Kako pošiljati račune strankam prek WordPress-a

Eden najslabših delov strank, ki izdajajo račune, je, da se morate spomniti vseh storitev, ki ste jih ponudili ob prehodu na povsem drugo programsko opremo, s katero lahko strankam pošljete račune. Vsak dva tedna ali mesec se morate spomniti, da jih pošljete ven, in to postane velika bolečina.


Ker toliko nas ves dan dela v WordPressu, zakaj ne moremo samo poslati na račun nadzorne plošče WordPress računov? No, za vas imam nekaj dobrih novic. Ti lahko! Oglejmo si, kako lahko pošljete račune strankam prek WordPress-a.

Uporabite vtičnik WordPress in pošljite račune strankam prek WordPress-a

Za pošiljanje računov prek WordPress-a preko vtičnika je dejansko kar nekaj možnosti. Vodila vas bom po hitrem vodniku s pomočjo vtičnika WP-Invoice, vendar lahko izberete drugo možnost, saj je med njimi na izbiro toliko in razumem, da ima vsak človek in podjetje svoje integracijske potrebe in nastavitve pri pošiljanju računov.

WP-račun

WP-račun

Prenesite vtičnik WP-Invoice in aktivirajte zip datoteko na nadzorni plošči WordPress. To lahko storite tudi tako, da na nadzorni plošči odprete stran Vtičniki in poiščete račun WP.

Ko je vtičnik aktiviran, najdete kartico Račun na levi strani nadzorne plošče. Kliknite nanj in se pomaknite do Nastavitve.

Osnovna namestitev

To razkrije osnovno stran z nastavitvami, kjer lahko v bistvu samo izpolnite vse privzete nastavitve, ki jih morate spremeniti samo enkrat. Na primer, lahko vnesete ime svojega podjetja, da se prikaže na računih. Na svojem spletnem mestu lahko izberete tudi določeno stran, na kateri so prikazani računi. Priporočam, da ustvarite posebno stran z računi, tako da se redni obiskovalci ne spotikajo s tem.

wp-faktura-vtičnik-nastavitev

Izberite, kam želite plačati račune na strani, in določite, kako želite sprejeti plačilo. Navedel sem, da strankam želim zaračunati PayPal, lahko pa izberete tudi možnost kreditne kartice ali stvari, kot sta 2Checkout ali Stripe. Obstaja celo možnost, da lahko stranki po potrebi spremenite način plačila.

Če nameravate sprejeti kreditne kartice, morate vnesti podatke o obdelavi plačil na prehodu. To običajno zahteva ločene pristojbine za obdelavo, in na teh mestih lahko najdete najboljše ponudbe za to Authorize.net.

wp-faktura-vtičnik-kreditne kartice

Nastavitev PayPal je veliko enostavnejša, z območjem, ki ga vpišete uporabniško ime za PayPal, možnost preizkusnega načina in samodejno ustvarjen IPN URL PayPal iz vašega lastnega imena domene. Ko izpolnite ta polja, kliknite gumb Save All Settings (Shrani vse nastavitve).

wp-faktura-pluginPaypal

Dodajte račune

Ko dokončate osnovne nastavitve, vas bo preusmeril neposredno na stran Dodaj novo, kar začnete s povsem novim računom. Na to stran se lahko vedno vrnete s klikom na zavihek Dodaj novo na nadzorni plošči.

dodatek-račun

Začnite tako, da vtipkate e-poštni naslov, na katerega nameravate poslati nov račun. Ko vtipkate e-pošto, kliknite gumb Ustvari novo.

wp-račun-vtičnik-e-poštni naslov

Novi urejevalnik računov je precej podoben urejevalniku WordPress, ki ga vidite pri ustvarjanju objav in strani. Ustvarite naslov računa za stranko in lahko vstavite tudi opis, če boste morali stranki poslati sporočilo.

wp-faktura-plugin-račun-urejevalnik

Pomaknite se navzdol pod opis in poiščite območje, v katerega želite vnesti račun za stranko. Vnesite storitve ali izdelke, ki jih zaračunavate, in spremenite ceno in količino. Če imate več artiklov, lahko vključite popuste ali dodate dodatne vrstice.

wp-fakture-vtičniki-add-services

Tik pod tem lahko spremenite okoli nastavitev plačila, da določite, kakšno valuto sprejemate in kateri načini plačila so dovoljeni. Zelo mi je všeč, kako omogočajo tudi možnost ročnega plačila.

wp-faktura-vtičnik-plačilo-nastavitve

Možnosti zaračunavanja

Če se pomaknete na desno stransko vrstico, boste našli nekaj zanimivih funkcij za dovoljenje delnega plačila ali ponavljajoče se obračunavanje. Če kliknete možnost delnega plačila, preprosto vpišete minimalno plačilo, ki ste ga pripravljeni sprejeti. Če izberete ponavljajočo se možnost zaračunavanja, je potrebno izpolniti različna polja, kot so intervali, cikli obračunavanja in v katerem sistemu za obdelavo plačil delujete.

wp-račun-Delno-Plačilo-in-Ponavljanje

Če se v desnem stranskem stolpcu nekoliko bolj pomaknete navzdol, lahko izpolnite podatke o uporabniških informacijah. To so osebni podatki za stranko, ki ji nameravate poslati račun. Prepričajte se, da je vse pravilno, in izberite ustrezen e-poštni naslov, da ne bo šel na napačno osebo. Možnosti vključujejo ime, priimek, podjetje, telefonsko številko in še več.

wp-račun-informacije za uporabnika

Za zaključek postopka kliknite gumb Shrani. Vendar to, da ste pritisnili na Save, ne pomeni, da je bil račun, ki ste ga poslali. Na voljo imate več možnosti za pošiljanje računa. Izberite bodisi Ogled spleta, vnašanje plačila ali pošiljanje obvestil.

wp-račun-Ogled-Vnesi ali Pošlji

Če si ogledate račun na svojem spletnem mestu, lahko preprosto zajamete to povezavo in jo pošljete stranki, če tako deluje vaš postopek izdajanja računov. Nato lahko prek spleta pregledajo račun in kliknejo gumb Process Process, ki jih preusmeri na PayPal ali na stran za obdelavo kreditne kartice..

wp-faktura-plugin-Online-Račun

Če kliknete možnost Pošlji obvestilo, vam to omogoča, da posnamete hiter e-poštni naslov prek WordPress-a, ki vaši stranki sporoči, da je račun na voljo. Najbolj všeč mi je ta možnost, ker vam ni treba odpreti e-poštnega odjemalca, da pošljete obvestilo. Preprosto vnesite e-poštni naslov, ki mu ga želite poslati, in po potrebi spremenite sporočilo. Kliknite gumb Pošlji obvestilo in prejeli bodo hitro povezavo do vašega računa.

wp-facuo-plugin-notifikacije

Ko nekdo izvede plačilo, se samodejno označi kot plačano prek sistema izdajanja računov WordPress. Po tem vam ni treba storiti ničesar. Če pa vam nekdo plača s čekom ali izbere kakšen drug način plačila, lahko kliknete tudi gumb Enter Enter Payment, da plačilo ročno posnamete..

Izberite, da ste prejeli plačilo. Ta spustni meni vam omogoča tudi povračila in prilagoditve. Vnesite, koliko vam je stranka plačala, skupaj z datumom in opombo, če je potrebno. Za zaključek postopka kliknite gumb Proces / plačilo plačila.

wp-facuta-plugin-Enter-Payment

Poročila

Ko začnete zbirati nekaj računov, lahko na nadzorni plošči WordPress kliknete zavihek Poročila. To področje preprosto razčleni, koliko denarja ste fakturirali, vaše najdragocenejše stranke in celo vaše najvišje bruto postavke, če prodajate izdelke.

wp-fakture-vtičniki-poročila

Narezani računi

Vtičnik za rezanje računov

Sliced ​​Invoices je prilagodljiv, dobro podprt in enostaven vtičnik, ki vam omogoča, da svoje WordPress spletno mesto uporabite za pošiljanje ponudb in računov profesionalnega videza ter plačilo prek spleta.

Podatki o narezanih računih

Narezani računi so takoj na voljo s številnimi funkcijami, vključno s predlogi za prilagodljive predloge računov skupaj s podrobnostmi o podjetju in logotipom, pošiljanjem e-poštnega sporočila z enim klikom, prilagodljivimi predlogi e-pošte, prilagodljivimi davčnimi nastavitvami, vnaprej določenimi postavkami, poročanjem računov, uvozom CSV & izvoz. Če jih potrebujete več, je na voljo več brezplačnih in plačljivih razširitev.

Brezplačni vtičnik Sliced ​​Invoices ponuja vse funkcije, ki jih potrebujete za pošiljanje ponudb in računov ter za zbiranje plačil preko PayPala ali plačilnih sredstev brez povezave (banka, ček, denarni nalog ali kar koli drugega). Določite rok zapadlosti in narezani računi bodo samodejno poslali opomnike o plačilih v razporedu, ki ga nastavite, dokler ne dobite plačila!

Narezani računi - možnosti računov

Razširitve prinašajo dodatne funkcije, kot so računi PDF, varen odjemalski prostor, ponavljajoči se računi, varni računi, dodatni prehodi za plačilo, kot sta Braintree in Stripe, in še več. Na voljo so tudi integracije za priljubljene vtičnike WordPress, kot so WooCommerce, kontaktni obrazec 7 in Gravity Forms.

Narezane račune podpira velika podpora, ki vam pomaga pri poti. Računajte na “WordPress Way” in vaše obračunavanje in računovodstvo olajšata!

Zavijanje

Kateri drugi vtičniki za izdajanje računov za WordPress so na voljo? Obstaja kar nekaj – samo hitro poiščite in našli boste Računi s kalčkiWooCommerce PDF računi in pakiranje, med ostalimi.

Precej preprosto je nastaviti enega od teh sistemov, da začnete slediti strankam ali izdelkom in začnete pošiljati račune strankam. Osebno mi je najbolj všeč vtičnik WP-Invoice, vendar so mnogi od teh vtičnikov in orodij lepi za to, da vse vaše finančne module na enem mestu. Pomislite, kako vam ne bi bilo treba odpreti povsem novega zavihka v svojem brskalniku vsakič, ko bi želeli poslati račun.

V spodnjih komentarjih nam sporočite, če imate kakršna koli vprašanja, kako lahko pošljete račune strankam prek WordPress-a.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map