Kako obdržati SEO sok pri premikanju WordPress vsebine na novo domeno

Kako obdržati SEO sok pri premikanju WordPress vsebine na novo domeno

Strinjali se boste, da je premikanje vsebine WordPressa v novo domeno zastrašujoča naloga za številne uporabnike WordPressa. Kaj storiti? Kje začeti? Na katere storitve lahko računate? In kako vzdržujete svoje SEO lestvice po potezi? To je le nekaj vprašanj, s katerimi se boste srečali, ko boste vsebino WordPressa premikali iz ene domene v drugo.


Selitev na novo domeno je podobna premikanju spletnega mesta med gostitelji, vendar z eno izjemo; morate potem ustvariti trajne preusmeritve 301. Izvedljivo je, čeprav morate biti previdni. Ne pozabite, da tukaj govorimo o vašem podjetju, kar pomeni, da ne smete ničesar hiteti. Ne ugibajte, da zaradi težav ne boste na koncu z gigantsko migreno.

Samo, da se stvari zvijajo, tukaj je ptičji prikaz današnje objave:

 • Preden koli ustvarite popolno varnostno kopijo spletnega mesta WordPress
 • Očistite svojo novo domeno
 • Za premikanje vsebine WordPress uporabite vtičnik Duplicator WordPress
 • Naložite svojo WordPress vsebino na novo domeno
 • Nastavite 301 preusmeritve
 • Obvestite Google in uporabnike
 • Obavite svoj veseli ples

In ker želite ohraniti SEO sok po selitvi, vam je v najboljšem interesu, da se poučite o nekaterih SEO. Tukaj je nekaj objav, ki vas bodo usmerile v pravo smer:

 • Najboljša orodja za WordPress SEO za leto 2017 za izboljšanje uvrstitve v iskalnikih
 • Vodnik za začetnike o WordPress SEO [Post Series]
 • WordPress SEO: višje uvrstitev v iskalnikih
 • 10 najpomembnejših funkcij WordPress SEO by Yoast
 • WordPress SEO Best Practices za leto 2015 in naprej

Kako je s to preambulo, ali se potopimo noter in s tem zaključimo? Tukaj je sok:

Premik vsebine WordPress: Predpogoji

Premik vsebine programa WordPress v novo domeno ni za vsakogar. Morate se usesti in oceniti, ali je poteza potrebna. Lahko vaše podjetje še vedno cveti brez premika? V tem primeru vam ni treba premikati na novo domeno.

Ali se premikate na novo domeno, ker je Google zadel vašo staro domeno z več kazni zaradi tanke WordPress vsebine? Če se ista vsebina premakne na novo domeno, bo še vedno prišlo do kazni. Če tanka vsebina zasipa vaše lestvice, morate hišo spraviti v red. Ni vam treba premakniti na novo domeno.

Predhodno se pripravite

Obstaja veliko razlogov, da želite premakniti svojo WordPress vsebino v novo domeno. Morda vam stara domena sesa življenje iz vas. Sovražite domeno in kaj predstavlja. Mogoče imate novo blagovno znamko in nova domena ima veliko več smisla kot vaša stara domena.

Morda združujete več spletnih mest in vse želite imeti pod eno domeno. Mogoče je na voljo bolj uporabniku prijazna domena, ki jo želite narediti. Vse to in še več so utemeljeni razlogi, ki bi lahko zahtevali premik.

Preprosto povedano, na to se morate predhodno pripraviti. Ker vaše podjetje in uvrstitev na SEO visi na tehtnici, morate zagotoviti premik na bolje.

Opomba: Ko premaknete vsebino WordPressa v novo domeno, boste nekaj časa občutili manjši obseg prometa, ko se Google in uporabniki prilagodijo spremembi. Ne ozirajte se s tem; boste uvrstili uvrstitev v nekaj tednih.

Ko že govorimo o pripravah, morate začeti z najpomembnejšim korakom, ki nas seznani z našim naslednjim poglavjem.

Pred premikanjem vsebine WordPress: ustvarite popolno varnostno kopijo spletnega mesta

Napačno je človeško. Vse bo šlo v redu eno minuto in naslednjič, s * zadene ventilator. To je neizogibno, zato morate biti pripravljeni. Preden se začnete ukvarjati s čim, je pomembno, da ustvarite popolno varnostno kopijo spletnega mesta WordPress.

Govorim o varnostnem kopiranju statičnih datotek in vaših baz podatkov. Ne bom se spuščal v podrobnosti, ker – posts:

 • Kako narediti varnostno kopijo spletnega mesta WordPress (plus koristni vtičniki)
 • Najboljše varnostne storitve in vtičniki za spletna mesta WordPress

Z varnostno kopijo je čas, da se spustite in umažete.

Očistite svojo novo domeno

V primeru, da je bila vaša nova domena že prej registrirana, je pomembno, da se prepričajte, da ne vsebuje predhodnih kazni. Vseeno ne skrbite, čiščenje katere koli domene je enostavno kot A, B, C. Vse, kar potrebujete, je, da zahtevate novo domeno Google Webmaster Tools in se pomaknete do iskalnega prometa -> Ročna dejanja.

Če ni težav, ste zlati in lahko nadaljujete s premikom. Če obstajajo težave, jih odpravite in vložite zahtevo za ponovno preučitev. Nadaljujte samo, če in ko bo zahteva odobrena.

Premikanje vsebine programa WordPress

Čeprav je odvisno od velikosti vašega spletnega mesta potrebno veliko časa, je premikanje WordPress vsebine na novo domeno drugi najlažji del postopka. Svoje spletno mesto lahko premikate ročno s pomočjo FTP ali s pomočjo vtičnika Duplicator. Prvega bomo preprečili, ker ima kdo čas, da ročno prenese celotno spletno mesto.

Premikanje vsebine programa WordPress s pomočjo vtičnika Duplicator

podvajalnik-vtičnik

Kakšen življenjski zaščitnik je ta vtičnik. Vtičnik Duplicator omogoča premikanje mesta WordPress med domenami ali gostitelji, spuščanje spletnega mesta v localhost za razvoj, varnostno kopiranje spletnega mesta, podvajanje spletnega mesta v živo na prizorišču in povezovanje celotnega mesta WordPress za enostavno distribucijo.

Z več kot 800k aktivnimi namestitvami in odlično oceno 4,9 / 5,0 ne morete narobe z Duplicatorjem. Vse, kar morate storiti, je, da namestite in aktivirate vtičnik na svoji stari domeni, ki dodaja v meni skrbnika element “Duplicator”..

Nato kliknite točko v meniju za kopiranje in zaženite ta zaslon:

premakni vsebino wordpressa zadrži seo sok

Nato pritisnite gumb »Ustvari novo«, da ustvarite nov paket. Na naslednjem zaslonu ime vašega paketa (to je samo za identifikacijo) in kliknite »Naprej«:

premakni WordPress vsebino hrani SEO sok

Podvajalec bo pregledal vaše spletno mesto in vam dal poročilo o stanju. Če je vse videti dobro, nadaljujte z izdelavo. Na tej točki bi morali videti:

podvajalnik-gradnja-paket

Bodite potrpežljivi, če imate ogromno spletno mesto, saj je trajanje celotnega postopka odvisno od velikosti vašega spletnega mesta. Moje preskusno mesto s približno 100 MB (teme, vtičniki, slike itd) je trajalo približno 2 minuti. Na koncu uspešne gradnje bi morali videti ta zaslon:

zaslon za kopiranje in uspeh

Prenesite datoteko installer.php in arhivirani paket v računalnik in se pripravite na naslednji del.

Premik vaše WordPress vsebine v novo domeno

Če tega še niste storili, nastavite novo domeno s svojim gostiteljem. Ta nova domena mora kazati na popolnoma prazen imenik, v katerem bo živelo vaše novo spletno mesto. V ta imenik se povežite prek upravitelja datotek ali FTP. Naložite datoteke paketa in namestitvenega programa na novo spletno mesto. Zaženite namestitveni program tako, da se pomaknete na http://newdomain.com/installer.php:

nalaganje-wordpress-vsebine-v-novo domeno

Na zgornjem zaslonu boste morali navesti podrobnosti baze podatkov za novo spletno mesto. Upoštevajte, da vtičnik Duplicator deluje s praznimi bazami podatkov, zato se prepričajte, da vaša ne vsebuje nobenih informacij. Nato potrdite polje z napisom »Prebral sem vsa opozorila in obvestila« in kliknite gumb »Zaženi uvajanje«. To vodi do:

nameščanje-wordpress-vsebine-na-novi domeni

Namestitveni program Duplicator bo nastavil vašo WordPress vsebino, teme, vtičnike in bazo podatkov ter vas nato preusmeril na zaslon posodobitvenega URL-ja:

update-url-nastavitve

Tukaj lahko ustrezno posodobite svoje URL-je. Po tem vas namestitveni program pripelje na končni zaslon, po namestitvenem zaslonu, ki vam pokaže, kaj morate storiti naprej. Prva stvar, ki jo morate storiti je, da osvežite svoje trajne povezave. Prijavite se v svojo novo namestitev za WordPress s starimi podatki o prijavi, pomaknite se do Settings -> Permalinks in kliknite gumb Save Changes.

Ko se prijavite na novo spletno mesto, boste na nadzorni plošči WordPress na zaslonu videli obvestilo, s katerim boste izbrisali rezervirane datoteke Duplicator:

obvestilo o nadzorni plošči-podvajalniku

Sledite pozivom za odstranitev omenjenih datotek.

Nato na novem spletnem mestu preverite, ali so prekinjene povezave, manjkajoče slike in se prepričajte, da vse deluje, kot mora (nam je všeč Preverjena povezava za WordPress, pa tudi Celovitost za Mac). Trenutno vaša WordPress vsebina obstaja v novi domeni, vendar to ni dovolj. Uvesti moramo trajne preusmeritve 301, da bomo ohranili ves SEO sok, za katerega ste tako težko delali.

Nastavitev trajnih preusmeritev 301

301 preusmeritve so koristne, saj bodo iskalnike in uporabnike iz stare domene pošiljali na novo domeno. Vsak uporabnik, ki pristane na vaših starih objavah, bo preusmerjen na vaše novo spletno mesto, kar je ravno tisto, za kar se ukvarjamo. Prav zaradi tega je pomembno, da ohranite lastništvo stare domene, dokler lahko.

Toda kako preusmeriti promet na svojo novo domeno? To je preprosto. Če še vedno gostite staro domeno, se lahko povežete s svojim starim URL-jem spletnega mesta prek Upravitelja datotek ali SFTP / FTP. V datoteko .htaccess dodajte to kodo:

# Možnosti + FollowSymLinks
NapisatiEngine naprej
RewriteRule ^ (. *) $ Http://www.newdomain.com/$1 [R = 301, L]

Preprosto zamenjajte newdomain.com s svojim novim URL-jem domene. Obiščite staro domeno in preverite, ali preusmeritev deluje. In to je to! Pravkar ste prenesli vsebino WordPressa na novo domeno, hkrati pa obdržali SEO sok. To je najboljša rešitev, saj vaše stare strani preusmeri na isto stran na novi domeni, ki je boljša za SEO.

Druga možnost bi bila prijava v registrator domene (npr GoDaddy) za nastavitev posredovanja domen, vendar bo to preusmerilo vse stare strani na novo domačo stran in ne na ustrezno vsebino.

Prej smo omenili, da boste utrpeli začasno izgubo prometa, ko se uporabniki prilagodijo in ko Google indeksira vašo novo domeno. Če si lahko privoščite minuto, začnite z obveščanjem svojih uporabnikov prek objav v blogih. Pomembno je, da oddajo premaknete, ker to počnejo super ljudje. Obvestite tudi Google o spremembi naslova. Preprosto se prijavite v Google Račun za spletne skrbnike in se pomaknite do Konfiguracija -> Sprememba naslova.

Sčasoma morate spletno mesto preizkusiti tako, kot bi povsem novo spletno mesto. Izdelajte vse napake, ki bi se lahko med premikanjem pojavile in pridobite povratne informacije od uporabnikov. Poglejte, zakaj morate ustvariti objave na spletnem dnevniku, ki naznanjajo premik?

Zaključne besede

Premik vsebine WordPress v novo domeno in vzdrževanje SEO lestvic je enostavno, če natančno sledite vsakemu od teh korakov. Hitrost v stvari vas bo pustila le z napakami, ki jih je težko preseči, kar vas bo stalo časa in denarja. Če niste prepričani v nekaj, ne ugibajte.

Upamo, da vam je ta vodnik pomagal uspešno premakniti vsebino WordPressa v novo domeno. Če ste naleteli na težavo, imate vprašanje ali predlog, ne oklevajte in nam v spodnjih komentarjih spustite črto. Vedno se veselimo vaših povratnih informacij.

Kaj pa tisti veseli ples? Navdušeni in veselo gibanje!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me