Kako popraviti napako 502 Bad Gateway v WordPressu

Kako popraviti napako 502 Bad Gateway za spletna mesta WordPress

Vsaka napaka, zaradi katere je vaše WordPress spletno mesto neuporabno, je resen razlog za zaskrbljenost, saj pomeni izgubljeni prihodek, slabo uvrstitev SEO in veliko nepotrebnega stresa za vas. Ena izmed najbolj razvpitih napak, ki se je kdaj prijela internetu, je napaka 502 slabih prehodov. To je grda in frustrirajoča težava, saj se lahko pojavlja zaradi več razlogov, zaradi katerih je težko odpraviti težave in jih odpraviti.


Brez skrbi, imamo hrbet. Če želite na spletnem mestu WordPress odpraviti napako 502 slabih prehodov, si vzemite še en hombre, ker vam ponujamo nekaj preizkušenih rešitev. Do konca današnje objave se morate enkrat za vselej znebiti napake 502 slabih prehodov.

Če se to sliši kot tisto, o čemer se ne bi sanjali, da bi se zredili, vzemite si skodelico kave in pokukajte.

Kaj je napaka 502 Bad Gateway?

Najprej najprej, kaj v imenu spraševanja je napaka 502 slabega prehoda? Tu je drobna lekcija o gostovanju zadev. Gostovanje vašega spletnega mesta WordPress običajno vključuje nekaj strežnikov.

Najosnovnejša namestitev lahko vključuje štiri do pet (ish) strežnikov, in sicer:

 • Aplikacijski strežnik, ki obdeluje vašo PHP kodo in katero koli drugo dinamično vsebino na vašem spletnem mestu
 • Strežnik baz podatkov, v katerem živijo vaše baze podatkov
 • Povratni proxy strežnik, npr. Nginx in Apache, ki nadzorujeta, katere zahteve HTTP gredo kam
 • Spletni strežnik, ki hrani vse vaše statične datoteke, kot so slike, CSS in JavaScript
 • CDN (izbirni strežnik zmogljivosti)

Zdaj, ko v svoj brskalnik vnesete URL spletnega mesta in pritisnete VNOS, brskalnik pošlje nekaj zahtev HTTP na povratni proxy strežnik.

Rezervni proxy strežnik nato zahteve usmeri na ustrezne strežnike. Zahteve za podatke, shranjene v vaši bazi podatkov, so na primer preusmerjene na strežnik baz podatkov. Zahteve za statične datoteke se preusmerijo na spletni strežnik, zahteve, ki zahtevajo PHP, pa obdela aplikacijski strežnik.

Vsak strežnik nato pošlje nazaj podatke na povratni proxy strežnik, ki nato pošljejo podatke v vaš brskalnik in naloži vaše spletno mesto. Enostavno kot A, B, C – naj vas ne zmedejo tako težke besede, kot je povratni proxy.

Če eden od strežnikov pošlje neveljaven odgovor na povratni proxy strežnik, se vaše spletno mesto v brskalniku ne naloži po pričakovanjih. Namesto tega vam povratni proxy strežnik pokaže napako 502 slabega prehoda.

Žival več različnih oblik

Napaka v napačnem prehodu 502 je lahko v različnih oblikah, kot so:

 • Napaka 502
 • 502 Bad Gateway NGINX
 • Napaka proxy 502
 • 502 Servis začasno preobremenjen
 • Napaka HTTP 502 Bad Gateway
 • 502. To je napaka. Strežnik je naletel na začasno napako in ni mogel dokončati vaše zahteve. Poskusite znova čez 30 sekund. To je vse, kar vemo.

Kaj povzroči napako 502 Bad Gateway?

Medtem ko se napaka 502 slabega prehoda običajno zgodi na strani strežnika, se lahko pojavi tudi zaradi težav na vašem koncu. Tu je nekaj razlogov, zakaj se soočate s napako 502 slabega prehoda v nobenem določenem vrstnem redu:

 • Vaš upstream strežnik je morda preobremenjen zaradi porasta prometa
 • Strežnik brez povezave vam bo v obraz vrgel napako 502 slabih prehodov
 • Napačne konfiguracije strežnika, ki bi se lahko razveljavile zaradi številnih razlogov, na primer človeške napake, zlasti kadar strežnik premakne gostitelja
 • Težave z vašim omrežjem za dostavo vsebin (CDN)
 • Napačno vedenje predpomnilnika brskalnika
 • Težave z DNS
 • Napačna koda PHP zaradi problematičnega vtičnika ali teme

Kot je razvidno iz našega kratkega seznama zgoraj, lahko napako na prehodu 502 povzročijo številne stvari. To pomeni, da morate preizkusiti različne rešitve, da odpravite napako.

Kot rečeno, odpravimo težave in odpravimo napako 502 slabega prehoda na svojem mestu WordPress.

Kako popraviti napako 502 Bad Gateway v WordPressu

Čeprav se ta napaka povprečnemu Joeju morda zdi problematična, je pravzaprav neverjetno enostavno odpraviti. Za preizkus naslednjih rešitev potrebujete malo potrpljenja.

1. Osvežite / ponovno naložite spletno mesto

Kot smo že omenili, se največkrat zgodi zloglasna napaka 502 slabih prehodov na strani strežnika, še več, če ste v skupnem gostovanju. Močan promet v strežniku bi lahko izčrpal vire strežnika in vas pustil v nevarnosti te grde napake. Drugi časi se lahko zaradi več razlogov vaši strežniki aktivirajo ali brez povezave.

Ponudniki gostovanja navadno težavo rešijo takoj, ker lastniki spletnih strani strasti sovražijo. Poleg tega izgubijo prihodek, kadar koli so spletna mesta brez povezave.

Preden torej potegnete lase in utrpite napade panike, poskusite nekajkrat osvežiti spletno mesto WordPress in preverite, ali se napaka odpravi sama od sebe. Poleg tega poskusite z drugim brskalnikom ali napravo preveriti, ali se napaka odpravi. Kljub temu pa preverite, ali težava ni na strani strežnika, preizkusite svoje spletno mesto z orodjem, kot je isup.me.

Če pa napaka po poskusu zgornjih popravkov ne odpravite, pojdite na naslednjo rešitev v tej objavi.

2. Počistite predpomnilnik brskalnika

Ali ne morete popraviti napake 502 slabega prehoda tudi po osveževanju brskalnika? V tem primeru v brskalniku izvedite močno osvežitev (CTRL + F5 v sistemih Windows in CMD + CTRL + R v sistemih OS X). Ali se s težko osvežitvijo znebite nadloga, ki je napaka 502 slabega prehoda? Ne?

No, poskusite očistiti predpomnilnik brskalnika neposredno z nasveti, ki jih začrtamo pri čiščenju predpomnilnika WordPress. Ali je po čiščenju predpomnilnika izginila grda napaka? Če je tako, nehajte brati in naredite srečen ples. Enakomerno obrnjen hrbet. Šale na stran.

Če vas napaka še vedno drži, vam bo morda pomagala naslednja rešitev.

3. Začasno onemogočite CDN

Ali za WordPress uporabljate omrežje za pošiljanje vsebin, kot so CloudFlare, KeyCDN ali drug CDN? CDN-ji običajno usmerjajo promet vašega spletnega mesta na njihove strežnike, da vam ponudijo boljše delovanje in varnost spletnega mesta.

Težava na njihovih strežnikih bi vam lahko pustila težavo s prehodom 502. Poleg tega lahko naletite na napako 502 slabega prehoda, če napačno konfigurirate svoj CDN.

Če želite izvedeti, ali je vaš CDN na dnu 502 težav, zaustavite CDN in osvežite spletno mesto. To prisili, da se vaše spletno mesto naloži neposredno z gostiteljskih strežnikov.

Ali je napaka odpravljena po zaustavitvi CDN-ja? V tem primeru naj bo storitev ustavljena in se obrnite na njihovo službo za podporo. Običajno težavo odpravijo hitro, kar pomeni, da boste morali za kratek čas storiti brez CDN-ja.

Vsak CDN ima drugačen vmesnik, kar pomeni, da morate pri CDN preveriti, kako ustaviti storitev. Po mojih izkušnjah je pavziranje CDN-ja tako enostavno kot pita, zato ne pričakujem, da boste naleteli na težave.

4. Težave z DNS

DNS (okrajšava za sistem domenskih imen) je način, kako se imena domen (npr. Wpexplorer.com) ujemajo z ustreznimi naslovi IP. Če z nastavitvami DNS nekaj pogrešate, lahko med drugimi težavami pričakujete napako 502 slabih prehodov.

Ste se pred kratkim preselili k novemu gostitelju? Selitev vključuje ponovno konfiguriranje strežnikov DNS. Širjenje DNS traja nekaj časa, včasih tudi do 48 ur ali več.

Če se po selitvi srečujete z napako 502 slabih prehodov, počakajte, da se vaše DNS spremembe razširijo, po potrebi se obrnite na svojega gostitelja za nadaljnji nasvet in pomoč.

In ker govorimo o DNS, lahko poskusite tudi splakovati svoj lokalni predpomnilnik DNS. Za uporabnike sistema Windows odprite ukazni poziv (cmd.exe) in zaženite naslednji ukaz: ipconfig / flushdns. Kot uporabnik Mac OS X zaženite dscacheutil -flushcache v ukaznem terminalu.

5. Preverite temo in vtičnike

Zdi se, da napake do zdaj ni mogoče odpraviti? Mogoče je težava v vaših vtičnikih ali temi. Vaša tema ali eden od vaših vtičnikov lahko sproži skript, ki se ne igra dobro s strežnikom.

Kot rezultat, strežnik ubije skript, kar povzroči napako na prehodu 502. Kaj storiti? Začnimo z vašimi vtičniki.

6. Odpravljanje težav vtičniki

Najbrž se ne morete prijaviti v skrbniško ploščo na skrbniški plošči WordPress z dovoljenjem. Kako boste potem odpravili vtičnike brez dostopa do skrbnika WordPressa?

No, preprosto je. Prijavite se v svoj korenski imenik WordPress (običajno je to public_html lahko pa je nekaj drugega, odvisno od tega, kje ste namestili svoje spletno mesto) z uporabo FTP aplikacije, na primer Filezilla ali Upravitelj datotek v cPanelu.

Po tem se pomaknite do wp-vsebina in poiščite vtičniki mapo. Preimenujte mapo v nekaj takega plugins.old da izklopite vse vtičnike hkrati. Brez skrbi, ne boste izgubili nobenih podatkov.

Osvežite spletno mesto in preverite, ali napake ni več. Če namesto napake vidite svoje spletno mesto, je težava eden od vaših vtičnikov.

Preimenujte plugins.old nazaj k vtičniki in se prijavite na nadzorno ploščo skrbnika WordPress. Čas je, da poiščete problematičen vtičnik.

Aktivirajte vtičnike drug za drugim, medtem ko ob vsaki aktivaciji obnavljate spletno mesto. To ponavljajte, dokler ne določite vtičnika, ki povzroča težave. Problematični vtičnik bo očitno ponovno ustvaril napako 502 slabih prehodov pri aktiviranju, ki vas lahko zaklene izven skrbniškega območja.

Vtičnico v celoti ali izključite prek FTP ali Upravitelj datotek, poiščite alternativo ali se obrnite na razvijalca za nadaljnjo podporo.

7. Odpravljanje težav z vašo aktivno temo

Če so se vaše težave pojavile po posodobitvi spletnega mesta, tj. Tem, vtičnikov in WordPress-a, in deaktiviranje vtičnikov ne odpravi ničesar, morate odpraviti težavo s svojo WordPress temo.

Preverjanje, ali je vaša tema težava, se nekoliko razlikuje od odpravljanja napak. Naj se konča s tem.

Prijavite se v svoj korenski imenik WordPress prek FTP ali upravitelja datotek. Nato pojdite na wp-content> teme in poiščite svojo aktivno temo.

Preimenujte aktivno tematsko mapo v nekaj takega skupno.old. To bo izključilo aktivno temo in aktivira privzeto temo WordPress.

Znova naložite spletno mesto in preverite, ali napake ni več. Je napaka še vedno prisotna? Pomeni, da je vaša tema v redu, v tem primeru pa mapo z temami preimenujte nazaj v prvotno ime.

Če napaka izgine, se za več pomoči obrnite na razvijalca tem ali vložite v profesionalno vgrajeno temo, kot je naš lastni Total.

8. Če se težava še vedno pojavlja, se obrnite na svojega gostitelja

Še vedno ne moremo popraviti napake 502 slabih prehodov na svojem mestu WordPress, tudi če preizkusite vse zgornje rešitve?

Morda je težava na strani strežnika, zato se samo obrnite na svojega gostitelja in poiščite strokovno pomoč. Medtem ko razmislite o vlaganju v gostitelja najvišje ravni, da se izognete tej napaki zaradi nižjih virov strežnika, ki so na voljo v skupnih gostovalnih načrtih.

Zaključek

Čeprav je malo zmedeno in frustrirajoče, je mogoče odpraviti napako 502 slabih prehodov z rešitvami, ki smo jih opisali v tej objavi. Upamo, da vas je naša objava v zvezi s tem usmerila v pravo smer.

Imate kakšne misli, vprašanja ali dodatne popravke? Pomagajte nam razširiti to objavo tako, da delite svoje nasvete, poizvedbe in ideje v razdelku za komentar spodaj.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map