Kako nastaviti program AMP v programu WordPress

 1. 1. Uvod v Google AMP za WordPress
 2. 2. Trenutno bere: Kako nastaviti program AMP v programu WordPress

Dobrodošli v drugem delu vodiča AMP za WordPress. V našem zadnjem članku smo izvedeli o pomenu spletne strategije za mobilne naprave in o tem, kako je AMP lahko potencialni menjalnik iger. V današnjem priročniku bomo spoznali:


 • Kako integrirati AMP z WordPressom
 • Najboljši vtičniki WordPress za prilagajanje AMP
 • Ali moramo resnično izvajati AMP na svojem mestu WordPress?

Začnimo.

AMP za WordPress video vodič

Ko izberete zadnjo objavo v naši seriji, lahko spremljate videoposnetek WPCrafterja o tem, kako enostavno nastaviti nastavitev AMP s svojim WordPress spletnim mestom. Adamin video vas vodi skozi vsak korak našega vodnika – uživajte!

Kako nastaviti AMP za WordPress

amp-plugin-wordpress-hero

Nastavitev AMP za WordPress je zelo preprost postopek. Vse, kar morate storiti, je namestiti WordPress AMP vtičnik, ki ga je razvil Automattic, ostalo pa bo sledilo.

 • Pojdite na nadzorno ploščo WordPress> Vtičniki> Dodaj novo
 • Išči AMP

Izberite vtičnik in kliknite na Namestiti zdaj

kako namestiti-amp-wordpress-vtičnik

Po aktiviranju vtičnika bodo vsi naslovi URL na vašem spletnem mestu imeli različico AMP. Odprite lahko katero koli povezavo do objave, jo dodate / amp / do konca URL-ja in videli boste različico AMP.

Oglejmo si običajno različico spletne strani.

testno mesto-no-amp_rz

In to je različica AMP iste strani:

testno mesto-amp_rz

To je to – uspešno ste namestili AMP v WordPressu. Težko je verjeti, da je tako preprosto, kajne?

Vendar, če je nimate precej permalinks omogočeno, lahko različico ojačevalca dobite tako, da jo dodate ?amp = 1 do povezave do objave. Na primer povezava do objave je:

 • Običajna različica: http://example.com/2016/01/01/hello-mobile-web/
 • Različica AMP: http://example.com/2016/01/01/hello-mobile-web/amp/
 • Različica AMP (z onemogočenimi dokaj trajnimi povezavami): http://example.com/2016/01/01/hello-mobile-web/?amp=1

Vtičnik AMP doda standardno metaoznako v glavi vaših »običajnih« strani HTML, ki Googlu in drugim iskalnikom omogoča, da prepoznajo, da obstaja različica strani AMP. Uporablja logotip spletnega mesta, ki ga lahko nastavite v WordPress Prilagojevalnik tem.

Pomembno je upoštevati, da vtičnik podpira samo pretvorbo objav v različice AMP. Glede na opis vtičnika, ki je dostopen 1st Novembra 2016 se podpora za AMP različico WordPress strani še razvija in kmalu prihaja.

Merjenje vpliva AMP na uspešnost

Odločili smo se, da bomo izmerili vpliv uspešnosti strani AMP na strani Pingdom. Rezultati so bili dramatično drugačni. Upoštevajte, da je bila naša WordPress nastavitev v skupnem gostovalnem okolju, pri čemer je bila uporabljena privzeta tema dvajset štirinajst, brez nameščenih vtičnikov za predpomnjenje ali optimizacijo.

Naslednji posnetek zaslona prikazuje merilo uspešnosti osnovne različice strani:

test-site-no-amp-pingdom

In to je rezultat različice strani AMP:

test-mesto-amp-pingdom

Rezultati so presenetljivo narazen.

Vsaka komponenta je doživela izjemno izboljšanje:

 • Velikost strani se je zmanjšala za 70%
 • Čas nalaganja se je zmanjšal za 35% na manj kot 900 milisekund
 • Nobeno število zahtevkov se je s skoraj 17% zmanjšalo s 17 na samo 7!

Vse to je dosegel AMP, hkrati pa ohranil vsebino strani. Naslednja tabela za vašo referenco zajema podrobnosti testa:

Faktor ObičajnoAMPIzboljšava
Velikost strani (KB)563.816770%
Čas nalaganja (s)1,420,92935%
Število zahtev17759%

Če pogledamo te številke, je očitno, da pridobivanje AMP ne pomeni več. Ne samo, da bo pripomogel k izboljšanju vaših rezultatov za SEO, temveč bo zagotavljal tudi čudovito, brezskrbno uporabniško izkušnjo.

Poleg tega lahko v različico AMP strani vključite tudi mehanizme za sledenje. To bomo zajeli v naslednjem razdelku.

Razširitev zmožnosti AMP

Čeprav je optimizacija vsebine za bralce dobra praksa, je pomembno tudi ohraniti skladnost blagovne znamke. To pomeni, da bi morale tudi različice AMP obstoječe vsebine upoštevati barvno shemo, pisave in splošni uporabniški vmesnik vaše blagovne znamke..

Vtičnik AMP WordPress nima možnosti za takšne spremembe. Njegov cilj je bil zagotoviti hiter in enostaven način, kako celotno obstoječo WordPress vsebino združiti z AMP – delo, ki je zelo dobro.

Vpišite AMP za WP – Pospešene mobilne strani vključiti.

amp-for-wp-plugin-2-hero

Ta brezplačni vtičnik razširja zmogljivosti AMP v WordPressu, saj ponuja dodatne funkcije, kot so:

 • Integracija Google Analytics
 • Podpora za strani AMP WooCommerce
 • Sorodne objave pod objavo
 • Seznam zadnjih komentarjev
 • Prenos logotipa po meri
 • Vrstica družabne izmenjave
 • Podpora za vdelavo bogate vsebine, vključno z videoposnetki in vsebinami z vsebinskih platform, kot so YouTube, Instagram, Twitter, Vine itd.

Kot vpogoj mora vtičnik namestiti in aktivirati vtič AMP za pravilno delovanje. Kot ponavadi lahko ta vtičnik namestite podobno, kot smo na začetku te objave namestili vtičnik AMP.

amp-za-wp-plugin-2-install-activate

Ko je aktiviran, ste pripravljeni konfigurirati različne možnosti, ki jih vtičnik lahko ponudi. Pojdite na Nadzorna plošča WordPress> AMP za dostop do nastavitev.

Od mnogih nastavitev, ki jih vtičnik ponuja, smo preizkusili:

 • Vklop komentarjev
 • Dodajanje sorodnih objav
 • Dodajanje navigacije naslednjim / prejšnjim objavam

Tu je posnetek zaslona, ​​kako je izgledala različica AMP po shranjevanju sprememb:

amp-for-wp-plugin-2-hero-test-page-500-px

In tu je predstava:

amp-for-wp-plugin-2-speed test

Tu je primerjava zaslona strani AMP vanilije za primerjavo:

test-mesto-amp-pingdom

Čas nalaganja se je še zmanjšal za nadaljnjih 7,4%. Zanimivo je, da se je splošna ocena uspešnosti (3-točkovno povečanje) kljub temu, da se je velikost strani in število zahtev nekoliko povečala..

Na splošno je ta vtičnik odličen, če se resno potrudite k AMP in poskrbite, da bodo vaše vsebine, oglasi in analitika dobro sodelovali s platformo.

Zaključek

Glede na eksplozivno rast uporabe mobilnih telefonov v zadnjih nekaj letih ni več tako možnost da spletna podjetja najprej postanejo mobilna. Je absolutna nujnost. Projekt Pospešene mobilne strani si prizadeva za dosego tega cilja in vedno več medijskih hiš ga hitro prilagaja.

Medtem ko je v novejših blogih AMP preprosteje vključiti AMP, se blogi z več tisoč strani vsebine zagotovo zdijo še posebej zahtevni. Razlog je preprost – vsi ne sledijo ustreznim standardom pri objavi v spletu. Organizacije se razvijajo. Tudi spletne tehnologije, ki so bile pred petimi leti “vroče”, so danes zastarele. Medtem ko se AMP po svojih najboljših močeh trudi nadgraditi na obstoječih spletnih tehnologijah, lahko obstajajo številni primeri, ko obstajajo nekatere nezdružljivosti / napake. In te napake lahko negativno vplivajo na vaše ocene SEO.

V idealnem primeru bi morala podjetja izmeriti svoje vhodne vire prometa – kolikšen delež tega prispeva iz mobilne naprave? Koliko jih prihaja iz mobilnega iskanja? Kakšna je stopnja obiskov ene strani mobilnih obiskovalcev? To so vprašanja, ki bi si jih morali zastaviti, preden razmislite o AMP.

Če ste prepričani, da je vsebina vašega spletnega mesta tehnično strukturirana po najnovejših standardih, potem vsekakor nadaljujte z AMP! Povečali boste samo svoj SEO.

Če pa veste, da obstaja veliko notranjih napačnih konfiguracij, prekinjenih povezav in napak, bi bilo najbolje, da se ta vprašanja lotite (in morda odpravite), preden nadaljujete z AMP.

Kakšne misli imate o AMP? Ali ga uporabljate za uživanje vsebine? Ste ga implementirali na svojem spletnem mestu? Radi bi se oglasili od vas!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map