Kako namestiti WordPress v Microsoft Azure

  1. 1. Trenutno bere: Kako namestiti WordPress v Microsoft Azure
  2. 2. Kako namestiti WordPress v Google Cloud
  3. 3. Namestite WordPress v AWS – Amazon Web Services
  4. 4. Uvod v računalništvo v oblaku z WordPressom
  5. 5. Kako namestiti WordPress v DigitalOcean

Microsoft Azure je eden vodilnih ponudnikov računalništva v oblaku v vrstah Google in Amazon. Prej smo obravnavali, kaj sploh pomeni računalništvo v oblaku in kako nastaviti WordPress v kapljici DigitalOcean. Danes si bomo ogledali, kako namestiti WordPress v oblak s pomočjo storitev računalništva v oblaku Microsoft Azure.


Uvod

Računalništvo v oblaku je veliko večje od tistega, o čemer smo razmišljali v uvodnem prispevku. Ko se registrirate za Microsoft Azure, boste videli to nešteto možnosti računalništvo v oblaku lahko ponudi. Tukaj je pokuk na nadzorno ploščo Microsoft Azure:

azure-armaturna plošča-pokukati

Sledi zaporedje dogodkov:

  1. Prijavite se za brezplačni račun Microsoft Azure
  2. Uvedite novo spletno aplikacijo WordPress
  3. Konfigurirajte namestitev WordPress-a

Faza # 1 – Registrirajte Microsoftov račun Azure

Microsoft Azure ponuja 30-dnevni preizkusni račun z 200 dolarjev vrednimi viri računalništva v oblaku. To je brezplačen račun in za delovanje potrebuje veljavna kreditna ali debetna kartica. Kartica se uporablja samo za namene preverjanja. Vnaprej plačane kreditne kartice in virtualne kreditne kartice niso podprte.

azure-install-wordpress-account-created

OPOMBA: Osebno sem se prijavil za storitev Microsoft Azure s kreditno kartico. En dolar je bil zaračunan in znesek je bil povrnjen v naslednjih dveh delovnih dneh.

Ena temeljnih značilnosti računalništva v oblaku je model s plačilom. To pomeni, da morate plačati samo za tisto, kar uporabljate. Nekateri smo radi zelo pozorni na stroške na naših karticah. Konec koncev, kreditne kartice stori prinaša določeno tveganje. Če rečemo, obstaja možnost, da v primeru velike prometne obremenitve na našem mestu WordPress, Azure samodejno prilagodi dodeljene vire v našo aplikacijo (WordPress), da uravnoteži dodatno obremenitev. To bi povzročilo povečanje mesečnega računa, torej spremenljive račune.

Omejitev porabe Azure in mir uma

Microsoft Azure ima za to pametno rešitev – poimenovali so ga Omejitev porabe. Kot pove že ime, Azure z omejitvijo porabe ne bo dovolil, da bi porabili več od fiksnega zneska. To mejo lahko nastavite na kateri koli znesek, ki ga želite – od tega nič dolarjev.

Na primer, recimo, da ste postavili omejitev porabe v višini 20 USD na mesec. Ko porabite sredstva za računalništvo v oblaku v vrednosti 20 USD, bodo vaši viri začasno ustavljeni za preostanek meseca, ali dokler ne nadgradite omejitve porabe.

The Dobre novice: Ko se prijavite za brezplačen sledni račun, a omejitev porabe nič dolarjev se samodejno ustvari. Tako boste imeli popolno brezskrbnost – vaša kreditna kartica ne bo zaračunana, če posebej ne povečate omejitve.

Faza # 2 – Namestite WordPress Web-App

Ko registrirate Microsoftov račun Azure, nadaljujte na nadzorni plošči upravljanja Azure. Izgleda nekako takole:

azure-install-wordpress-azure-management-portal

Precej kul kaj? Še bolj se ohladi. Zaradi priljubljenosti WordPressa so ponudniki oblakov menili, da bi bilo najbolje, če bi dali gotove predloge za WordPress. Ta korak bi kupce razbremenil, da bi se morali spopasti s težavo nameščanja WordPress-a v okolju računalništva v oblaku. Enako smo videli v namestitvenem programu WordPress za 1 klik v programu DigitalOcean.

Preštejmo število korakov, potrebnih za namestitev WordPress-a. Pripravljeni? Pojdimo.

Korak 1
Prijavite se vam nadzorna plošča Azure Management.

2. korak
Pomaknite se do menijske vrstice na dnu zaslona in pritisnite Novo.

3. korak
Izberite Izračunajte > Spletna aplikacija > Iz Galerije. Odprlo bi se novo okno.

azure-install-wordpress-azure-korak-1

4. korak
V galeriji so prikazane vse razpoložljive aplikacije za namestitev z enim klikom. Preizkusili so se, da brezhibno delujejo z računalniškim okoljem Azure. V meniju na levi izberite CMS. Na desni strani se pomaknite navzdol in poiščite WordPress. Izberite WordPress in kliknite na naslednja puščica.

azure-install-wordpress-azure-step-2-1-select-wp

5. korak
Spodaj Nastavitve spletnega mesta, preprosto vnesite ime svojega spletnega mesta. Pustite preostale nastavitve, skupaj z Nastavitve razmestitve kot je. Lahko bi izbrali drugo Regija vendar glede na ciljno publiko. Nadaljujte z naslednjim korakom s klikom na naslednja puščica.

območje azure-install-wordpress-azure-step-2-2-config

6. korak
Zdaj kot vemo, WordPress potrebuje bazo podatkov za shranjevanje vsebine spletnega mesta. V tem koraku bomo poimenovali bazo podatkov, ki jo uporablja naše spletno mesto WordPress. Kliknite gumb za potrditev in Azure bo začel ustvarjati spletno aplikacijo za vas.

azure-install-wordpress-azure-step-2-3-add-db

Korak # 7
Ko jo ustvarite, boste v spletnih aplikacijah našli nov vnos po imenu, ki ste ga izbrali v 4. koraku. To je to, da WordPress ustvarja in deluje. Kliknite URL, da zaženete spletno mesto WordPress v oblaku. Azure vam daje brezplačno poddomene za vse gostovane aplikacije.

azure-install-wordpress-azure-step-2-3-success-app-created

8. korak
Odslej je znana 5-minutna namestitev. Izberite želeni jezik in kliknite Nadaljujte.

azure-install-wordpress-azure-korak-3-1

9. korak
Izpolnite potrebne podatke in zapomnite si brez uporabe Administrator kot uporabniško ime. Onemogočil sem Zasebnost nastavitev, saj je to testno mesto. Kliknite na Namestite WordPress nadaljevati.

azure-install-wordpress-azure-korak-3-2

Korak # 10
Ja, WordPress je bil nameščen. Zdaj se lahko nadaljujete na prijavo na nadzorno ploščo WordPress.

azure-install-wordpress-azure-korak-3-3

11. korak
Vnesite podatke za prijavo, ki ste jih določili v koraku # 9 in kliknite Vpiši se.

azure-install-wordpress-azure-korak-3-4

Boom – vaša nadzorna plošča WordPress je pripravljena. Zdaj lahko namestite svojo najljubšo večnamensko temo WordPress, dodate nekaj vtičnikov (morda Symple Shortcodes 2.0.0?) In dodate svojo vsebino.

azure-install-wordpress-azure-korak-3-5-uspeh

In tu je vaš sprednji del. Deluje odlično!

azure-install-wordpress-azure-step-3-6-frontend-2

Napredne nastavitve v programu Microsoft Azure

Iskreno bom povedal z vami – pod armaturno ploščo je upravljanih toliko funkcij, da jih komaj 30% poznam. Od redkih, ki jih razumem, se mi zdijo zelo zanimivi in ​​jih delim z vami.

Za dostop do teh nastavitev boste morali klikniti vnos svoje spletne aplikacije WordPress. To bo sprožilo Armaturna plošča. Pod Konfiguracija na zavihku boste našli množico programske opreme – .NET, PHP, Java, Python itd. – vse, kar lahko omogočite / onemogočite s stikalom! Zdaj je to priročno! Nameščanje Jave ni treba skrbeti (to bodo vedeli tisti, ki so to storili prej). Vklopite stikalo in Java je pripravljena za delo.

azure-wordpress-advanced-3-config-1

Kartiranje imen domen na žalost ni dovoljeno v prosti poti. Predlagam, da nadgradite na Plačaj sproti članstvo, da omogočite imena domen po meri.

azure-wordpress-advanced-3-config-2

Lahko si ogledate ptičje perspektive virov, ki jih porabi WordPress, glede na določeno enoto časa. Privzeta je ura, ki jo lahko spremenite glede na vaše zahteve.

azure-wordpress-Advanced-1-spremljanje virov

Pregled uporabe prikazuje količino virov, ki jih porabi WordPress. Vsak od teh virov ima čas ponastavitve. Na primer, čas CPU je omejen na 1 uro vsakih 24 ur. Izhod (ali odhodni promet) je omejen na 165 MB na dan, RAM pa je omejen na 1 GB na uro.

pregled azure-wordpress-advanced-2-resource-use

Zaključek

Namestitev WordPress-a na platformi za računalništvo v oblaku Microsoft Azure nam omogoča vpogled v neverjetne stvari, ki jih oblačno računalništvo ponuja za nas. Ne samo WordPress, lahko eksperimentirate z več primerki vseh spletnih aplikacij v galeriji. Če vam je všeč to, kar vidite, poskusite Microsoft Azure – in nam sporočite, kaj mislite!

Preberite več o Microsoft Azure

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me