Kako ponovno namestiti WordPress navodila po korakih

Kako ponovno namestiti WordPress navodila po korakih

WordPress vam lahko kot začetnik vrže precej krivo kroglico. Eno minuto vse dobro deluje, naslednji dan pa vas čaka trmast napak.


Medtem ko je večino napak v WordPressu enostavno odpraviti, je včasih vaša edina možnost, da vso stvar znova namestite iz nič. Drugič nisi niti kriv. Heker lahko vaše spletno mesto naredi neuporabnega, ponovna namestitev pa bi lahko bila vaša milost pri varčevanju.

V današnjem prispevku vam pokažemo, kako natančno namestite WordPress, ne da bi pri tem izgubili vsebino. Če želite spremeniti svoje WordPress spletno mesto in začeti s prazno skrilavko, to tudi pokrijemo.

Pomembno: Preden naredite karkoli, je ključno, da ustvarite varnostno kopijo spletnega mesta. Ko ponovno namestite WordPress, varnostne kopije morda ne potrebujete, je nujno, da ohranite varnostno kopijo, če gre kaj narobe. Če želite biti na varni strani, avtomatizirajte varnostne kopije in zagotovite, da imate vedno shranjene kopije svojega spletnega mesta v računalniku ali spletu.

Brez dodatnega dihanja se pustimo v službi.

Zakaj / kdaj znova namestiti WordPress?

Najprej najprej stvari, zakaj ali kdaj bi morali znova namestiti WordPress? Običajno znova namestite WordPress, ko:

 • Napaka je napaka tudi po poskusu vseh tehnik odpravljanja napak v knjigi – Ne zaženite znova namestiti WordPressa vsakič, ko se napaka odpravi, saj je, kot smo že povedali, večino napak v WordPressu običajno enostavno odpraviti.
 • Potrebno je ponastaviti in ponovno uporabiti spletno mesto za testiranje – morda preizkušate teme ali vtičnike. Razvijalci ves čas znova nameščajo WordPress zaradi narave svojega dela. To sem storil že nekajkrat tudi s svojo testno spletno stranjo.
 • Moram obnoviti ali obnoviti svoje spletno mesto – Ko so mi hekerji pred časom pljunili v obraz, sem moral obnavljati svoja mesta iz nič. Hitro sem znova namestil WordPress in hkrati prihranil nekaj svoje vsebine, kar mi je prihranilo veliko časa in truda.

Z drugimi besedami, ponovna namestitev WordPress-a za popravljanje spletnega mesta je zadnja možnost, ko vse drugo ne uspe. To ne bo več, zavihajmo rokave in se lotimo dela.

Kako znova namestiti WordPress: metode

Ponovna namestitev WordPressa je enostavna, čeprav se vam na začetku morda zdi zahtevna. Tudi zabavno je, zato se pripravite na lep čas. V naslednjem razdelku bomo obravnavali štiri načine ponovne namestitve WordPress-a.

1. način: Kako znova namestiti WordPress s skrbniške plošče

Ali ste vedeli, da lahko WordPress znova namestite neposredno s skrbniške plošče? Oh, da, lahko, in to je neverjetno preprosto.

Če želite znova namestiti WordPress z nadzorne plošče, se pomaknite na Nadzorna plošča> Posodobitve in kliknite na Ponovno namestite zdaj gumb, kot ga poudarimo na spodnji sliki.

kako ponovno namestiti wordpress z skrbniške plošče

WordPress se samodejno znova namesti, nekaj sekund pozneje pa se prikaže pozdravna stran:

Wordpress pozdravna stran

Pomembno je upoštevati, da ta metoda znova namesti samo jedrne datoteke WordPress. Vaša tema, vtičniki, oblikovanje, vsebina in vse ostalo ostane nedotaknjeno. To je najpreprostejši in najbolj začetnikom prijazen način ponovne namestitve WordPressa, ne da bi poškodovali spletno mesto.

Na stran: Če iz nekega razloga ne morete dostopati do nadzorne plošče skrbnika WordPress, lahko še vedno znova namestite WordPress z drugimi metodami v objavi.

2. način: Kako znova namestiti WordPress z uporabo WP-CLI

WP-CLI je kratek za vmesnik ukazne vrstice WordPress. To je brezplačno, odprtokodno in razvijalcem prijazno orodje, ki ga mnogi uporabljajo za namestitev vtičnikov, konfiguriranje namestitev na več mestih in toliko več, ne da bi uporabljali spletni brskalnik.

Dandanes mnogi spletni gostitelji podpirajo WP-CLI. Morate samo obvladati Ukazi WP-CLI izkoristiti orodje. Če poznate svojo pot okoli WP-CLI, obstaja preprosto ukaz za ponovno namestitev WordPress-a.

Za namestitev WordPress-a zaženite naslednji ukaz:

wp namestite jedro --skip-content --force

Zgornji ukaz prenese in namesti WordPress brez škode za vašo vsebino. Metoda ni namenjena absolutnim začetnikom – poznati morate svojo pot okoli WP-CLI in strežnikov.

3. način: Kako znova namestiti WordPress prek FTP

Zdaj zabaven del. V naslednjem razdelku boste izvedeli, kako ročno namestiti WordPress. Takšne stvari so nam všeč, kajne? Če se strinjamo, pojdimo do tega.

Za začetek pojdite na WordPress.org in prenesite najnovejšo različico WordPress-a:

uradna spletna stran wordpress

Nato ekstrahirajte datoteko ZIP WordPress v računalnik in nato izbrišite wp-vsebina mapa:

Opomba: Brisanje wp-vsebina mapa zagotavlja, da na svojem spletnem strežniku ne boste prepisali ustrezne mape. The wp-vsebina mapa vsebuje teme, vtičnike in nalaganje medijev – vse tiste sijajne stvari, ki jih ne želite izgubiti.

Po tem se prijavite na svoje spletno mesto prek FTP:

Nato na spletno mesto naložite preostale datoteke iz mape WordPress:

Vaš FTP program (uporabljam WinSCP) naj vas opozori s sporočilom, s katerim boste vedeli, da boste prepisali datoteke. Strinjam se in pustite, da se postopek nalaganja nadaljuje, dokler se ne naložijo vse datoteke.

In to je to; ste ročno ponovno namestili WordPress prek FTP in hkrati ohranili svojo vsebino content

4. način: Kako znova namestiti WordPress brez ohranjanja vsebine

Recimo, da želite začeti s prazno skrilavca. Celotno stvar želite spremeniti in začeti znova, ne da bi ob tem ohranili nobeno vsebino, teme ali vtičnike.

Pozor: Prepričajte se, da ste pripravljeni izgubiti vsebino. Če želite obdržati svoje objave, oznake, komentarje, kategorije in podobno, razmislite o izvozu podatkov v XML datoteko. Lahko pa ustvarite varnostno kopijo v sili, če jo boste pozneje potrebovali.

Ne veste, kako izvoziti svoje objave v WordPressu? 

No, enostavno je.

V nadzorni plošči WordPress se pomaknite do Orodja> Izvozi, kot je prikazano spodaj.

Nato izberite Vsa vsebina in kliknite na Prenesite datoteko za izvoz na dnu zaslona.

Nastalo izvozno datoteko varno shranite v računalnik. Če vam ni treba ohraniti nobene vsebine, prezrite zgornje korake in nadaljujte z branjem.

Brisanje namestitve WordPress-a v cPanel

Večina spletnih gostiteljev vam ponudi namestitveni program z enim klikom, da WordPress nastavite v manj kot petih minutah. Toda ali ste vedeli, da lahko uporabite isti namestitveni program za izbris spletnega mesta WordPress? Da, tudi presenetljivo je enostavno!

Če uporabljate cPanel, kliknite na WordPress pod ikono Namestitev aplikacije Softaculous Apps. Nekateri gostitelji uporabljajo Fantastico namestitev aplikacije, vendar postopek ostaja razmeroma enak.

softakulozen namestitveni program

Na naslednjem zaslonu se pomaknite do dna, poiščite spletno mesto, ki ga želite izbrisati, in kliknite ikono (x) brisanje:

Nato pritisnite na Odstranite namestitev gumb na dnu naslednje strani.

Po brisanju spletnega mesta WordPress lahko namestite novo prazno mesto prek namestitvenega programa z enim klikom ali znane 5-minutne namestitve WordPress.

Bonus: ponastavitev WordPress-a s pomočjo vtičnika

Vsi imamo radi WordPress verjetno zato, ker za vsako funkcijo, ki jo potrebujete, obstaja vtičnik, ki vas preprečuje, da bi se znali ukvarjati s kodo in strašljivimi tehničnimi stvarmi.

Če nimate časa za FTP in cPanel (in lahko še vedno dostopate do nadzorne plošče skrbnika WordPress), lahko s pomočjo vtičnika v celoti ponastavite spletno mesto.

Vtičniki za ponastavitev programa WordPress so še posebej uporabni za razvijalce tem in vtičnikov, ki želijo hitro ustvariti novo preskusno mesto.

Vtičniki za ponastavitev programa WordPress izbrišejo vse prilagoditve, tabele baz podatkov, objave, strani ali določene dele, kot so nastavitve teme. Vendar ponastavljeni vtičniki ne bodo izbrisali vaših medijskih nanosov, tem in vtičnikov. Običajno vtičniki deaktivirajo teme in vtičnike.

Če želite ponastaviti WordPress namestitev, lahko uporabite vtičnik, kot je Ponastavitev WP ali Napredna ponastavitev programa WordPress.

V povzetku

Ponovna namestitev WordPressa je preprosta. Običajno postopek vključuje zamenjavo jedrnih datotek WordPressa na vašem spletnem mestu. Zdaj lahko to storite ročno ali se odločite za katero koli od samodejnih možnosti, ki smo jih že obravnavali. Pot, ki jo vodite, je odvisna od osebnih želja.

Za popolne začetnike priporočamo, da najprej preizkusite samodejne možnosti. Če iz nekega razloga ne morete dostopati do nadzorne plošče skrbnika, imate na voljo ročne postopke. Ne pozabite, da bi bilo treba znova namestiti WordPress, če želite poskušati odpraviti napako. Razen tega ne pozabite ustvariti varnostne kopije, preden kar koli izbrišete.
Imate vprašanja ali predloge? Sporočite nam v komentarjih!
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map