Kako popraviti napake 404 v WordPressu

Če poznate internet, morate biti seznanjeni s 404 napakami. Te strani se moteče pojavijo, ko iščete vsebino po spletu. Videli boste besede:Stran ni mogoče najti. Stran, ki jo iščete, je bila morda odstranjena, če je bilo njeno ime spremenjeno ali je začasno na voljo.”To se običajno zgodi, kadar ni URL-ja za dostavo.


V primeru, da še nikoli niste videli takšnega sporočila ali želite videti stran 404 svojega lastnega spletnega mesta, nato vnesite URL strani, ki jo iščete, in po njej niz vrvice. Videli boste, o čem govorim. Do tega pride zaradi težav v interakciji med strankami in strežnikom, kar se lahko zgodi zaradi številnih razlogov:

 • Stran, ki jo iščete, morda ne obstaja več.
 • Povezava do strani, ki jo iščete, je morda prekinjena.
 • Morda ste preprosto vnesli napačen URL.

Aktivno spletno mesto se tem napakam ne more popolnoma izogniti, vendar pa je mogoče storiti veliko, da jih zmanjšamo na minimum.

404 Napake in SEO vpliv

404 stran je slaba za vašo SEO. Obiskovalec se izgubi, ker povezave na vašem spletnem mestu niso pravilno vzdrževane. Ena ali dve prekinjeni povezavi, ki se občasno predstavljata iskalnikom, res ne bosta pomembna. Imate pa resnejšo težavo, če iskalnik pogosto naleti na te napake na vašem spletnem mestu. Povečana stopnja obiskov ene strani bo negativno vplivala na vašo SEO in lahko traja nekaj časa, da se vaše spletno mesto opomore od tega.

Če uporabljate Vtičnik Google Analytics, napake lahko vidite enostavno, ko so označene. Toda iskalniki bodo naleteli tudi na 404 napake, ki jih običajni obiskovalci nikoli ne naredijo, saj se na vašem spletnem mestu plazijo skoraj po vsem. Torej so celo skrite povezave vir 404 napak za iskalnike. Xenu ali Kričeča žaba lahko pomaga najti te napake in jih odpraviti.

Prav tako morate iskati pokvarjene slike ali pokvarjene video vdelave. Tega je s pomočjo orodij za spletne skrbnike ali Google Analytics težko najti, vendar vam tukaj lahko pomagajo tudi Xenu in Screaming Frog. V dnevnikih strežnika lahko iščete tudi tako, da poiščete 404 plus “.jpg” in “.png”. Ne bodo naredili veliko škode, za obiskovalce pa to ni dobra izkušnja.

Popravljanje 404 napak

Obstaja veliko načinov, kako lahko preusmerite in odpravite napake 404 in lahko te korake poskusite zaporedno:

 1. Lahko ročno preverite, ali so prekinjene povezave in popravite preusmeritve z iskanjem v konfiguraciji strežnika .htaccess ali NGINX, vendar to zahteva malo tehničnih znanj. Ali pa lahko naredite trik v datoteki 404.php. To je najboljši način za odpravljanje 404 napak, če pa vam koda ni všeč, ta korak preskočite.
 2. Če je URL spremenjen, se usmerite na pravilen URL. Če je datoteka statična datoteka, preverite, ali datoteka obstaja tako, da odprete FTP in preverite.
 3. Če obstaja, vendar se prikaže v brskalniku težava, je to težava s strežnikom ali WordPress. Za to ustvarite 2 ločeni datoteki – datoteko html in datoteko PHP in jo naložite. Če lahko dostopate do teh datotek, s strežnikom ni težav in težava je v WordPressu.
 4. WordPress uporablja matriko za prepisovanje, ki upravlja s stalnimi povezavami. Podstandardni vtičniki, spremembe imenika ali vrste objav po meri lahko prekinejo trajne povezave, kar povzroči napako 404. Če želite nastaviti to pravico, preprosto pojdite na Permalinks in ponovno shranite strukturo permalinks v wp.admin mapo. Odprite Permalinks pod Settings in Save Changes. Stalne povezave bodo posodobljene. Ta popravek bo večinoma delo.
 5. Če imate nameščene vtičnike ali kateri koli vtičnik, ki ustvarja trajne povezave, jih onemogočite in preverite.
 6. Preverite matriko za prepisovanje WP z uporabo Odpravite to vključiti. Ta vtičnik, ko je enkrat aktiviran, bo prikazal pravila za prepisovanje in dejanski niz PHP, ki se prepisuje.
 7. Onemogočite vtičnike drug za drugim in identificirajte vtičnik, ki povzroča napake.
 8. Popolne odstranitve stare vsebine ni potrebno. Namesto tega lahko na tem naslovu ustvarite stran po meri in obiskovalce usmerite na druge podobne strani ali objave na vašem spletnem mestu.

Obstaja veliko vtičnikov, ki vam pomagajo pri iskanju, spremljanju in preusmerjanju prekinjenih povezav. Naštela sem nekaj priljubljenih, ki delo opravljajo zelo dobro.

Preverjena povezava

Preverjena povezava je brezplačen vtičnik iz skladišča WordPress. Je eden prvih vtičnikov, ki pride na misel, ko se želite odpraviti s temi nadležnimi stranmi.

Ko je nameščen, bo na vašem spletnem mestu pregledal vse povezave, ki ne opravljajo svojega dela. To lahko traja nekaj časa, odvisno od velikosti vašega spletnega mesta. Odločite se lahko za prejemanje obvestila o okvarjenih povezavah v e-pošti ali v pripomočku Broken Link Checker na nadzorni plošči. Odločite se lahko tudi, da iskalnikom preprečite sledenje teh prekinjenih povezav.

Nameščen je preveritelj prekinjene povezave

Pregledovalnik prekinjenih povezav si lahko ogledate v službi, tako da odprete povezavo preveritelja v nastavitvah. Možnost Ustvari filter po meri lahko uporabite le, če so vidne samo nekatere povezave, na primer povezave za določeno kategorijo objav. Kaj boste izbrali s povezavo, se lahko odločite s pomočjo možnosti, ki se odprejo, ko premaknete miško nad vsako povezavo.

URL lahko uredite in vsi primeri tega URL-ja bodo popravljeni. Povezavo lahko odstranite, zato bo besedilo ostalo nedotaknjeno. Če je povezava v redu, vendar je prikazana kot prekinjena, jo lahko spremenite ročno. Možnost »Odpove« bo povezavo pustila nespremenjeno do naslednje spremembe stanja. Vtičnik lahko po vsaki uporabi onemogočite in ga po potrebi ponovno aktivirate za občasno pregledovanje.

404 Stran SeedProd

Ne glede na temo, na kateri je vaše spletno mesto zgrajeno, lahko uporabite 404 Stran SeedProd za oblikovanje in nastavitev strani po meri 404. Stran 404 teme lahko v celoti zamenjate in v celoti prilagodite novo stran 404. Po potrebi lahko za prilagajanje uporabite tudi HTML5 in CSS3.

Sliko ozadja lahko raztegnete tako, da pokrije celoten brskalnik, vtičnik pa podpira več spletnih mest kot tudi BuddyPress.

404 stran SeedProd nameščen

S premijsko različico lahko zajamete potencialne stranke z dotikom e-poštnih podatkov. Informacije se lahko shranijo v vašo podatkovno bazo WordPress in izvozijo v katerega koli ponudnika e-poštnih storitev. Vgrajeni so MailChimp, Aweber, Get Response, Stalni stik in nadzornik oglaševalskih akcij ter Googlovi in ​​Typekit krstni kamen.

Vdelajte videoposnetke preprosto tako, da vnesete URL, omogočite Gravity Forms in zberete podatke o obiskovalcih s tem vtičnikom. Obiskovalci lahko nadaljujejo z iskanjem strani, ki so jo iskali na vašem spletnem mestu.

Stroški za licence se gibljejo med 29 dolarji za uporabo na enem mestu za eno leto, do 199 dolarjev za neomejena spletna mesta za celo življenje. Nakup je podprt z garancijo vračila denarja.

Vse 404 Preusmerite na domačo stran

Vse 404 Preusmerite na domačo stran bo preusmeril vse povezave 404 o napaki na domačo stran s preusmeritvijo SEO 301 – ta preusmeritev obiskovalcu sporoči, da je stran trajno premaknjena. Prav tako ga lahko preusmerite na katero koli stran po meri.

Vse 404 je preusmerjeno na domačo stran

To je preprost vtičnik, kjer morate omogočiti status preusmeritve, izpolnite URL strani, na katero je treba preusmeriti 404. Ko enkrat kliknete gumb za posodobitev, se nastavitve shranijo v bazo podatkov.

404 do 301

404 do 301 deluje skoraj kot prejšnji vtičnik, preusmeri vseh 404 napak na katero koli stran, ki jo nastavite s preusmeritvami 301, 304 ali 307. Te številke označujejo, ali je bila stran začasno ali trajno premaknjena. Ko namestite ta vtičnik, boste ugotovili, da bo nadzorna plošča orodja za spletne skrbnike skoraj vedno poročala o napakah Nil.

404 do 301

Odločite se lahko za spremljanje napak, omogočite pa lahko tudi obvestila po e-pošti o 404 napakah. Če želite preprosto nadzirati ali vzdrževati dnevnik, lahko onemogočite možnost Preusmeri. Vtičnik je lahek, prevod pripravljen in popolnoma brezplačen za uporabo, s posodobitvami za celo življenje. Razvijalci in drugi uporabniki lahko dostopajo do vtičnika na GitHubu.

Po meri 404 Pro

Lahko uporabiš Po meri 404 Pro zamenjati privzeto stran z napako 404 s stranjo po meri, ki jo lahko naredite v razdelku Strani na skrbniški plošči. Lahko pa preprosto določite celoten URL za preusmeritev 404.

Nameščen po meri 404 Pro

Zabeležijo se lahko podatki 404 in ključne besede, ki so obiskovalca pristale na strani 404. Podpora za ta vtičnik je na voljo na GitHubu.

404 Dnevnik napak

404 Dnevnik napak je preprost in učinkovit vtičnik, ki beleži vse napake, ki nastanejo na vašem mestu WordPress. Z vsemi temi informacijami lahko prepoznate prekinjene povezave in manjkajočo vsebino. Če želite, lahko zabeležite tudi dodatne informacije, kot so IP naslov, uporabniški agenti in napotitelji. Če želite, lahko naslove IP blokirate.

404 Nameščen dnevnik napak

Ta vtičnik ne bo deloval, če uporabljate vtičnik za predpomnjenje, ki predpomni vseh 404 napak.

Preusmeritev

Preusmeritev vam pomaga slediti 404 napakam s preusmeritvijo 301. To je priljubljen vtičnik v WordPress repozitoriju z več kot 500.000 aktivnimi namestitvami. Vse URL-je lahko preusmerite, ne le strani z napakami. Še posebej je koristno, če premikate spletno mesto ali menjate imenik svoje namestitve WordPress.

Polna stran je nameščena s preusmeritvijo

Vtičnik spremlja 404 napak in vzdržuje polne dnevnike. Lahko ga tudi nastavite, tako da lahko nekateri URL-ji preidejo na drugo stran ali datoteko ali spletno mesto. Lahko nastavite različne preusmeritve glede na stanje prijave, preusmeritev na naključne strani ali na podlagi napotiteljev.

Vtičnik samodejno doda preusmeritev 301, ko se spremeni URL objave. To lahko storite tudi ročno. V celoti deluje znotraj vašega mesta WordPress in .htaccess ni potreben. Iz dnevnika lahko preverite, kdo se je poskusil prijaviti in koliko poskusov prijave.

WordPress Ultimate 404 vtičnik

WordPress Ultimate 404 vtičnik vam omogoča popoln nadzor nad 404 stranmi. Ponuja 4 vnaprej izdelane predloge, ki jih lahko izberete za prikaz kot svojo stran z napako. Predloge je mogoče prilagoditi. Podprta je tudi privzeta predloga 404 teme WordPress.

Končni posnetek zaslona

Vtičnik ohranja zapis vseh 404 dogodkov napak, tako da imate idejo, katera je najbolj obiskana stran. Po potrebi lahko nato dodate URL za preusmeritev. Ključna beseda, ki jo obiskovalec uporablja za iskanje, je posneta in ponuja dragocene podatke o SEO.

Ta vtičnik lahko kupite v CodeCanyonu za 19 dolarjev. Na voljo je s prihodnjimi posodobitvami in 6-mesečno podporo. Podpora se lahko podaljša na 12 mesecev za dodatnih 5,70 USD

Google 404

Google 404 v resnici ni vtičnik WordPress. To je samo razširjena skripta na 404 straneh od Googla.

Zaglavje Google 404

Na vaši strani 404 vgradi iskalno polje, tako da bo obiskovalec pozvan, naj nadaljuje iskanje na vašem spletnem mestu. Tukaj so lahko koristne informacije v zvezi z iskalno besedo, ki jo uporablja obiskovalec. Lahko pa obiskovalcu pomagate tudi na druge načine, da najde informacije, ki jih išče.

Če želite, da je vtičnik v celoti učinkovit, Google zahteva, da predložite XML zemljevid spletnega mesta WordPress in nastavite Googlov račun za spletne skrbnike.

404 Stran

S sabo vam ni treba iti ven 404 Stran. Ustvarite stran 404 na svojem mestu WordPress, tako kot običajno ustvarjate strani v WordPressu. Ko to storite, na nadzorni plošči WordPress odprite Nastavitve. Kliknite stran z napako 404 in stran, ki ste jo na novo ustvarili, izberite kot stran z napako 404. To je vse, kar je tu.

Glava 404 strani

Vtičnik ne ustvari preusmeritve. S preusmeritvijo URL ostane v iskalnem indeksu in to lahko vpliva na SEO. Ta vtičnik zagotavlja pravilno iskalno kodo 404 iskalnikom. Vtičnik se zelo razlikuje od drugih. Na strežnik ni poslanih nobenih zahtev. Namesto tega se uporabljajo lastna sredstva WordPressa.

404 za začetek

404 za začetek ugotovi napako 404, še preden to storijo iskalniki. Preusmeritev lahko nastavite na 301 (trajno), kar je privzeta nastavitev. Lahko pa ga nastavite na 302, kar je začasna preusmeritev.

404 za začetek nameščanja

Vse 404 spletne strani preusmeri na začetno stran ali na katero koli drugo stran, ki jo želite. Izberete lahko možnost, da prejmete opozorilo po e-pošti. Vsakič, ko je uporabnik preusmerjen, boste vedeli, kateri brskalnik uporabljajo in URL, do katerega poskušajo dostopati. Izbirate lahko med nastavitvami, ki vam omogočajo, da 404 strani usmerite na kateri koli URL, ki ga izberete – domačo stran ali katero koli drugo stran na vašem spletnem mestu.

Notranje povezave RB

Notranje povezave RB je koristen vtičnik za lastnike blogov. S tem vtičnikom lahko povežejo objave in strani na svojem spletnem mestu WordPress s pomočjo kratke kode. Daljši URL ni treba vnašati.

Nameščene so notranje povezave RB

Struktura stalne povezave spletnega mesta ni motena in kratka koda se uporablja za oblikovanje povezave do objave. Ta oznaka se nato vstavi ročno ali s pomočjo vtičnika wysiwyg. Ta vtičnik bo olajšal prehod iz ene povezave na drugo znotraj spletnega mesta. Omogočila bo tudi iskanje po objavi po kategorijah.

Hitra stran Objavi vtičnik za preusmeritev

Hitra stran Objavi vtičnik za preusmeritev dela na dvonamenski način. Ena od njih je metoda hitre preusmeritve, pri kateri morate le vnesti URL zahteve in ciljni URL. Nato bo vtičnik preusmerjen glede na vnesene URL-je.

Hitri PAge preusmeri celoten zaslon

Nobene strani ni treba ustvariti, prav tako ne potrebujete obstoječe strani. Ta vtičnik bo prav priročen, ko boste morali popraviti napake, ki so se zgodile ob ustvarjanju strani ali ko želite stare URL-je preusmeriti na nove. Odličnega pomočnika boste našli tudi, ko premikate spletno mesto.

Za obstoječo stran ali objave je na zaslon za urejanje dodano opcijsko meta polje, kjer lahko vnesete nov URL. To dobro deluje za elemente menija in podvojene objave. Najbolje je, da delate tudi v strukturi WordPressa.

SEO vtičnik za preusmeritev

Medtem ko gradimo SEO vtičnik za preusmeritev, avtorji so se osredotočili na to, da je preprosto za vse ravni uporabnikov in to lahko vidite na način, kako deluje vtičnik. Napredna nadzorna plošča vam pomaga nadzirati vse stvari, ki jih vtičnik lahko naredi.

Nameščena je preusmeritev SEO

404 strani z napakami lahko spremljate in jih vse preusmerite z enim klikom. Možna je preusmeritev 301, 302 ali 307, prav tako tudi preusmeritev s prostoživečimi karticami. Celotno vsebino mape lahko preusmerite s spreminjanjem nastavitev mape na zavihku za preusmeritev. Zgodovino preusmeritve je mogoče ohraniti.

Če želite preusmeriti katero koli objavo, lahko izpolnite celoten URL in ciljno mapo in kliknite Dodaj. Lahko pa uredite ciljni URL v strani za objavo ali uredite in kliknite Shrani. Vtičnik bo prav tako uporaben, ko spremenite ime domene ali premaknete spletno mesto. Upoštevajte, da ta vtičnik ne podpira večstranskih namestitev.

Upravitelj varnih preusmeritev

Upravitelj varnih preusmeritev je učinkovit vtičnik za odpravljanje 404 napak v večstranskih napravah. Na nove naslove lahko preusmerite s kodami stanja HTTP, ki jih okvirite.

Nameščen upravitelj varne preusmeritve

Z uporabo funkcije wp_safe_redirect omogoča preusmeritev samo na gostitelje s seznamov s seznama.

Končno

Pomembno je ostati proaktiven in obdržati spletno mesto brez 404 napak, kolikor je to mogoče. Na seznamu opravil za vzdrževanje WordPressa lahko:

 • Začnite pregled v dnevnikih s statistiko svojega spletnega mesta, da si boste ogledali 404 poročil o napakah.
 • Redno preverjajte notranje in zunanje povezave. Majhna spletna mesta lahko preverjajo enkrat mesečno, velika spletna mesta enkrat na teden.
 • Pogostost preverjanja bo odvisna od vsebine spletnega mesta in ne od obiskovalcev. Vsebinsko težka spletna mesta morajo pogosteje preverjati.

S toliko kakovostnih vtičnikov ni razloga, da ne boste vzdrževali svojih povezav v odličnem stanju. Preizkusite jih in obdržite spletno mesto v vrhunskem stanju.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map