Kako narediti varnostno kopijo trgovine WooCommerce

Kako narediti varnostno kopijo trgovine WooCommerce

Junija 1995 je bilo skupaj manj kot 25.000 spletnih strani. Hitro naprej do leta 2019 in to število se je pomnožilo za 12.681 krat. Trenutno obstaja skoraj 2 milijard spletnih strani Spletne strani so postale odločilna oblika predstavitve in medij, ki prikazuje svoje sposobnosti.


Zdaj si predstavljajte, če se je vaše spletno mesto nenadoma zrušilo. Izgubite lahko vse podatke svojega spletnega mesta in če imate spletno trgovino, izgubite celo podatke o strankah. To ne bo imelo samo finančnih posledic, ampak tudi duševno. Brezčasna rešitev tega vprašanja je vzdrževanje varnostne kopije vašega spletnega mesta in izvajanje varnostnih ukrepov. Še posebej pomembno je za spletna mesta WooCommerce.

Zakaj varnostno kopirati spletno mesto WooCommerce

Razen dejstva, da bi že morali uporabljati popolne varnostne kopije spletnega mesta kot del varnosti spletnega mesta, obstaja še nekaj posebnih razlogov za WooCommerce..

Posodobitve za WooCommerce

Ekipa v WooCommerce redno izdaja posodobitve z varnostnimi popravki in novimi funkcijami. Na primer, WooCommerce 3.5 je izboljšal kopiranje e-poštnih sporočil in novo funkcijo za izvoz izdelkov v datoteko CSV. Skupina priporoča, da ima pred posodabljanjem vedno varnostno kopirano celotno spletno mesto.

Pri posodabljanju se lahko srečujete z nezdružljivostjo med razširitvami in vtičniki in celo s težavami s kodo po meri. Varnostna kopija zagotavlja, da se lahko vedno vrnete na zadnjo različico. Pred posodabljanjem lahko upoštevate tudi nekatere priporočene varnostne ukrepe.

Tam več pri Stakeju

Premor, tudi za navadno spletno mesto lahko pomeni izgubo na tisoče dolarjev. Kakšen bi bil primer vašega spletnega mesta WooCommerce? Brez rezerv so posledice padca lahko hude.

Vsi negativni elementi so razširjeni – ne izgubljate samo podatkov, izgubili boste zaupne podatke o strankah. Vsako minuto bi lahko izgubili naročila, plačila in kar je najpomembneje, stranke zaupajo. Na koncu izgubite stranke in denar – dejavnike, ki določajo celoten poslovni model. Varnostno kopiranje vašega WooCommerce je najnižji minimum, ki ga lahko naredite, da vaše podjetje ostane in deluje naprej.

Kakšno rešitev za varnostno kopiranje zahteva WooCommerce?

Prva stvar, ki jo morate razumeti, je, da spletnega mesta WooCommerce ni vedno mogoče varnostno kopirati kot običajno spletno mesto. Veste, vse spletne strani vsebujejo Datoteke in Baza podatkov. Običajna baza podatkov bi bila sestavljena iz 11 tabel. Ko pa namestite vtičnik WooCommerce, doda dodatno tabelo po meri. V njem so kritične informacije o naročilih, davčnih stopnjah, podrobnostih pošiljanja in transakcijah.

WooCommerce tabela po meri

Številne rezervne rešitve niso narejene za zaznavanje te dodatne tabele. Uspešno lahko varnostno kopirajo vaše datoteke in bazo podatkov, vendar morda izpustijo podatke v tabeli po meri WooCommerce. Na koncu imate nepopolno varnostno kopijo, ki vam trgovina ne koristi veliko.

Zato potrebujete varnostno kopijo rešitev, ki je prilagojena za WooCommerce.

Drugič, spletna stran WooCommerce ima stalno aktivnost na spletnem mestu. V katerem koli trenutku boste morda imeli obiskovalce, ki bodo plačevali, brskali po izdelkih, vnašali podrobnosti itd. Če imate načrtovane urne varnostne kopije, v primeru izpada lahko izgubite do uro vredne podatke o naročilih. Če bi nekdo naročil naročilo v zadnji uri, ne bi imel pojma. Lahko izgubite njihove osebne podatke, naslov za dostavo in še huje, njihove podatke o plačilu.

Spletno mesto WooCommerce potrebuje rešitev za varnostno kopiranje v realnem času, ki beleži in varnostno kopira podatke ob in kadar pride do kakršnih koli sprememb.

Kako ustvarite varnostno kopijo spletnega mesta WooCommerce?

Obstajajo trije načini za varnostno kopiranje WordPress-a (ki smo ga podrobneje opisali že prej). Zato ne bi smelo biti preveč presenečenje, da to velja tudi za trgovine WooCommerce.

1. Ročne varnostne kopije

Ročna metoda varnostnega kopiranja ni preveč zapletena, vendar je lahko tvegana. Tudi najmanjša napaka bi lahko imela drastične posledice. To je tudi zamudno opravilo. Običajno vključuje naslednje korake:

 1. Prenesite datoteke spletnega mesta WordPress v svoj lokalni sistem (računalnik ali prenosnik). To lahko storite skozi
  1. FTP orodje, kot je FileZilla
  2. Upravitelj datotek v cPanelu vašega računa spletnega gostitelja
 2. Nato morate varnostno kopirati bazo podatkov. Pojdite na phpMyAdmin prek nadzorne plošče baze podatkov vašega gostitelja.
 3. Izberite bazo podatkov iz datoteke wp-config.php. Tabele v bazi podatkov bodo prikazane na zaslonu.
 4. Izberite vse tabele in kliknite Izvozi.

Ta postopek ni idealen, da se sproži redno, kaj šele v realnem času. Tudi če mu dodelite osebo, to preprosto ni izvedljivo. In zagotovo ni primerna izbira za varnostno kopiranje spletnega mesta WooCommerce.

2. Varnostne kopije prek spletnega gostitelja

Varnostne kopije, ki jih upravlja ponudnik gostovanja

Večina ponudnikov gostovanja WordPress ponuja varnostne kopije bodisi vključujoče v svoj načrt bodisi kot dodatno plačano funkcijo. Vendar pa ponavadi ponujajo dnevne varnostne kopije. Neverjetno težko bi našli gostitelja, ki zagotavlja varnostne kopije v realnem času. Če pa morate nujno narediti varnostno kopijo pri svojih gostiteljih, je opisano.

 • Obrnite se na ponudnika gostovanja in prenesite zadnjo varnostno kopijo. Če imate možnost varnostne kopije na zahtevo, sprožite novo varnostno kopijo in jo nato prenesite.
 • Izvoz in varnostno kopijo baze podatkov z ročno metodo. Bazo podatkov lahko izvozite tudi v lokalno mapo z upraviteljem MySQL.

Varnostne kopije gostiteljev so na splošno znane po tem, da so zelo nezanesljive. Če jih obnovite, lahko izgubite pomembne podatke. Poleg tega ne varnostno kopirajo tabele po meri WooCommerce, tako da bi izgubili tudi podatke, ki so tam shranjeni.

Že smo poudarili potrebo po varnostnem kopiranju v realnem času, ko gre za spletna mesta WooCommerce. Po raziskavi teh dveh metod je jasno, da nobena od njiju ne ustreza.

3. Varnostne kopije z uporabo vtičnika WordPress

Uporaba samodejnega vtičnika za varnostno kopiranje je najlažji način za varnostno kopiranje mest WordPress. Priročna in hitrejša je za nastavitev in uporabo. Veliko vtičnikov, kot je BlogVault, UpdraftPlus in BackupBuddy sta poenostavila postopek varnostne kopije in olajšala izvajanje in upravljanje varnostnih kopij.

Kar zadeva WooCommerce, čeprav je na voljo več možnosti, niso vsi rezervni vtičniki prilagojeni za trgovine. Kot je razpravljeno, bi morali izbrati vtičnik, ki varnostno kopira vaše podatke WooCommerce, pa tudi vse druge podatke spletnega mesta. Poleg tega morate izbrati tistega, katerega varnostne kopije so zanesljive in bodo ob obnovitvi učinkovito delovale. Pred obnovitvijo morate biti sposobni preizkusiti tudi varnostne kopije spletnega mesta. Ena od rešitev, ki ustreza tem kriterijem in naredi več, je BlogVault. Poglejmo, zakaj.

Zakaj upravljati varnostne kopije z BlogVaultom?

V realnem času varnostne kopije BlogVaults uporabljajo postopek, pri katerem že najmanjše spremembe v dejavnostih spletnega mesta sprožijo varnostno kopijo. To vključuje spremembe v tabeli po meri WooCommerce.

Močni postopki varnostnega kopiranja lahko preobremenijo vaš strežnik in upočasnijo vaše spletno mesto. A WooCommerce varnostni vtičnik To tveganje odpravite na dva načina:

 • Celoten postopek varnostnega kopiranja poteka na njihovih namenskih strežnikih. To dejansko sprosti strežniške vire za vašo uporabo.
 • Uporabljajo inkrementalni rezervni modul, kjer po namestitvi vtičnik najprej vzame varnostno kopijo celotnega mesta. Kasnejše spremembe se preprosto dodajo tej začetni varnostni kopiji, v majhnih kosih. To zagotavlja, da vaš strežnik in spletno mesto ostaneta nespremenjena in delujeta optimalno.

Kako narediti varnostno kopijo spletnega mesta WooCommerce z BlogVaultom

 1. Prijavite se in ustvarite račun s BlogVault-om. Dodajte svoje spletno mesto na prikazano nadzorno ploščo.
 2. Medtem ko lahko ročno namestite in aktivirate vtičnik, BlogVaults ponuja enostavno in avtomatizirano možnost na nadzorni plošči, da to storite. Po vklopu vtičnik prevzame prvotno varnostno kopijo spletnega mesta.
 3. Nato pojdite na razdelek »Varnostne kopije« na nadzorni plošči. Kliknite stikalo poleg možnosti »Posodobitve v realnem času«, da aktivirate to funkcijo.

BlogVault za varnostno kopiranje WooCommerce

Več o BlogVault →

In tam greš! Uspešno ste aktivirali varnostne kopije v realnem času za svoje spletno mesto. Če gremo naprej, bo vsaka sprememba na vašem spletnem mestu takoj sprožila varnostno kopijo.

Medtem ko je večina rešitev všeč BlogVault so model plug-it in pusti, vedno je bolje sprejeti kakršne koli previdnosti, da vaše spletno mesto ne izgubi podatkov. Kar zadeva varnostno kopiranje in varnost spletnega mesta, mora biti vaš odnos do previdnostnih ukrepov “če bo obstajal, bom to storil”.

Nasveti za zagotovitev ničelne izgube podatkov

 1. Vedno uporabite spletno mesto za preizkušanje, da preizkusite varnostne kopije pred obnovitvijo. Lahko uporabite prikazovalni vtičnik, kot je WP uprizoritev ali Razmnoževalec to storite (če uporabljate BlogVault, imajo vgrajeno funkcijo uprizoritve).
 2. Če vas skrbi, da boste izgubili podatke o naročilih, ki ste jih oddali med obnovitvijo varnostne kopije, lahko uporabite vtičnik za način vzdrževanja. Tako lahko na svojem spletnem mestu začasno sprejmete nova naročila. To funkcijo lahko aktivirate in nato obnovite zadnjo varnostno kopijo.
 3. Poiščite čas dneva, ko vaše spletno mesto dobi najmanj prometa / naročil prek storitve Google Analytics. Če morate obnoviti varnostno kopijo, poskusite to storiti v tem časovnem obdobju. Če uporabljate občasne varnostne kopije, jih razporedite v tem časovnem obdobju.
 4. Prepričajte se, da imate več kopij varnostnih kopij in da so dostopne in naložljive. In po možnosti shranite kopijo izven mesta.
 5. Če uporabljate rezervni vtičnik, se prepričajte, da uporabljate tistega, ki nudi dobro podporo strankam. V primeru kakršnih koli težav morate imeti dostop do pomoči njihove ekipe.

Zagotavljanje varnostne kopije vašega spletnega mesta WooCommerce bi moralo biti del vašega osnovnega upravljanja spletnega mesta. Izguba podatkov ima veliko večji vpliv na spletno trgovino kot običajna spletna stran.

To lahko pripišemo dejstvu, da:

 • Spletna mesta WooCommerce imajo več funkcionalnosti in več procesov, ki se izvajajo v danem trenutku.
 • Lastnik spletnega mesta WooCommerce je dolžan varovati podatke svojih strank. Vsaka izguba ali zloraba osebnih podatkov kupcev ima lahko pravne posledice.
 • Spletna trgovina se mora ukvarjati z več prodajalci za nabavo, dostavo in plačilo izdelkov. Obseg zadevnih podatkov je bistveno večji.
 • Trgovina WooCommerce je bistveno večja naložba kot običajna spletna stran za bloganje preprosto zaradi številnih nastavljenih procesov.

Za nastavitev učinkovite strategije varnostnega kopiranja za vašo trgovino WooCommerce priporočamo uporabo vtičnika za varnostno kopiranje WordPress v realnem času, ki varnostno kopira vse dejavnosti na spletnem mestu, vključno s spremembami, prilagojenimi v tabeli WooCommerce po meri. Samodejni postopek je enostaven, vendar celovit način za spremljanje uspešnosti spletnega mesta in zmanjšanje izpadov. To je najbližje izgubi podatkov.

Upamo, da vam bo ta članek pomagal učinkovito varnostno kopirati svojo trgovino WooCommerce. Če imate kakršne koli predloge ali vprašanja, pustite komentar! Vesela podpora!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map