Kako nastaviti dostop na ravni avtorja za ljudi, ki objavljajo na svojem spletnem mestu WordPress

Kako nastaviti dostop na ravni avtorja za ljudi, ki objavljajo na svojem spletnem mestu WordPress

WordPress je odlična platforma za ustvarjanje bloga ali spletnega mesta z več avtorji. Ne glede na to, ali začenjate skupni projekt ali želite začeti sodelovati s samostojnim ustvarjalcem vsebine, da bi razvili svoj blog, vam WordPress ponuja veliko možnosti za upravljanje dostopa do vašega spletnega mesta.


Vendar morate upoštevati nekaj pomembnih točk, preden uporabnikom začnete dostopati do vašega spletnega mesta WordPress. Kot je običajno pri WordPressu, obstaja več kot en način, kako obuti mačko. Če ljudem omogočite dostop do vaše spletne strani, niso izjema. Skrbite, da je narobe, in lahko ogrožate svoje spletno mesto. Možna je tudi oslabitev varnosti spletnega mesta in potencialno odpiranje dragih uporabniških napak. Vseeno se prepričajte in postopek sprejemanja vsebine več avtorjev lahko naredite veliko učinkovitejše in varnejše.

V tem članku bomo opisali, kako nastaviti dostop na ravni avtorja za osebe, ki objavljajo na vašem spletnem mestu ali blogu WordPress. Ogledali si bomo nekaj najboljših uporabniških vlog in komu jih lahko dodeliti. Razkrili bomo tudi, kako prilagoditi zmogljivosti obstoječih uporabniških vlog WordPress ali ustvariti novo vlogo s prilagojenimi zmogljivostmi na vašem spletnem mestu. S pravim vtičem je to veliko lažje, kot se sliši.

Razumevanje vlog za WordPress

WordPress je izven škatle dober nabor uporabniških vlog. Od vsemogočne vloge skrbnika do zelo omejene vloge naročnika, za večino projektov mora obstajati vnaprej določena uporabniška vloga WordPress, ki ustreza vašim potrebam. Včasih pa to ni tako. Ko pride do te situacije, boste z veseljem izvedeli, da lahko vnaprej določene vloge za WordPress prilagodite z relativno lahkoto in ustvarite svoje dodatne vloge.

Preden pa zajemamo možnosti za ustvarjanje uporabniških vlog po meri WordPressa in spreminjanje obstoječih vlog, si oglejmo privzete vloge uporabnika WordPress, da bomo lažje ugotovili, ali so primerne za vaš projekt in katere naj dodelite komu.

Najboljše vloge za uporabnike dodatnih blogerjev in soavtorjev

Če vi ali kdo drug že skrbi za administracijo in upravljanje spletnega mesta WordPress in želite le dodeliti drugemu uporabniku dostop do svojega spletnega mesta, da doda vsebino v obliki novih objav v WordPressu, potem bi lahko vloga avtorja prispevka dobra možnost.

Vendar ima ta vloga omejitve, ki morda niso združljive z vašimi cilji. Zato boste morda želeli razmisliti tudi o vlogi avtorja. Oglejmo si prednosti in slabosti vsake vloge, da se lažje odločite, kako nastaviti dostop na ravni avtorja za osebe, ki objavljajo na vašem spletnem mestu WordPress.

Vloga uporabnika WordPress Contributorja

Kako nastaviti dostop na ravni avtorja za ljudi, ki objavljajo na svojem spletnem mestu WordPress

Zgornji posnetek zaslona prikazuje omejen dostop uporabnikov do področja WordPress, ki jih ima vloga Contributor. Sodelujoči ne morejo dostopati do nastavitev spletnega mesta, upravljati vtičnike, aktivirati teme ali dostopati do številnih drugih vidikov upravljanja in upravljanja WordPressa.

Čeprav lahko ustvarjajo nove objave, ne morejo objavljati objav, urejati objavljenih objav ali dostopati do objav, ki jih ustvarijo drugi uporabniki. Tudi s stranmi WordPress ne morejo delovati. Ko uporabnik z vlogo sodelavca konča objavo, lahko pritisne gumb Pošlji v pregled. To pomeni, da je pripravljen na obravnavo osebe s primerno uporabniško vlogo (npr. Urednik ali skrbnik).

Kot lahko vidite s tega posnetka, uporabniki z vlogo Contributor ne morejo dostopati do knjižnice WordPress Media. Zaradi tega v svoje objave ne morejo dodati slik ali drugih predstavnostnih datotek. To je glavna omejitev vloge pošiljatelja, ki lahko postane neprimerna za vaše potrebe. Konec koncev je dodajanje slik v objave na spletnem dnevniku eden najboljših načinov za ustvarjanje privlačne vsebine spletnega mesta. Zato, razen če vi ali nekdo drug poskrbite za dodajanje slik v objave na spletnem dnevniku, vloga Sodelavca verjetno ne bo imela dovolj dostopa.

Kako prilagoditi uporabniške vloge WordPress

Izboljšan vtičnik Capability Manager

Ena od možnosti je uporaba ustreznega vtičnika za upravljanje avtorja WordPress, na primer brezplačnega Izboljšan upravitelj zmogljivosti vtičnik, da prilagodite vlogo uporabnika avtorja. Prilagoditev vlog uporabnika WordPress je relativno enostavna. To je preprosto primer preverjanja ali odznake ustreznih polj.

Prilagodite vlogo uporabnika avtorja

Vendar bi lahko sledenje sprememb, ki ste jih opravili, in nov dostop, ki ste ga odobrili obstoječim uporabnikom, zmedli. V najslabšem primeru, če ne upravljate pravilno, lahko nenamerno odobrite dostop na visoki ravni do neprimerne podskupine vaših uporabnikov.

Če prilagajanje jedrne funkcije programa WordPress in spreminjanje uporabniških vlog ni všeč, potem ne skrbite. Dobra novica je, da obstaja več kot ena primerna vloga za dodajanje novih uporabnikov na vaše spletno mesto v tej vlogi. Za vaš projekt bi lahko bila boljša vloga za ustvarjalce vsebine vloga uporabnika WordPress Author.

Vloga uporabnika besedila WordPress

Vloga Avtorja je naslednji korak od vloge Sodelujočega v smislu zmogljivosti. Avtorji lahko za razliko od uporabnikov z vlogo prispevka naložijo datoteke na vaše WordPress spletno mesto in jim tako dodajo slike in video posnetke v knjižnico medijev in nato v vaše objave.

Avtor urednika vlog

Kot je razvidno iz zgornjega posnetka zaslona, ​​imajo avtorji dostop do gumba Dodaj predstavnost v urejevalniku sporočil WordPress. Za objavo lahko tudi postavijo predstavljeno sliko. To jim zagotavlja vse možnosti, ki jih potrebujejo za ustvarjanje popolnoma oblikovane objave na vašem blogu.

Uporabniški dostop Prilagodite avtorja

Vendar morate biti previdni, če želite preučiti, ali uporabniku dodeliti vlogo avtorja. Prav tako lahko objavljajo objave ter urejajo in brišejo svoje objavljene objave. Ta raven dostopa je morda več, kot ste pripravljeni zagotoviti. Če želite to premagati, lahko uporabite brezplačni vtičnik Capability Manager Enhanced in spremenite, kaj lahko uporabniki z vlogo avtorja na vašem spletnem mestu.

Najboljša uporabniška vloga WordPress za upravitelje vsebine

Ko gre za ustvarjanje uporabniškega računa na vašem spletnem mestu WordPress za nekoga, ki bo upravljal z vsebino na vašem spletnem mestu, potem je najboljša možnost Urejevalna vloga. Ta uporabniška vloga je za eno stopnjo nižja od najvišje vloge skrbnika, zato jo pametno dodelite svojim uporabnikom.

Urednik vloge urednika vlog

Uporabniki z vlogo urejevalca ne samo da lahko ustvarijo in upravljajo svoje strani, kot tudi tiste, ki jih ustvarijo drugi, ampak lahko tudi upravljajo objave, ki jih ustvarijo drugi uporabniki. Ker lahko uredniki moderirajo komentarje, imajo dovolj zmogljivosti za upravljanje vseh vidikov ustvarjanja vsebine na vašem spletnem mestu – kot nalašč za zunanje izvajanje ali privajanje strokovnjaka za trženje vsebine v vašo ekipo.

Prilagodite vlogo urejevalnika

V večini primerov ne bo treba dovoliti rednim blogerjem in ustvarjalcem vsebin dostopa do urejevalca, pri čemer so vloge avtorja ali avtorja avtorja pogosto primernejše. Če pa najamete nekoga, ki bo pregledal in objavil vsebino, ki so jo na vašem spletnem mestu poslali drugi, je Editor najboljša vloga uporabnika.

Končne misli

Uporabniške vloge WordPress so tekoči pojmi. Posodobitve osnovne programske opreme WordPress lahko spremenijo vloge uporabnikov, bodisi dodajo nove vloge bodisi spremenijo zmogljivosti obstoječih. Poleg tega lahko nekateri vtičniki dodajo nove vloge ali prilagodijo tudi zmogljivosti obstoječih uporabniških vlog, bodisi samodejno bodisi tako, da vam omogočijo, da sami spremenite spremembe.

Zato je dobro, da to preverite najnovejša dokumentacija o uporabniških vlogah in zmogljivostih za WordPress, pa tudi o vseh drugih orodjih, ki jih uporabljate. Eksperimentirajte z uporabniškimi vlogami, da natančno vidite, kakšen nivo dostopa bodo uporabniki dosegli do vašega spletnega mesta, je dobra ideja tudi, če želite biti prepričani, da ne boste dajali ključev svoje hiše, ko boste na svojem spletnem mestu prevzeli novega blogerja..

Čeprav bi lahko bilo uporabniku preprosto dano najvišjo vlogo, da bi lahko opravil delo, bi to lahko povzročilo resne kršitve varnosti spletnega mesta WordPress. Namesto tega je bolje razmisliti o tem, kakšne zmožnosti uporabnik dejansko potrebuje, preden jim dodeli vlogo. Če menite, da so vaše zahteve edinstvene, lahko s prej omenjenim vtičnikom Capability Manager Enhanced ustvarite novo vlogo uporabnika po meri ali raziščete druge vtičnike za upravljanje z več avtorji WordPress, ki so na voljo.

Katere vloge so primerne za uporabnike na vašem spletnem mestu? Boste morali ustvariti uporabniško vlogo po meri, da bo ustrezala vašemu projektu? Sporočite nam v spodnjih komentarjih.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map