoje demo spletno mesto sem izbral možnost Numerična stalna povezava.

stalna napaka v strukturi

Za spletna mesta, ki uporabljajo možnost Privzeta stalna povezava

struktura stalne povezave

Seznam razpoložljivih možnosti Permalink v programu WordPress

Zdaj, ko smo to razvrstili, odprimo nastavitveno ploščo WP Super Cache. Najdete ga pod Nastavitve> WP Super predpomnilnik. Prva stvar, ki jo boste opazili, je rumeno polje s sporočilom, ki se glasi:

wp super konstanta predpomnilnika je dodana

.Obvestilo o spremenjeni datoteki htaccess

To je v redu. Vendar se to rumeno sporočilo ne sme pojaviti vsakič, ko odprete nastavitve WP Super Cache – to je enkratno sporočilo. Če se vsakič pojavi, sledite povezavi FAQ. Opazili boste tudi, da je predvajanje onemogočeno. Ohranimo tako in pokrijemo vsak zavihek enega za drugim.

WP Super predpomnilnik s predpomnjenim onemogočenim

WP Super predpomnilnik s predpomnjenim onemogočenim

WP Super Cache: zavihek Napredne nastavitve

Prvi zavihek, ki ga želimo pokriti, je zavihek Napredne nastavitve. Vsebuje tri skupine nastavitev:

 1. Predvajanje
 2. Razno
 3. Napredno

Možnosti so samoumevne – v treh posnetkih zaslona, ​​ki so spodaj navedeni, sem preveril optimalne nastavitve za vsako skupino. Te bodo delovale v večini gostiteljskih okolij – v skupni rabi ali namenskih.

wpsc-advanced-tab-1-caching

wpsc-advanced-tab-2-misc

wpsc-Advanced-tab-3-Advanced

Ko preverite te možnosti, pritisnite gumb Posodobi stanje, da shranite spremembe. Takoj bi morali videti precej dolgo rumeno polje, ki vsebuje veliko besedila.

wpsc-rumeno polje

No, te nastavitve so za datoteko .htaccess vašega strežnika. Enostavno se pomaknite navzdol in našli boste gumb »Posodobi pravila Mod_Rewrite >>«.

posodobite pravila za prepisovanje mod

Če je vaša .htaccess datoteka napisana, bi morali videti zeleno polje, ki kaže, da je bila sprememba uspešna:

wpsc-green-box

Ok, zdaj je poskrbljeno zavihek Advanced. Nadaljujemo s konfiguriranjem zavihka Preload.

WP Super Cache: zavihek prednastavitev nastavitev

Nastavitve prednastavitve v bistvu periodično predpomnijo vse objave in strani vašega spletnega mesta. Med vsako osvežitvijo predpomnilnika lahko nastavite časovni interval. Ta časovni interval je zelo ključnega pomena.

V delih za deljenje cevi morate optimalno nastaviti enkrat na dan – to je vsakih 1440 minut. Če spletno mesto posodabljate dvakrat na dan, lahko časovni interval med posodobitvijo predpomnilnika nastavite na 720 minut. V slednji nastavitvi se predpomnilnik predvajalnik osveži dvakrat na dan. To bi povzročilo dodatno obremenitev strežnika. Priporočam, da v okoljih gostovanja v skupni rabi ne uporabljate nižje vrednosti – saj bi se to lahko (in najverjetneje) štelo za prekomerno uporabo strežniških virov.

Če pa uporabljate VPS ali namenski strežnik, lahko nastavite hitrost osveževanja na najmanj 60 minut. Vredno je vedeti, da število objav in strani na vašem spletnem mestu vpliva na vire, potrebne za vsako operacijo osveževanja predpomnilnika. Optimalni čas osveževanja namenskega strežnika na mestu z veliko prometa bi bil 2 uri.

Preverim ustrezne potrditvene okvire in nastavim interval osveževanja predpomnilnika na 1440 minut. Izbirate lahko poljubno vrednost!

Kartica za prednastavitev predpomnilnika WP Super Cache

Kliknite “Posodobi nastavitve”. Če želite, da se postopek predpomnjenja začne takoj, po posodobitvi zgoraj omenjenih nastavitev kliknite gumb »Naloži predpomnilnik zdaj«. Izdelava predpomnilniškega predpomnilnika je veliko in zamudno opravilo in je odvisno od števila objav in strani – torej počakajte nekaj časa – recimo 10 minut in nato obiščite zavihek

WP Super Cache: zavihek Nastavitev vsebine

Zavihek Vsebina v WP Super Cache vam prikazuje število predpomnjenih strani na vašem mestu WordPress. Ne pozabite, da smo se tega naučili, WordPress na koncu ustvari strani HTML. No, ta zavihek vam pokaže, katere od teh strani so predpomnjene in njihova starost – merjena v sekundah. Ti podatki bi morali ustrezati intervalu osveževanja predpomnilnika prednastavitve, ki ste ga nastavili na zavihku Prednalaganje. Izbrali smo 1440 minut – to je 86.400 sekund. To je največja starost vsake predpomnjene strani. Tehnično nobena starost predpomnjene strani ne sme presegati te vrednosti.

Včasih morda ne najdete trenutnih / natančnih statističnih podatkov o predpomnilniku. Če si želite ogledati najnovejšo / najbolj natančno statistiko predpomnjenih strani, pritisnite gumb »Obnovi statistike predpomnilnika«.

po prednastavitvi regenerirajte statistiko predpomnilnika

Ko je posodobljena, boste videli, da se statistika predpomnilnika posodablja. Ne pozabite, da uporabljam demo podatke iz teme Free Blogger WPExplorer. Tako izgledajo podatki o predpomnilniku:

po prednastavitvi po obnavljanju statistike predpomnilnika

Za še boljši vrhunec prikritja in boljše razumevanje predpomnjenja WordPress – dokaz, da so datoteke HTML predpomnjene, dejansko kliknite možnost »Seznam vseh predpomnjenih datotek«. Evo, kako izgleda moja:

Seznam vseh predpomnjenih datotek

Seznam vseh predpomnjenih datotek

Blagoslov v preobleki

Ta možnost je zelo koristna, če želite izbrisati eno samo predpomnjeno stran. Recimo, da ste posodobili staro stran in za spremembo potrebujete predpomnilnik. Namesto da obnovite predpomnilnik, ki je lahko strežnik intenziven in dolgotrajen, lahko hitro shranite predpomnjeno različico datoteke iz tega menija. Ko obiskovalec obišče prvotno povezavo, se stran obnovi iz nič in se shrani kot predpomnilnik za prihodnje zahteve. Hitro in učinkovito – tako kot agent 47.

Ali vse deluje? Mislim, da je tako!

Zdaj, ko je WP Super Cache pravilno konfiguriran, preizkusimo predpomnilnik. Pojdite na privzeti zavihek, tj. Zavihek enostavnih nastavitev v WP Super Cache in kliknite na gumb »Test Cache«. Če je vse pravilno nastavljeno, bi morali videti nekaj podobnega:

Testiranje predpomnilnika

Testiranje predpomnilnika

Bingo! Deluje! Čestitamo, uspešno ste implementirali predpomnjenje na svojem mestu WordPress. Vaše spletno mesto bi moralo biti zdaj precej hitrejše! Mi ne verjamete? Brez problema. Oglejte si te primerjalne rezultate predstavitvenega mesta pred in po uvedbi predpomnilnika WordPress.

Pred

pred predpomnilnikom

In The After

po predpomnjenju

Zaključek

Zdaj, ko ste videli, kako deluje predpomnjenje in kako resnične so njegove prednosti, sem prepričan, da ste več kot prepričani, da ga preizkusite – to je, če ga še niste storili. V naslednji objavi v seriji bom razložil, kako vključiti MaxCDN v vaše obstoječe WordPress spletno mesto. MaxCDN s predpomnjenjem v kombinaciji bo močno vplival na uspešnost vašega spletnega mesta. Ostani na vezi!

Kot vedno upam, da ste se tudi danes lahko naučili nekaj novega. Če imate kakršna koli vprašanja ali predloge, se veselimo vašega sporočila!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map